loans

Pienlaina - hae pienlainaa helposti

Pienlaina 1000 - 60 000 € nopeasti netistä

Tarkoititko ?
Suuntaa antava kuukausierä 220 €*
 • Maksuton lainavertailu
 • Yhdellä hakemuksella yli 20 lainatarjousta

*Esimerkkikorko: Luoton ollessa 15 000 €, 6 v. laina-ajalla, on kuukausierä 270 € / 72 kk ajan. Tällöin luoton kokonaiskulut on 19 468 €, nimelliskorko 9 % ja todellinen vuosikorko 9,38 % (sis. 0 € laskutuslisän ja avausmaksun 0 €). Luotonmyöntäjien lainasummat vaihtelee 1 000 €-60 000 €, nimelliskorko 4,41–20 % (todellinen vuosikorko 4,5-38 %) ja laina-aika 1–15 v. välillä.

Luotonmyöntäjät käsittelevät kaikki hakemukset automaattisesti varmistaakseen nopeat ja vastuulliset luottopäätökset.

4,6/5, perustuu 984 arvosteluun
Kaikki Zmartan kautta lainaa ottaneet saavat sähköpostitse arvostelupyynnön Trustpilot-sivustolle. Kaikki saamamme arvostelut ovat profiilisivullamme, vahvistettujen asiakkaidemme arvostelut näkyvät korostettuina. Zmartan verkkosivuille nostetut arvostelut olemme valinneet arvosteluiden joukosta.Trustpilot-arvosanamme perustuu meistä tehtyihin arvosteluihin ja se lasketaan muun muassa arvosteluiden lukumäärän sekä tähtiluokituksen perusteella.
Ts
Teikku sanoo:

Nopea palvelu, helppoa käyttää.

17. huhtikuuta 2024
as
asiakas sanoo:

Nopea palvelu

10. huhtikuuta 2024
hPs
helena Penttilä sanoo:

Nopea asiallinen palvelu ensi kontaktissa

9. huhtikuuta 2024

Suomalaisten kulutusluotot

Suomen Pankin mukaan suomalaiset ottavat vakuudettomia kulutusluottoja enemmän kuin aiemmin. Toukokuussa 2023 luottolaitoksista nostettiin vakuudettomia kulutusluottoja 254 miljoonan euron edestä, mikä on 7 % enemmän kuin vuosi sitten vastaavana aikana. Uusien vakuudettomien kulutusluottojen keskikorko nousi huhtikuusta ja oli 12 % toukokuussa.

Myös uusia ajoneuvolainoja nostettiin luottolaitoksista toukokuussa enemmän kuin vuosi sitten vastaavana aikana. Toukokuun 2023 lopussa kotitalouksien korttiluottokanta oli 3,6 miljardia euroa ja sen vuosikasvuvauhti 11 %. Korttiluottokanta oli toukokuussa suurempi kuin koskaan aikaisemmin. Toukokuussa korttiluotoista 81 % oli pidennettyjä korttiluottoja ja loput korotonta maksuaikaluottoa. Pidennettyjen korttiluottojen keskikorko oli toukokuussa yli 12 %.

Pienlaina – näppärä kulutusluotto pieneen lainatarpeeseen

Auton hajoaminen, silmälasien rikkoutuminen tai vaikkapa muutto uuteen kotiin saattavat aiheuttaa äkillisen rahantarpeen. Pienlaina on joustava vaihtoehto, jolla voi tasapainottaa taloutta.

Pienlainojen yleisiä käyttökohteita ovat esimerkiksi uusien huonekalujen osto ja kodin sisustus, pienelektroniikka, lemmikin hankinta tai nykyisen asunnon remontointi.

Pieni laina on hyvä turva myös esimerkiksi matkoilla ollessa. Mikäli reissussa kävisi jotain yllättävää – kuten auton hajoaminen tai matkatavaroiden katoaminen, on rahoitus hyvä olla valmiina.

Kuinka paljon pienlainaa voi saada?

Zmartan avulla voit hakea pienlainaa vaikkapa vain 1 000 euroa. Enimmillään pienlainaa voidaan kuitenkin myöntää jopa 60 000 euroa. Voit määritellä hakuvaiheessa takaisinmaksuajan, jotta voit lyhentää lainaa sinulle sopivaa tahtia muiden kulujesi ohessa.

Kuka voi saada pienlainan?

Voit saada Zmartan kautta vakuudettoman pienlainan mikäli:

 • Olet vähintään 20-vuotias.

 • Sinulla on säännölliset palkka- tai eläketulot.

 • Sinulla ei ole maksuhäiriömerkintöjä.

Tulojen suuruudella ei ole väliä, kunhan ne riittävät elämisen ja pakollisten menojen lisäksi myös tulevaan lainanlyhennykseen. Ole kuitenkin rehellinen ja kirjaa lainahakemukseen sekä tulosi että menosi totuudenmukaisesti, sillä lainanmyöntäjät näkevät ne joka tapauksessa omien kanaviensa kautta. Virheelliset tai väärin annetut tiedot voivat heikentää lainansaantimahdollisuuksiasi.

Näin pienlainan hakeminen tapahtuu

1. Päätä haluamasi lainamäärä
Paljonko tarvitset rahaa? Voit saada lainaa 1000 - 60 000 euron väliltä.

2. Valitse haluamasi takaisinmaksuaika
Kun olet määrittänyt lainasumman, valitse itsellesi parhaiten sopiva takaisinmaksuaika laskurimme avulla.

3. Täytä henkilötietosi
Hakuprosessi edellyttää, että annat henkilötietosi ja teet vahvan tunnistautumisen joko pankkitiedoilla tai mobiilivarmenteella. Täytä sen jälkeen tarkasti hakemuksessa kysytyt kohdat ja ole rehellinen etenkin tuloistasi.

Zmartan lainavertailu on helppokäyttöinen, lainahakemuksen täyttäminen vie vain pari minuuttia. Tietojen täyttämisen jälkeen hakemuksesi lähetetään yhteistyössä kanssamme toimiville pankeille ja luotonmyöntäjille, jotka tutustuvat hakemukseesi ja tekevät sinulle antamiesi tietojen perusteella lainatarjouksia. Osa Zmartan yhteistyökumppaneista saattaa pyytää sinulta liitteitä, jotka tulee toimittaa ennen kuin laina voidaan maksaa tilillesi.

Miten pienlaina maksetaan takaisin?

Lainaa maksetaan takaisin kuukausittain. Minimilyhennys voi olla joko tasalyhennys tai koroista riippuva lyhennys. Tasalyhennyksellä tarkoitetaan sitä, että maksat takaisin saman verran joka kuukausi riippumatta siitä, kuinka paljon lainaa on jäljellä. Koroista riippuvassa lainanlyhennyksessä lainaa maksetaan pois vähenevässä määrin joka kuukausi sitä mukaa, mitä vähemmän lainan pääomaa on jäljellä. Tyypillisesti lainan maksuaika on enintään 15 vuotta.

Esimerkki: Jos otat lainan helmikuun lopussa, teet ensimmäisen lainanlyhennyksen maaliskuussa valitsemanasi eräpäivänä. Monet valitsevat eräpäiväksi kuukausittaista palkanmaksupäivää lähellä olevan päivän, jolloin laina voidaan veloittaa suoramaksuna tililtä tai sen voi maksaa itse verkkopankista.

Mistä pienlainan korot ja kulut muodostuvat?

Pienlainojen korot ja todelliset kulut määräytyvät monesta eri seikasta. Eniten kuluihin vaikuttavat lainanhakijan oma taloudellinen tilanne ja se kuinka paljon ylimääräistä rahaa lainanhakijalle jää käteen palkasta välttämättömien menojen jälkeen.

Lainan kuluja ovat mm.

Aloitusmaksu

Monet luotonmyöntäjämme veloittavat asiakkailtaan lainan nostamisen yhteydessä avausmaksun, joka on kertaluontoinen kulu ja näin ollen se maksetaan vain yhden kerran koko asiakkuuden aikana. Tämä kulu pitää yleensä sisällään esimerkiksi luoton perustamiseen ja järjestelyyn liittyvät kulut.

Tilinhoitomaksu

Tilinhoitomaksu on kuukausittainen kulu, joka veloitetaan yleensä luoton hallinnoimiskustannuksena. Tämän kustannus riippuu kuitenkin luotonmyöntäjästä ja se lisätään lainan lyhennyksen sekä koron päälle.

Laskutuslisä

Laskutuslisä on niin ikään kuukausittain veloitettava kulu, joka liittyy postitse lähetettävän laskun kustannuksiin. Tämä kulu vaihtelee niin ikään luotonmyöntäjäkohtaisesti.

Korko

Aiemmin mainittujen lainanhoitokulujen lisäksi luotonmyöntäjät veloittavat lainasummasta koron. Sen summa ilmoitetaan selkeästi lainatarjouksessa, minkä takia mahdollisten lainatarjousten keskinäinen vertailu on helppoa kattavan yleiskuvan saamiseksi ja parhaan vaihtoehdon valitsemiseksi. 

Myös haettu lainasumma ja toivottu takaisinmaksuaika ovat keskeisiä tekijöitä kulujen muodostumisessa. 

Esimerkki1.
6000 euron laina 150 euron kuukausilyhennyksellä:

Maksuaika: 4 v 7 kk
Korko 11,90 %
Kokonaiskustannus: 8 109 €

Esimerkki 2. 
2000 euron laina 95 euron kuukausilyhennyksellä:

Laina–aika: 2 v.
Korko: 15,22 %
Kokonaiskustannus: 2 306 €

Huom! Esimerkit ovat suuntaa antavia. Lainan lopullinen korko ja kulut määräytyvät hakijakohtaisesti.

Lainojen yhdistäminen pienlainalla

Mikäli sinulla on tällä hetkellä useita lainoja, niiden yhdistäminen voi osoittautua kannattavaksi. Lainojen yhdistäminen tarkoittaa sitä, että nostat yhden suuremman lainan, joka kokonaisuudessaan kattaa kaikkien lainojen sekä osamaksujen yhteissumman. Lainojen yhdistäminen on useimmiten sinulle taloudellisesti erittäin hyvä asia.

• Voit saada matalamman koron
• Voit saada pidemmän takaisinmaksuajan
• Vältyt maksamasta jokaisesta yksittäisestä lainasta mahdollisia aloitus- ja kuukausimaksuja

Lue lisää lainojen yhdistämisestä.

 • Mikä on pienlainan korko?
 • Milloin pienlainaa kannattaa hakea?
 • Voiko luottotiedoton hakea pienlainaa?
 • Mikä on pienlainan käsittelyaika?
 • Mikä ikäraja on pienlainan hakemiselle?
 • Voiko pienlainalla maksaa vanhoja velkoja?

Kuinka fiksua on nostaa lainaa ostoksia varten?

Konsumtion Teknik

Lainaa kodin elektroniikan ostamiseksi

Kodin elektroniikka kehittyy huimaa tahtia. Kannattaa pitää mielessä, että tavaran arvo voi kuitenkin laskea ja tekniset ominaisuudet voivat vanhentua, joten myynnissä ei välttämättä saa samaa hintaa kuin tuotetta ostaessa.

Konsumtion Hobby

Lainaa kalliin harrastuksen rahoittamiseksi

Rakastatko värikkäitä kaloja vai onko kenties leijalautailu sinun palava intohimosi? Jotkut vapaa-ajan harrastukset vievät paljon rahaa ja tämän takia laina voi sopia hyvin kuvioon. Elämässä kannattaa tehdä sellaisia asioita, joiden ansiosta voi hyvin.

Konsumtion Mobler

Lainaa huonekalujen ostamiseen

Haluatko kotiisi näyttävän sohvan, joka on tarpeeksi suuri, kun ystäviä tulee kylään? Vai tarvitsetko suuremman sängyn, jossa on tarpeeksi tilaa koko perheelle? Tällaisessa tapauksessa laina voi olla hyvä vaihtoehto, jotta elämänlaatu voi parantua.

Fiksuja kulutusvinkkejä

BetalaSnabbt

Suunnittele lainan maksu huolella

Kulutusluoton nostaminen ei missään nimessä ole huono idea, jos voit maksaa lainan takaisin annetussa ajassa. Se voi olla hyvä vaihtoehto, jos et halua odottaa siihen asti, kunnes olet saanut rahat säästettyä.
KonsumeraMedvetet

Kuluta maltillisesti

Mieti huolella, kun olet tekemässä ostosta – ja satsaa laatuun sekä oman että luonnon parhaaksi. Pyri aina ostamaan ympäristöystävällisiä tuotteita, mikäli taloutesi antaa periksi.
BegagnadTeknik

Osta kodin elektroniikkaa käytettynä

Käytetyn kodin elektroniikan ostaminen on yleensä kannattavaa, sillä monet haluavat usein hankkia laitteet viimeisen päälle, jotta heillä on uusimmat uutuudet aina käytössään. Tämä sama sääntö pätee myös silloin, kun haluat itse päästä jostain tavarasta eroon – voit ansaita rahaa myymällä tai lahjoittamalla sen.
DelbetalaKlader

Maksa vaateostoksesi osamaksulla

Vaatteita netissä ostava shoppaaja voi itse usein valita maksutapansa ja toisinaan on mahdollista valita vaihtoehdoksi lasku pidemmällä maksuvälillä. Se on parempi vaihtoehto kuin valita vakuudeton laina ostosten rahoittamiseksi.
Kophetsen

Älä rakastu tavaraan

Tuntuuko sinusta, että lähipiirisi omistaa kaiken mahdollisen? Tämä ei suinkaan pidä paikkansa. Joillain heistä on varmasti useampia ja uudempia tavaroita kuin sinulla on, mutta monilla on myös huomattavasti vähemmän tavaraa. Yritä vältellä ajattelutapaa, jonka mukaan elämässä on ainoastaan kyse tavarasta.
Kophetsen

Maksa huonekaluja osissa

Muuttaminen voi monille tuottaa stressiä, sillä muuttaminen ei ole halpaa lystiä. Tämän takia on hyvä miettiä kulutusluoton nostamista, jotta kodin saa mahdollisimman viihtyisäksi.

Lue lisää vakuudettomista lainoista

Vakuudettomat lainat

Pieni laina - 1000 tai 2000 euroa

Aina lainan tarve ei ole kovin suuri. Jos rahan tarve on akuutti, eikä säästössä ole tarvittavaa summaa, 1000 tai 2000 euron laina voi pelastaa pulasta. Tässä artikkelissa kerromme, mitä pienen lainan hakemisessa on hyvä ottaa huomioon.

5. huhtikuuta 2024, Taru Schroderus
Vakuudettomat lainat

Auton merkkivalot – mitä ne tarkoittavat?

Punaisen tai keltaisen merkkivalon syttyminen auton kojetaululle voi nostaa kylmän hien otsalle. Aina kyseessä ei ole pahin mahdollinen eli hajoamassa oleva moottori, mutta harva muistaa ilman ohjekirjaa, mitä auton merkkivalot tarkoittavat ja kuinka nopeasti niihin pitää reagoida.

Tässä artikkelissa esittelemme muutamia yleisiä auton vioista viestiviä merkkivaloja, joiden palaminen kannattaa ottaa liikenteessä vakavasti.

5. tammikuuta 2024, Taru Schroderus
Vakuudettomat lainat

Pysäköinti- ja liikennemerkit – vieläkö tunnistat ne?

Liikennemerkit ovat yleisin liikenteen ohjaustapa. Merkkien ulkoinen olemus, väri ja muoto, kertovat millaista sanomaa tienkäyttäjälle halutaan välittää. Kannallaan olevat kolmiot ovat varoitusmerkkejä, puna-keltaiset pyöreät merkit kieltävät tai rajoittavat, siniset pyöreät ovat määräysmerkkejä ja seitsemän merkin ryhmä, jossa on eri muotoisia ja värisiä merkkejä, kuuluu etuajo-oikeus ja väistämismerkkeihin. Lisäksi liikennemerkkeihin kuuluu ohje- ja opastusmerkkejä sekä lukuisa määrä lisäkilpiä.

12. joulukuuta 2023, Taru Schroderus

Kaikki lainavertailupalvelumme

Yhdistä lainat

Kokoa lainat sekä luotot yhteen ja katso, saatko alennettua kuukausikulujasi.

Pienlaina

Kilpailuta pienlainat maksutta ja etsi sinulle sopiva lainapäätös.

Vertaa lainoja

Lainaa rahaa Zmartan lainavertailussa – tavoitat yhdellä hakemuksella lukuisia luotonmyöntäjiä.

Lainaa ilman vakuuksia

Anna meidän toimia oppaanasi lainaviidakossa, jotta sinulle löytyy sopiva luottopäätös.

Lainaa netistä

Voit kilpailuttaa lainatarjouksia netissä Zmartan välityksellä ja saat luottopäätökset suoraan OmaTili-palveluun.

Edullinen laina

Kilpailukykyisen lainatarjouksen saamiseksi on tärkeää vertailla tarjouksia useilta pankeilta ja luotonmyöntäjiltä.

Lainahakemus

Tee maksuton lainahakemus ja saat luottopäätöksiä eri luotonmyöntäjiltä.

Remonttilaina

Remontoi kotisi oman makusi mukaan remonttilainalla.

Mökkilaina

Onko haaveissasi hankkia kesämökki tai kenties siirtolapuutarhamökki? Rahoita unelmasi vakuudettomalla lainalla.

Lainahakemus

Tee maksuton lainahakemus ja saat luottopäätöksiä eri luotonmyöntäjiltä.

Remonttilaina

Remontoi kotisi oman makusi mukaan remonttilainalla.

Mökkilaina

Onko haaveissasi hankkia kesämökki tai kenties siirtolapuutarhamökki? Rahoita unelmasi vakuudettomalla lainalla.