Zmarta Spring 22 - Mobile

Remonttilaina

Hae juuri sinun budjetillesi sopivaa remonttilainaa Zmartan kautta jopa 60 000 euroon asti.

 • Maksuton lainavertailu yli 25 pankin ja luotonmyöntäjän välillä

 • Hakemuksen täyttäminen vie vain muutaman minuutin

 • Lainahakemus ei sido sinua mihinkään

Tarkoititko ?
 • Ilmainen
 • Et sitoudu mihinkään

*Esimerkkikorko: Luoton ollessa 15 000€, 6v. laina-ajalla, on kuukausierä 270€. Tällöin luoton kokonaiskulut on 19 468€, nimelliskorko 9% ja todellinen vuosikorko 9.38% (sis. 0€ laskutuslisän ja avausmaksun 0€). Luotonmyöntäjien lainasummat vaihtelee 1 000-60 000€, nimelliskorko 4,41–20% (todellinen vuosikorko 4,5-38%) ja laina-aika 1–15v. välillä.

Luotonmyöntäjät käsittelevät kaikki hakemukset automaattisesti varmistaakseen nopeat ja vastuulliset luottopäätökset.

Minska formuläret
4,6 / 5, perustuu 804 arvosteluun
Jp sanoo:

Nopea prosessi.

12. helmikuuta 2023
Lue lisää arvosteluja

Lainaa asunnon remontointiin

Asunnon tärkeyttä korostaa maamme pitkä, lähes puolen vuoden mittainen pimeä kausi, jolloin suurin osa ajasta tulee vietettyä sisätiloissa. Tämän asian takia onkin todella tärkeää, että koti tuntuu juuri omaan makuun sopivalta!

Remonttilaina ottaminen kannattaa

Kotia tai mökkiä tulee remontoida aika ajoin, sillä remontilla voidaan parantaa asunnon kuntoa tai viihtyvyyttä tai korjata vaikkapa ajan tuomia ongelmia ja pidentää kiinteistön käyttöikää. Joskus remontin tarve tulee yllättäen tai remontin suuruusluokka yllättää, eikä säästöjä ole riittävästi.

Tällöin remonttilainan ottaminen kannattaa, jotta mutkikas tilanne saadaan kunnialla maaliin ja remontin positiivisista vaikutuksista päästään nauttimaan mahdollisimman nopeasti. Mutta mitä on remonttilaina ja mistä sitä saa? Lue tämä artikkeli ja kuulet vastauksen kysymyksiin!

Remonttilaina investointina

Remonttilaina voi olla talon kunnossapidon kannalta välttämätön. Esimerkiksi omakotitalon putkiremontti tai kerrostalon kattoremontti ovat kriittisiä remontteja. Jos vesivahinko iskee kohdalle tai katto vuotaa, remontti tulee toteuttaa mahdollisimman pikaisesti isompien taloudellisten vahinkojen välttämiseksi.

Aktiivinen kunnossapito on todella tärkeää niin asunnon arvon säilyttämiseksi kuin oman turvallisuuden kannalta. Esimerkiksi sähköremontti on tärkeää tehdä säännöllisin väliajoin, jotta sähköteknologia ei pääse vanhenemaan. Remontteja on hyvä tehdä myös oman selustan turvaamiseksi. Kotivakuutus ei yleensä korvaa esimerkiksi homevaurioita, koska niiden katsotaan syntyneen pidemmän aikaa.

Vakuudeton remonttilaina ei edellytä sinulta takauksia tai panttien antamista. Saat nostettua koko summan tilillesi kerralla ja voit käyttää sitä haluamaasi tahtiin remontin maksamiseen. Remonttilaina kannattaa nostaa yleensä ennen remontin alkua. Esimerkiksi keittiöremontin tai kattoremontin rahoitus onnistuu hyvin, kun eri työvaiheet saa maksettua ajallaan.

Laina remonttia varten voi tuoda suurta helpotusta arkipäivään, kun saa toteutettua asuntoa oman näköisekseen. Remonttilaina voi muuntaa tilan aivan uudenlaiseksi. Lisäksi sisustaminen ja uudet huonekalut voivat tuoda raikkaan tunteen omasta kodista ja luoda asunnosta kotoisamman.

Remonttilainaa asuntolainan yhteydessä

Remonttilaina on yleensä nykyään erillinen laina, eikä remontin osuutta saa leivottua sisään varsinaiseen asuntolainaan. Poikkeuksena on kuitenkin tilanne, jossa laina on vanha ja vakuutta on vapautunut. Tällöin laina voidaan uudelleen arvioida ja hinnoitella niin, että sen saa asuntolainan sisään. Yleensä remonttilaina otetaan kuitenkin asuntolainan yhteydessä, mutta erillisenä lainana.

Remonttilainan korko

Halvin remonttilaina on sellainen, jonka todellinen vuosikorko on mahdollisimman edullinen. Remonttilainan kulurakenteen suurin yksittäinen kuluerä onkin nimenomaan lainan korko.

Korko muodostuu pankin marginaalista ja Euriborista. Vakuudettomien ja vakuudellisten lainojen korkotaso on hyvin erilainen, sillä vakuudettomat lainat ovat huomattavasti kalliimpia, mutta koron määräytymisperuste on yhtä kaikki sama.

Nimelliskorko ei ole kuitenkaan lainoissa se kulu, joka on vertailukelpoinen, sillä vain lainan todellista vuosikorkoa voi vertailla. Lainan todelliseen vuosikorkoon lasketaan lisäksi mukaan muut kulut, kuten tilinhoitomaksut ja avausmaksut yms. ja näin saadaan vertailtava luku. Osa rahoitusyhtiöistä pitää koron alhaalla ja muut kulut korkealla, joten lainojen vertailu ei ole aina yksinkertaista.

Mistä halvin remonttilaina?

Lähes jokainen lainanhakija miettii, missä on halvin laina remonttia varten. Tämän takia on todella tärkeää, sillä erot voivat olla suuria. Lainojen kilpailuttaminen voi olla erittäin kannattavaa, koska saat Zmartan lainavertailun avustuksella yli 25 pankkia ja luotonmyöntäjää. Tällä tavalla saat vertailtua helposti lainapäätöksiä ja valittua sinulle sopivimman lainatarjouksen.

Voit vertailla lainaa remonttia varten jopa 60 000 euroa, jolla saa toteutettua jo hieman massiivisemman remontin.

Remonttilainan verovähennys

Remonttilainan korkoja ei saa vähennettyä verotuksessa, mutta remontoinnin rahanarvoinen verovähennys on kotitalousvähennys, josta kerromme myöhemmin hieman tarkemmin. Ainut verovähennys poikkeus on sijoitusasunnon remonttilaina, jonka korkoja voi vähentää verotuksessa.

Kotitalousvähennys pienentää remontoinnin kustannuksia

Remontoinnin hyvänä puolena on, että Suomessa on kotitalousvähennys, joka auttaa sinua säästämään työhön liittyvissä kustannuksissa. Olet oikeutettu kotitalousvähennyksiin, mikäli teet remontointia omassa tai vapaa-ajan asunnossasi. Lisäksi erilaiset sähkö- ja putkityöt sekä ulkorakennuksen maalaaminen otetaan huomioon kotitalousvähennyksessä.

Kotitalousvähennys on hyödynnettävissä kerran vuodessa. Se kannattaa mahdollisuuksien mukaan hyödyntää vielä vuoden 2019 puolella, sillä se on huomattavasti suurempi nyt kuin vuonna 2020. Kotitalousvähennys 2019 on 2400 euroa ja se on 50% arvonlisäverollisesta työstä. Saat siis maksimihyödyn irti 5000 euron arvoisella työllä.

Vuonna 2020 kotitalousvähennyksen määrä pienenee ja vähennysprosentti putoaa 40 prosenttiin. Lisäksi suurin mahdollinen vähennyssumma putoaa 2250 euroon. Käytännössä siis esimerkiksi 2 000 euron työstä saa vähennettyä 900 euroa vielä tänä vuonna, mutta vuonna 2020 summa on enää 700 euroa. Tämä on suuri ero etenkin isommista remppasummista puhuttaessa.

Hyvä muistaa kotitalousvähennystä suunnitellessa

Kotitalousvähennys on henkilökohtainen. Isommissa rempoissa onkin tärkeää muistaa, että samassa osoitteessa asuva avopuoliso on oikeutettu tekemään vähennyksiä maksamistaan remonteista. Vähennyksen saa käyttöön, vaikka puoliso ei omistaisi osuutta asunnosta. Lisäksi lapsella on mahdollisuus hyödyntää kotitalousvähennystä, mikäli hän saa tuloja ja rahoittaa niillä työtä.

Kotitalousvähennys ei kuitenkaan sovellu materiaaleihin. Parhaimman taloudellisen hyödyn saakin irti, kun etsii materiaaleja hyvällä hinnalla ja saa remontin kohtuuhintaan. Monet rautakaupat ja vähittäiskaupat antavat mielellään alennusta, mikäli ostat enemmänkin. Materiaaleissa ei kuitenkaan ole hyvä pihistellä, sillä esimerkiksi kylpyhuoneen kaakeleita ei saa kovin helpolla vaihdettua.

Remontin rahoitus kannattaa miettiä huolella

Oletko harkinnut lainan nostamista, jotta voit remontoida uutta asuntoasi ennen sinne muuttamista? Vai tuntuuko sinusta siltä, että nykyinen kotisi kaipaa hieman päivitystä? Jos sinulla on tarkoitus nostaa asuntolainaa, on fiksua miettiä, kannattaako remontin rahoitus tehdä omilla säästöillä ja nostaa asuntolainaa enemmän. Tämä johtuu siitä, että asuntolainassa on matalampi korko kuin vakuudettomassa lainassa.

Pankki voi antaa sinulle rahaa lainaksi jopa 80% asunnon arvosta. Jos siis sinulla on käteistä sen verran, että täytät asunnon vakuusarvon ehdot, voit todennäköisesti säästää hieman rahaa.

Vakuudetonta lainaa remontointia varten

Mikäli rahoitat remontin mieluummin lainalla, hae vakuudetonta lainaa netissä saadaksesi remontoinnin edellyttämän rahasumman kasaan. Remontti voi nostaa kerrostaloasuntosi tai omakotitalosi arvoa, joten saat käytännössä rahat takaisin silloin, kun myyt asuntosi. Tämän asian varaan ei kuitenkaan täysin kannata laskea, joten kannattaa hieman miettiä asiaa ennen uudistuksen toteuttamisesta.

On myös hyvä muistaa, että suurempaa lainasummaa nostaessasi muihin menoihin käytettävä rahasumma pienenee. Jos kuitenkin taloutesi mahdollistaa vakuudettoman luoton nostamisen, on se erinomainen vaihtoehto.

Ei ne suuret tulot, vaan pienet menot

Tämä voi kuulostaa tylsältä, mutta säästäväisyys on oikeastikin todella hyvä asia. Säästäminen vie useissa tilanteissa pisimmän korren, jos remontointi ei ole sinulle tai asunnollesi välttämätön juttu juuri tällä hetkellä. Jos saat säästettyä rahat itse sen sijaan, että sinun tarvitsisi nostaa lainaa remonttia varten, turvaat selustasi, vaikka taloudellinen tilanteesi jostain syystä heikentyisi.

Haluatko lainaa remonttia varten?

.

  Remontin aika? Ota nämä seikat huomioon:

  Inredning
  Tee sisustusvalinnat huolella

  Ajattele pitkällä tähtäimellä päätöksiä tehdessäsi. Vaikka haluaisit valita räikeät, kirkkaanvihreät keittiökaakelit tai kukalliset tapetit kaikkiin huoneisiin, kannattaa tehdä ajattomia, klassisia valintoja, jotka ovat parempia vaihtoehtoja pitkällä tähtäimellä. Lisäksi kylpyhuoneesta puhuttaessa on hyvin tärkeää valita ajattomia vaihtoehtoja, jotka sopivat useimpien makuun. Oikeat valinnat voivat nostaa asunnon arvoa, mikä tarkoittaa sinulle lisää rahaa silloin, kun myyt asuntoasi.

  Spara
  Säästä rahaa remontointia varten

  Voit säästää ja kerätä rahaa remonttia varten. Voit ostaa käytettyjä tavaroita esimerkiksi netistä tai tehdä kirppislöytöjä tavaroista, joista muut haluavat päästä eroon.

  Dokumentation
  Kirjallinen dokumentointi

  Hanki kaikista tehdyistä remonteista dokumentti, jossa on eroteltu kaikki, mitä niiden aikana on tehty. On yleistä, että asunto-osakkeen tai omakotitalon myynnin yhteydessä kiinteistövälittäjä haluaa nähdä listan teetetyistä remonteista. Esimerkiksi seuraavat remontit kannattaa aina taltioida kirjallisesti.

  VatrumCertifikat
  Vesieristyssertifikaatti

  Kylpyhuoneremontti vaatii hieman enemmän työtä kuin muut remontit – sekä sinulta remonttia teettävänä että työtä toteuttavalta ammattilaiselta. Vesieristys tuli lain mukaan pakolliseksi suhteellisen myöhään, joten kylpyhuoneita on remontoitu suhteellisen erilaisilla käytännöillä. Tämän asian takia kannattaa teettää remontti urakoitsijalla, jolla on vesieristyssertifikaatti. Remontin kirjallisesta taltioimisesta voi olla hyötyä esimerkiksi mahdollisissa vesivahinkotilanteissa, sillä voit osoittaa sen avulla vakuutusyhtiölle, että vesieristys on ammattilaisen tekemä.

  Miten asunnon remontti kannattaa toteuttaa?

  Asunnon remontoimiseen liittyy omat huomioitavat asiansa, sillä asunnossa tulee yleensä myös asua remontin keston ajan. Hyvä suunnittelu auttaa valmistautumaan remonttiin ja pitämään remontin keston ja kokonaiskustannukset minimissä.

  Mutta miten asunnon remontti kannattaa toteuttaa? Siihen ei ole yhtä selkeää vastausta, mutta ensimmäisenä kannattaa varmastikin miettiä, onko sinulla tarvittavia ajallisia ja rahallisia resursseja ja ovatko unelmat realistisia. Esimerkiksi wc-pöntön siirtäminen voi tuntua pieneltä työltä, mutta sitä se ei ole.

  Kun lopputulos on selkeänä mielessä, on aika pyytää tarjoukset työstä. Tässä vaiheessa kannattaa perehtyä palveluntarjoajiin huolella ja varmistua myös siitä, että heidän tekemän työn saa kotitalousvähennykseen, mikäli mahdollista. Remonttilaina verovähennys on iso säästö.

  Sen jälkeen on aika löytää halvin remonttilaina. Siihen voi käyttää avuksi netin vertailusivustoja. Kun rahoitus ja työntekijät on selvillä, on aika tehdä ajallinen suunnitelma ja valmistella koti, sekä varmistaa, että kaikki materiaalit ovat paikalla oikeaan aikaan. Näin remontti sujuu mahdollisimman näppärästi.

  Kylpyhuoneremonttirahoitus

  Kylpyhuone on usein se tila, joka saattaa jäädä alkuperäiseen kuntoonsa, vaikka muu asunto olisi jo remontoitu. Kylpyhuoneeseen liittyy aivan poikkeuksellisia vesieristykseen ja vesivahingon estämiseen liittyviä seikkoja, jotka vain asiantuntija osaa ottaa huomioon. Kylpyhuoneremontti tuleekin usein jättää ammattilaiselle. Kylpyhuoneremonttirahoitus on hyvä keino saada kosteat tilat nykyaikaiseen kuntoon turvallisesti ja nopeasti.

  Saunaremontin hinta

  Sauna on suomalaiselle pyhä. Ei siis ihme, että saunaremonttiin suhtaudutaan erityisellä intohimolla ja saunasta halutaan luoda juuri itselle sopiva keidas. Sauna suunnitellaankin yleensä huolella ja lauteet saatetaan teettää ammattilaisella juuri omaan kotiin sopivaksi.

  Saunoja ja saunaremontteja on yhtä paljon kuin kotejakin. Saunaan saa kuitenkin helposti käytettyä useamman tuhatta rahaa, sillä laadukkaat materiaalit ja hyvä kiuas maksavat paljon suunnittelua ja asennusta unohtamatta. Saunan voikin remontoida helposti lainarahalla.

  Putkiremonttilaina

  Putkiremontti on yksi niistä kodin remonteista, joihin ei aleta omin päin. Putkiremontti on paljon muutakin kuin putkenpätkien asentamista ja siihen liittyy myös yleensä rakenteiden, kuten seinien purkaminen. Putkiremontti on kuitenkin pakko tehdä aika ajoin ja etenkin kerrostalossa se on yksi kalleimmista, mutta yleisimmistä remonteista. Putkiremonttiin otetaankin usein henkilökohtaista tai yrityslainaa.

  Keittiöremonttirahoitus

  Keittiöremontti on yksi suomalaisten kotien suosituimmista remonteista, eikä ihme, sillä keittiöt ovat muuttuneet kovin vaikkapa viimeisten 20 vuoden aikana. Keittiöstä halutaan yhä toimivampi ja elegantimpi ja myös keittiöiden ulkonäössä on tapahtunut suuri muutos yksinkertaisempaan suuntaan.

  Keittiöremontti onkin se kulu, jota varten hyödynnetään remonttilaina verovähennys. Keittiön rakentamiseen ja asentamiseen liittyvät kulut menevät kotitalousvähennyksen piiriin ja mieluisan keittiön saaminen on esimerkiksi Ikean ansiosta edullisempaa kuin koskaan ennen. Keittiöön saa silti poltettua monta tuhatta euroa ja kun mukaan tilataan vaikkapa uudet kodinkoneet, ei 10 000 euron budjetti ole mikään mahdottomuus. Lainarahalla keittiöunelmista voi kuitenkin tehdä helposti totta.

  Terassiremontin hinta

  Terassit ja puutarha ja piha yleensäkin ovat nostaneet suosiotaan etenkin nyt, kun kotona vietetään ennätyspaljon aikaa. Terassin rakentaminen ei olekaan teknisesti kovin vaikeaa. Se ottaa kuitenkin aikaa ja puumateriaali tai laatat ovat yllättävän kalliita. Terassin neliöhinta saattaakin nousta melko korkeaksi. Terassiremontit ovatkin yleistyneet osana ihmisten syitä ottaa remonttilaina. Remonttilainan avulla omalle terassille pääsee nauttimaan jo tänä kesänä!

  Pihasuunnittelun hinta

  Suomalaiset eivät ole koskaan käyttäneet niin paljon pihasuunnittelijaa kuin monet ulkomaalaiset tekevät. Ihmiset ovat kuitenkin yhä kiireisempiä, joten sen suosio kasvaa. Pihasuunnittelun hinta on noin 1000 – 5000 euroa pihan koosta ja vaatimuksista riippuen. Lisäksi piha tulee toteuttaa, mikä nostaa hintaa entisestään. Remonttilainan avulla kuka vain voi saada unelmiensa pihan.

  Remontti nostaa asunnon arvoa

  Remontti on helppo tapa nostaa myytävän asunnon arvoa ja sen huomaa jo siitä, kuinka suosituiksi erilaiset remonttiohjelmat ovat televisiossa nousseet. Yleensä jo pieni pintaremontti tai esimerkiksi asunnon yleisilmeen piristäminen ja liian henkilökohtaisten värivalintojen peittäminen auttaa nostamaan asunnon arvoa ja lyhentää asunnon myyntiaikaa.

  Kun asuntoja flipataan eli ostetaan remontin jälkeen myytäväksi, yleisimpiä remonttikohteita on keittiö ja pinnat. Toisinaan myös asunnon pohjaratkaisuja muutetaan ajan henkeen sopivammaksi. Remontointi ei välttämättä vie paljoa aikaa tai rahaa, mutta sen vaikutus myyntihintaan voi olla hyvinkin positiivinen.

  Mitä asunto-osakeyhtiölaki sanoo remontoimisesta?

  Asunto-osakeyhtiölailla on toki oma sanansa sanottavana remontoimisesta. Se nimittäin velvoittaa ilmoittamaan jopa yllättävänkin pienistä muutoksista asunnossa. Asuntoyhtiössä asuvan remontoijan tuleekin perehtyä lain sisältöön jo hyvissä ajoin ennen remontin aloittamista.

  Lain mukaan osakkaan on ilmoitettava taloyhtiölle kirjallisesti remontista aina, kun remontti voi vaikuttaa taloyhtiön vastuulla oleviin talon rakenteisiin tai naapuriasuntoihin. Käytännössä melkein kaikista muutoksista tulee ilmoittaa, jotta kiistoilta vältytään.

  Riitoja remontoinnissa tuleekin ennen kaikkea silloin, kun remonttiin aletaan kiireellä, kunnollista remonttisuunnitelmaa ei ole tai vastuita aletaan selvittää vasta remontin jälkeen. Yleensä näihin ongelmiin auttaa selkeä kommunikointi, joten pientenkin muutosten ilmoittaminen ajoissa säästää paljolta turhalta vaivalta.

  • Miksi remonttilainaa haetaan?
   Remonttilainaa haetaan hyvin monista syistä. Tavallisimpia syitä ovat esimerkiksi talon saneeraukset, korjausrakentaminen ja erilaiset peruskorjaukset. Kiinteistöt vaativat huolenpitoa ja oikein tehdyllä ja ajoitetulla remontilla voidaan parhaimmillaan parantaa talon tai kiinteistön elinkaarta. Osa remonteista taas liittyy sisustukseen tai talon päivittämiseen nykystandardien mukaisesti. Jokaiselle remontille on oma syynsä ja mikäli remontti on todella tarpeellinen, on remonttilainan hakeminen järkevää.
  • Miten remonttilaina eroaa asuntolainasta?
   Remonttilaina eroaa asuntolainasta siten, että se on yleensä vakuudeton. Asuntolainaa haetaan niin, että ostettava asunto tai kiinteistö asetetaan lainalle vakuudeksi ja näin lasketaan pankin riskiä menettää raha. Remonttilainassa vakuutta ei anneta vaan lainan saaminen riippuu täysin siitä, kuinka hyväksi pankki tai rahoitusyhtiö arvioi asiakkaan maksukyvyn. Remonttilaina on usein myös pienempi ja lyhytaikaisempi kuin asuntolaina.
  • Voiko remonttilainan yhdistää asuntolainaan?
   Voi ja ei voi. Mikäli ostetaan uusi asunto, eikä omaa pääomaa ole kuin minimimäärän verran, menee koko vakuus eli asunnon arvo tuon lainan kattamiseen. Tällöin remonttilainan voi ottaa samasta pankista ja samalla käynnillä, mutta samaa lainaa se ei ole. Mikäli vapaata vakuutta on eli asuntolainasta on jo maksettu osa, voi remonttilainan yhdistää asuntolainaan. Vanhan lainan ehdot voivat kuitenkin tällöin muuttua huonompaan suuntaan.
  • Saako remontista verovähennyksen?
   Kyllä! Remontista aiheutuvia kuluja voi vähentää omassa henkilökohtaisessa verotuksessa. Remontista aiheutuneet kulut ja tehdyn työn osuus ovat vähennettäviä kuluja ja toisinaan myös remonttilainan kulut voi vähentää. Vähennyksin vaikuttavat muun muassa asunnon käyttötarkoitus ja toteutettava remontti. Omassa käytössä olevaa asuntoa remontoitaessa remontista voi saada kotitalousvähennystä.
  • Mistä pankeista saa remonttilainaa?
   Remonttilainaa voi saada vakuudellisena tai vakuudettomana, mutta yleensä lainat ovat vakuudettomia. Vakuudetonta luottoa voi saada kaikista suomalaisista pankeista sekä rahoitusyhtiöistä, kuten myös ulkomaalaisista, Suomessa toimivista yhtiöistä. Tarjolla olevat palveluntarjoajat on helppo löytää netin lainanvertailusivustoilta, jotka kokoavat yhteen eri toimijat ja niiden lainatuotteet. Kilpailutussivustot hankkivat myös lainatarjoukset asiakkaan tietojen perusteella.
  • Mikä on remonttilainan maksuaika?
   Remonttilainan maksuajan voi neuvotella omaan taloustilanteeseen sopivaksi. Usein se on kuitenkin huomattavasti lyhyempi kuin esimerkiksi asuntolainan tai opintolainan takaisinmaksuaika. Remonttilaina maksetaan takaisin yleensä 1-15 vuodessa. Vakuudeton remonttilaina on todellisen vuosikorkonsa perustella melko kallis, joten se kannattaa pyrkiä maksamaan pois mahdollisimman nopealla aikataululla.
  • Miksi ottaa remonttilainaa?
   Remonttilainan ottaminen kannattaa, koska remontilla on usein positiivisia vaikutuksia kodin tai esimerkiksi mökin viihtyvyyteen ja arvoon esimerkiksi myyntitilanteessa. Mikäli remontoiminen omalla pääomalla ei onnistu vaikkapa sen vuoksi, että rahaa ei ole, on lainaraha hyvä keino rahoittaa remontti. Lainan voi maksaa pois omaan tahtiin tai sen voi kuitata hinnannousulla esimerkiksi silloin kun asunto myydään paremmalla hinnalla remontin jälkeen.
  • Kuinka valita edullinen remonttilaina?
   Edullisimman remonttilainan valitseminen on helppoa, sillä netti on pullollaan erilaisia luottoja vertailevia sivustoja. Voit antaa jollekin sivustolle haluamasi lainasumman ja takaisinmaksuajan ja sivusto pyytää sinulle suunnatut lainatarjoukset ja välittää ne sähköpostiisi. Remonttilainoja vertailtaessa on tärkeää verrata todellista vuosikorkoa, sillä se sisältää nimelliskoron lisäksi myös muut lainan kulut. Lainan kuluja voivat olla esimerkiksi tilinhoitomaksu, avausmaksu ja laskutuslisä.
  • Kuka saa hakea remonttilainaa?
   Remonttilainaa voi hakea kuka vain täysi-ikäinen ja täysivaltainen Suomessa asuva henkilö. Remonttilainan saaminen vaatii puhtaat luottotiedot eli maksuhäiriömerkintöjä ei voi olla. Lainan saamiseksi tulee esittää todiste säännöllisistä työ- tai esimerkiksi eläketuloista ja lainan kokonaissumma ja korko määritellään arvioidun takaisinmaksukyvyn perusteella.

  Hyvät ja huonot puolet lainalla remontoidessa

  Renovering Hiss

  Hyvät puolet

  • Panosta kodin tai esimerkiksi mökin viihtyvyyteen
  • Nostaa asunnon arvoa myyntitilanteessa
  • Mikäli omaa pääoma ei riitä remontin kustannuksiin lainaraha hyvä keino rahoittaa remontti
  • Remontista aiheutuvat kulut ovat vähennyskelpoisia verotuksessa
  Renovering Diss

  Huonot puolet

  • Toisin kuin asuntolaina, remonttilaina on yleensä vakuudeton laina
  • Remonttilaina on yleensä pienempi ja lyhytaikaisempi kuin esimerkiksi asuntolaina. Lainojen kilpailuttamisen tärkeys korostuu entisestään vakuudettomien lainojen osalta
  • Remonteissa on aina omat riskinsä kulujen ja aikataulujen osalta. Remontin suuruuttua tai tarpeellisuutta on aina puntaroitava kustannukssin nähden. Hyvällä remonttisuunnitelmalla ja ongelmien ennakoinnilla on mahdollisuus minimoida aikataulu- ja kustannusongelmat.