loans

Luotto kannattaa aina vertailla tarkasti

Hae edullisen koron luottoa.

Tarkoititko ?
  • Maksuton lainavertailu
  • Yhdellä hakemuksella yli 20 lainatarjousta

*Esimerkkikorko: Luoton ollessa 15 000 €, 6 v. laina-ajalla, on kuukausierä 270 € / 72 kk ajan. Tällöin luoton kokonaiskulut on 19 468 €, nimelliskorko 9 % ja todellinen vuosikorko 9,38 % (sis. 0 € laskutuslisän ja avausmaksun 0 €). Luotonmyöntäjien lainasummat vaihtelee 1 000 €-60 000 €, nimelliskorko 4,41–20 % (todellinen vuosikorko 4,5-38 %) ja laina-aika 1–15 v. välillä.

Luotonmyöntäjät käsittelevät kaikki hakemukset automaattisesti varmistaakseen nopeat ja vastuulliset luottopäätökset.

4,6/5, perustuu 961 arvosteluun
Emme varmista jälkikäteen, että meistä tehdyt arvostelut ovat ihmisiltä, jotka ovat käyttäneet palveluitamme.
As
AK sanoo:

Homma toimi

13. helmikuuta 2024
Ts
TH sanoo:

Tosi helppoa ja nopeaa

5. helmikuuta 2024
IJs
Ilmari Juutilainen sanoo:

Kaikki on hyvin ja ok

4. helmikuuta 2024

Luotto

Luoton tai tuttavallisemmin sanottuna lainan haku tulee meille kaikille yleensä jossain vaiheessa vastaan. Luoton hakeminen voi kuitenkin tuntua vaikealta, eikä asiaa auta yhtään se, että luottotermejä on erittäin paljon ja ne poikkeavat monilla tavoin meidän muuten käyttämästä sanastosta.

Lue, millaisia luottoja on olemassa, niin tiedät, mikä niistä sopii tarpeisiisi parhaiten. Zmartan kautta voit hakea vakuudetonta luottoa aina 60 000 euroon asti.

Zmarta kilpailutta luotot puolestasi

Täytä hakemus ja katso, millaisen luoton voisit saada. Voit hakea kulutusluottoa yhdellä kertaa kaikilta kumppaniverkostoomme kuuluvilta pankeilta ja rahoituslaitoksilta. Luoton hakeminen on maksutonta, eikä se sido sinua mihinkään.

Voit vapaasti vertailla saamiasi luottotarjouksia ja päättää sitten, hyväksytkö jonkun niistä. Parhaimmillaan saat luoton tilillesi jo saman pankkipäivän aikana.

Kulutusluottojen vertailu – säästä selvää rahaa!

Luottojen koroissa ja ehdoissa voi olla suuriakin eroja. Jos pyydät tarjouksen vain omalta pankiltasi, et välttämättä saa parasta lainaa. Vertailemalla useita kulutusluottotarjouksia Zmartan palvelussa voit varmistua siitä, että saat omaan taloudelliseen tilanteeseesi parhaiten sopivan luoton joustavilla takaisinmaksuehdoilla.

Tiedätkö, millainen luotto sopisi juuri sinulle?

Koroton luotto on laina, johon ei liity korkoa. Yleensä kyseessä on pienehkö, alle tuhannen euron laina, jonka maksuaika on lyhyt. Korotonta lainaa tarjoavat esimerkiksi useat myymälät perinteisen osamaksun sijaan. Koroton laina annetaankin yleensä johonkin isompaan hankintaan ja se tulee maksaa takaisin esimerkiksi 30 päivän sisällä. Sen avulla voi siis saada hieman maksuaikaa, kun odottaa esimerkiksi seuraavaa palkkapäivää.

Korollinen luotto on niin sanottu tavallinen laina eli esimerkiksi jokin vakuudellinen tai vakuudeton luotto. Korolliseen luottoon liittyy korko, joka maksetaan takaisinmaksutavan määrittämällä tavalla. Lainan nimelliskorko sisältää pankin marginaalin ja Euriborin. Todelliseen vuosikorkoon otetaan lisäksi mukaan muut kulut, kuten tilinhoitomaksut ja laskutuslisät.

Käyttöluotto on jokin vakuudeton luotto, joka on yleensä määrältään pieni ja jonka takaisinmaksuaika on lyhyt. Käyttöluoton käyttötarkoitusta ei ole etukäteen määritelty, mutta yleensä se on esimerkiksi remonttilaina, autolaina tai jonkin kodin hankinnan mahdollistava laina.

Yritysluotto on yritykselle annettava vakuudellinen tai vakuudeton yrityslaina. Sen voi hakea joku yrityksen omistajista tai vastuuhenkilöistä ja sillä rahoitetaan usein esimerkiksi yrityksen koneiston ostoa tai varastoarvon kasvattamista ennen sesonkia. Lainatyypin mukaan sille asetetaan pantti tai takaus, mutta Zmartan kautta voi hakea myös vakuudetonta yrityslainaa.
Lomaluotto on yleensä vakuudettomana lainana otettava luotto, jota hyödynnetään lomamatkan kustantamiseen tai esimerkiksi loma-ajan budjetin kasvattamiseen.

Lomaluotto on yleensä melko lyhytaikainen ja pienehkö laina, joka maksetaan pois loman jälkeen. Lainan voi hakea netistä, eikä sen saaminen vaadi selvitystä lainan käyttötarkoituksesta. Sen saa parhaimmillaan jo samana päivänä.

Vakuudeton luotto on luotto (kutsutaan tosinaan myös kulutusluottoksi), jonka saaminen ei vaadi vakuutta tai takaajaa. Luottoa voi hakea pankilta tai rahoituslaitokselta ja sen saamiseen vaikuttavat luotonhakijan tulot ja luottotiedot. Luoton hakeminen ei vaadi kontaktia toimihenkilön kanssa, sillä se myönnetään automaattisesti luottotietojen ja muiden asiakkaan antaminen tietojen perusteella. Sitä saa suomalainen, täysi-ikäinen henkilö, jolla on puhtaat luottotiedot. Luottotiedoton ei voi saada vakuudetonta lainaa. Vakuudettoman luoton summa on yleensä 1000-60 000 euroa.

Jatkuva luotto on luotto, joka on saatavilla jatkuvasti ja jota voi nostaa tilanteen mukaan. Se voi olla esimerkiksi limiittitili, eli tili, jonka voi alittaa luottorajan mukaan. Tällöin tiliin saattaa liittyä tilinhoitomaksu, mutta korkoa maksetaan ainoastaan nostetusta luotosta. Limiittitili tuo joustoa arkeen.

Joustoluotto on vakuudeton luotto. Sitä voi hakea netistä joko vertailusivuston kautta tai suoraan luotonmyöntäjältä ja se maksetaan pankkitilille heti myönteisen luottopäätöksen jälkeen.

Vakuudellinen luotto on yleensä pankin antama luotto, jonka saaminen vaatii reaalivakuuden. Reaalivakuus on esimerkiksi asunto-osake, kiinteistö vai vaikkapa auto. Reaalivakuus pantataan eli sitä ei voi myydä ennen kuin pankki antaa siihen luvan ja palauttaa esimerkiksi asunnon osakekirjat.

Korttiluotto on luottokorttiin sidottu luotto, jonka saldo vähenee sitä mukaan, kun luottokorttia käytetään ostosten tekemiseen. Kyseessä on niin sanottu jatkuva luotto, johon liittyy tietty, ennalta määritetty vuosikorko. Korkoa maksetaan muiden jatkuvien luottojen tapaan ainoastaan siitä luoton osasta, joka kauden loppuessa on käytössä. Luottokorttiluotto loppuu silloin, kun siihen liittyvä kortti lopetetaan.

Osamaksuluotto on kaupoissa tarjottavaan osamaksuun liittyvä luotto. Käytännössä kyseessä on vakuudeton laina, jonka tarjoaa jokin rahoituslaitos. Osamaksun voi saada ihminen, jolla on osoite Suomessa ja puhtaat luottotiedot. Osamaksun määräksi eli luoton kuukausieräksi määrätään ennakkoon jokin summa, joka yleensä sisältää korot ja kulut. Vakuudettoman osamaksun todellinen vuosikorko on yleensä melko korkea.

Pankkilaina on perinteisen suomalaisen tai ulkomaalaisen pankin myöntämä luottotuote. Pankit tarjoavat erilaisia lainoja erilaisiin tarkoituksiin ja osa niistä on vakuudellisia ja osa vakuudettomia. Pankki määrittää lainan koron ja kulut asiakkuuden ja asiakkaan tulojen perusteella ja tyypillisempiä pitkäaikaisia pankkiluottoja ovat asuntolainat ja opintolainat.

Kuka voi hakea luottoa?

Luottoa voi hakea yksityishenkilö tai yritys ja lainaa voi hakea yhdessä tai yksin. Lainaa voi hakea rinnakkaishakijan kanssa tai lainalle voi joissain tapauksissa asettaa henkilötakaajan. Ehdot riippuvat lainatyypistä ja toki lainan myöntäjästä. Pääasiassa lainaa voi saada Suomesta täysi-ikäinen ja täysivaltainen henkilö, jolla on puhtaat luottotiedot ja asuinpaikka Suomessa. Puhtaat luottotiedot tarkoittavat sitä, että maksuhäiriömerkintöjä ei ole. Suomen lain mukaan luottotiedottomalle henkilölle ei voi antaa lainaa.

  • Miksi yritykset tarjoavat luottoja?
  • Millä toimialoilla yritykset tarjoavat luottoja?
  • Miksi ottaa luottoa yritykseltä?
  • Onko luoton ottaminen järkevää?

Vinkit kahteen luottoon

Zmarta Illustrations Payout 28

Kertaluotosta apua unelmien toteuttamiseen

Jos esimerkiksi lomamatkan tarve on akuutti, on kertaluotto mainio valinta. . Asiakas valitsee näissä haluamansa lainasumman, joka toimitetaan suoraan asiakkaan tilille. Todellinen vuosikorko vaihtelee yleensä, eli oikean tarjoajan valinnalla on lainan kokonaishintaan suuri vaikutus. Mitä pidempi laina-aika, sitä pienempi kuukausierä. On kuitenkin pidettävä mielessä, että pidempi maksuaika nostaa lainan kokonaiskustannuksia.

Zmarta Illustrations Change agreement 29

Joustoluotto tarpeen tullen

Joustoluoten etuna on, ettei sinun tarvitse yleensä maksaa juoksevia kuluja silloin, kun tarvetta luotolle ei ole ilmennyt. Kun maksat lainaa takaisin ja ero luottorajan ja maksua odottavan lainamäärän välillä kasvaa, voit saada luottoa taas uusia ostoksia varten. Sopimuksessa asetetaan usein ennalta tietty luottoraja sekä ensimaksu. Ensimaksu siirretään asiakkaan tilille heti sopimuksen allekirjoittamisen jälkeen.

Kaikki lainavertailupalvelumme

Yhdistä lainat

Kokoa lainat sekä luotot yhteen ja katso, saatko alennettua kuukausikulujasi.

Pienlaina

Kilpailuta pienlainat maksutta ja etsi sinulle sopiva lainapäätös.

Vertaa lainoja

Lainaa rahaa Zmartan lainavertailussa – tavoitat yhdellä hakemuksella lukuisia luotonmyöntäjiä.

Lainaa ilman vakuuksia

Anna meidän toimia oppaanasi lainaviidakossa, jotta sinulle löytyy sopiva luottopäätös.

Lainaa netistä

Voit kilpailuttaa lainatarjouksia netissä Zmartan välityksellä ja saat luottopäätökset suoraan OmaTili-palveluun.

Edullinen laina

Kilpailukykyisen lainatarjouksen saamiseksi on tärkeää vertailla tarjouksia useilta pankeilta ja luotonmyöntäjiltä.

Luottokortti

Luottokortilla teet ostoksia turvallisesti ja voit samalla kerätä bonuspisteitä ostoksistasi.

Luotto

Vertaile luottoja jopa 60 000 EUR saakka.

Kulutusluotto

Rahoita projektisi kulutusluotolla ilman vakuuksia. Voit etsiä tarjouksia haluamallesi summalle lainalaskurin avulla.

Lainahakemus

Tee maksuton lainahakemus ja saat luottopäätöksiä eri luotonmyöntäjiltä.

Remonttilaina

Remontoi kotisi oman makusi mukaan remonttilainalla.

Mökkilaina

Onko haaveissasi hankkia kesämökki tai kenties siirtolapuutarhamökki? Rahoita unelmasi vakuudettomalla lainalla.