loans

Vakuudeton laina – vertaile ja hae jo tänään!

Kun tarvitset rahoitusta hankintoihin tai pelivaraa arkeen, hae lainaa ilman vakuuksia.

Tarkoititko ?
Suuntaa antava kuukausierä 220 €*
 • Maksuton lainavertailu
 • Yhdellä hakemuksella yli 20 lainatarjousta

*Esimerkkikorko: Luoton ollessa 15 000 €, 6 v. laina-ajalla, on kuukausierä 270 € / 72 kk ajan. Tällöin luoton kokonaiskulut on 19 468 €, nimelliskorko 9 % ja todellinen vuosikorko 9,38 % (sis. 0 € laskutuslisän ja avausmaksun 0 €). Luotonmyöntäjien lainasummat vaihtelee 1 000 €-60 000 €, nimelliskorko 4,41–20 % (todellinen vuosikorko 4,5-38 %) ja laina-aika 1–15 v. välillä.

Luotonmyöntäjät käsittelevät kaikki hakemukset automaattisesti varmistaakseen nopeat ja vastuulliset luottopäätökset.

4,6/5, perustuu 1 003 arvosteluun
Kaikki Zmartan kautta lainaa ottaneet saavat sähköpostitse arvostelupyynnön Trustpilot-sivustolle. Kaikki saamamme arvostelut ovat profiilisivullamme, vahvistettujen asiakkaidemme arvostelut näkyvät korostettuina. Zmartan verkkosivuille nostetut arvostelut olemme valinneet arvosteluiden joukosta.Trustpilot-arvosanamme perustuu meistä tehtyihin arvosteluihin ja se lasketaan muun muassa arvosteluiden lukumäärän sekä tähtiluokituksen perusteella.
SP
Svetlana Purhonen sanoo:

Oli hyvä kokemukseni, toimii kaikki hyvin ja nopeasti. Olen tyytyväinen. Paljon kiitoksia palvelust...

16. kesäkuuta 2024
KB
Kofi Boateng sanoo:

The commitment level to ensure that the applicant get a loan is so amazing.

16. kesäkuuta 2024
SM
Sami Markus sanoo:

Ihan jees Sai tehtyä itselleen velkaa🤣

15. kesäkuuta 2024

Lainaa ilman vakuuksia

Muutaman tuhannen euron hankinta, kodin remontti tai lomamatka, tai häät, joiden budjettiin pelkkä säästäminen ei riitä, on helppo rahoittaa vakuudettomalla lainalla.

Vakuudettoman ja edullisen lainan saa ilman panttia. Se tarkoittaa sitä, että pankki tai rahoituslaitos arvioi rahoitusriskin olevan niin pieni, että lainan vakuudeksi ei vaadita henkilötakausta tai muuta kiinteää omaisuutta, vaan säännölliset kuukausitulosi riittävät turvaamaan lainan lyhennyksen.

Vakuudeton laina otetaan yleensä pieniä tai keskisuuria hankintoja varten. Zmartan kautta voit vertailla vakuudettomat lainat 1000 - 60 000 euron lainasummien väliltä. Vakuudettoman lainan korko on tavallisesti jonkin verran suurempi kuin vakuudellisessa lainassa, joka haetaan esimerkiksi asuntoa varten. Vakuudettoman lainan hakeminen, tarjousten vertailu ja lainan saaminen tillille onnistuu kuitenkin vakuudellista lainaa nopeammin - parhaimmillaan jopa yhdessä pankkipäivässä. Siksi se onkin suosituin tapa hakea lainaa.

Paras vakuudeton laina

Paras vakuudeton laina löytyy vertailemalla pankkien ja rahoituslaitosten lainatarjouksia. Kun haet Zmartan kautta lainaa ja saat useita lainatarjouksia, kiinnitä huomiota lainan kokonaiskorkoon ja kuluihin. Muista myös, että mitä pidemmän laina-ajan valitset, siitä suuremmaksi lainan pääoma kasvaa.

Monet pankit tarjoavat vakuudetonta lainaa ilman avausmaksua, joten jos lainatarjouksesi avausmaksu on enemmän kuin 0 euroa, katso, millaisia muut saamasi tarjoukset ovat. Lainan lopullinen korko on aina henkilökohtainen ja se määräytyy taloudellisen tilanteesi mukaisesti.

Mitä luotettavammaksi pankit arvioivat sinut lainan takaisinmaksun osalta, sitä paremman koron ja ehdot voit lainallesi saada. Muista myös, että mitä pidemmän laina-ajan valitset, siitä suuremmaksi lainan pääoma kasvaa. Pienin kuukausierä ja halvimmalta kuulostava lainatarjous ei välttämättä ole kokonaistaloudellisesti edullisin.

Suomen laki turvaa monessa asiassa kuluttajien selustaa. Jos esimerkiksi haluat maksaa vakuudettoman lainasi heti kokonaisuudessaan pois, voit tehdä sen koska tahansa ilman ylimääräisiä kuluja.

Vertaile asiakaspalvelun sujuvuutta

Ennen lainan ottamista voit vertailla myös pankkien asiakaspalvelun sujuvuutta ja asiakaskokemuksia. Asiakkaiden kirjoittamia palautteita lainanhakuprosessi sujuvuudesta sekä asiakaspalvelusta voit lukea esimerkiksi Trustpilotissa. Sivustolla on arvosteluja, jotka auttavat kuluttajia tekemään ostoksia sekä muita talouteensa liittyviä päätöksiä luottavaisin mielin.

Asiakaspalvelun sujuvuutta voi arvioida myös yhteydenottamisen helppoudella. Laina-asioiden hoitaminen on helpompaa, jos pankki tai rahoituslaitos palvelevat suomen kielellä sekä verkossa että puhelimitse.

Kun vertailet ja haet lainaa Zmartan kautta, voit olla varma, että saa turvallista ja luotettavaa lainapalvelua. Zmarta tekee yhteistyötä vain Suomen lakia noudattavien ja Finanssivalvonnan alla toimivien pankkien ja rahoituslaitosten kanssa.

Vakuudeton laina heti tilille

Parhaimmillaan lainanhaku käy helposti ja vaivattomasti. Alla Trustpilotista poimittuja asiakkaidemme kokemuksia. 

Hyvä valinta, suosittelen!
Erittäin nopeasti ja hyvin toimittu apu minulle, olen oikeasti kerrankin saanut lainan ilman isompia jossittelua, kiitos ja suosittelen vahvalla mielipiteellä muillekin.
Asiointipäivämäärä: 20. maaliskuuta 2023 

Suosittelen ihan oikeasti!!
Hienosti järjestyi laina - eikä ollut yrityksen toiminta pelkkää mainosta. Itse pidin siitä, että kaikki tapahtui nopeasti ja vaivattomasti. 😄😄
Asiointipäivämäärä: 16. syyskuuta 2023 

Lainan saanti oli sujuvaa
Lainan saanti oli sujuvaa, eikä asiaa tarvinnut leipoa useaan otteeseen. Laina tuli tilille nopeasti. Kiitos t. Sami
Asiointipäivämäärä: 28. heinäkuuta 2023 

Näin haet lainaa ilman vakuuksia

1. Kartoita taloudellinen tilanteesi
Arvioi omat tulosi ja menosi mahdollisimman tarkasti kuukausitasolla. Näin saat hyvän käsityksen siitä, miten suuri lainan kuukausilyhennys olisi sinulle sopivin mahdollinen. Laskelmien tekemisen apuna toimii Zmartan sivuilta löytyvä lainalaskuri, jolla voit tehdä arvioita uuden lainan kuukausilyhennyksen suuruudesta eri laina-ajoilla ja lainasummilla.

2. Päätä lainamäärä
Paljonko tarvitset rahaa? Voit saada lainaa 1000 - 60 000 euron väliltä.

3. Valitse takaisinmaksuaika
Kun olet määrittänyt lainasumman, valitse itsellesi parhaiten sopiva takaisinmaksuaika laskurimme avulla.

4. Täytä henkilötietosi
Hakuprosessi edellyttää, että annat henkilötietosi ja teet vahvan tunnistautumisen joko pankkitiedoilla tai mobiilivarmenteella. Täytä sen jälkeen tarkasti hakemuksessa kysytyt kohdat ja ole rehellinen etenkin tuloistasi.

5. Lähetä hakemus
Lähetä lainahakemus ja odota. Ensimmäiset luotonmyöntäjät antavat vastauksensa muutamissa minuuteissa, kun taas toisilla voi mennä hieman pidempään.

6. Valitse sopivin lainatarjous
Valitse mahdollisista lainatarjouksista se, joka sopii parhaiten maksukykyysi ja elämäntilanteeseesi.

Esimerkkejä vakuudettoman lainan käyttökohteista

Gradering Low

Kodin hankinnat

Vakuudettomalla lainalla voi rahoittaa helposti ja nopeasti esimerkiksi uuden ruohonleikkurin tai ilmastointilaitteen hankinnan.

Gradering Medium

Auto tai vene

Auto on monille meistä hyödyllinen ja lähes välttämätön ostos. Vene puolestaan on useimmiten puhtaasti vapaa-aikaan liittyvä hankinta.

Gradering High

Luottojen yhdistely

Onko sinulla kalliita kulutusluottoja ja pienlainoja, joista maksat kohtuuttoman paljon? Vakuudeton yhdistelylaina voi selkeyttää taloustilannetta.

Kuka voi saada vakuudettoman lainan?

Voit hakea vakuudetonta lainaa, jos: 

 • Olet vähintään 20-vuotias.

 • Sinulla on säännölliset palkka- tai eläketulot.

 • Kykenet hoitamaan nykyiset maksuvelvoitteesi ajallaan.

 • Olet hoitanut raha-asiasi moitteettomasti eikä sinulla ole maksuhäiriömerkintöjä. 

 • Pysyvä asuinpaikkasi on Suomessa.

Asunto lainan vakuutena

Jos haet useiden kymmenien tuhansien eurojen lainaa, pankki saattaa edellyttää lainalle vakuutta. Useimmat suomalaiset käyttävät lainan vakuutena henkilötakausta (yleensä lähisukulainen) tai asuntoa, joka voi olla esimerkiksi perheen omistuksessa oleva kesämökki, sijoitusasunto tai muu kiinteistö.

Myös ostettava asunto käy osittain lainan vakuudeksi. Asuntolainan vakuudeksi tulevan asunnon vakuusarvo on 75 % asunnon markkina-arvosta. Omia säästöjä tai muita vakuuksia tarvitset 25 %.

Saako asuntolainaa, jos on kulutusluotto?

Toki saa. On aivan tavallista, että asuntolainaa hakevalla on muitakin lainoja. Tärkeintä on, että lainoja ei ole liikaa suhteessa maksukykyysi. Pankit arvioivat taloudellista tilannettasi useista eri näkökulmista. Mikäli erilaisia kulutusluottoja on kertynyt paljon, ne voi olla järkevämpää yhdistää yhdeksi lainaksi. 

Vakuudeton laina 20 000 euroa

Esimerkki: Luoton ollessa 20 000 €, 7 vuoden ja 7 kuukauden laina-ajalla, lainan kuukausierä on 330 €. Tällöin luoton kokonaiskulut ovat 29 987 €.

 • Korkoprosentti: 10,88 %

 • Laskurissa käytetty oletusmarginaali 6,95 % + 3 kk Euribor. Oman lainasi marginaali tarkennetaan sinulle hakuvaiheessa.

 • Viitekorko: 3kk Euribor

 • Todellinen vuosikorko: 12,1 %

 • Erien määrä: 91 erää

Luotonmyöntäjien lainasummat vaihtelevat 1 000 €-60 000 € välillä, nimelliskorko 4,41–20 % (todellinen vuosikorko 4,5-38 %) ja laina-aika 1–15 v. välillä.

Pankkilainan takaisinmaksu

Otitpa sitten vakuudettoman tai vakuudellisen lainan, kummankin takaisinmaksuun pätevät samat ehdot.

Yleensä lainaa lyhennetään kerran kuukaudessa. Lainassa voi olla kiinteä korko tai korkona voidaan käyttää vaihtuvaa viitekorkoa. Viitekorko on usein euribor- tai prime-sidonnainen. Viitekoron muutos vaikuttaa maksuerään. Viitekoron lisäksi pankki perii asiakaskohtaisen marginaalin. Lainan kokonaiskorko syntyy siis viitekorosta ja marginaalista.

Kiinteässä tasaerälainassa kukin takaisinmaksuerä on yhtä suuri. Korkotason vaihtelut vaikuttavat laina-aikaan. Korkotason noustessa laina-aika pitenee ja laskiessa lyhenee.

Annuiteettilainassa laina-aika sovitaan lainanottohetkellä. Viitekoron vaihtelu vaikuttaa maksuerien suuruuteen. Jos viitekorko kasvaa, maksuerät kasvavat.

Tasalyhenteisessä lainassa maksuerät ovat alussa suurempia ja pienevät, kun velka lyhenee. Maksuerän suuruuteen vaikuttaa viitekoron suuruus: jos viitekorko suurenee, maksu nousee.

Mikäli et pysty maksamaan lainan lyhennystä ajallaan, pankki voi periä viivästyskorkoa. Korkolain mukainen viivästyskoron prosentti on kuluttajille 11 %. Jos taloudellinen tilanteesi muuttuu ja et pysty lyhentämään lainaa maksusuunnitelman mukaisesti, ole yhteydessä pankkiisi. Maksattomat lainat voivat mennä ulosottoon ja aiheuttaa luottotietoihin maksuhäiriömerkinnän.

Vakuudeton yrityslaina

Myös yritys voi hakea vakuudetonta lainaa. Yrityslaina on kertalaina, jonka yrittäjä nostaa kerralla kokonaisuudessaan tilille. Yrityslainan suuruus voi olla mitä tahansa 1000 ja 350 000 euron väliltä. Yrittäjä toimii henkilökohtaisesti lainan takaajana ja vastaa lainan takaisinmaksusta 1-36 kuukauden aikana.

 

 • Mitkä ovat vakuudettoman lainan todelliset kulut ja kustannukset?
 • Mistä edullisin vakuudeton laina?
 • Voiko työtön hakea vakuudetonta lainaa?

Lue lisää vakuudettomista lainoista

Vakuudettomat lainat

Pieni laina - 1000 tai 2000 euroa

Aina lainan tarve ei ole kovin suuri. Jos rahan tarve on akuutti, eikä säästössä ole tarvittavaa summaa, 1000 tai 2000 euron laina voi pelastaa pulasta. Tässä artikkelissa kerromme, mitä pienen lainan hakemisessa on hyvä ottaa huomioon.

5. huhtikuuta 2024, Taru Schroderus
Vakuudettomat lainat

Auton merkkivalot – mitä ne tarkoittavat?

Punaisen tai keltaisen merkkivalon syttyminen auton kojetaululle voi nostaa kylmän hien otsalle. Aina kyseessä ei ole pahin mahdollinen eli hajoamassa oleva moottori, mutta harva muistaa ilman ohjekirjaa, mitä auton merkkivalot tarkoittavat ja kuinka nopeasti niihin pitää reagoida.

Tässä artikkelissa esittelemme muutamia yleisiä auton vioista viestiviä merkkivaloja, joiden palaminen kannattaa ottaa liikenteessä vakavasti.

5. tammikuuta 2024, Taru Schroderus
Vakuudettomat lainat

Pysäköinti- ja liikennemerkit – vieläkö tunnistat ne?

Liikennemerkit ovat yleisin liikenteen ohjaustapa. Merkkien ulkoinen olemus, väri ja muoto, kertovat millaista sanomaa tienkäyttäjälle halutaan välittää. Kannallaan olevat kolmiot ovat varoitusmerkkejä, puna-keltaiset pyöreät merkit kieltävät tai rajoittavat, siniset pyöreät ovat määräysmerkkejä ja seitsemän merkin ryhmä, jossa on eri muotoisia ja värisiä merkkejä, kuuluu etuajo-oikeus ja väistämismerkkeihin. Lisäksi liikennemerkkeihin kuuluu ohje- ja opastusmerkkejä sekä lukuisa määrä lisäkilpiä.

12. joulukuuta 2023, Taru Schroderus

Kaikki lainavertailupalvelumme

Yhdistä lainat

Kokoa lainat sekä luotot yhteen ja katso, saatko alennettua kuukausikulujasi.

Pienlaina

Kilpailuta pienlainat maksutta ja etsi sinulle sopiva lainapäätös.

Vertaa lainoja

Lainaa rahaa Zmartan lainavertailussa – tavoitat yhdellä hakemuksella lukuisia luotonmyöntäjiä.

Lainaa ilman vakuuksia

Anna meidän toimia oppaanasi lainaviidakossa, jotta sinulle löytyy sopiva luottopäätös.

Lainaa netistä

Voit kilpailuttaa lainatarjouksia netissä Zmartan välityksellä ja saat luottopäätökset suoraan OmaTili-palveluun.

Edullinen laina

Kilpailukykyisen lainatarjouksen saamiseksi on tärkeää vertailla tarjouksia useilta pankeilta ja luotonmyöntäjiltä.

Luottokortti

Luottokortilla teet ostoksia turvallisesti ja voit samalla kerätä bonuspisteitä ostoksistasi.

Luotto

Vertaile luottoja jopa 60 000 EUR saakka.

Kulutusluotto

Rahoita projektisi kulutusluotolla ilman vakuuksia. Voit etsiä tarjouksia haluamallesi summalle lainalaskurin avulla.

Lainahakemus

Tee maksuton lainahakemus ja saat luottopäätöksiä eri luotonmyöntäjiltä.

Remonttilaina

Remontoi kotisi oman makusi mukaan remonttilainalla.

Mökkilaina

Onko haaveissasi hankkia kesämökki tai kenties siirtolapuutarhamökki? Rahoita unelmasi vakuudettomalla lainalla.