Usein kysytyt kysymykset

Vakuudeton laina

 • Voinko hakea lainaa?

  Vakuudettoman lainan hakeminen edellyttää kolmen perusvaatimuksen täyttymistä.

  Sinun tulee olla vähintään 20-vuotias
  Sinulla täytyy olla säännölliset palkka- tai eläketulot
  Sinulla tulee olla puhtaat luottotiedot ilman maksuhäiriömerkintöjä
  Kaikki pankit ja luotonmyöntäjät antavat sinulle henkilökohtaisen luottopäätökseen, joka perustuu arvioon taloudellisesta tilanteestasi. Tämän kartoituksen perusteella he päättävät, tekevätkö he tarjouksen.

 • Millaisen koron voin saada?

  Korko vaihtelee luotonmyöntäjäkohtaisesti. Koron suuruuteen vaikuttavat esimerkiksi laina-aika, lainan suuruus sekä oma maksukyky. Henkilökohtaisen koron näkeekin parhaiten täyttämällä lainahakemuksen, joka ei myöskään sido mihinkään.

 • Mikä on yhteishakija?

  Yhteishakija on henkilö, joka hakee kanssasi lainaa ja vastaa yhdessä kanssasi koko lainasummasta. Yhteishakija voi olla läheinen tai perheenjäsen, joka on yli 20-vuotias, omaa säännölliset palkka- tai eläketulot ja jolla ei ole maksuhäiriömerkintöjä.

  Yhteishakijan avulla voit kasvattaa mahdollisuuksiasi suuremman lainasumman saamiseen ja hän voi vaikuttaa myönteisesti myös lainan korkoon.

 • Kuinka suuri on lainani kuukausierä?

  Kuukausierä riippuu monesta asiasta, joten sitä on vaikeaa arvioida ennen lopullista luottopäätöstä. Voit hyödyntää lainalaskuriamme, jossa voit nähdä suuntaa antavan kuukausierän. Kuukausierän suuruus riippuu mm. korosta, takaisinmaksuajasta ja muista mahdollisista kuluista.

 • Mikä on tasaerälyhennys?

  Lainan lyhennystapa lukee lainasopimuksessa ja se kannattaa tarkastaa aina ennen lainasopimuksen allekirjoittamista. Yleisin muoto on kiinteä tasaerälyhennys, joka tarkoittaa, että joka kuukausi maksettava lyhennys on saman suuruinen. Lainaa lyhentäessä pääoman suuruus vähenee, joten lainan koron osuus kuukausikustannuksesta pienenee.

 • Miten täytän lainahakemuksen?

  Lainahakemuksen täyttäminen on erittäin helppoa. Pääset siirtymään lainahakemukseen joko etusivun lainalaskurista tai klikkaamalla tästä. Tämän jälkeen sinun tarvitsee vain klikata hakemaasi lainatyyppiä riippuen siitä, haetko uutta lainaa vai nykyisten lainojen yhdistämistä.

 • Mihin voin hakea lainaa?

  Voit hakea lainaa aivan mihin haluat! Tämä onkin vakuudettoman lainan hyvä puoli. Sinun tarvitsee vain ilmoittaa lainan käyttötarkoitus lainahakemuksellasi. Luotonmyöntäjä ei tarvitse vakuuksia, joten vältyt panttien ja takauksien etsimiseltä.

  Monet hakevat lainaa esimerkiksi autoa, remonttia tai matkaa varten. Lainojen yhdistäminen on myös todella suosittua. Tämä tarkoittaa, että lasket maksamiesi kulutusluottojen, pikavippien osamaksujen ja luottokorttien velkamäärän yhteen ja nostat niiden edestä lainaa. Tällä summalla kuittaat sitten pienlainasi pois.

 • Koska saan lainan tililleni?

  Lainan hyväksyminen käy helposti omilla verkkopankkitunnuksilla, mutta lainan maksuaika vaihtelee luotonmyöntäjäkohtaisesti. Osa luotonmyöntäjistä voi maksaa rahat tilille jopa samana pankkipäivänä.

  Jotkut luotonmyöntäjät voivat pyytää lainatarjouksen yhteydessä liitteitä, jotka tulee toimittaa luotonmyöntäjälle ennen lopullista lainapäätöstä. Mikäli sinulta pyydetään liitteitä, kannattaa toimia mahdollisimman nopeasti, jotta lainan voi saada maksuun mahdollisimman nopeasti.

 • Tarkistetaanko luottotiedot lainahakemuksen yhteydessä?

  Luottotiedot tarkastetaan aina lainaa hakiessa. Lainavertailun edellytyksenä on, että sinulla ei ole maksuhäiriömerkintöjä.

 • Voinko maksaa lainan takaisin milloin tahansa?

  Kyllä, voit halutessasi kuitata koko summan koska tahansa takaisin luotonmyöntäjälle. Osa luotonmyöntäjistä voi veloittaa takaisinmaksusuunnitelmasta poikkeavista maksuista mahdollisia lisäkuluja. Mikäli asia on sinulle ajankohtainen, kannattaa ottaa suoraan yhteyttä luotonmyöntäjään.

 • Voinko hakea lainaa, jos minulla on maksuhäiriömerkintä?

  Valitettavasti et voi hakea Zmartan kautta lainaa, mikäli sinulla on voimassa oleva maksuhäiriömerkintä.