Vakuudettomat lainat

Hae lainaa yhteishakijan kanssa – varmista matalampi korko ja paremmat ehdot

2021-10-29
Kuva: Pixabay

Yhteishakija on lainanmyöntäjän näkökulmasta lisäturva lainan takaisinmaksulle. Yhdessä voitte myös saada lainalle paremmat ehdot. Tutustumme aiheeseen tarkemmin tässä artikkelissa.

Mitä hyötyä on yhteishakijasta?

Yhteishakija voi olla lainanmyöntäjän näkökulmasta lisäturva lainan takaisinmaksulle. Koska pankit ja rahoituslaitokset tekevät jokaisesta lainanhakijasta riskiluokituksen, saat paremmat ehdot lainatarjoukseen kuin jos hakisit sitä yksin. Jos lainalle on yhteishakija, lainanmyöntäjä huomioi molempien tulot, mikä kohentaa merkittävästi myös lainansaantimahdollisuutta.

Rinnakkaishakija voi madaltaa lainan korkoa

Yhteis- eli rinnakkaishakijan mukaantulo voi vaikuttaa muun muassa lainan korkoon, tarjottavaan lainasummaan sekä takaisinmaksuaikaan. Pienemmille lainoille ei yleensä vaadita rinnakkaishakijaa, mutta mitä isompi vakuudeton laina on kyseessä, sitä todennäköisemmin lainanmyöntäjä kysyy rinnakkaishakijan mahdollisuutta.

Yleisimmin rinnakkaishakijoina ovat avio- tai avoparit tai muuten samassa taloudessa asuvat. Myös vanhemmat voivat olla rinnakkaishakijana täysi-ikäisten lastensa lainahakemuksessa.

Milloin yhteis- eli rinnakkaishakijasta voi erityisesti olla apua lainansaannissa?

 • Jos sinulla on alhaiset tai epäsäännölliset tulot.

 • Jos haet suurta, esimerkiksi yli 10 000 euroa lainaa.

 • Jos toivot lainallesi mahdollisimman matalaa korkoa ja pieniä kuluja.

Myös yhteishakija on vastuussa lainasta

Yhteishakijan tulee huomioida, että hän on samalla tavoin vastuussa lainasta kuin päähakijakin. Jos päähakijalle tulee taloudellisia vaikeuksia tai hän ei muuten voi maksaa lainaa takaisin, yhteishakija joutuu luultavimmin ottamaan lainan takaisinmaksun vastuulleen. Yhteishakija on vastuussa koko lainasummasta, eikä esimerkiksi vain puolikkaasta.

Tarkistetaanko yhteishakijan tulot ja luottotiedot?

Lainanmyöntäjä tarkistaa myös yhteishakijan tulot ja luottokelpoisuuden, mikä saattaa vaatia esimerkiksi palkkakuittien lähettämistä lainanmyöntäjälle myös yhteishakijan osalta.

Yhdistämällä lainat säästätte yhdessä!

Yhteishakijan kanssa voitte säästää vuodessa sievoisen summan, kun yhdistätte kahden tai useamman lainan tai luoton verkkosivuillamme.

Yhdistämällä lainat pysytte huomattavasti paremmin perillä talouden menoista ja lainan kokonaiskustannuksista. Lisäksi on huomattavasti helpompaa ja yksinkertaisempaa maksaa vain yhteen lainaan liittyvät laskut kuin että joutuisit pitämään kirjaa useasta pienlainasta erikseen. 

 • Laske yhteen kaikki lainasi ja luottosi, mukaan lukien osamaksut ja tekstiviestilainat. Tämä kokonaissumma vastaa suunnilleen tarvittavan uuden lainan määrää, kun aiot yhdistää vanhat lainasi uuteen, edullisempaan lainaan.

 • Jotta saisit entistä paremman käsityksen omasta taloudestasi, voit tehdä 

  tarkan kuukausibudjetin omista tuloistasi ja menoistasi. Näin näet selkeästi, mihin rahasi menevät. Tämä on hyödyllistä uutta lainaa hakiessasi – tiedät suoraan, paljonko sinulla on kuukausittain varaa uuden lainan lyhennyksiin.

Laske lainalaskurillamme kätevästi minkälaisella kuukausisummalla lyhentäisit kaikki aiemmat luotot ja lainat kattavaa summaa toivomallasi maksuajalla!

 • Miten voin laskea kuukausikulujani?

  Vastaus on helppo – vertailemalla! Zmartan helppokäyttöisen lainavertailun avulla voit yhdistää esimerkiksi useaan eri suuntaan maksettavat osamaksut, pikavipit ja luottokorttilyhennykset. Tällä tavalla voi välttyä maksamasta turhaan erilaisia kuukausi- ja tilinhoitomaksuja.

 • Mihin voin hakea lainaa?

  Voit hakea lainaa aivan mihin haluat! Tämä onkin vakuudettoman lainan hyvä puoli. Sinun tarvitsee vain ilmoittaa lainan käyttötarkoitus lainahakemuksellasi. Luotonmyöntäjä ei tarvitse vakuuksia, joten vältyt panttien ja takauksien etsimiseltä.

  Monet hakevat lainaa esimerkiksi autoa, remonttia tai matkaa varten. Lainojen yhdistäminen on myös todella suosittua. Tämä tarkoittaa, että lasket maksamiesi kulutusluottojen, pikavippien osamaksujen ja luottokorttien velkamäärän yhteen ja nostat niiden edestä lainaa. Tällä summalla kuittaat sitten pienlainasi pois.

 • Miten lainan korkoa voi alentaa lainoja yhdistämällä?

  Kun maksat pois useaa lainaa samaan aikaan, maksat kustakin lainasta erikseen korot ja kulut. Useiden korkojen ja kulujen maksamisesta voi pitkällä juoksulla tulla kallista ja taloudellisesti raskasta. Kun otat yhdistelylainan ja yhdistät lainat yhdeksi, maksat vain kuluja yhdestä useamman sijasta. Tämä alentaa käytännössä kuukausittaisia kulujasi ja voit säästää pidemmällä tähtäimellä pitkän pennin. Lainan korkoa voi alentaa myös huomioimalla lainatyypin ja vertailemalla lainojen korkoja ennen yhdistelylainan valitsemista.

  On tärkeää katsoa, paljonko todellinen vuosikorko on maksussa olevissa lainoissa ja laskuissa. Yleensä pienemmissä lainoissa on kalliimpi todellinen vuosikorko kuin suuremmissa ja lisäksi niissä on yleensä omat hallinnointikulunsa. Yhdelle yhdistelylainalle voit saada edullisen koron ja lisäksi vältyt maksamasta turhaan kuluja eri suuntiin.

  Zmarta tekee yhteistyötä useiden pankkien sekä luotonmyöntäjien kanssa ja Zmarta lähettää hakemuksesi heille, jotta saat itsellesi lainapäätöksiä.

  Yhden ilmaisen lainahakemuksen avulla voit saada useita lainatarjouksia. Kiinnitä huomiota tarjouksissa mainittuun todelliseen vuosikorkoon.

Enemmän tässä kategoriassa

Katso kaikki
Lainaa luottotiedottomalle
Vakuudettomat lainat Lainaa ilman luottotietoja
Lue, miten maksuhäiriömerkintä ja luottotietojen menetys vaikuttavat lainansaantiisi.
Vakuudettomat lainat Mitä tarkoittaa lainan marginaali?
Mistä lainan marginaalissa on kyse ja miten siihen voi vaikuttaa? Tässä artikkelissa kerromme siitä kaiken tarpeellisen.
Vakuudettomat lainat Lainaa ilman säännöllisiä tuloja
Moni yritys myöntää 1000 tai 2000 euroa lainan työttömälle, freelancerille, osa-aikatyöntekijälle tai eläkeläiselle, jos ...