Cyber Monday – tarjousjuhlat jatkuvat

Marraskuun lopulla amerikkalaiset viettävät kiitospäivää, ja sen jälkeen koko maailma viettää Black Fridayta. Mutta mikä on Cyber Monday? Mustan perjantain alennuskampanjoita seuraa Cyber Monday, kirjaimellisesti ”Kybermaanantai”.

Mikä on Cyber Monday - ja mistä siinä on kyse?

Vasta vuonna 2005 alkunsa saanut Cyber Monday luotiin eräänlaiseksi Black Fridayn verkkovastineeksi, ja monissa kaupoissa nämä kampanjapäivät ovatkin miltei nivoutuneet yhteen. Viimeksi mainittu kampanjapäivä on saanut alkunsa kivijalkakaupoista ja on niissä edelleen vahvasti näkyvissä, mutta Cyber Monday ei välttämättä näy niissä lainkaan.

Usein maanantaina myydään perjantailta yli jääneitä tuotteita, mutta monella kaupalla on maanantaille aivan omat tarjoustuotteensa, joita ei Black Fridayssa myydä laisinkaan.

Siinä missä Black Friday vietetään monessa kaupassa jo viikkoja ennen varsinaista kiitospäivän jälkeistä perjantaita, Cyber Monday on pysynyt hyvin rajojensa sisällä: näiden tarjousten kanssa pitää olla hereillä, sillä niitä ei ole tarjolla kuin yhtenä maanantaina.

Vuonna 2019 Cyber Mondayta vietetään ma 2. joulukuuta 2019. Suomessa se on varsinkin parin viime vuoden aikana noussut yhä laajempaan tietoisuuteen ja tarjoaa paljon Black Friday -tarjouksista poikkeavia alennustuotteita ja -palveluita. Ajankohtansa ansiosta päivä on suosittu joululahjojen hankintapäivä. Tästä artikkelista löydät etenkin suomalaisille suunnattuja Cyber Mondayn tarjousvinkkejä.

Elektroniikka liikkuu

Cyber Monday -tarjouksissa kodin elektroniikan ja viihde-elektroniikan tarjonnan määrä korostuu vielä edeltävän perjantain tarjouksiakin enemmän – tältä alueelta hankintoja suunnitteleva onkin visaisen ongelman edessä sen suhteen, kumpaan kampanjapäivään satsaa paukkunsa.

Suomessa toimivista elektroniikkaketjuista etenkin Gigantti on panostanut Cyber Monday -kampanjointiin näkyvästi. Vuonna 2019 Suomen Gigantti viettää kampanjapäivää kolmatta kertaa. Aiempina vuosina etenkin televisiot ja pelikonsolit pienlainalla ovat lähteneet liikkeelle korkein alennusprosentein.

Power-ketjun Cyber Monday -tarjoukset kannattaa niin ikään katsastaa, mikäli etsii kulutusluoton avulla uutta elektroniikkaa itselleen järkihinnoin. Powerilla maanantain tarjouksia on saatavilla myös myymälöiden puolella, vaikka kampanja verkkoon keskittyykin.

Cyber Mondayn lentotarjoukset

Koska ”Kybermaanantai” ajoittuu vuoden pimeimmälle ajalle, ei ole mikään ihme, että monet haikailevat aurinkoisempiin lomamaisemiin kyseisenä päivänä. Onneksi myös matkanjärjestäjät ja lentoyhtiöt ovat alkaneet viettää tätä tarjouspäivää yhä hanakammin.

Norwegian on lentoyhtiöiden todellisia Cyber Monday -pioneereja. Yhtiö tarjoaa suoria lentoja Helsingistä pariinkymmeneen kohteeseen: Gran Canaria, Barcelona, Nizza, Mallorca, Rooma, Malaga… Mikäli kaukokaipuu yllättää, poikkea 2. joulukuuta yhtiön sivuilla ja tsekkaa Cyber Monday -lentotarjoukset. Tarvittaessa Zmartan matkalaina auttaa lippuostoksilla!

Kun olet löytänyt halvimmat lennot haluamaasi kohteeseen, kaipaat varmasti majoitusta. Silloin kannattaa tutustua Hotels.comin Cyber Monday -tarjouksiin: niitä on ollut tarjolla yli tuhanteen hotelliin viime vuosina, ja tarjousprosentit ovat huidelleet jopa 60 prosentin tienoilla! Myös Ebookers-varaussivustolla vietetään kampanjapäivää, ja se kannattaa tarkastaa niin lentojen kuin majoitusten varalta.

Muita hankintoja alennushinnoin

Harva enää välttelee vaatteiden ostamista verkosta, kiitos kätevien ja helppojen palautuskäytäntöjen. Myös verkkovaatekaupoille Cyber Monday on iso kauppapäivä ja kuljetusfirmojen taattu työllistäjä. Kaikille tuttu Zalando on tällä hetkellä panostanut Suomessa toimivista nettivaatekaupoista eniten tämän kampanjapäivän tarjouksiin.

Sporttisempaa asustetta ja muita urheilutarvikkeita kaipaavan kannattaa vilkaista myös XXL-ketjun tarjonta. Esimerkiksi reppujen ja rinkkojen suhteen tarjoukset olivat viime vuonna todella suuria, samaten merkittäviä alennusprosentteja sai juoksukengistä.

Kotimaisista ”jokamiehen ja -naisen” kauppaketjuista Tokmanni on ottanut Cyber Mondayn omakseen. Verkkokauppaansa kovasti panostaneen ketjun tarjoukset kannattaa tarkastaa, mikäli kaipaa vaikkapa auton varaosia, pienelektroniikkaa, tuntemattomampien brändien vaatteita tai mitä tahansa tokmannimaista kampetta.

Uutiskirjeillä olet askeleen edellä

Mikäli jonkin tietyn yrityksen Cyber Monday -kampanjat kiinnostavat erityisesti, kannattaa pistää kyseisen yrityksen uutiskirje tilaukseen. Tavallisesti nimittäin kampanjapäivän tarjouksista ilmoitetaan etukäteen uutiskirjeiden avulla – himotuimpien tuotteiden ja kovimpien alennusten kohdalla nopeat syövät hitaat, joten ennakkotiedosta voi olla korvaamaton apu.