loans

Laina - mihin ikinä sitä tarvitset

Tee helppo ja maksuton lainavertailu, joka kattaa yli 25 pankkia ja rahoituslaitosta


Tarkoititko ?
 • Maksuton lainavertailu
 • Yhdellä hakemuksella yli 25 lainatarjousta

*Esimerkkikorko: Luoton ollessa 15 000€, 6v. laina-ajalla, on kuukausierä 270€ / 72 kk ajan. Tällöin luoton kokonaiskulut on 19 468€, nimelliskorko 9% ja todellinen vuosikorko 9.38% (sis. 0€ laskutuslisän ja avausmaksun 0€). Luotonmyöntäjien lainasummat vaihtelee 1 000-60 000€, nimelliskorko 4,41–20% (todellinen vuosikorko 4,5-38%) ja laina-aika 1–15v. välillä.

Luotonmyöntäjät käsittelevät kaikki hakemukset automaattisesti varmistaakseen nopeat ja vastuulliset luottopäätökset.

4,6/5, perustuu 892 arvosteluun
Ms
Marko sanoo:

Zmarta löysi minulle sopivan lainoittajan vanhoille lainoilleni vaivattomasti ja sain enemmän kuin o...

19. syyskuuta 2023
BTs
Birgitta Tamminen sanoo:

Positiivista oli se lainan saannin helppous

19. syyskuuta 2023
SMLs
Satu Merita Lindholm sanoo:

kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

18. syyskuuta 2023

Laina – jopa 60 000 euroon asti

Pieni laina rakkaan lahjaan, matkalaina unelmien reissua varten, remonttilaina kodin tai pihan uudistukseen tai häälaina elämän ikimuistoisimman päivän kuluihin.

Lainavertailu pitää kulut kurissa

Harva meistä haluaa maksaa pankille enemmän kuin on tarpeen. Juuri siksi lainojen vertailu sekä pankkien ja rahoituslaitosten kilpailuttaminen on tärkeää: lainavertailu takaa, että saat lainallesi markkinoiden edullisimmat kulut sekä talouteesi sopivan ja joustavan takaisinmaksuajan.

Zmartan avulla voit tehdä lainahakemuksen, vertailla saamiasi tarjouksia, allekirjoittaa lainasopimuksen ja toimittaa pyydetyt liitteet digitaalisesti – omalta kotisohvaltasi käsin!

Palvelumme on maksuton, eikä se velvoita sinua mihinkään. Lainavertailu kannattaa, sillä jo parin tuhannen euron lainan kuluissa voi säästää helposti jopa toista sataa euroa.

Kolme vinkkiä lainavertailua varten

Zmarta Illustrations Right Loan Amount 20

Hae rohkeasti lainaa

Lainahakemusta täyttäessä ei kannata ujostella, vaan kannattaa hakea juuri sen verran lainaa kuin tarvitsee. Mikäli pankki tai luotonmyöntäjä ei myönnä lainaa kyseiselle summalle, se voi tehdä matalamman vastatarjouksen. Tämä tarkoittaa summaa, jonka luotonmyöntäjä on valmis lainaamaan sinulle alkuperäisen lainasumman sijaan. Luotonmyöntäjä voi myös antaa kielteisen päätöksen.

Zmarta Illustrations Co-applicant 21

Yhdessä olette vahvempia

Taloudellinen tilanteesi näyttää vahvemmalta, mikäli lainahakemuksellasi on yhteishakija mukana. Hän voi parantaa tilannettasi luotonmyöntäjien silmissä.

Zmarta Illustrations Re-apply 5

Hae uudelleen

Mikäli olet saanut kielteisen päätöksen lainahakemuksellesi ja haluat yhä lainata rahaa, hae uudelleen, kun taloudellinen tai henkilökohtainen tilanteesi lainan saamiseksi muuttuu.

 Hae lainaa – näin se tapahtuu

1. Päätä haluamasi lainamäärä

Paljonko tarvitset rahaa? Voit saada lainaa 1000 - 60 000 euron väliltä.

2. Valitse haluamasi takaisinmaksuaika

Kun olet määrittänyt lainasumman, valitse itsellesi parhaiten sopiva takaisinmaksuaika laskurimme avulla.

3. Täytä henkilötietosi

Hakuprosessi edellyttää, että annat henkilötietosi ja teet vahvan tunnistautumisen joko pankkitiedoilla tai mobiilivarmenteella. Täytä sen jälkeen tarkasti hakemuksessa kysytyt kohdat ja ole rehellinen etenkin tuloistasi.

Miten lainavertailu toimii?

Zmartan lainavertailu on helppokäyttöinen, lainahakemuksen täyttäminen vie vain pari minuuttia.

 • Tietojen täyttämisen jälkeen hakemuksesi lähetetään yhteistyössä kanssamme toimiville yli 25 pankille ja luotonmyöntäjälle, jotka tutustuvat hakemukseesi ja tekevät sinulle antamiesi tietojen perusteella lainatarjouksia.

 • Ensimmäiset lainatarjoukset saat käytännössä välittömästi hakemuksen lähettämisen jälkeen. Lainattava summa voi olla pankkitililläsi jo samana päivänä.

 • Kun olet vertaillut lainatarjouksia ja valinnut mieluisan vaihtoehdon, voit allekirjoittaa lainatarjouksen verkkopankkitunnuksillasi tai mobiilivarmenteella. Osa Zmartan yhteistyökumppaneista saattaa pyytää sinulta liitteitä, jotka tulee toimittaa ennen kuin laina voidaan maksaa tilillesi.

Seuraa hakuprosessin etenemistä OmaTili-palvelusta

Saat kaikki lainatarjoukset digitaalisesti Zmartan OmaTili-palveluun. Voit kirjautua palveluun joko omilla verkkopankkitunnuksilla tai vaihtoehtoisesti luomallasi käyttäjätunnuksella ja salasanalla.

Palvelusta näet kaikkien luotonmyöntäjien antamat lainatarjoukset, joista ensimmäiset tulevat nopeimmillaan vain muutamissa minuuteissa hakemuksen lähettämisestä!

Lainan korko

Marginaalikorko

Marginaalikorko on rahoitusyhtiön osuus lainan korosta, pankin oma korkolisä. Sen avulla rahoitusyhtiö kerää itselleen tuottoa. Asiakkaan lainan korko muodostuu viitekorosta ja marginaalista:

Jos viitekorko on esimerkiksi 1,50 % ja pankin määrittämä marginaali 1,20 %, on asiakkaan korko kokonaisuudessaan 2,70 %.

Lainan korko on riippuvainen monista tekijöistä, kuten henkilökohtaisesta taloudestasi sekä lainan hakemisen hetkellä vallitsevasta yleisestä taloustilanteesta. Lainat rahoituslaitoksilta ja pankeilta kannattaa aika kilpailuttaa, koska kaikilla luotonmyöntäjillä on oma tapansa laskea korkomarginaali tietylle yksittäiselle lainalle.

Todellinen vuosikorko

Edullisen lainan saaminen pienellä vuosikorolla vaatii huolellista taustatyötä ja lainatarjousten vertailua. Jätä se meidän tehtäväksemme ja säästät selvää rahaa!

Eri rahoituslaitosten koroissa ja palvelumaksuissa voi olla merkittäviä eroja. Koska jokaisen lainantarjoajan läpikäyminen yksitellen on työlästä, olemme rakentaneet sinua varten helpon vertailupalvelun. Lainavertailumme avulla voit kilpailuttaa yli 25 pankkia ja rahoituslaitosta, ja saada siten lainallesi parhaan kokonaiskoron.

Pieni lainakorko ei ole sattumaa, vaan huolellisen kilpailutuksen tulos!

Lainojen vertailu kannattaa - katso, miten laina-aika ja korko vaikuttavat kuukausilyhennykseen!

Marraskuussa 2022 Zmartan kautta haetun uuden tai yhdistelylainan keskimääräinen suuruus oli reilut 12 000 euroa. Se oli hieman pienempi kuin edeltävän puolen vuoden jaksolla, jolloin keskimääräinen laina oli 15 000 euroa.

Laina-aika vaikuttaa merkittävästi sekä lainan kokonaiskustannuksiin että lainan kuukausilyhennyksen määrään. Lainan korkoon vaikuttaa puolestaan eniten oma taloudellinen tilanteesi.

Asian selventämiseksi havainnollistamme asiaa kahdella vaihtoehtoisella lainan lyhennysesimerkillä:

Esimerkki 1
Lainojen yhdistely

 • Lainasumma 13 000€

 • Laina-aika 10v

 • Todellinen vuosikorko 9,39 %

 • Nimelliskorko 8,13 %

 • Kuukausierä 165 €

 • Laskutuspalkkio 5 €

 • Avausmaksu 90 €

 • Kokonaiskulut 19 634,43 €.

 • Säästö vs. aikaisempiin lainojen kuukausikuluihin nähden 133 € / kk eli 1 596 € / v

Esimerkki 2
Uusi laina

 • Lainasumma 15 000€

 • Laina-aika 6v

 • Todellinen vuosikorko 16,37 %

 • Nimelliskorko 13,71 %

 • Kuukausierä 219,02 €

 • Laskutuspalkkio 12,5 €

 • Avausmaksu 0 €

 • Kokonaiskulut 22 086,84 €

Lainaa vastuullisesti - varmista maksukykysi

Jos sinulla on useita pienlainoja, on fiksua harkita lainojen yhdistämistä. Toisinaan voi myös käydä niin, että luotonmyöntäjä pyytää yhdistämistä, jotta voit saada uuden lainan.

Yhdistämällä lainat vältyt maksamasta useita tilinhoito- ja kuukausimaksuja. Voit myös saada lainallisesi aiempaa edullisemman koron sekä joustavamman takaisinmaksuajan.

Mikäli tulosi ja elämäntilanteesi ovat epävarmoja, voi olla viisasta harkita lainalle yhteishakijaa. Yhteishakijana voi olla esimerkiksi oma vanhempi, puoliso tai paras kaveri. Oikeastaan lähes kuka tahansa lähipiiristä voi toimia yhteishakijana, mikäli hän täyttää pankin tai luotonantajan vaatimukset. Luotonantajaa kiinnostaa ennen kaikkea yhteishakijan taloudellinen tilanne, joka voi auttaa sinua lainan saamisessa. Yhteishakijan kanssa voit saada lainallesi myös paremmat ehdot.

Lainahakemusta tehdessä on hyvä pitää mielessä, että hakijat ovat yhdessä vastuussa velasta. Jos et voi syystä tai toisesta maksaa luottoasi takaisin, vastuu siirtyy yhteishakijalle.

FAQ – yleisimmät kysymykset lainan hakemisesta

 • Kuinka paljon voin saada lainaa?
 • Mitä pankki tarkistaa lainaa hakiessa?
 • Kuinka paljon lainaa saa yksin?
 • Milloin lainaa kannattaa lyhentää?
 • Kannattaako ulkomaisilta pankeilta lainata rahaa?

Miksi en saa lainaa?

Kielteisen lainapäätöksen syitä on vaikea saada selville. Zmartan lainavertailun perusvaatimuksena on, että sinulla on säännölliset tulos ja puhtaat luottotiedot.

Voit saada vakuudettoman lainan mikäli:

 • Olet vähintään 20-vuotias.

 • Sinulla on säännölliset palkka- tai eläketulot.

 • Sinulla ei ole maksuhäiriömerkintöjä.

Vakuudettomaan lainaan ei tarvitse olla rinnakkaishakijaa. Huomioithan, että hakijan luottotiedot tarkastetaan jokaisen lainahakemuksen yhteydessä.

Lainaa 5000 - 60 000 euroa

Vertaile ja kilpailuta lainat aina 60 000 euroon asti.