loans

Remonttilaina – jopa 60 000 euroon asti

Uudista kotia tai omistuskiinteistöä vakuudettomalla remonttilainalla.

 • Maksuton lainavertailu yli kahdenkymmenen pankin ja luotonmyöntäjän välillä.

 • Hakemuksen täyttäminen vie vain muutaman minuutin.

 • Lainahakemus ei sido sinua mihinkään.

Tarkoititko ?
Suuntaa antava kuukausierä 220 €*
 • Maksuton lainavertailu
 • Yhdellä hakemuksella yli 20 lainatarjousta

*Esimerkkikorko: Luoton ollessa 15 000 €, 6 v. laina-ajalla, on kuukausierä 270 € / 72 kk ajan. Tällöin luoton kokonaiskulut on 19 468 €, nimelliskorko 9 % ja todellinen vuosikorko 9,38 % (sis. 0 € laskutuslisän ja avausmaksun 0 €). Luotonmyöntäjien lainasummat vaihtelee 1 000 €-60 000 €, nimelliskorko 4,41–20 % (todellinen vuosikorko 4,5-38 %) ja laina-aika 1–15 v. välillä.

Luotonmyöntäjät käsittelevät kaikki hakemukset automaattisesti varmistaakseen nopeat ja vastuulliset luottopäätökset.

Remonttilainalaskuri

Mietitkö oman asunnon tai omistamasi kiinteistön remontointia? Olipa suunnitelmissasi pieni pintaremontti tai astetta suurempi uudistus, Zmartan kautta voit hakea nopeasti ja joustavasti tarpeisiisi sopivan, vakuudettoman remonttilainan.

Kun arvioit remontin kokonaiskustannuksia ja tarvittavaa lainasummaa, hyödynnä lainalaskuriamme. Sen avulla voit arvioida tulevan lainasi korkokustannuksia, laina-aikaa sekä kuukausilyhennyksien suuruutta. Muista, että halvin remonttilaina löytyy huolellisella vertailulla.

Esimerkki: Jos haet 15 000 euron remonttilainan 6 vuoden laina-ajalla, on kuukausieräsi 270 euroa 72 kuukauden ajan. Tällöin luoton kokonaiskulut ovat 19 468 euroa, nimelliskorko 9 % ja todellinen vuosikorko 9,38 % (sis. 0 € laskutuslisän ja avausmaksun 0 €).

10 000 euron remonttilaina

Mitä kaikkea voisit uudistaa 10 000 eurolla?

Kymppitonni riittää hyvin kodin pieneen pintaremonttiin, kuten seinien maalaukseen tai tapetointiin sekä lattioiden uusiin laminaatteihin. Kodin ilmeeseen voi saada mittavan muutoksen varsin pienellä: portaiden uusi pintamaali, vessan kaakeleiden vaihto tai keittiön kaappien uudet ovet voivat tuoda koko asuntoon lisää valoa ja kaivattua väriä.

Kodin pieni pintaremontti:

 • Sisäpintojen maalaus

 • Seinien tapetointi

 • Lattiamateriaalien vaihto

 • Kalustehankinnat

15 000 euron remonttilaina

Keskikokoisen keittiön täydellinen remppa tai kylpyhuoneen ja saunan uudistus lukeutuvat kodin kalleimpiin remontteihin. Niihin saa helposti uppoamaan 15 000 – 20 000 euroa. Tarkan arvioin esimerkiksi keittiöremontin hinnasta saat keittiösuunnittelun yhteydessä.

Monilla keittiökalustetoimittajilla, kuten Ikealla, on netissä suunnitteluohjelma, jonka avulla voit ideoida oman keittiösi verkossa. Samalla saat alustavan kustannusarvion.

Keskikokoinen remontti:

 • Keittiöremontti

 • Saunan ja pesutilojen uudistus

 • Terassin rakentaminen ja pihakalustaminen

+ 20 000 euron remonttilaina

Reilumman kokoinen remonttilaina uppoaa monesti perustavan laatuisiin remontteihin, kuten talon katon tai salaojien uudistamiseen tai piharemonttiin. 20 000 eurolla voi saada esimerkiksi kesämökille uuden laiturin, pienen terassin, pihakalusteita ja istutuksia. Mitä enemmän maata joudutaan vaihtamaan, sitä nopeammin rahat hupenevat.

Peltikaton asennus maksaa keskimäärin 50–120 euroa per neliömetri. Hinta sisältää katon asennuksen, tarvittavat materiaalit sekä mahdolliset lisätyöt, kuten vanhan katon purkamisen ja hävittämisen. Pientalon peltikaton asennus lisätöineen maksaa keskimäärin 10 000–30 000 euroa.

Astetta reilumpi remontti:

 • Omakotitalon peltikaton asennus

 • Salaojaputkien vaihtaminen tai kerrostalon asuntokohtainen putkiremppa

 • Piharemontti, jossa maanvaihtoa

Kuinka suuren remonttilainan saa ilman vakuuksia?

Zmartan kautta voit hakea vakuudetonta remonttilainaa joustavasti jopa 15 vuoden maksuajalla enimmillään 60 000 saakka. Lainan hakeminen tapahtuu verkossa ja luottopäätöksiä saa parhaimmillaan jo saman päivän aikana.

Suuremmissa lainasummissa kannattaa miettiä rinnakkaishakijan mahdollisuutta. Jotkut lainanmyöntäjät hyväksyvät rinnakkaishakijaksi myös muita kuin kanssasi samaan talouteen kuuluvia.

Remonttilainan korko

Vakuudeton remonttilaina on helppo ja yksinkertainen lainavaihtoehto. Vakuudettoman lainan korkotaso on kuitenkin vakuudellista lainaa korkeampi, ja hakijan taloudellinen tilanne vaikuttaa tarjottuun korkoon.

Vakuudetonta remonttilainaa tarjoavat Suomessa sekä perinteiset pankit että monet netissä toimivat rahoituslaitokset. Rahoituksen kilpailuttaminen kannattaa aina. Lainojen kilpailutuksella saat parhaan mahdollisen koron ja voit säästää selvää rahaa.

Remonttilaina investointina

Remontointi on kannattava investointi, sillä se nostaa kodin arvoa ja parantaa jälleenmyyntimahdollisuuksia. Yleensä jo pieni pintaremontti tai esimerkiksi asunnon yleisilmeen piristäminen auttaa nostamaan asunnon arvoa ja lyhentää asunnon myyntiaikaa.

Kun asuntoja flipataan eli ostetaan remontin jälkeen myytäväksi, yleisimpiä remonttikohteita on keittiö ja pinnat. Toisinaan myös asunnon pohjaratkaisuja muutetaan ajan henkeen sopivammaksi. Remontointi ei välttämättä vie paljoa aikaa tai rahaa, mutta sen vaikutus myyntihintaan voi olla merkittävä.

Remonttilaina asuntolainan yhteydessä

Kuluttajasuojalain mukaan asuntolaina on lainaa, joka voidaan myöntää asunnon tai kiinteistön ostamiseen tai yhtiölainan poismaksamiseen. Asuntolainan käyttötarkoitus on siis selkeästi rajattu. Remontointiin voit hakea hankkeesta riippuen pankistasi vakuudellista lainaa tai Zmartan kautta vakuudetonta luottoa. Pienemmät hankinnat voit rahoittaa myös luottokortilla.

Remonttilainan verovähennys

Kotitalousvähennys on verovähennys, jota voi saada tietyistä kotiin liittyvistä palveluista. Vähennys koskee ainoastaan teetetyn työn osuutta. Kotitalousvähennykseen oikeuttavat työt voidaan jakaa kunnossapitoon ja remontointiin liittyviin töihin ja toisaalta kodinhoitoon ja hoivaan liittyviin töihin.

Näin hyödynnät remontin kotitalousvähennyksen

Kodin tai vapaa-ajan asunnon remontointi eli asunnon perusparannus- ja kunnostustyötä yritykseltä ostettaessa kotitalousvähennykseen voi laittaa 40 prosenttia laskun arvonlisäverollisesta työn osuudesta.  

Kotitalousvähennykseen oikeuttavia remonttitöitä ovat mm.

 • keittiön, kylpyhuoneen ja muiden huoneiden remontointi

 • omakotitalon kellaritilojen ja saunan remontointi

 • omakotitalon sähkö-, putki- ja kaapelityöt

 • ulkorakennuksen maalaus

 • turvalukon asennus

 • kattoremontti

Maksimivähennyksen saa, jos yritykselle maksetussa laskussa työn osuutta on 5 875 euroa.

Kunnossapito- ja remonttityöt oikeuttavat kotitalousvähennykseen kodin lisäksi myös vapaa-ajan asunnon, mökin, kakkosasunnon tai kaupunkiasunnon remontin osalta. Sijoitusasunnon remontointi ei kuulu kotitalousvähennyksen piiriin.

Yhteenveto: Remonttilainan avulla toimivampi koti

Remonttilaina sopii niin pieniin kuin suuriinkin kodin remontteihin. Kilpailuttamalla remonttilainan Zmartan kautta säästät aikaa ja rahaa!

Lainojen kilpailuttaminen kannattaa aina. Zmartan lainavertailun avustuksella voit samalla hakemuksella vertailla yli 20 pankin ja luotonmyöntäjän lainatarjouksia. Hakemuksen täyttäminen vie vain muutaman minuutin ja lainahakemus ei sido sinua mihinkään.

Lue lisää talousvinkeistämme

Talousvinkit

Luottoluokitus – miten sitä voi parantaa?

Luottoluokitus on arvio velallisen, esimerkiksi valtioiden, kuntien tai yritysten kyvystä selviytyä taloudellisista velvoitteistaan. Selvittämällä maksuhäiriöt ja muut luottotietomerkinnät, yritys tai luotonantaja voi vähentää merkittävästi luottotappioidensa riskiä.

13. kesäkuuta 2024, Taru Schroderus
Talousvinkit

Kiertotalous – tätä se tarkoittaa

Kiertotalous on talousjärjestelmä, jossa luonnonvarojen käyttö sekä kasvihuonepäästöjen syntyminen sovitetaan maapallon kantokyvyn rajoihin. Tämä tehdään sulkemalla materiaali- ja energiavirtoja eli pitämällä materiaalit mahdollisimman pitkään kierrossa kierrättämällä, korjaamalla ja lainaamalla niitä.

10. kesäkuuta 2024, Taru Schroderus
Talousvinkit

Auton tuonti Suomeen – kattava opas

Suomen autokanta on tunnetusti vanha ja kallis. Auton tuonti ulkomailta tarjoaa mahdollisuuden säästää rahaa, sillä monissa maissa käytettyjen autojen markkinat ovat Suomea laajemmat ja edullisemmat.

Suomeen tuotiin vuonna 2021 noin 45 000 käytettyä autoa. Suurin osa käytetyistä autoista tuotiin Saksasta ja Ruotsista. Ruotsista tuotujen autojen osuus on hieman laskenut ja Saksasta autoja on tuotu yhä enemmän.

Vuonna 2022 autoja tuotiin Traficomin tilastojen mukaan 41 000 ja vuonna 2023 reilut 38 000. Kuluvana vuonna autoja on tuotu kesäkuuhun mennessä reilut 12 000 kappaletta. Trendi on siis laskeva, mutta eniten ulkomaisten autojen hankintainnon laskuun vaikuttanee talouden taantuma.

5. kesäkuuta 2024, Taru Schroderus

Kaikki lainavertailupalvelumme

Yhdistä lainat

Kokoa lainat sekä luotot yhteen ja katso, saatko alennettua kuukausikulujasi.

Pienlaina

Kilpailuta pienlainat maksutta ja etsi sinulle sopiva lainapäätös.

Vertaa lainoja

Lainaa rahaa Zmartan lainavertailussa – tavoitat yhdellä hakemuksella lukuisia luotonmyöntäjiä.

Lainaa ilman vakuuksia

Anna meidän toimia oppaanasi lainaviidakossa, jotta sinulle löytyy sopiva luottopäätös.

Lainaa netistä

Voit kilpailuttaa lainatarjouksia netissä Zmartan välityksellä ja saat luottopäätökset suoraan OmaTili-palveluun.

Edullinen laina

Kilpailukykyisen lainatarjouksen saamiseksi on tärkeää vertailla tarjouksia useilta pankeilta ja luotonmyöntäjiltä.

Luottokortti

Luottokortilla teet ostoksia turvallisesti ja voit samalla kerätä bonuspisteitä ostoksistasi.

Luotto

Vertaile luottoja jopa 60 000 EUR saakka.

Kulutusluotto

Rahoita projektisi kulutusluotolla ilman vakuuksia. Voit etsiä tarjouksia haluamallesi summalle lainalaskurin avulla.

Lainahakemus

Tee maksuton lainahakemus ja saat luottopäätöksiä eri luotonmyöntäjiltä.

Remonttilaina

Remontoi kotisi oman makusi mukaan remonttilainalla.

Mökkilaina

Onko haaveissasi hankkia kesämökki tai kenties siirtolapuutarhamökki? Rahoita unelmasi vakuudettomalla lainalla.