Talousvinkit

Lainaa työttömälle – onko se mahdollista?

2023-05-09 Taru Schroderus
Lainaa työttömälle

Rahantarve voi yllättää koska tahansa. Jos vakituista työpaikkaa ei ole, lainansaanti voi olla vaikeaa, mutta ei täysin mahdotonta. Lue, miten työttömänä voi saada lainaa.

Pikavippi työttömälle?

2000-luvun alussa suomalaiset ottivat valtavasti pikavippejä pelkällä tekstiviestillä. Monien kohdalla se johti pahaan velkakierteeseen.

Tänä päivänä pikavippiä ei voi enää saada pelkällä tekstiviestillä. Kaikki lainanmyöntäjät edellyttävät hakemuksen täyttämistä verkossa ja tekevät tietojesi perusteella arvion luottokelpoisuudestasi.

Lainan hakeminen on silti verrattain helppoa: lainahakemuksen täyttäminen vie vain muutaman minuutin ja parhaassa tapauksessa rahat ovat tililläsi jo saman tai seuraavan pankkipäivän aikana.

Kulutusluotto työttömälle

Kulutusluotto, joustoluotto, pikalaina, pienlaina… rakkaalla lapsella on monta nimeä. Yhteistä niille kaikille on vakuudettomuus. Voit hakea Zmartan kautta tarpeisiisi sopivaa, vakuudetonta lainaa aina 60 000 euroon asti ilman, että asetat pantiksi kiinteää omaisuuttasi.

Ilman vakituisia ansiotuloja lainan saaminen voi olla hankalaa, mutta ei täysin mahdotonta. Eläke, riittävät freelance-sivutulot tai takaaja voivat auttaa sinua muutaman tuhannen euron suuruisen lainan saannissa.

Pääsääntöisesti kaikki lainanmyöntäjät edellyttävät, että:

• Olet vähintään 20-vuotias.
• Sinulla on säännölliset palkka- tai eläketulot.
• Sinulla ei ole maksuhäiriömerkintöjä.

Vakuudettomaan lainaan ei tarvitse olla rinnakkaishakijaa. Huomioithan, että hakijan luottotiedot tarkastetaan jokaisen lainahakemuksen yhteydessä.

Voiko työtön saada lainaa netistä?

Työttömänä on vaikea saada pankkilainaa. Verkossa toimivat rahoitusyhtiöt ovat kuitenkin joustavampia ja ne myöntävät pieniä lainoja myös ilman ansiotuloja oleville asiakkaille. Työtön voi saada muutaman tuhannen euron lainan, mikäli hänen tulonsa ja taloudellinen tilanteensa arvioidaan riittäviksi lainan takaisinmaksuun.

Onnistuuko lainojen yhdistäminen työttömänä?

Työttömänä lainojen yhdistäminen ei valitettavasti onnistu, sillä uutta yhdistelylainaa haettaessa edellytyksenä ovat säännölliset palkka- tai eläketulot. Määräaikaisen työsopimuksen aikana lainan hakemiselle ei ole estettä.

Lainaa ilman luottotietoja

Maksuhäiriömerkintä voi vaikeuttaa lainan saantia, mutta se ei aina merkitse sitä, että lainaa ei saisi. Lainan saanti riippuu maksuhäiriön vakavuudesta ja talouden kokonaistilanteesta. Jos sinulla on maksuhäiriömerkintä, et kuitenkaan saa vakuudetonta lainaa.

Mikäli taloustilanteesi on nykyisin vakaa, mutta luottotiedoissasi on vanha maksuhäiriömerkintä, voit hakea lainaa yhdessä rinnakkaishakijan kanssa. Hän voi olla puolisosi, ystäväsi tai vaikkapa sukulaisesi, jolla on vakituinen työ ja sen myötä vakituiset tulot.

Saako työttömänä lainaa rinnakkaishakijan kanssa?

Mikäli rinnakkaishakijalla on säännölliset tulot, eikä hänellä ole maksuhäiriömerkintää, voit saada lainaa yhdessä hänen kanssaan. Rinnakkaishakija voi olla puolisosi, ystäväsi tai vaikkapa sukulaisesi, jolla on vakituinen työ ja sen myötä vakituiset tulot.

Rinnakkaishakijan ei kuitenkaan tarvitse olla kukaan edellä mainituista, vaan riittää, että hänen taloutensa on kunnossa ja hän on luottokelpoinen. Toinen hakija on mukana turvaamassa, että lainasi takaisinmaksu hoidetaan asianmukaisesti. 

Enemmän tässä kategoriassa

Katso kaikki
7 hva nordmenn lante penger til båt
Talousvinkit Miten rikastua?
Monet haaveilevat äkkirikastumisesta. Mutta onko se edes mahdollista, jos onni ei potkaise lotossa?
Lamppu
Talousvinkit Arjen parhaat säästövinkit
Mistä kaikesta arjessa voi säästää? Tutustu vinkkeihimme ja hyödynnä niitä kesäkassan kartuttamisessa.
Säästöpossu
Talousvinkit Eläkesäästäminen on hyvä aloittaa ajoissa
Eläkesäästämisestä kannattaa tehdä omannäköistä, jotta saisit parhaat voitot ja ymmärtäisit pitkäaikaisen sijoittamisen ...