Vakuudettomat lainat

Mitä tarkoittaa lainan todellinen vuosikorko?

2019-10-10
Zmarta ja Radio Nova yhteistyö

Oletko pohtinut, mitä tarkoittaa lainan nimelliskorko tai todellinen vuosikorko? Miten ne eroavat toisistaan? Mitä hyötyä todellisesta vuosikorosta on? Muun muassa näihin kysymyksiin pyrimme vastaamaan tällä artikkelilla.

 • Miten suuri autolainan korko on?

  Lainan korko on riippuvainen monista tekijöistä, kuten henkilökohtaisesta taloudestasi sekä lainan hakemisen hetkellä vallitsevasta yleisestä taloustilanteesta. Kullakin luotonmyöntäjällä on oma tapansa laskea korkomarginaali tietylle yksittäiselle lainalle. Tästä syystä lainojen kilpailuttaminen kannattaa aina: vertailemalla mahdollisimman monta autorahoituksen tarjoajaa löydät pienimmän koron autolainalle.

 • Milloin korot ovat matalalla?

  Useimmiten matala korkotaso liitetään tilanteeseen, jossa talouskasvua pyritään ruokkimaan tekemällä rahan lainaamisesta halpaa. Korot ovat jo vuosien ajan olleet ennätyksellisen matalalla. Maailmantaloudessa on eletty matalien korkojen aikakautta vuoden 2008-09 finanssikriisin ajoista lähtien.

  12 kuukauden euribor on ollut negatiivinen helmikuusta 2016 alkaen. Vasta kevään 2020 koronakriisi on saanut 12 kk:n euriborin nousuun, mutta kyseinen viitekorko on edelleen tätä kirjoitettaessa negatiivinen.

 • Mikä on yrityslainan korko?

  Korko vaihtelee luotonmyöntäjästä riippuen. Näet aina koron lainatarjouksessasi. Korko esitetään sekä nimelliskorkona että todellisena kuukausikorkona. Todellinen kuukausikorko sisältää koron lisäksi kaikki kulut (mm. tilinhoitomaksun sekä muut kulut).

 • Mikä on opintolainan korko?

  Opintolainan korko vaihtelee pankeittain ja yksilöittäin – juuri siksi pankit kannattaakin kilpailuttaa. Et ole sidottu ”omaan” pankkisi, ja kilpailuttamalla löydät matalimman koron. Tällä hetkellä elämme alhaisen korkotason aikaa ja myös opintolainan korot ovat järjestään alle 1 prosentin.

 • Mikä on venelainan korko?

  Venelainan korko vaihtelee suuresti lainasummasta, takaisinmaksuajasta ja omasta taloudellisesta tilanteestasi riippuen. Kilpailuttamalla eri lainantarjoajat löydät taatusti pienimmän koron. Ota huomioon, että jos tarjoat lainallesi vakuuden ja haet lainaa yhteishakijan kanssa, pääset varmasti käsiksi edullisempaan korkotasoon.

Enemmän tässä kategoriassa

Katso kaikki
Velkajärjestely
Vakuudettomat lainat Yksityishenkilön velkajärjestely
Kuka pääsee velkajärjestelyyn ja miten siihen hakeudutaan? Lue lisää!
Velkoja ulosotossa
Vakuudettomat lainat Ulosottovelka – kannattaako se maksaa lainalla?
Monen suomalaisen velat ovat ulosotossa. Taloudellisesti ahdingosta on kuitenkin monta tapaa päästä eroon.
obligationer
Vakuudettomat lainat Mitä tarkoittaa lainan marginaali?
Mistä lainan marginaalissa on kyse ja miten siihen voi vaikuttaa? Tässä artikkelissa kerromme siitä kaiken tarpeellisen.