Zmarta Spring 22 - Mobile

Lainavertailu netistä

Täytä lainahakemus parissa minuutissa.
Tarkoititko ?
 • Ilmainen
 • Et sitoudu mihinkään

*Esimerkkikorko: Luoton ollessa 15 000€, 6v. laina-ajalla, on kuukausierä 270€. Tällöin luoton kokonaiskulut on 19 468€, nimelliskorko 9% ja todellinen vuosikorko 9.38% (sis. 0€ laskutuslisän ja avausmaksun 0€). Luotonmyöntäjien lainasummat vaihtelee 1 000-60 000€, nimelliskorko 4,41–20% (todellinen vuosikorko 4,5-38%) ja laina-aika 1–15v. välillä.

Luotonmyöntäjät käsittelevät kaikki hakemukset automaattisesti varmistaakseen nopeat ja vastuulliset luottopäätökset.

Minska formuläret
4,5 / 5, perustuu 725 arvosteluun
Leena Aapro sanoo:

Minulle tarjottiin puhelimitse mahd.kilpailuttaa lainat.kaikki sujui reippaasti,ja parin päivän kuluttua tarjouksen hyväksymisestä lainarahaa oli tilillä.olen oikein tyytyväinen Zmartan toimintaan. Kiitos

24. heinäkuuta 2022
Lue lisää arvosteluja

Säästä aikaa ja rahaa – Zmarta vertailee lainat puolestasi

Lainojen vertailu ja lainantarjoajien kilpailuttaminen takaavat, että saat lainallesi markkinoiden edullisimmat kulut sekä talouteesi sopivan ja joustavan takaisinmaksuajan.

Zmartan avulla voit tehdä lainahakemuksen, vertailla lainoja, valita niistä sopivimman, allekirjoittaa lainasopimuksen ja toimittaa pyydetyt liitteet digitaalisesti – omalta kotisohvaltasi käsin!

Palvelumme on maksuton, eikä se velvoita sinua mihinkään. Lainojen vertailu kannattaa, sillä jo parin tuhannen euron lainassa kalleimman ja halvimman lainan kulujen erot ovat helposti jopa toista sataa euroa.

Kokeile lainalaskuria

Joskus lainattavan summan, sopivan takaisinmaksuajan tai kuukausilyhennyksen hahmottaminen voi olla hankalaa. Lainalaskurimme avulla voit arvioida helposti kuukausierien suuruutta.

Käytä liukuvalikkoa tarvitsemasi lainasumman määrittämiseen. Tämän jälkeen plus- ja miinuspainikkeet muuttavat takaisinmaksuaikaa. Helppokäyttöistä laskuria voi pyöritellä vapaasti. Sen avulla voit hahmottaa, ovatko harkitsemasi lainasumma ja takaisinmaksuaika realistisia.

Huomioi kuitenkin, että laskurin antamat summat ovat viitteellisiä ja suuntaa antavia. Todellisen kuukausierän suuruuden näet vasta saatuasi myönteisen lainapäätöksen.

Mukana 25 suomeksi palvelevaa pankkia ja luotonantajaa

Zmartan palvelussa on vuonna 2022 mukana yli 25 luotettavaa Suomessa toimivaa pankkia ja luottolaitosta.

Mukana ovat muun muassa monille suomalaisille entuudestaan tutut Aktia, Santander, Svea Ekonomi ja Bank Norwegian.

Kaikki vertailussamme mukana olevat luotonantajat tarjoavat asiakaspalvelua suomeksi. Jos tahdot järjestellä esimerkiksi lainasi kuukausieriä uudelleen, sinun ei tarvitse turvautua sanakirjaan.

Harkitse yhteishakijan hankkimista

Yhteishakijana voi olla esimerkiksi oma vanhempi, puoliso tai paras kaveri. Oikeastaan lähes kuka tahansa lähipiiristä voi toimia lainasi yhteishakijana, mikäli hän täyttää pankin tai luotonantajan vaatimukset. Lainanantajaa kiinnostaa ennen kaikkea yhteishakijan taloudellinen tilanne, joka voi auttaa sinua lainan saamisessa. Yhteishakijan kanssa voit saada lainallesi myös paremmat ehdot.

Lainahakemusta tehdessä on hyvä pitää mielessä, että hakijat ovat yhdessä vastuussa lainasta. Jos et voi syystä tai toisesta maksaa lainaasi takaisin, vastuu siirtyy yhteishakijalle.

Yhdistele lainasi

Jos sinulla on useita pienlainoja, on fiksua harkita lainojen yhdistämistä yhdeksi lainaksi. Toisinaan voi myös käydä niin, että luotonmyöntäjä pyytää lainojen yhdistämisestä, jotta voit saada uuden lainan.

Yhdistämällä lainat vältyt maksamasta tilinhoito- ja kuukausimaksuja jokaisesta lainasta erikseen. Voit myös saada lainallisesi aiempaa edullisemman koron sekä joustavamman takaisinmaksuajan.

Lainapäätös

Kun käytät lainavertailuamme ja teet lainahakemuksen kauttamme, saat lainapäätöksiä. Ne voivat olla myönteisiä tai kielteisiä.

Myönteinen lainapäätös merkitsee, että pankki tai luottolaitos on tehnyt positiivisen arvion luottokelpoisuudestasi ja voit saada lainaa. Voit saada myös alustavasti myönteisen lainapäätöksen, joka edellyttää joidenkin asiakirjojen toimittamista pankille tai luontoantajalle ennen lainan myöntämistä. Tavallisesti pankit tai luottolaitokset pyytävät lainanhakijoilta palkkatodistusta, eläkepäätöstä tai viimeisintä verotuspäätöstä. Näin varmistetaan, että kaikki lainapäätökseen johtaneet tiedot ovat varmasti oikeita.

Jos saat kielteisen lainapäätöksen, riski lainan takaisinmaksun laiminlyönnistä tai maksukyvyttömyydestä on arvioutu kohdallasi esteeksi lainan myöntämiselle. Mikäli olosuhteesi kuitenkin muuttuvat esimerkiksi uuden työn, muuttuneen tulotason tai poistuneen luottohäiriömerkinnän myötä, voi lainaa hakea uudelleen. Voit tehdä myös uuden hakemuksen pienemmästä lainasummasta.

Takaajalaina on lainatuote, jonka avulla voit saada lainaa, vaikka olisit saanut kielteisen lainapäätöksen esimerkiksi luottotietojesi takia. Lainaa voi saada jopa 60 000 euroon saakka. Tarvitset lainallisesi vain ehdot täyttävän takaajan, joka luottaa takaisinmaksukykyysi.

Luottotiedot

Suomessa toimii kaksi luottotietoyhtiötä, jotka ylläpitävät yksityishenkilöitä koskevaa luottotietorekisteriä. Yksityishenkilöön liittyviä henkilöluottotietoja ei saa kuka tahansa tietoonsa, vaan niitä saa käyttää ainoastaan lain määrittelemissä tapauksissa, kuten esimerkiksi luoton myöntämiseen ja valvontaan liittyvissä tilanteissa. Ennen lainan hakemista voit myös itse tarkistaa luottotietosi. Reaaliaikaisen tiedon saa nopeasti maksamalla pienehkön kertamaksun.

Maksuhäiriömerkinnät säilyvät rekisterissä

Yleinen käsitys lainaa hakiessa on, että maksuhäiriömerkinnät ja muut luottotietomerkinnät katoavat saman tien, kun rästiin jäänyt maksu on hoidettu. Tämä ei kuitenkaan pidä paikkansa – ne jäävät suorituksesta huolimatta rekisteriin ja vanhenevat pääsääntöisesti vasta 2-4 vuoden kuluttua merkinnän saamisesta. Maksuhäiriömerkintä voi estää lainan saamisen.

Lainavertailua helpottavia termejä

Voit toisinaan törmätä lainanhaun yhteydessä termeihin, joita voi olla vaikeaa ymmärtää, mikäli asiasta ei ole aiempaa kokemusta. Toisinaan voi näkyä myös käsitteitä, joita tarvitsee selventää hieman tarkemmin. Tämän takia olemme laatineet sinulle sanalistan, jotta lainavertailu sujuu paremmin.

Aloitusmaksu
Kyseessä on kertaluontoinen kulu, jonka pankki tai luotonmyöntäjä veloittaa lainasopimuksen allekirjoittamisen yhteydessä. Aloitusmaksu kattaa hallinnointiin liittyvät kustannukset uutta luottoa avattaessa.

Joustoluotto
Joustoluotto on laina, jota voit nostaa omien tarpeiden mukaisesti. Voit nostaa sitä sinulle myönnettyyn luottorajaan asti.

Kertalaina
Kertalaina soveltuu erityisen hyvin yksittäisiin isompiin hankintoihin ja maksuihin.

Kiinteä korko
Mikäli valitset kiinteän koron, voit saada lainallesi saman koron korkojakson ajaksi. Korkotaso voi toisinaan olla sama koko takaisimaksun ajan.

Käyttölaina
Käyttölaina on arjen tarpeisiin sopiva laina, joka on rinnastettavissa kulutusluottoon. Käyttölainaa voi hakea aina 60 000 euroon asti. Sitä hakiessa ei tarvitse ilmoittaa erityistä käyttökohdetta.

Lainalupaus
Pankin tai luotonmyöntäjän antama ennakkopäätös, joka määrittelee alustavasti, kuinka paljon lainaa voit saada esimerkiksi asunnon ostamista varten.

Luotonmyöntäjä
Yritys, joka myöntää lainan. Esimerkiksi pankit ovat luotonmyöntäjiä.

Luottopäätös
Luottopäätös kertoo, myöntääkö luotonmyöntäjä hakijalle lopulta lainaa. Päätös perustuu luottotietoihin sekä asiakkaan ilmoittamiin tietoihin. Luottopäätös voi olla joko myönteinen tai kielteinen.

Lainan lyhennys
Lainan lyhennys tarkoittaa velan, kuten asuntolainan, maksamista takaisin sen myöntäneelle taholle. Lyhennys tehdään yleensä kuukauden välein. Lyhennys sisältää lainan pääoman lisäksi koron ja tilinhoitomaksun.

Maksuhäiriömerkintä
Kyseessä on merkintä, joka aiheuttaa luottotietojen menetyksen. Se voi aiheutua laskun tai velan takaisinmaksun laiminlyönnistä.

Muuttuva korko
Muuttuvan koron suuruus vaihtelee markkinakorkojen mukaisesti. Lainanhakijan kannalta se tarkoittaa sitä, että hänen tulee varautua korkojen mahdollisiin muutoksiin. Koron nousu voi vaikuttaa negatiivisesti talouteen.

Yhteishakija
Henkilö, joka hakee lainaa yhdessä päähakijan kanssa. Rinnakkaishakija eli yhteishakija on päähakijan kanssa yhdessä vastuussa lainasta.

Takaisinmaksuaika
Ajanjakso, joka alkaa lainan nostopäivästä.

Tilinhoitomaksu
Osa lainanhoitokuluja. Tilinhoitomaksu kattaa luotonmyöntäjän luoton hallinnointiin liittyvät kulut.

Vakuudellinen laina
Laina, jonka vakuutena on kiinteää omaisuutta, kuten asunto tai mökki. Omaisuuden panttaaminen mahdollistaa hakijalle matalahkon koron. Pantin suuruus määritellään useimmiten sen arvoon perustuen. Esimerkiksi asunnon vakuusarvo on yleensä 70-80 prosenttia markkina-arvosta.

Vakuudeton laina
Laina, jonka voi nostaa ilman vakuuksia, tunnetaan myös nimellä kulutusluotto.

Velkakirja
Lainasopimus, jonka allekirjoitat lainatessasi rahaa luotonmyöntäjältä. Velkakirjassa määritellään myös lainan ehdot eli esimerkiksi korko ja tilinhoitomaksu.

Yhdistelylaina
Laina, jonka tarkoituksena on kattaa muista pienluotoista koostuva summa. Yhdistämällä lainat voit kuitata pienemmät luotot pois.

Yrityslaina
Yrityslainaa voi hakea esimerkiksi yrityksen perustamiseen liittyviin investointeihin tai paikkaamaan hetkellisiä kassavirtaongelmia.

Näin haet lainaa

Käytä aikaasi fiksusti ja vertaile lainoja – Zmartan avulla lainan haku kestää vain pari minuuttia.

1. Päätä haluamasi lainamäärä
Määrittele haluamasi lainasumma. Voit saada lainaa 1000 - 60 000 euron väliltä. Muista, että pankki tai luotonmyöntäjä voi tehdä myös vastatarjouksen, joka voi poiketa alkuperäisestä toiveestasi.

2. Valitse haluamasi takaisinmaksuaika
Kun olet määrittänyt lainasumman, valitse itsellesi parhaiten sopiva takaisinmaksuaika lainalaskurimme avulla. Laskurin avulla voit arvioida, millainen kuukausierä on realistinen omaan tulotasoosi nähden. Takaisinmaksuaika voi olla mitä tahansa 1-15 vuoden väliltä.

3. Täytä henkilötietosi
Lainaprosessi edellyttää, että annat henkilötietosi ja teet vahvan tunnistautumisen joko pankkitiedoilla tai mobiilivarmenteella. Aluksi sinun tulee täyttää hakmeukseen henkilötietojasi sekä tietoja taloudellisesta tilanteestasi. Sinun on hyvä harkita myös yhteishakijan mukaan ottamista. Hän voi olla perheenjäsen, sukulainen tai ystävä, joka tulee osaksi lainanhakua ja vastaa omalta osaltaan lainasta. Yhdessä teillä on mahdollisuus saada lainalle paremmat ehdot, matalampi korko ja suurempi laina.

Hakuprosessissa kysellään tietoja tuloistasi sekä työstäsi. Nämä ovat tärkeitä tietoja luotonmyöntäjille ja niillä on vaikutusta lainapäätöksiin. Merkkaathan siis bruttotulosi oikein ilman mahdollisia tukia – esimerkiksi lapsilisä ja asumistuki eivät kuulu lainahakemukseen. Pääomatuloja, kuten myyntivoittoja, vuokratuloja tai osinkotuloja ei myöskään oteta huomioon, eikä niitä sen takia merkata mukaan.

Miksi puolison tuloja kysytään lainahakemuksessa?
Mikäli haet lainaa yksin ja elät saman katon alla avio- tai avopuolison kanssa, saatat ihmetellä, miksi lainahakemuksessa kysytään puolison tuloja. Moni myös miettii, otetaanko puolisoon mahdollisesti yhteyttä ja millainen vaikutus hänen tuloillaan on lainan saamiseen.

Huoli pois! Puolisoon ei oteta yhteyttä hänen tuloihinsa liittyen. Tieto puolison tuloista ja menoista ei ole pakollinen kohta, joten jos et halua ilmoittaa niitä, voit merkitä kohtaan viivan tai nollan. Puolison tuloilla voi olla luotonmyöntäjän silmissä ainoastaan positiivinen vaikutus lainasi takaisinmaksukykyä arvioitaessa.

Mitä tarkoittaa PEP-henkilö?
PEP tulee sanoista ”Politically Exposed Person”. Tämä on pakollinen kysymys rahanpesulakiin liittyen ja sen tarkoituksena on kartoittaa, tunnetko esimerkiksi ministerejä, kansanedustajia tai valtio-omisteisten yrityksen toimitusjohtajia – tai toimitko kenties itse kyseisessä virassa.

Näin lainan haku etenee

Kun olet täyttänyt hakulomakkeen, lähetä se eteenpäin. Hakemuksesi toimitetaan yli 25 pankin ja luotonmyöntäjän käsiteltäväksi. He tekevät antamiesi tietojen perusteella yhteenvedon taloudestasi ja antavat lainatarjouksen henkilötietojesi perusteella.

Saat kaikki luotonmyöntäjien lainatarjoukset digitaalisesti Zmartan OmaTili-palveluun. Voit kirjautua palveluun joko omilla verkkopankkitunnuksilla tai vaihtoehtoisesti luomallasi käyttäjätunnuksella ja salasanalla. Palvelusta näet kaikkien luotonmyöntäjien antamat päätökset. Voit saada lainatarjouksia hakemallesi summalle tai vastatarjouksen, joka on hieman pienempi kuin hakemasi laina.

Allekirjoita lainatarjous

Kun olet saanut sinulle sopivan lainatarjouksen, voit allekirjoittaa sen digitaalisesti ja palauttaa mahdolliset luotonmyöntäjän pyytämät liitteet netin välityksellä. Lainasopimuksen allekirjoittamisen sekä pyydettyjen liitteiden toimittamisen jälkeen laina maksetaan tilillesi 1-3 pankkipäivässä.

 • Kuinka paljon voin saada lainaa?
  Voit hakea lainaa Zmartan kautta jopa 60 000 euroa. Mikäli mietit hakemaasi lainasummaa, kannattaa aina hakea mieluummin enemmän kuin vähemmän. Tämä johtuu siitä, että luotonmyöntäjät voivat tehdä myös vastatarjouksia eli tehdä lainatarjouksen pienemälle summalle kuin hait.
 • Mitä pankki tarkistaa lainaa hakiessa?
  Pankit ja luotonmyöntäjät tarkistavat lainaa hakiessa lainahakemukselle ilmoitettuja tietoja. Zmartan yhteistyökumppanina toimivat lainanmyöntäjät edellyttävät, että olet yli 20-vuotias ja sinulla on vakituiset ansiotulot.
 • Kuinka paljon lainaa saa yksin?
  Voit Zmartan kautta vertailla lainoja jopa 60 000 euroon asti yksinkin, mutta mahdollisuutesi etenkin suurien lainasummien saamiseksi paranee yhdessä yhteishakijan kanssa. Voit kuitenkin täyttää aluksi lainahakemuksen yksin ja katsoa vastaako myönnetty lainasumma toiveitasi. Voit siis halutessasi lisätä yhteishakijan myöhemminkin.
 • Miten lainavertailu toimii?

  Zmartan lainavertailu on todella helppokäyttöinen, sillä voit täyttää lainahakemuksen vain parissa minuutissa. Hakemus alkaa toivotun lainamäärän ja takaisinmaksuajan määrittelystä. Seuraavaksi sinulta kysytään joitakin perustietoja, kuten henkilötunnus. Hakemuksessa tarvitaan myös brutto- ja nettotulosi, tiedot kuukausittaisista menoistasi ja nykyisten luottojen ja lainojesi määrät.

  Tiedot hakemukseen täytettyäsi, lähetetään se yhteistyössä kanssamme toimiville yli 25 pankille ja luotonmyöntäjälle, jotka tutustuvat hakemukseesi ja tekevät antamiesi tietojen perusteella luottopäätöksen sinulle.

  Ensimmäiset luottopäätökset saat käytännössä välittömästi hakemuksen lähettämisen jälkeen. Lainattava summa voi olla pankkitililläsi jo samana päivänä: viikkokausien odottelu laina-asioissa on vuonna 2020 historiaa.

  Kun olet vertaillut lainapäätöksiä ja löytänyt sinulle mieluisan vaihtoehdon, voit allekirjoittaa lainatarjouksen verkkopankkitunnuksillasi tai mobiilivarmenteella. Lisäksi osa Zmartan yhteistyökumppaneista saattaa pyytää sinulta liitteitä, joten ne tulee toimittaa ennen kuin laina voidaan maksaa tilillesi.

 • Milloin lainaa kannattaa lyhentää?
  Lainaa tulee lyhentää luotonmyöntäjän määrittelemän maksuaikataulun mukaisesti. Poikkeuksena on joustoluotto, jota voi lyhentää haluamaansa tahtiin – joka kuukausi tarvitsee maksaa minimissään korkoja ja pääomaa voi alkaa lyhentää myöhemmin. Pääasia on, että laina tulee asianmukaisesti maksetuksi.
 • Kannattaako ulkomaisilta pankeilta lainata rahaa?
  Zmartan yhteistyökumppaneista osa on ulkomaisia pankkeja ja luotonmyöntäjiä, mutta ne kaikki ovat yhtä luotettavia ja turvallisia vaihtoehtoja kuin suomalaisetkin. Lisäksi jokainen Zmartan yhteistyökumppani tarjoaa suomenkielisen asiakaspalvelun, joten sinun ei tarvitse miettiä myöskään kieleen liittyviä asioita.
 • Miksi en saa lainaa?
  Kielteisen lainapäätöksen syitä on vaikeaa saada selville. Zmartan lainavertailun perusvaatimuksena kuitenkin on, että sinulla on vakituiset tulot ja olet yli 20-vuotias.

Kolme vinkkiä lainavertailua varten

Lainaa rahaa lainaa
Hae rohkeasti lainaa

Lainahakemusta täyttäessä ei kannata ujostella, vaan kannattaa hakea juuri sen verran lainaa kuin tarvitsee. Mikäli pankki tai luotonmyöntäjä ei myönnä lainaa kyseiselle summalle, se voi tehdä matalamman vastatarjouksen. Tämä tarkoittaa summaa, jonka luotonmyöntäjä on valmis lainaamaan sinulle alkuperäisen lainasumman sijaan. Luotonmyöntäjä voi myös antaa kielteisen päätöksen.

LanaPengar Medsokande
Yhdessä olette vahvempia

Taloudellinen tilanteesi näyttää vahvemmalta, mikäli lainahakemuksellasi on yhteishakija mukana. Hän voi parantaa tilannettasi luotonmyöntäjien silmissä.

LanaPengar AnsokIgen
Hae uudelleen

Mikäli olet saanut kielteisen päätöksen lainahakemuksellesi ja haluat yhä lainata rahaa, hae uudelleen, kun taloudellinen tai henkilökohtainen tilanteesi lainan saamiseksi muuttuu.

Karsi kuukausittaisia kulujasi

UnderResan Mat
Ruuanlaittoa, ruokakerhoja, illallistreffejä..

On todella perinteistä yhdistää hyöty ja hauskuus. Voit yhdistää ruuanlaiton leppoisaan illanviettoon ystävien kanssa ja voit samalla säästää rahaa. Tämän paremmaksi eivät asiat siis oikeastaan voi muuttua!

Aterbetalning-05
Valmista lounas itse kotona

Me kaikki tiedämme, että ravintolassa syöminen on suhteellisen kallista verrattuna siihen, että valmistaisi itse joka päivä lounaan kouluun tai töihin. Ruuanlaiton yhteydessä valmistuu samalla vaivalla ylimääräinen annos kuin itsestään ja voit ottaa sen mukaan töihin seuraavana päivänä. Mikäli olet todella kunnianhimoinen, voit valmistaa vieläkin enemmän ruokaa useammalle päivälle.

Aterbetalning-06
Vähennä kulujasi liikkumalla

Pyöräile tai kävele autolla ajamisen, bussin tai junan sijaan. Säästät samalla rahaa, kun kuntosi paranee ilmaiseksi. Tällä tavalla saat kaksi kärpästä yhdellä iskulla!

Aterbetalning-07
Irtisano vähällä käytöllä oleva kuntosalikortti

Onko sinulla kuntosalijäsenyys, jota et käytä kovinkaan aktiivisesti? Irtisano kuntosalikorttisi ja siirry sen sijaan juoksemaan metsään tai lataa treenisovellus, jonka avulla lähdet helpommin liikkeelle.

Billan_begagnat
Mieti ostoksiasi tarkasti

Vertaa ja harkitse vielä kerran, että tarvitsetko todella kyseistä tavaraa tai vaatekappaletta. Osta tuotteita käytettynä – tällä tavalla säästät sekä rahaa että ympäristöä. Osta vain asioita, joita todella tarvitset äläkä osta mitään hetken huumassa.

BetalaSnabbt
Hanki sivutyö

Tämä vaihtoehto ei välttämättä sovi kaikille. Mikäli sinusta kuitenkin tuntuu siltä, että sinulla olisi ylimääräistä aikaa, voisit harkita lisätyön tekemistä muutaman tunnin verran viikossa. Pitkällä tähtäimellä kahden työn tekeminen ei välttämättä ole mielekästä, mutta se voi olla hyvä vaihtoehto lyhyemmällä aikavälillä.

Ei artikkeleita