loans

Laina rahaa hyvillä ehdoilla ja korolla

Vertaile ja hae edullista lainaa. Tee helppo ja maksuton lainahakemus.

Tarkoititko ?
Suuntaa antava kuukausierä 220 €*
 • Maksuton lainavertailu
 • Yhdellä hakemuksella yli 20 lainatarjousta

*Esimerkkikorko: Luoton ollessa 15 000 €, 6 v. laina-ajalla, on kuukausierä 270 € / 72 kk ajan. Tällöin luoton kokonaiskulut on 19 468 €, nimelliskorko 9 % ja todellinen vuosikorko 9,38 % (sis. 0 € laskutuslisän ja avausmaksun 0 €). Luotonmyöntäjien lainasummat vaihtelee 1 000 €-60 000 €, nimelliskorko 4,41–20 % (todellinen vuosikorko 4,5-38 %) ja laina-aika 1–15 v. välillä.

Luotonmyöntäjät käsittelevät kaikki hakemukset automaattisesti varmistaakseen nopeat ja vastuulliset luottopäätökset.

4,6/5, perustuu 1 010 arvosteluun
Kaikki Zmartan kautta lainaa ottaneet saavat sähköpostitse arvostelupyynnön Trustpilot-sivustolle. Kaikki saamamme arvostelut ovat profiilisivullamme, vahvistettujen asiakkaidemme arvostelut näkyvät korostettuina. Zmartan verkkosivuille nostetut arvostelut olemme valinneet arvosteluiden joukosta.Trustpilot-arvosanamme perustuu meistä tehtyihin arvosteluihin ja se lasketaan muun muassa arvosteluiden lukumäärän sekä tähtiluokituksen perusteella.
LM
Liubov Manninen sanoo:

Oli kiva. Kiitoksia paljon. Voin kyllä käydä uudestaan.

24. heinäkuuta 2024
AK
Ari Kirjavainen sanoo:

Helppo hakea

20. heinäkuuta 2024
KTJ
Kari Tapani Johansson sanoo:

Selkeä ymmärtää

11. heinäkuuta 2024

Hae lainaa ilman vakuuksia - 1000 jopa 60 000 euroon asti

Pieni laina rakkaan lahjaan, matkalaina unelmien reissua varten, remonttilaina kodin tai pihan uudistukseen tai häälaina elämän ikimuistoisimman päivän kuluihin.

Meiltä saat joustavan lainan ilman takaajia ja vakuuksia.

Positiivinen luottorekisteri astui voimaan 1.4.

Uusi, positiivinen luottotietorekisteri otettiin käyttöön huhtikuun 2024 alussa. Se listaa kaikki henkilön olemassa olevat lainat ja luotot. Kun haet lainaa, luotonmyöntäjät tarkistavat rekisteristä automaattisesti taloudellisen tilanteesi olemassa olevien lainojen tai mahdollisten maksuhäiriömerkintöjen osalta.

Lue, miten positiivinen luottotietorekisteri voi vaikuttaa lainansaantiin.

Tee maksuton lainavertailu – saat useita lainatarjouksia jo saman päivän aikana!

Harva meistä haluaa maksaa pankille enemmän kuin on tarpeen. Juuri siksi lainojen vertailu sekä pankkien ja rahoituslaitosten kilpailuttaminen on tärkeää: lainavertailu takaa, että saat lainallesi markkinoiden edullisimmat kulut sekä talouteesi sopivan ja joustavan takaisinmaksuajan.

Zmartan avulla voit tehdä lainahakemuksen, vertailla saamiasi tarjouksia, allekirjoittaa lainasopimuksen ja toimittaa pyydetyt liitteet digitaalisesti – omalta kotisohvaltasi käsin!

Lainavertailumme on maksuton, eikä se velvoita sinua mihinkään. Lainavertailu kannattaa, sillä jo parin tuhannen euron lainan kuluissa voi säästää helposti jopa toista sataa euroa.

Kolme vinkkiä lainavertailua varten

Zmarta Illustrations Right Loan Amount 20

Hae rohkeasti lainaa

Lainahakemusta täyttäessä ei kannata ujostella, vaan kannattaa hakea juuri sen verran lainaa kuin tarvitsee. Mikäli pankki tai luotonmyöntäjä ei myönnä lainaa kyseiselle summalle, se voi tehdä matalamman vastatarjouksen. Tämä tarkoittaa summaa, jonka luotonmyöntäjä on valmis lainaamaan sinulle alkuperäisen lainasumman sijaan. Luotonmyöntäjä voi myös antaa kielteisen päätöksen.
Zmarta Illustrations Co-applicant 21

Yhdessä olette vahvempia

Taloudellinen tilanteesi näyttää vahvemmalta, mikäli lainahakemuksellasi on yhteishakija mukana. Hän voi parantaa tilannettasi luotonmyöntäjien silmissä.
Zmarta Illustrations Re-apply 5

Hae uudelleen

Mikäli olet saanut kielteisen päätöksen lainahakemuksellesi ja haluat yhä lainata rahaa, hae uudelleen, kun taloudellinen tai henkilökohtainen tilanteesi lainan saamiseksi muuttuu.

Näin teet lainavertailun

1. Päätä lainamäärä

Paljonko tarvitset rahaa? Voit saada lainaa 1000 - 60 000 euron väliltä.

2. Valitse takaisinmaksuaika

Kun olet määrittänyt lainasumman, valitse itsellesi parhaiten sopiva takaisinmaksuaika laskurimme avulla.

3. Täytä henkilötietosi

Hakuprosessi edellyttää, että annat henkilötietosi ja teet vahvan tunnistautumisen joko pankkitiedoilla tai mobiilivarmenteella. Täytä sen jälkeen tarkasti hakemuksessa kysytyt kohdat ja ole rehellinen etenkin tuloistasi.

Kuka voi saada lainan?

Lainan saamiseen eniten vaikuttavia asioita ovat tulot ja menot sekä tietenkin se, kuinka isolle lainalle on tarvetta. Myös säästöt, työllisyystilanne ja talouden koko vaikuttavat lainansaantimahdollisuuksiin.

Voit hakea ja saada lainan Zmartan kautta mikäli:

 • Olet vähintään 20-vuotias.

 • Sinulla on säännölliset palkka- tai eläketulot.

 • Sinulla ei ole maksuhäiriömerkintöjä.

Pankeilla on velvollisuus tarkistaa asiakkaan maksukyky ennen lainan myöntämistä. Jos näyttää siltä, ettei henkilö tule selviytymään lainan takaisinmaksusta, lainaa ei pidä myöntää. Ohjeiden takana ovat Finanssivalvonta ja kuluttajansuojalaki.

Mikäli tulosi ovat verrattain pienet, yhteishakija voi parantaa lainansaantimahdollisuuksiasi.

Kolme yleisintä syytä hakea lainaa

Zmartan lainahakemuksessa kysytään lainan alustavaa käyttökohdetta. Vastausten perusteella kolme yleisintä syytä hakea lainaa ovat:

1.       Lainojen yhdistely

Vuoden 2024 ensimmäisessä kvartaalissa Zmartan kautta haettiin ylivoimaisesti eniten yhdistelylainoja. Lainojen ja luottojen yhdistäminen yhdeksi lainaksi on fiksu tapa parantaa omaa taloudellista tilannetta.

2.       Remontointi

Toiseksi eniten lainoja Zmartalta haetaan kodin remontointia varten. Pieni pintaremontti parantaa kodin viihtyisyyttä ja nostaa sen arvoa.

3.       Kulutus

Kolmanneksi suosituinta on hakea Zmartan kautta kulutusluottoa. Tavallisesti kulutusta varten haetulla lainalla tasapainotetaan taloutta. Jos säästöjä ei juurikaan ole, pieni ja edullinen laina voi toimia myös tarpeellisena vararahastona.

Miten lainavertailu toimii?

Zmartan lainavertailu on helppokäyttöinen, lainahakemuksen täyttäminen vie vain pari minuuttia.

Tietojen täyttämisen jälkeen hakemuksesi lähetetään yhteistyössä kanssamme toimiville yli 25 pankille ja luotonmyöntäjälle, jotka tutustuvat hakemukseesi ja tekevät sinulle antamiesi tietojen perusteella lainatarjouksia.

Ensimmäiset lainatarjoukset saat käytännössä välittömästi hakemuksen lähettämisen jälkeen. Lainattava summa voi olla pankkitililläsi jo samana päivänä.

Lainavertailun jälkeen voit valita mieluisan vaihtoehdon ja allekirjoittaa lainatarjouksen verkkopankkitunnuksillasi tai mobiilivarmenteella. Osa Zmartan yhteistyökumppaneista saattaa pyytää sinulta liitteitä, jotka tulee toimittaa ennen kuin laina voidaan maksaa tilillesi.

Seuraa hakuprosessin etenemistä OmaTili-palvelusta
Saat kaikki lainatarjoukset digitaalisesti Zmartan OmaTili-palveluun. Voit kirjautua palveluun joko omilla verkkopankkitunnuksilla tai vaihtoehtoisesti luomallasi käyttäjätunnuksella ja salasanalla.

Palvelusta näet kaikkien luotonmyöntäjien antamat lainatarjoukset, joista ensimmäiset tulevat nopeimmillaan vain muutamissa minuuteissa hakemuksen lähettämisestä.

Paras laina

Parhaan lainan valinnassa tulee aina lähteä siitä, etsitäänkö pitkäaikaista rahoitusta vai lyhytaikaista lainaa, ja onko lainalle asettaa vakuus. Vakuuden asettaminen auttaa laskemaan lainan kuluja, sillä vakuudellinen pankkilaina on yleensä vakuudellista edullisempi. Hintaero johtuu pankin pienemmästä riskistä.

Vakuudettomissa lainoissa ja luotoissa kannattaa lukea lainatarjoukseen pienellä printattu teksti: siinä kerrotaan lainan todellinen vuosikorko ja kokonaiskustannukset. Zmartan vertailupalvelu tarjoaa kuluttajille kattavan näkymän erilaisiin lainavaihtoehtoihin. Sen avulla on helppo selvittää, millainen laina sopii parhaiten omaan talouteen.

Lainan takaisinmaksuaika

Lainaa allekirjoittaessasi hyväksyt pankin ehdottoman maksusuunnitelman. Tavallisesti voit valita itsellesi mieleisen maksupäivän, joka on monilla tilipäivän lähettyvillä. Lainasopimuksessa olet myös sopinut lyhennysten suuruudesta sekä lainan takaisinmaksuaikataulusta, joka on pankista ja lainasummasta riippuen 1 ja 15 vuoden välillä.

Mikäli lainaa lyhentäessäsi mietit, koska koko summa on maksettu, voit aina palata lainasopimukseen tarkistamaan asian takaisinmaksuajan, koron, lyhennyssumman ja laina-ajan.

Lainojen vertailu kannattaa – katso alla olevista esimerkeistä, miten laina-aika ja korko vaikuttavat kuukausilyhennykseen!

Esimerkki 1.

Lainojen yhdistely

 • Lainasumma 13 000€

 • Laina-aika 10v.

 • Todellinen vuosikorko 9,39 %

 • Nimelliskorko 8,13 %

 • Kuukausierä 165 €

 • Laskutuspalkkio 5 €

 • Avausmaksu 90 €

 • Kokonaiskulut 19 634,43 €. 

Säästö vs. aikaisempiin lainojen kuukausikuluihin nähden 133 € / kk eli 1 596 € / v

Esimerkki 2.

Uusi laina

 • Lainasumma 15 000€

 • Laina-aika 6v.

 • Todellinen vuosikorko 16,37 %

 • Nimelliskorko 13,71 %

 • Kuukausierä 219,02 €

 • Laskutuspalkkio 12,5 €

 • Avausmaksu 0 €

 • Kokonaiskulut 22 086,84

Lainan korko

Marginaalikorko

Marginaalikorko on rahoitusyhtiön osuus lainan korosta, pankin oma korkolisä. Sen avulla rahoitusyhtiö kerää itselleen tuottoa. Asiakkaan lainan korko muodostuu viitekorosta ja marginaalista:

Jos viitekorko on esimerkiksi 1,50 % ja pankin määrittämä marginaali 1,20 %, on asiakkaan korko kokonaisuudessaan 2,70 %.

Lainan korko on riippuvainen monista tekijöistä, kuten henkilökohtaisesta taloudestasi sekä lainan hakemisen hetkellä vallitsevasta yleisestä taloustilanteesta. Lainat rahoituslaitoksilta ja pankeilta kannattaa aika kilpailuttaa, koska kaikilla luotonmyöntäjillä on oma tapansa laskea korkomarginaali tietylle yksittäiselle lainalle.

Todellinen vuosikorko

Edullisen lainan saaminen pienellä vuosikorolla vaatii huolellista taustatyötä ja lainatarjousten vertailua. Jätä se meidän tehtäväksemme ja säästät selvää rahaa!

Eri rahoituslaitosten koroissa ja palvelumaksuissa voi olla merkittäviä eroja. Koska jokaisen lainantarjoajan läpikäyminen yksitellen on työlästä, olemme rakentaneet sinua varten helpon vertailupalvelun. Lainavertailumme avulla voit kilpailuttaa yli 25 pankkia ja rahoituslaitosta, ja saada siten lainallesi parhaan kokonaiskoron.

Lainaa vastuullisesti - varmista maksukykysi

Jos sinulla on useita pienlainoja, on fiksua harkita lainojen yhdistämistä. Toisinaan voi myös käydä niin, että luotonmyöntäjä pyytää yhdistämistä, jotta voit saada uuden lainan.

Yhdistämällä lainat vältyt maksamasta useita tilinhoito- ja kuukausimaksuja. Voit myös saada lainallisesi aiempaa edullisemman koron sekä joustavamman takaisinmaksuajan.

Mikäli tulosi ja elämäntilanteesi ovat epävarmoja, voi olla viisasta harkita lainalle yhteishakijaa. Yhteishakijana voi olla esimerkiksi oma vanhempi, puoliso tai paras kaveri. Oikeastaan lähes kuka tahansa lähipiiristä voi toimia yhteishakijana, mikäli hän täyttää pankin tai luotonantajan vaatimukset. Luotonantajaa kiinnostaa ennen kaikkea yhteishakijan taloudellinen tilanne, joka voi auttaa sinua lainan saamisessa. Yhteishakijan kanssa voit saada lainallesi myös paremmat ehdot.

Lainahakemusta tehdessä on hyvä pitää mielessä, että hakijat ovat yhdessä vastuussa velasta. Jos et voi syystä tai toisesta maksaa luottoasi takaisin, vastuu siirtyy yhteishakijalle.

FAQ – yleisimmät kysymykset lainan hakemisesta

 • Kuinka paljon voin saada lainaa?
 • Mitä pankki tarkistaa lainaa hakiessa?
 • Kuinka paljon lainaa saa yksin?
 • Milloin lainaa kannattaa lyhentää?
 • Kannattaako ulkomaisilta pankeilta lainata rahaa?

Miksi en saa lainaa?

Kielteisen lainapäätöksen syitä on vaikea saada selville. Zmartan lainavertailun perusvaatimuksena on, että sinulla on säännölliset tulot ja puhtaat luottotiedot.

Lainaa 5000 - 60 000 euroa

Vertaile ja kilpailuta lainat aina 60 000 euroon asti.

Kaikki lainavertailupalvelumme

Yhdistä lainat

Kokoa lainat sekä luotot yhteen ja katso, saatko alennettua kuukausikulujasi.

Pienlaina

Kilpailuta pienlainat maksutta ja etsi sinulle sopiva lainapäätös.

Vertaa lainoja

Lainaa rahaa Zmartan lainavertailussa – tavoitat yhdellä hakemuksella lukuisia luotonmyöntäjiä.

Lainaa ilman vakuuksia

Anna meidän toimia oppaanasi lainaviidakossa, jotta sinulle löytyy sopiva luottopäätös.

Lainaa netistä

Voit kilpailuttaa lainatarjouksia netissä Zmartan välityksellä ja saat luottopäätökset suoraan OmaTili-palveluun.

Edullinen laina

Kilpailukykyisen lainatarjouksen saamiseksi on tärkeää vertailla tarjouksia useilta pankeilta ja luotonmyöntäjiltä.

Luottokortti

Luottokortilla teet ostoksia turvallisesti ja voit samalla kerätä bonuspisteitä ostoksistasi.

Luotto

Vertaile luottoja jopa 60 000 EUR saakka.

Kulutusluotto

Rahoita projektisi kulutusluotolla ilman vakuuksia. Voit etsiä tarjouksia haluamallesi summalle lainalaskurin avulla.

Lainahakemus

Tee maksuton lainahakemus ja saat luottopäätöksiä eri luotonmyöntäjiltä.

Remonttilaina

Remontoi kotisi oman makusi mukaan remonttilainalla.

Mökkilaina

Onko haaveissasi hankkia kesämökki tai kenties siirtolapuutarhamökki? Rahoita unelmasi vakuudettomalla lainalla.