Zmarta Spring 22 - Mobile

Lainavertailu - lainaa rahaa

Hae Zmartan avulla lainaa netistä.

Tarkoititko ?
 • Ilmainen
 • Et sitoudu mihinkään

*Esimerkkikorko: Luoton ollessa 15 000€, 6v. laina-ajalla, on kuukausierä 270€. Tällöin luoton kokonaiskulut on 19 468€, nimelliskorko 9% ja todellinen vuosikorko 9.38% (sis. 0€ laskutuslisän ja avausmaksun 0€). Luotonmyöntäjien lainasummat vaihtelee 1 000-60 000€, nimelliskorko 4,41–20% (todellinen vuosikorko 4,5-38%) ja laina-aika 1–15v. välillä.

Luotonmyöntäjät käsittelevät kaikki hakemukset automaattisesti varmistaakseen nopeat ja vastuulliset luottopäätökset.

Minska formuläret
4,6 / 5, perustuu 804 arvosteluun
Jp sanoo:

Nopea prosessi.

12. helmikuuta 2023
Lue lisää arvosteluja

Laina – jopa 60 000 euroon asti

Pieni laina rakkaan lahjaan, matkalaina unelmien reissua varten, remonttilaina kodin tai pihan uudistukseen tai häälaina elämän ikimuistoisimman päivän kuluihin.

Mihin ikinä lainaa tarvitsetkaan, me Zmartalla autamme sinua saamaan sen helposti, nopeasti ja edullisesti. Vakuudettoman lainan hakeminen vie verkossa vain muutaman minuutin.

Lainavertailu pitää kulut kurissa

Harva meistä haluaa maksaa pankille enemmän kuin on tarpeen. Juuri siksi lainojen vertailu sekä pankkien ja rahoituslaitosten kilpailuttaminen on tärkeää: lainavertailu takaa, että saat lainallesi markkinoiden edullisimmat kulut sekä talouteesi sopivan ja joustavan takaisinmaksuajan.

Zmartan avulla voit tehdä lainahakemuksen, vertailla saamiasi tarjouksia, allekirjoittaa lainasopimuksen ja toimittaa pyydetyt liitteet digitaalisesti – omalta kotisohvaltasi käsin!

Palvelumme on maksuton, eikä se velvoita sinua mihinkään. Lainavertailu kannattaa, sillä jo parin tuhannen euron lainan kuluissa voi säästää helposti jopa toista sataa euroa.

Voit saada vakuudettoman lainan mikäli:

• Olet vähintään 20-vuotias.
• Sinulla on säännölliset palkka- tai eläketulot.
• Sinulla ei ole maksuhäiriömerkintöjä.

Vakuudettomaan lainaan ei tarvitse olla rinnakkaishakijaa. Huomioithan, että hakijan luottotiedot tarkastetaan jokaisen lainahakemuksen yhteydessä.

Laina – mihin kaikkeen sitä voi hakea?

Sanotaan, että elämän parhaita asioita ei saa rahalla. Rahalla voit kuitenkin päästä paikkoihin ja tapahtumiin, jossa tapaat uusia ihmisiä, näet ikimuistoisia auringonlaskuja tai revontulia, hiihdät hohtavilla hangilla tai snorklaat kristallinkirkkaissa vesissä.

Pienlainalla
voi toteuttaa suuria unelmia. Sillä voi mahdollistaa matkan, ostaa auton, moottoripyörän tai veneen tai remontoida kotia. Laina voi tuoda elämään sisältöä ja asioita, joista jää monia mukavia muistoja.

Toisinaan pieni laina voi toimia myös uuden alun mahdollistajana. Sillä voi tasapainottaa taloutta tai saada puskuria muuttuvissa elämäntilanteissa. Järkevä laina voi auttaa myös ulos velkakierteestä. Kun yhdistät useat pienet lainat ja luottokorttivelat yhdeksi edullisemmaksi lainaksi, jää arkeen ja elämiseen enemmän rahaa.

Kokeile lainalaskuria

Joskus lainattavan summan, sopivan takaisinmaksuajan tai kuukausilyhennyksen hahmottaminen voi olla hankalaa. Lainalaskurimme avulla voit arvioida helposti kuukausierien suuruutta.

Käytä liukuvalikkoa tarvitsemasi summan määrittämiseen. Tämän jälkeen plus- ja miinuspainikkeet muuttavat takaisinmaksuaikaa. Helppokäyttöistä laskuria voi pyöritellä vapaasti. Sen avulla voit hahmottaa, ovatko harkitsemasi laina ja sen takaisinmaksuaika realistisia.

Huomioi kuitenkin, että laskurin antamat summat ovat viitteellisiä ja suuntaa antavia. Todellisen kuukausierän suuruuden näet vasta saatuasi myönteisen lainapäätöksen.

Hae lainaa – näin se tapahtuu

 1. Päätä haluamasi lainamäärä
  Paljonko tarvitset rahaa? Voit saada lainaa 1000 - 60 000 euron väliltä.

 2. Valitse haluamasi takaisinmaksuaika
  Kun olet määrittänyt lainasumman, valitse itsellesi parhaiten sopiva takaisinmaksuaika laskurimme avulla.

 3. Täytä henkilötietosi
  Hakuprosessi edellyttää, että annat henkilötietosi ja teet vahvan tunnistautumisen joko pankkitiedoilla tai mobiilivarmenteella. Täytä sen jälkeen tarkasti hakemuksessa kysytyt kohdat ja ole rehellinen etenkin tuloistasi.

Seuraa hakuprosessin etenemistä OmaTili-palvelusta

Kun olet täyttänyt hakulomakkeen, lähetä se eteenpäin. Lainahakemuksesi toimitetaan yli 25 pankin ja luotonmyöntäjän käsiteltäväksi. He tekevät antamiesi tietojen perusteella yhteenvedon taloudestasi ja antavat lainatarjouksen henkilötietojesi perusteella.

Saat kaikki lainatarjoukset digitaalisesti Zmartan OmaTili-palveluun. Voit kirjautua palveluun joko omilla verkkopankkitunnuksilla tai vaihtoehtoisesti luomallasi käyttäjätunnuksella ja salasanalla.

Palvelusta näet kaikkien luotonmyöntäjien antamat lainatarjoukset, joista ensimmäiset tulevat nopeimmillaan vain muutamissa minuuteissa hakemuksen lähettämisestä!

Voit saada lainatarjouksia hakemallesi summalle tai vastatarjouksen, joka on hieman pienempi kuin hakemasi summa. Kiinnitä tarjouksessa huomiota lainan korkoon ja kuluihin.

Mistä lainan korko muodostuu?

Marginaali eli marginaalikorko on rahoitusyhtiön osuus lainan korosta, pankin oma korkolisä. Sen avulla rahoitusyhtiö kerää itselleen tuottoa.

Asiakkaan lainan korko muodostuu viitekorosta ja marginaalista:
Jos viitekorko on esimerkiksi 1,50 % ja pankin määrittämä marginaali 1,20 %, on asiakkaan korko kokonaisuudessaan 2,70 %.

Lainan korko on riippuvainen monista tekijöistä, kuten henkilökohtaisesta taloudestasi sekä lainan hakemisen hetkellä vallitsevasta yleisestä taloustilanteesta. Lainat rahoituslaitoksilta ja pankeilta kannattaa aika kilpailuttaa, koska kaikilla luotonmyöntäjillä on oma tapansa laskea korkomarginaali tietylle yksittäiselle lainalle.

Lainaa pienellä korolla

Edullisen lainan saaminen pienellä korolla vaatii huolellista taustatyötä ja lainatarjousten vertailua. Jätä se meidän tehtäväksemme ja säästät selvää rahaa!

Eri rahoituslaitosten koroissa ja palvelumaksuissa voi olla merkittäviä eroja. Koska jokaisen lainantarjoajan läpikäyminen yksitellen on työlästä, olemme rakentaneet sinua varten helpon vertailupalvelun. Lainavertailumme avulla voit kilpailuttaa yli 25 pankkia ja rahoituslaitosta, ja saada siten lainallesi parhaan koron.

Pieni lainakorko ei ole sattumaa, vaan huolellisen kilpailutuksen tulos!

Lainojen vertailu kannattaa - katso, miten laina-aika ja korko vaikuttavat kuukausilyhennykseen!

Marraskuussa 2022 Zmartan kautta haetun uuden tai yhdistelylainan keskimääräinen suuruus oli reilut 12 000 euroa. Se oli hieman pienempi kuin edeltävän puolen vuoden jaksolla, jolloin keskimääräinen laina oli 15 000 euroa.

Laina-aika vaikuttaa merkittävästi sekä lainan kokonaiskustannuksiin että lainan kuukausilyhennyksen määrään. Lainan korkoon vaikuttaa puolestaan eniten oma taloudellinen tilanteesi.

Asian selventämiseksi havainnollistamme asiaa kahdella vaihtoehtoisella lainan lyhennysesimerkillä:

Esimerkki 1

Lainojen yhdistely
Lainasumma 13 000€
Laina-aika 10v
Todellinen vuosikorko 9,39 %
Nimelliskorko 8,13 %
Kuukausierä 165 €
Laskutuspalkkio 5 €
Avausmaksu 90 €
Kokonaiskulut 19 634,43 €
Säästö vs. aikaisempiin lainojen kuukausikuluihin nähden 133 € / kk eli 1 596 € / v

Esimerkki 2

Uusi laina
Lainasumma 15 000€
Laina-aika 6v
Todellinen vuosikorko 16,37 %
Nimelliskorko 13,71 %
Kuukausierä 219,02 €
Laskutuspalkkio 12,5 €
Avausmaksu 0 €
Kokonaiskulut 22 086,84 €

Lainaa vastuullisesti - varmista maksukykysi

Jos sinulla on useita pienlainoja, on fiksua harkita lainojen yhdistämistä. Toisinaan voi myös käydä niin, että luotonmyöntäjä pyytää yhdistämistä, jotta voit saada uuden lainan.

Yhdistämällä lainat vältyt maksamasta useita tilinhoito- ja kuukausimaksuja. Voit myös saada lainallisesi aiempaa edullisemman koron sekä joustavamman takaisinmaksuajan.

Mikäli tulosi ja elämäntilanteesi ovat epävarmoja, voi olla viisasta harkita lainalle yhteishakijaa. Yhteishakijana voi olla esimerkiksi oma vanhempi, puoliso tai paras kaveri. Oikeastaan lähes kuka tahansa lähipiiristä voi toimia yhteishakijana, mikäli hän täyttää pankin tai luotonantajan vaatimukset. Luotonantajaa kiinnostaa ennen kaikkea yhteishakijan taloudellinen tilanne, joka voi auttaa sinua lainan saamisessa. Yhteishakijan kanssa voit saada lainallesi myös paremmat ehdot.

Lainahakemusta tehdessä on hyvä pitää mielessä, että hakijat ovat yhdessä vastuussa velasta. Jos et voi syystä tai toisesta maksaa luottoasi takaisin, vastuu siirtyy yhteishakijalle.

 • Kuinka paljon voin saada lainaa?
  Voit hakea ja saada lainaa Zmartan kautta jopa 60 000 euroa. Mikäli mietit hakemaasi lainasummaa, kannattaa aina hakea mieluummin enemmän kuin vähemmän. Tämä johtuu siitä, että luotonmyöntäjät voivat tehdä myös vastatarjouksia eli tehdä lainatarjouksen pienemmälle summalle kuin hait.
 • Mitä pankki tarkistaa lainaa hakiessa?
  Pankit ja luotonmyöntäjät tarkistavat lainaa hakiessa lainahakemukselle ilmoitettuja tietoja. Zmartan yhteistyökumppanina toimivat lainanmyöntäjät edellyttävät, että olet yli 20-vuotias ja sinulla on vakituiset ansiotulot.
 • Kuinka paljon lainaa saa yksin?
  Voit Zmartan kautta vertailla lainoja jopa 60 000 euroon asti yksinkin, mutta mahdollisuutesi etenkin suurien lainasummien saamiseksi paranee yhdessä yhteishakijan kanssa. Voit kuitenkin täyttää aluksi lainahakemuksen yksin ja katsoa, vastaako myönnetty lainasumma toiveitasi. Voit siis halutessasi lisätä yhteishakijan myöhemminkin.
 • Miten lainavertailu toimii?

  Zmartan lainavertailu on helppokäyttöinen, voit täyttää lainahakemuksen vain parissa minuutissa. Hakemus alkaa toivotun lainamäärän ja takaisinmaksuajan määrittelystä. Seuraavaksi sinulta kysytään joitakin perustietoja, kuten henkilötunnus. Hakemuksessa tarvitaan myös brutto- ja nettotulosi, tiedot kuukausittaisista menoistasi ja nykyisten luottojen ja lainojesi määrät.

  Tietojen täyttämisen jälkeen hakemuksesi lähetetään yhteistyössä kanssamme toimiville yli 25 pankille ja luotonmyöntäjälle, jotka tutustuvat hakemukseesi ja tekevät sinulle antamiesi tietojen perusteella lainatarjouksia.

  Ensimmäiset lainatarjoukset saat käytännössä välittömästi hakemuksen lähettämisen jälkeen. Lainattava summa voi olla pankkitililläsi jo samana päivänä.

  Kun olet vertaillut lainatarjouksia ja valinnut mieluisan vaihtoehdon, voit allekirjoittaa lainatarjouksen verkkopankkitunnuksillasi tai mobiilivarmenteella. Lisäksi osa Zmartan yhteistyökumppaneista saattaa pyytää sinulta liitteitä, joten ne tulee toimittaa ennen kuin laina voidaan maksaa tilillesi.

 • Milloin lainaa kannattaa lyhentää?
  Lainaa tulee lyhentää luotonmyöntäjän määrittelemän maksuaikataulun mukaisesti. Poikkeuksena on joustoluotto, jota voi lyhentää haluamaansa tahtiin – joka kuukausi tarvitsee maksaa minimissään korkoja, pääomaa voi alkaa lyhentää myöhemmin. Pääasia on, että laina tulee asianmukaisesti maksetuksi.
 • Kannattaako ulkomaisilta pankeilta lainata rahaa?
  Zmartan yhteistyökumppaneista osa on ulkomaisia pankkeja ja luotonmyöntäjiä, mutta ne kaikki ovat yhtä luotettavia ja turvallisia vaihtoehtoja kuin suomalaisetkin. Lisäksi jokainen Zmartan yhteistyökumppani tarjoaa suomenkielisen asiakaspalvelun, joten sinun ei tarvitse miettiä myöskään kieleen liittyviä asioita.
 • Miksi en saa lainaa?
  Kielteisen lainapäätöksen syitä on vaikeaa saada selville. Zmartan lainavertailun perusvaatimuksena kuitenkin on, että sinulla on vakituiset tulot, olet yli 20-vuotias, eikä sinulla ole maksuhäiriömerkintää.

Kolme vinkkiä lainavertailua varten

Lainaa rahaa lainaa
Hae rohkeasti lainaa

Lainahakemusta täyttäessä ei kannata ujostella, vaan kannattaa hakea juuri sen verran lainaa kuin tarvitsee. Mikäli pankki tai luotonmyöntäjä ei myönnä lainaa kyseiselle summalle, se voi tehdä matalamman vastatarjouksen. Tämä tarkoittaa summaa, jonka luotonmyöntäjä on valmis lainaamaan sinulle alkuperäisen lainasumman sijaan. Luotonmyöntäjä voi myös antaa kielteisen päätöksen.

LanaPengar Medsokande
Yhdessä olette vahvempia

Taloudellinen tilanteesi näyttää vahvemmalta, mikäli lainahakemuksellasi on yhteishakija mukana. Hän voi parantaa tilannettasi luotonmyöntäjien silmissä.

LanaPengar AnsokIgen
Hae uudelleen

Mikäli olet saanut kielteisen päätöksen lainahakemuksellesi ja haluat yhä lainata rahaa, hae uudelleen, kun taloudellinen tai henkilökohtainen tilanteesi lainan saamiseksi muuttuu.

Karsi kuukausittaisia kulujasi

UnderResan Mat
Ruuanlaittoa, ruokakerhoja, illallistreffejä..

On todella perinteistä yhdistää hyöty ja hauskuus. Voit yhdistää ruuanlaiton leppoisaan illanviettoon ystävien kanssa ja voit samalla säästää rahaa. Tämän paremmaksi eivät asiat siis oikeastaan voi muuttua!

Aterbetalning-05
Valmista lounas itse kotona

Me kaikki tiedämme, että ravintolassa syöminen on suhteellisen kallista verrattuna siihen, että valmistaisi itse joka päivä lounaan kouluun tai töihin. Ruuanlaiton yhteydessä valmistuu samalla vaivalla ylimääräinen annos kuin itsestään ja voit ottaa sen mukaan töihin seuraavana päivänä. Mikäli olet todella kunnianhimoinen, voit valmistaa vieläkin enemmän ruokaa useammalle päivälle.

Aterbetalning-06
Vähennä kulujasi liikkumalla

Pyöräile tai kävele autolla ajamisen, bussin tai junan sijaan. Säästät samalla rahaa, kun kuntosi paranee ilmaiseksi. Tällä tavalla saat kaksi kärpästä yhdellä iskulla!

Aterbetalning-07
Irtisano vähällä käytöllä oleva kuntosalikortti

Onko sinulla kuntosalijäsenyys, jota et käytä kovinkaan aktiivisesti? Irtisano kuntosalikorttisi ja siirry sen sijaan juoksemaan metsään tai lataa treenisovellus, jonka avulla lähdet helpommin liikkeelle.

Billan_begagnat
Mieti ostoksiasi tarkasti

Vertaa ja harkitse vielä kerran, että tarvitsetko todella kyseistä tavaraa tai vaatekappaletta. Osta tuotteita käytettynä – tällä tavalla säästät sekä rahaa että ympäristöä. Osta vain asioita, joita todella tarvitset äläkä osta mitään hetken huumassa.

BetalaSnabbt
Hanki sivutyö

Tämä vaihtoehto ei välttämättä sovi kaikille. Mikäli sinusta kuitenkin tuntuu siltä, että sinulla olisi ylimääräistä aikaa, voisit harkita lisätyön tekemistä muutaman tunnin verran viikossa. Pitkällä tähtäimellä kahden työn tekeminen ei välttämättä ole mielekästä, mutta se voi olla hyvä vaihtoehto lyhyemmällä aikavälillä.

Ei artikkeleita