Zmarta laina

Lentomatkustamisesta on 2000-luvulla tullut yhä arkisempaa. Luksuksen leima on karissut lentämisestä, ja lentolippujen hinnat ovat laskeneet merkittävästi. Lentoyhtiöiden käyttämät hinnoittelumekanismit tekevät kuitenkin kaikkein edullisempien lippujen löytämisestä oman taiteenlajinsa. Tässä artikkelissa olemme keskittyneet kolmeen konkreettiseen vinkkiin, joiden avulla saavutat lentolippujen viidakossa itsellesi merkittävimmät säästöt.

1. Eri sivustojen käyttö

Käytä useita erilaisia vertailusivustoja. Tämä ohjenuora kannattaa aina pitää mielessä.

Paras paikka aloittaa edullisten lentojen metsästys on hyvin monipuoliset vaihtoehdot tarjoava Google Flights. Etenkin hakukonejätin kalenterityökalun avulla on helppo nähdä edullisimmat hinnat tietyn yhteysvälin eri päiville. Samaten Google Flights on erittäin kätevä työkalu, jos matkapäivät ovat selvillä mutta matkakohde avoinna – voit etsiä sopivaa kohdetta myös kartan avulla.

Google Flightsissa on todella paljon käteviä ominaisuuksia, ja mikä parasta, palvelua kehitetään jatkuvasti. Voit etsiä lentoja esimerkiksi sen perusteella, kuinka monta vaihtoa ne saavat sisältää, mikä on niiden kesto, mihin aikaan ne lähteävät ja/tai saapuvat tai minkä allianssin lentoyhtiöitä käytetään.

Muita tarkastamisen arvoisia varaussivustoja ovat Momondo, Skiplagged ja SkyScanner. Ne kannattaa aina käydä Googlen työkalun jälkeen läpi. Vaikka Flights onkin ehkä monipuolisin kaikista mahdollisista lentovertailuista, ei se välttämättä voi taata halvimpia lippuja.

ITA Softwaren Matrix Airfare Search -työkalu löytyy niin ikään verkosta – tätä useimmat matkatoimistot käyttävät lentojen etsimisessä. Yksityisasiakas ei voi kuitenkaan suoraan tehdä varauksia Matrixin kautta, mutta sitä voi käyttää alustavaan suunnitteluun ja tarjota esimerkiksi referenssitietoja matkatoimistolle.

Pelkkien vertailusivustojen ohella kannattaa vielä ennen matkan lopullista varaamista vilkaista lentoyhtiön tai -yhtiöiden omien sivujen varausjärjestelmä. Mikäli lippu lähtee samaan hintaan suoraan lentoyhtiöltä ostettuna, voi tätä vaihtoehtoa suositella – useimmiten ehdot ovat parempia ja asiakaspalvelu sujuvampaa lentoyhtiöltä suoraan lipun ostaneille asiakkaille. Lentoyhtiöiden tarjouskampanjat näkee myös näiden sivuilta, eivätkä hakukoneet aina osaa ottaa niitä huomioon.

Selaimen incognito-tilan käyttöä voi suositella, samaten VPN-palvelun käyttöä kannattaa harkita. Näin varmistat sen, että näet ”neutraalit” ja oikeat hinnat, joita ei ole nostettu korkealle juuri sinua varten aiempien hakujesi perusteella. Valitettavasti verkon algoritmit huomaavat, mikäli ostoaikeesi näyttävät varmoilta – tällöin sinulta voidaan veloittaa lipuista hieman enemmän.

2. Ole liikkeellä oikeaan aikaan

Useimmiten lentolippuja etsivää neuvotaan olemaan liikkeellä mahdollisimman aikaisin. Tämä sääntö kyllä toimii useimmiten edullisimpien lippujen löytämisessä, mutta ei missään nimessä ole yleispätevä. Lippujen kysynnästä riippuen parhaimmat hinnat voivat löytyä 2-3 kuukautta ennen matkapäiviä, toisinaan jopa pari viikkoa ennen matkaa. Parin viikon päähän aiotuista matkapäivistä odottelu ei tietenkään sovi useimmille – suunnitelmat halutaan lyödä lukkoon jo hyvissä ajoin.

Lentolippujen hintakäyttäytymiseen on onneksi kehitelty useampiakin sivustoja ja sovelluksia, jotka voit asettaa hälyttämään lippujen hinnan muuttuessa – siis joko laskiessa tai noustessa – tietyille matkapäivämäärille. SkyScanner ja Hopper ovat esimerkkejä tällaisista palveluista. Niiden avulla pääset siis tarttumaan lippuihin ennen kuin niiden hinnat nousevat liian korkeiksi tai vastaavasti heti kun ne laskevat: sinun ei tarvitse jatkuvasti kytätä varaussivustoja itse. Muista matkalaina joka voi olla kätevä vaihtoehto mikäli rahoitus puttuu juuri silloin kuin lentolippujen hankinta olisi ajankohtaista.

Tietyt päivämäärät ovat sellaisia, että edullisia lentoja ei juuri löydy – joulun aikaan tai muina suosittuina lomakausina jo paikkojen löytäminen sopiville lennoillle on haasteellista. Näissä tapauksissa todella kannattaa olla liikkeellä aikaisin roisien ylihintojen välttämiseksi ja ylipäätään paikan takaamiseksi. Lomaluottoa kannattaa harkita silloin kun tarvitset lisärahoitusta unelmamatkasi toteuttamiseen.

3. Älä unohda matkatoimistoja

Varsinkin nuorempi matkailija on tottunut yleensä etsimään matkan eri elementit lentoja ja majoituksia myöten yksitellen verkon vertailusivustoja käyttäen. Matkatoimistoissa asiointi mielletään ”mummojen ja pappojen” puuhaksi, seura- ja pakettimatkailijoiden harrastukseksi. Vaikka pölyttyneitä risteily- ja kylpylämatkoilla eläviäkin matkatoimistoja edelleen löytyy, on valtaosa alan toimijoista kuitenkin moderneja ja nuortenkin matkailijoiden tarpeet huomioivia.

Matkatoimistojen etuna edullisia lentolippuja etsivälle ovat niiden tarjoukset. Voit katsoa ensin verkosta sopivan edullisen lennon, ottaa sen tiedot mukaasi ja kysyä, löytyykö toimistolta parempaa tarjousta. Matkatoimistoilla saattaa olla sopimus lentoyhtiön tai -allianssin kanssa, mikä voi merkitä sinulle merkittävääkin säästöä. Lisäksi matkatoimiston käyttäminen saattaa tarjota matkallesi lisäturvaa, jota verkosta ostetuissa lipuissa ei välttämättä ole.

Muista lopuksi

Jos lennät vähänkin useammin, kannattaa harkita lentoyhtiön ja -allianssin uskollisuusohjelmaan liittymistä. Tämä ei tavallisesti maksa mitään, ja säästöjä voi päästä kerryttämään heti. Lisäksi saat yleensä tietää mahdollisista tarjouskampanjoista ensimmäisten joukossa.

Muista myös, että edullisin tapa päästä perille ei välttämättä ole matkakohteesi lähin lentoasema. Mikäli matkasi ei ole aivan tunneista riippuvainen, saatat päästä edullisimmin perille hieman kauempana sijaitsevaa lentoasemaa käyttäen, myös mahdolliset juna- ja bussiliput hintaan laskien.

Enemmän tässä kategoriassa

Katso kaikki
Zmarta laina
Vakuudettomat lainat Kulutusluottoja koskeva lakimuutos – mistä on kyse?
Meillä Zmartalla vastuullisuus on tärkeä asia ja noudatamme tarkasti uutta kulutusluottoihin liittyvää lainsäädäntöä. Me ...
Zmarta laina
Vakuudettomat lainat Mitä tarkoittaa lainan marginaali?
Lainoihin liittyy sanastoa ja käsitteistöä, joka ei välttämättä avaudu tavan tallaajalle täysin. Lainan marginaali kuulu ...
Zmarta laina
Vakuudettomat lainat Lainan takaus – mitä lainan takaajan on huomioitava?
Lainan takaus herättää tavallisesti mielikuvan yksityishenkilöstä, ehkä läheisestä perheenjäsenestä, joka toimii lainan ...