loans

Lainahakemus – näin teet sen oikein

Tee hakemus ja saat lainatarjouksia useilta pankeilta ja rahoituslaitoksilta.

Tarkoititko ?
 • Maksuton lainavertailu
 • Yhdellä hakemuksella yli 20 lainatarjousta

*Esimerkkikorko: Luoton ollessa 15 000 €, 6 v. laina-ajalla, on kuukausierä 270 € / 72 kk ajan. Tällöin luoton kokonaiskulut on 19 468 €, nimelliskorko 9 % ja todellinen vuosikorko 9,38 % (sis. 0 € laskutuslisän ja avausmaksun 0 €). Luotonmyöntäjien lainasummat vaihtelee 1 000 €-60 000 €, nimelliskorko 4,41–20 % (todellinen vuosikorko 4,5-38 %) ja laina-aika 1–15 v. välillä.

Luotonmyöntäjät käsittelevät kaikki hakemukset automaattisesti varmistaakseen nopeat ja vastuulliset luottopäätökset.

4,6/5, perustuu 965 arvosteluun
Emme varmista jälkikäteen, että meistä tehdyt arvostelut ovat ihmisiltä, jotka ovat käyttäneet palveluitamme.
Ls
LJ sanoo:

Homma hoituu helposti

29. helmikuuta 2024
HJKs
Heikki Juhani Koljonen sanoo:

Homma toimii erittäin hyvin

28. helmikuuta 2024
KNs
Kalevi Nieminen sanoo:

Hyvä palvelu

26. helmikuuta 2024

Mikä on vakuudeton laina?

 • Vakuudeton laina on kulutusluotto, jota varten sinun ei tarvitse kiinnittää omaisuuttasi.

 • Vakuudettoman lainan saa ilman takaajaa. Se on kätevä rahoitustapa erilaisten hankintojen ja menojen rahoittamiseen.

 • Voit hakea vakuudetonta lainaa joustavasti netissä koska tahansa.

 • Zmartan sivuilla vakuudettoman lainan hakeminen vie vain muutaman minuutin. Vertailemme puolestasi yli 25 pankkia ja rahoituslaitosta – ilmaiseksi!

Kuka voi saada vakuudettoman lainan?

Voit saada vakuudettoman lainan mikäli:

 • Olet vähintään 20-vuotias.

 • Sinulla on säännölliset palkka- tai eläketulot.

 • Sinulla ei ole maksuhäiriömerkintöjä.

Huomioithan, että hakijan luottotiedot tarkastetaan lainahakemuksen yhteydessä.

Paljonko vakuudetonta lainaa voi saada?

Voit hakea lainaa ilman vakuuksia 1000 eurosta aina 60 000 euroon asti. Zmartan avulla löydät edullisen lainan myös esimerkiksi 10 000, 20 000 tai 30 000 euron summille. 

Voit määritellä hakemallesi lainalle takaisinmaksuajan ja talouteesi sopivat kuukausilyhennykset. Zmartan sivuilla oleva helppokäyttöinen lainalaskuri arvioi eri summien ja takaisinmaksuaikojen kustannuksia.

Näin vertailet ja haet vakuudetonta lainaa

Vakuudettoman lainan hakeminen tapahtuu Zmartan vertailusivustolla täyttämällä hakemuksessa kysytyt tiedot. Lainahakemus välitetään yli 25 pankille ja rahoituslaitokselle, jotka lähettävät hakijalle lainatarjouksia yleensä jo saman päivän aikana.

Hakija valitsee tarjouksista sopivimman ja siirtyy suoraan valitsemansa pankin tai rahoituslaitoksen sivustolle tekemään lainasopimuksen. Lainapäätös tulee yleensä heti, mikäli sopimus tehdään virka-aikana. Rahat tulevat pankkitilille monesti jo samana tai viimeistään seuraavana pankkipäivänä.

Laina rinnakkaishakijan kanssa

Vakuudettoman lainan voi hakea yhdessä rinnakkaishakijan kanssa. Käytännössä se tarkoittaa sitä, että lainalla on kaksi hakijaa, jotka ovat yhteisvastuussa lainan takaisinmaksusta.

Lainan takaisinmaksu siirtyy rinnakkaishakijan vastuulle, mikäli varsinainen lainanottaja ei hoida kuukausittaisia lainanlyhennyksiä.

Yhdistä kalliit lainat ja säästä

Lainojen, pienluottojen ja korttivelkojen yhdistäminen on hyvin yleistä. Lainakustannuksissa voi säästää huomattavasti yhdistämällä vanhat vakuudettomat lainat ja luotot yhden vakuudettoman lainan alle.

Uudelle yhdistelylainalle saadaan monesti matalampi korko, edullisemmat kuukausittaiset kustannukset ja pidempi takaisinmaksuaika. Näin vältyt maksamasta kalliita kuukausi- ja tilinhoitomaksuja jokaisesta lainasta erikseen. 

Esimerkkejä vakuudettoman lainan käyttökohteista

Gradering Low

Kodin hankinnat

Vakuudettomalla lainalla voi rahoittaa helposti ja nopeasti esimerkiksi uuden ruohonleikkurin tai ilmastointilaitteen hankinnan.

Gradering Medium

Auto tai vene

Auto on monille meistä hyödyllinen ja lähes välttämätön ostos. Vene puolestaan on useimmiten puhtaasti vapaa-aikaan liittyvä hankinta.

Gradering High

Luottojen yhdistely

Onko sinulla kalliita kulutusluottoja ja pienlainoja, joista maksat kohtuuttoman paljon? Vakuudeton yhdistelylaina voi selkeyttää taloustilannetta.

Vakuudettoman lainan hyödyt

Vakuudeton laina kannattaa ottaa silloin, kun vakuudellinen laina ei ole vaihtoehto. Jos esimerkiksi asunto vaatii remonttia, mutta koko asunnon arvo on asuntolainan vakuutena, sitä ei voi käyttää vakuudellisen remonttilainan takaamiseen. Tällöin remontin voi rahoittaa vakuudettomalla lainalla.

Koska vakuudeton laina ei vaadi henkilötakaaja, voit hakea sen koska tahansa ja mihin tarkoitukseen haluat. Tavallisia vakuudettoman lainan käyttökohteita ovat muun muassa:

Laina edullisella korolla

Zmartan sivuilla olevan lainalaskurin avulla voit arvioida eri summien ja takaisinmaksuaikojen vaikutuksia lainan korkoon ja lyhennyksiin. Jos valitset pitkän laina-ajan, kuukausittaiset lainanlyhennykset ovat pienemmät kuin lyhyellä laina-ajalla. Jos lainan todellinen vuosikorko on korkea, voi pitkä takaisinmaksuaika tehdä lainan kokonaisuudessaan hinnakkaaksi. Huolellisella vertailulla lainakuluissa voi säästää ajan saatossa pitkän pennin.

Vakuudeton kulutusluotto – mikä se oikein on?

Kulutusluotoksi määritellään vakuudeton laina, jonka avulla sinä yksityishenkilönä lainaat rahaa nykyisten lainojen yhdistämiseen tai jonkin asian ostamiseen. Kulutusluotto on siis vakuudettoman lainan synonyymi. Vakuudelliseen lainaan verrattuna kulutusluotot ovat yleensä pienempiä, muutaman tuhannen euron lainoja, minkä takia myös niiden laina-aika on usein lyhyempi.

 

Vakuudeton yrityslaina

Myös yritys voi hakea vakuudetonta lainaa. Yrityslaina on kertalaina, jonka yrittäjä nostaa kerralla kokonaisuudessaan tilille. Yrityslainan suuruus voi olla mitä tahansa 1000 ja 350 000 euron väliltä. Yrittäjä toimii henkilökohtaisesti lainan takaajana ja vastaa lainan takaisinmaksusta 1-36 kuukauden aikana.

 

 • Mitkä ovat vakuudettoman lainan todelliset kulut ja kustannukset?
 • Miten vakuudellinen laina eroaa vakuudettomasta?
 • Mistä edullisin vakuudeton laina?
 • Kuinka kauan vakuudettoman lainan saamiseen menee?
 • Voiko työtön hakea vakuudetonta lainaa?

Lue lisää vakuudettomista lainoista

Vakuudettomat lainat

Auton merkkivalot – mitä ne tarkoittavat?

Punaisen tai keltaisen merkkivalon syttyminen auton kojetaululle voi nostaa kylmän hien otsalle. Aina kyseessä ei ole pahin mahdollinen eli hajoamassa oleva moottori, mutta harva muistaa ilman ohjekirjaa, mitä auton merkkivalot tarkoittavat ja kuinka nopeasti niihin pitää reagoida.

Tässä artikkelissa esittelemme muutamia yleisiä auton vioista viestiviä merkkivaloja, joiden palaminen kannattaa ottaa liikenteessä vakavasti.

5. tammikuuta 2024, Taru Schroderus
Vakuudettomat lainat

Pysäköinti- ja liikennemerkit – vieläkö tunnistat ne?

Liikennemerkit ovat yleisin liikenteen ohjaustapa. Merkkien ulkoinen olemus, väri ja muoto, kertovat millaista sanomaa tienkäyttäjälle halutaan välittää. Kannallaan olevat kolmiot ovat varoitusmerkkejä, puna-keltaiset pyöreät merkit kieltävät tai rajoittavat, siniset pyöreät ovat määräysmerkkejä ja seitsemän merkin ryhmä, jossa on eri muotoisia ja värisiä merkkejä, kuuluu etuajo-oikeus ja väistämismerkkeihin. Lisäksi liikennemerkkeihin kuuluu ohje- ja opastusmerkkejä sekä lukuisa määrä lisäkilpiä.

12. joulukuuta 2023, Taru Schroderus
Vakuudettomat lainat

Mistä lainaa? – Näin valitset parhaan luotonmyöntäjän

Juhlien järjestäminen, auton vaihto tai kesämökin ostaminen voivat vaatia lainaa, jonka tarjoajista ei suinkaan ole pulaa. Suomessa toimii useita kymmeniä pankkeja ja rahoituslaitoksia, jotka tarjoavat lainaa mitä moninaisempiin rahoitustarpeisiin.

Mutta mistä lainanhakija voi tietää, minkä tahon puoleen olisi viisainta kääntyä? Kannattaako lainaa hakea vain omasta tutusta pankista vai pitäisikö tarttua postilaatikosta tipahtaneeseen ulkomaisen pankin lainatarjoukseen?

Jatka lukemista – kerromme sen tuota pikaa.

20. lokakuuta 2023, Taru Schroderus

Kaikki lainavertailupalvelumme

Yhdistä lainat

Kokoa lainat sekä luotot yhteen ja katso, saatko alennettua kuukausikulujasi.

Pienlaina

Kilpailuta pienlainat maksutta ja etsi sinulle sopiva lainapäätös.

Vertaa lainoja

Lainaa rahaa Zmartan lainavertailussa – tavoitat yhdellä hakemuksella lukuisia luotonmyöntäjiä.

Lainaa ilman vakuuksia

Anna meidän toimia oppaanasi lainaviidakossa, jotta sinulle löytyy sopiva luottopäätös.

Lainaa netistä

Voit kilpailuttaa lainatarjouksia netissä Zmartan välityksellä ja saat luottopäätökset suoraan OmaTili-palveluun.

Edullinen laina

Kilpailukykyisen lainatarjouksen saamiseksi on tärkeää vertailla tarjouksia useilta pankeilta ja luotonmyöntäjiltä.

Luottokortti

Luottokortilla teet ostoksia turvallisesti ja voit samalla kerätä bonuspisteitä ostoksistasi.

Luotto

Vertaile luottoja jopa 60 000 EUR saakka.

Kulutusluotto

Rahoita projektisi kulutusluotolla ilman vakuuksia. Voit etsiä tarjouksia haluamallesi summalle lainalaskurin avulla.

Lainahakemus

Tee maksuton lainahakemus ja saat luottopäätöksiä eri luotonmyöntäjiltä.

Remonttilaina

Remontoi kotisi oman makusi mukaan remonttilainalla.

Mökkilaina

Onko haaveissasi hankkia kesämökki tai kenties siirtolapuutarhamökki? Rahoita unelmasi vakuudettomalla lainalla.