loans

Edullinen laina – löydä halvin lainatarjous

Vertaile ja hae edullinen laina netistä helposti ilman vakuuksia

Tarkoititko ?
Suuntaa antava kuukausierä 220 €*
 • Maksuton lainavertailu
 • Yhdellä hakemuksella yli 20 lainatarjousta

*Esimerkkikorko: Luoton ollessa 15 000 €, 6 v. laina-ajalla, on kuukausierä 270 € / 72 kk ajan. Tällöin luoton kokonaiskulut on 19 468 €, nimelliskorko 9 % ja todellinen vuosikorko 9,38 % (sis. 0 € laskutuslisän ja avausmaksun 0 €). Luotonmyöntäjien lainasummat vaihtelee 1 000 €-60 000 €, nimelliskorko 4,41–20 % (todellinen vuosikorko 4,5-38 %) ja laina-aika 1–15 v. välillä.

Luotonmyöntäjät käsittelevät kaikki hakemukset automaattisesti varmistaakseen nopeat ja vastuulliset luottopäätökset.

4,6/5, perustuu 1 003 arvosteluun
Kaikki Zmartan kautta lainaa ottaneet saavat sähköpostitse arvostelupyynnön Trustpilot-sivustolle. Kaikki saamamme arvostelut ovat profiilisivullamme, vahvistettujen asiakkaidemme arvostelut näkyvät korostettuina. Zmartan verkkosivuille nostetut arvostelut olemme valinneet arvosteluiden joukosta.Trustpilot-arvosanamme perustuu meistä tehtyihin arvosteluihin ja se lasketaan muun muassa arvosteluiden lukumäärän sekä tähtiluokituksen perusteella.
SP
Svetlana Purhonen sanoo:

Oli hyvä kokemukseni, toimii kaikki hyvin ja nopeasti. Olen tyytyväinen. Paljon kiitoksia palvelust...

16. kesäkuuta 2024
KB
Kofi Boateng sanoo:

The commitment level to ensure that the applicant get a loan is so amazing.

16. kesäkuuta 2024
SM
Sami Markus sanoo:

Ihan jees Sai tehtyä itselleen velkaa🤣

15. kesäkuuta 2024

Halpa laina

Kun tarvitset lainaa, haluat luonnollisesti saada sen mahdollisimman halvalla. 

Mutta mikä tekee lainasta halvan? 

Lainojen vertaileminen paljastaa eri pankkien ja rahoituslaitosten tekemien lainatarjousten väliset erot. Niitä voi olla esimerkiksi lainan käsittely- ja nostokuluissa sekä todellisessa vuosikorossa.

Joillekin lainan mahdollisimman pieni kuukausilyhennys voi tarkoittaa halpaa lainaa. Pitkässä juoksussa pieni lyhennys ei kuitenkaan tule edulliseksi, sillä mitä kauemmin lainaa maksaa, sitä suuremmaksi sen pääoma ja kulut muodostuvat. Näennäisesti halvin laina voikin siis tulla luultua kalliimmaksi.

Edullista lainaa netistä 

Vuoden 2023 syksyllä voimaan astuneen lakimuutoksen takia lähes kaikki Suomessa netistä haettavat lainat ovat koroiltaan ja kuluiltaan verrattain edullisia. 20 prosentin korkokaton takia kuluttajat eivät enää päädy maksamaan lainojensa pääomia moninkertaisesti takaisin. Koron lisäksi myös muut lainakulut on rajattu, joten niistäkään ei pääse syntymään yllättäviä lisäkuluja. 

Lakimuutoksesta huolimatta lainojen korot ja kulut kannattaa aina vertailla – et varmastikaan halua maksaa lainastasi yhtään ylimääräistä!  Lainojen vertailulla voi säästää lainakoroissa ja -kuluissa jopa satoja euroja.

Edullinen laina ilman vakuuksia

Kun haet Zmartan kautta edullista lainaa netistä, saat sen aina ilman vakuuksia. Tämä tarkoittaa sitä, että lainan myöntäjät arvioivat maksukykysi riittävän lainan takaisinmaksuun ilman, että kiinnität sen takuuksi omaisuuttasi.

Lainan takaajan voi toimia myös henkilö, mutta vakuudettomassa lainassa et tarvitse sitäkään.

Parhain edullinen laina netistä löytyy varmimmin lainavertailusivuston kautta. Zmartan lainavertailu säästää sinulta sekä aikaa että vaivaa. Sen sijaan, että kävisit tekemässä yksittäisiä lainahakemuksia useiden pankkien sivustoilla, teet vain yhden ja saat jopa yli 20 lainatarjousta yhdellä hakemuksella!

Rehellinen, luotettavan tuntuinen yritys. Se mitä olen tehnyt lainahakua , niin rehellisen ja asiantuntevan kohtelun olen aina saanut. Paljon olen myös oppinut uusia asioita ja vielä olisi paljon lisää opittavaa. Kiitokset Zmartan toimijoille.

Kari Antero Husgavel

Mistä saa edullista lainaa?

Kaikki Zmartan kumppaniverkostoon kuuluvat yli 20 pankkia ja rahoituslaitosta tarjoavat edullista lainaa. Voit tutustua kumppaneihimme tarkemmin heidän omien kotisivujensa kautta.  Kumppanimme ovat luotettavia ja taatusti turvallisia lainanmyöntäjiä, sillä ne toimivat Suomen lakien ja Finanssivalvonnan ohjeiden mukaisesti.

Kun haet lainaa Zmartan vertailusivuston kautta:

 • Sinun ei tarvitse tehdä useita hakemuksia ja odotella päiväkausia vastauksia. Parhaimmillaan saat lainapäätöksen välittömästi sähköisen hakemuksen lähettämisen jälkeen.

 • Voit saada jopa yli 20 tarjousta vain yhdellä hakemuksella.

 • Et sitoudu mihinkään. Voit vertailla lainavaihtoehtoja rauhassa ja päättää sen jälkeen, onko jokin niistä riittävän edullinen.

 • Voit säästää selvää rahaa. Erot lainojen korkokuluissa voivat pienissäkin lainasummissa olla useita satasia, joten edullinen laina löytyy todennäköisemmin suuresta joukosta tarjouksia.

 • Laina maksetaan tilillesi nopeasti. Parhaassa tapauksessa saat rahat tilille jo saman pankkipäivän aikana.

Mikä on edullinen lainan korko?

Lainan edullisuuteen vaikuttaa eniten korko, joka määräytyy laina- ja henkilökohtaisesti. Zmarta ei voi vaikuttaa lainasi korkoon. Mitä paremmin olet hoitanut taloutesi, sitä paremman koron ja ehdot voit lainallesi saada. 

Zmartan kautta haettavien lainatarjousten alin mahdollinen todellinen vuosikorko on 4,5 prosenttia. Sinulle tarjottavan edullisimman korkotason saat selville pyytämällä tarjoukset eri pankeilta ja luotonmyöntäjiltä. Täyttämällä lainahakemuksen voit vertailla saamiasi lainatarjouksia ja löytää siten mahdollisimman edullisen lainan.

Halvin 5000 laina

Mikäli suunnittelet hakevasi 5000 euron lainan 5 vuoden maksuajalla ja 4,5 % korolla,  lainan suuntaa-antava kuukausilyhennys olisi 93 euroa ja kokonaiskustannukset noin 6080 euroa.

Mikäli lainan vuosikorko olisi 7,5%, lyhennys ei olisi merkittävästi suurempi (100 euroa), mutta lainan kokonaiskulut nousisivat noin 6500 euroon.

Lainojen vertailulla voisi tässä esimerkissä säästää reilut 400 euroa.

Edullinen 10 000 euron laina

Mikäli tarvitset 10 000 euron lainan, sen suuntaa-antava kuukausilyhennys samaisella 4,5% korolla ja 5 vuoden maksuajalla olisi 186 euroa, kokonaiskulujen ollessa 11 660 euroa.

7,5% korko nostaisi lainanlyhennyksen 200 euroon ja kokonaiskulut 12 500 euroon.

Lainojen vertailulla saatava säästö on 840 euroa. 

Halvin vakuudeton laina - huolellisen vertailun tulos

Kuten edellä kerroimme, edullisin vakuudeton laina on monen tekijän summa. Varmimmin sen saa vertailemalla lainatarjouksia toisiinsa. 

Ennen kuin haet lainaa, kartoita taloutesi kokonaistilanne ja pohdi, millaista lyhennystä, korkoa ja laina-aikaa olet lainallesi hakemassa. Tee sen jälkeen huolellinen lainavertailu, jolla varmistut siitä, että saat lainasi mahdollisimman edullisesti, kilpailukykyisellä korolla ja kuluilla.  

Näin menestyt lainanhakijana - 4 vinkkiä

 • Luottotiedot kertovat maksukyvystäsi, joten niistä kannattaa pitää hyvää huolta.  Mikäli luottotiedoissa ilmenee maksuhäiriömerkintöjä, lainansaantimahdollisuutesi voivat heikentyä.

 • Jos et pysty maksamaan laskujasi, ole yhteydessä laskun lähettäjään maksusuunnitelman sopimiseksi. Yleensä tilanteen voi vielä korjata ilman merkintää luottotietoihin.

 • Jos tulosi eivät riitä lainansaantiin, mieti, millä tavoin voisit parantaa taloudellista tilannettasi. Voisitko karsia kiinteistä kuluista (auto, edullisempi asunto), syödä edullisemmin (eväät vrs. työpaikkalounas) vai olisiko esimerkiksi toinen työ helpoin tapa kohentaa taloutta? 

 • Velkojen yhdistäminen voi parantaa taloudellista tilannettasi. Mikäli epäilet lainansaantimahdollisuuksiasi, harkitse rinnakkaishakijaa. Jos puoliso tai vanhemmat eivät sovellu lainan yhteishakijaksi, osa pankeista kelpuuttaa rinnakkaishakijaksi myös ystävän. 

Lue lisää vakuudettomista lainoista

Vakuudettomat lainat

Pieni laina - 1000 tai 2000 euroa

Aina lainan tarve ei ole kovin suuri. Jos rahan tarve on akuutti, eikä säästössä ole tarvittavaa summaa, 1000 tai 2000 euron laina voi pelastaa pulasta. Tässä artikkelissa kerromme, mitä pienen lainan hakemisessa on hyvä ottaa huomioon.

5. huhtikuuta 2024, Taru Schroderus
Vakuudettomat lainat

Auton merkkivalot – mitä ne tarkoittavat?

Punaisen tai keltaisen merkkivalon syttyminen auton kojetaululle voi nostaa kylmän hien otsalle. Aina kyseessä ei ole pahin mahdollinen eli hajoamassa oleva moottori, mutta harva muistaa ilman ohjekirjaa, mitä auton merkkivalot tarkoittavat ja kuinka nopeasti niihin pitää reagoida.

Tässä artikkelissa esittelemme muutamia yleisiä auton vioista viestiviä merkkivaloja, joiden palaminen kannattaa ottaa liikenteessä vakavasti.

5. tammikuuta 2024, Taru Schroderus
Vakuudettomat lainat

Pysäköinti- ja liikennemerkit – vieläkö tunnistat ne?

Liikennemerkit ovat yleisin liikenteen ohjaustapa. Merkkien ulkoinen olemus, väri ja muoto, kertovat millaista sanomaa tienkäyttäjälle halutaan välittää. Kannallaan olevat kolmiot ovat varoitusmerkkejä, puna-keltaiset pyöreät merkit kieltävät tai rajoittavat, siniset pyöreät ovat määräysmerkkejä ja seitsemän merkin ryhmä, jossa on eri muotoisia ja värisiä merkkejä, kuuluu etuajo-oikeus ja väistämismerkkeihin. Lisäksi liikennemerkkeihin kuuluu ohje- ja opastusmerkkejä sekä lukuisa määrä lisäkilpiä.

12. joulukuuta 2023, Taru Schroderus

Kaikki lainavertailupalvelumme

Yhdistä lainat

Kokoa lainat sekä luotot yhteen ja katso, saatko alennettua kuukausikulujasi.

Pienlaina

Kilpailuta pienlainat maksutta ja etsi sinulle sopiva lainapäätös.

Vertaa lainoja

Lainaa rahaa Zmartan lainavertailussa – tavoitat yhdellä hakemuksella lukuisia luotonmyöntäjiä.

Lainaa ilman vakuuksia

Anna meidän toimia oppaanasi lainaviidakossa, jotta sinulle löytyy sopiva luottopäätös.

Lainaa netistä

Voit kilpailuttaa lainatarjouksia netissä Zmartan välityksellä ja saat luottopäätökset suoraan OmaTili-palveluun.

Edullinen laina

Kilpailukykyisen lainatarjouksen saamiseksi on tärkeää vertailla tarjouksia useilta pankeilta ja luotonmyöntäjiltä.

Luottokortti

Luottokortilla teet ostoksia turvallisesti ja voit samalla kerätä bonuspisteitä ostoksistasi.

Luotto

Vertaile luottoja jopa 60 000 EUR saakka.

Kulutusluotto

Rahoita projektisi kulutusluotolla ilman vakuuksia. Voit etsiä tarjouksia haluamallesi summalle lainalaskurin avulla.

Lainahakemus

Tee maksuton lainahakemus ja saat luottopäätöksiä eri luotonmyöntäjiltä.

Remonttilaina

Remontoi kotisi oman makusi mukaan remonttilainalla.

Mökkilaina

Onko haaveissasi hankkia kesämökki tai kenties siirtolapuutarhamökki? Rahoita unelmasi vakuudettomalla lainalla.