loans

Kulutusluotto - lainaa joka tarpeeseen

Hae edullisen koron kulutusluottoa

Tarkoititko ?
 • Maksuton lainavertailu
 • Yhdellä hakemuksella yli 20 lainatarjousta

*Esimerkkikorko: Luoton ollessa 15 000 €, 6 v. laina-ajalla, on kuukausierä 270 € / 72 kk ajan. Tällöin luoton kokonaiskulut on 19 468 €, nimelliskorko 9 % ja todellinen vuosikorko 9,38 % (sis. 0 € laskutuslisän ja avausmaksun 0 €). Luotonmyöntäjien lainasummat vaihtelee 1 000-60 000 €, nimelliskorko 4,41–20 % (todellinen vuosikorko 4,5-38 %) ja laina-aika 1–15 v. välillä.

Luotonmyöntäjät käsittelevät kaikki hakemukset automaattisesti varmistaakseen nopeat ja vastuulliset luottopäätökset.

4,6/5, perustuu 929 arvosteluun
EKMs
Eija Kaarina Myller sanoo:

Vastauksen saaminen oli nopeaa

3. joulukuuta 2023
RKs
Rani Koski sanoo:

Toimi hyvin

29. marraskuuta 2023
as
asiakas sanoo:

Nopea asiointi.

29. marraskuuta 2023

Mikä on kulutusluotto?

Kulutusluotto on yleisnimitys kuluttamiseen tarkoitetuille lainoille. Se on vakuudeton kertalaina, jolla voi rahoittaa arjen yllättäviä menoja tai suurempia hankintoja – auton, kodin remontin tai vaikkapa lomamatkan. Kulutusluottojen koroissa ja kuluissa voi olla merkittäviä eroja. Vertailun avulla tarkka taloudenpitäjä voi säästää lainan loppusummasta jopa useita satasia.

Lainahakemus

Näin lainan hakeminen tapahtuu:

 1. Täytä tietosi
  Täytä tietosi lainavertailuun, se vie vain vain pari minuuttia.

 2. Etsimme sinulle tarjouksia
  Saat heti lainapäätöksiä monilta yhteistyökumppaneiltamme.

 3. Sinä päätät
  Valitse vaihtoehto, joka sopii sinulle parhaiten. Vertailu ei kuitenkaan sido sinua mihinkään.

Halvin kulutusluotto

Kulutusluottoja myöntävät asiakkailleen kaikki Suomessa toimivat pankit sekä kymmenet yksityiset rahoitusyhtiöt. Zmartan kautta haetun kulutusluoton suuruus voi vaihdella tuhannesta useisiin kymmeniin tuhansiin euroihin asti. Tavallisimmin kulutusluotto suuruudeltaan muutamia tuhansia euroja ja sen laina-aika on 1-3 vuotta. Vakuudettoman lainan takaisinmaksuaika voi kuitenkin olla jopa 15 vuotta.

Halvin kulutusluotto ei ole välttämättä ole se, jonka saa nopeimmin tilille. Kulutusluottoja vertaillessa kannattaa kiinnittää huomiota luoton todelliseen vuosikorkoon.

Kulutusluoton korko

Kulutusluoton korkoon vaikuttaa usein lainanhakijan tausta ja taloudellinen tilanne. Mitä maksukykyisempi hakija on, sitä paremmin ehdoin hän voi lainansa saada.

Osa pankeista ja rahoitusyhtiöistä tarjoaa kulutusluottoja myös kiinteillä koroilla. Tällöin lainasumman korko tietyllä laina-ajalla on sama kaikille hakijoille, jotka läpäisevät luotonmyöntöprosessin.

Kulutusluoton korko lähtee tyypillisesti noin 6-7 prosentista ylöspäin. Suomen lain sallima korkein mahdollinen nimelliskorko on 20 prosenttia.

Vakuudeton kulutusluotto

Vakuudeton kulutusluotto on laina, jonka vakuudeksi ei tarvitse kiinnittää omaisuutta. Vakuudettoman kulutusluoton saa ilman takaajaa ja se on kätevä ja nopea rahoitustapa erilaisten hankintojen ja menojen rahoittamiseen.

Vakuudetonta kulutusluottoa voi hakea joustavasti koska tahansa ja sitä voi saada Zmartan kautta aina 60 000 euroon asti. Sitä voivat hakea kaikki 20-vuotta täyttäneet, joilla on säännölliset tulot ja puhdas maksuhäiriörekisteri.

Kertaluotto – mitä se tarkoittaa?

Kertaluotto tarkoittaa lainaa, joka maksetaan kerralla asiakkaan tilille. Jos haet esimerkiksi 3000 euron lainan, se siirretään myönteisen lainapäätöksen ja lainasopimuksen allekirjoittamisen jälkeen kokonaisuudessaan tilillesi. Maksuehdoista sovitaan lainasopimuksessa. Yleisimmin kulutukseen otettua lainaa lyhennetään kerran kuukaudessa 1-15 vuoden ajan.

 • Mitä tarkoittaa kulutusluotto?
 • Mistä edullinen kulutusluotto?
 • Mistä paras kulutusluotto?