Viime hetken lennot – mitä tulee ottaa huomioon?

Kesäinen sää ei kuuntele toiveitamme. Matala- ja korkeapaineet tanssivat taivaallista polkkaansa välittämättä sen kummemmin meikäläisen tai teikäläisen lomaviikoista. Ei ole mikään ihme, että viime hetken lennot ovat kovassa huudossa – sateisella mökillä Kimblen pelaaminen ja Netflixin katselu päivästä toiseen tuskin vastaa kenenkään odotuksiin hyvästä lomasta.

Mistä sitten kannattaa lähteä liikkeelle viime hetken lentomatkoja ja matkalainoja etsiessään, kerosiinin voimin muille maille mieliessään? Käydään läpi tärkeimmät pointit.

Matkatoimistojen äkkilähdöt

Varsinkin diginatiivin sukupolven matkailu lähtee usein liikkeelle tee-se-itse-periaatteesta: lennot ostetaan itse suoraan lentoyhtiön nettisivuilta, majoituksest varataan hotellivaraussivustolta tai Airbnb:n kaltaisesta palvelusta. Matkaoppaan palveluita ei edes osata kaivata. Omatoimimatkailusta on tullut yhä vallitsevampi matkailun muoto.

Matkatoimistoja ei pidä kuitenkaan karsastaa, ei varsinkaan viime tingassa matkaa etsittäessä. Todellisia löytöjä on mahdollisuus tehdä selkeästi normaalihintoja halvemmalla. Omatoimiseen matkailuun tottuneelle suuri onni on se, että matkatoimistot myyvät äkkilähtöinä myös pelkkiä lentoja. Parhaimmillaan pelkät meno-paluulennot esimerkiksi Välimeren kohteisiin voivat irrota noin 50 euron hintaan seuraavalle päivälle.

Suurinta äkkilähtöjen kysyntä on tietenkin heinä-elokuun lomakaudella. Erityisesti kysyntä on korkealla viileillä ja sateisilla säillä. Tällöin äkkilähtöjen hinnat voivat olla jopa kyseisten matkojen normaaleja listahintoja huomattavasti korkeampia. Kuitenkin heti koulujen alettua alkaa myös matkatoimistojen äkkilähtöjä löytyä edullisemmin ja paremmin – kysynnän määrä vähenee lasten siirtyessä kesälaitumilta luokkahuoneisiin.

Vertaile, vertaile ja vertaile

Halvimman hinnan löytämiseksi paras tapa on aina yksinkertainen: vertailu. Onneksi myös viime hetken lentolippujen vertailu on nykyisin varsin helppoa. Vertailusivustoja löytyy verkosta melkoinen liuta, ja matkailualan ammattilaistenkin käyttämää tekniikkaa hyödyntävä Google Flights on näistä tällä hetkellä kattavin.

Kattavuutensa lisäksi hakujätin palvelu on erittäin helppokäyttöinen – voit etsiä viime hetken matkaa tiettyjen päivämäärien perusteella. Jos siis päivien puolesta joustovaraa ei ole, mutta matkakohteen suhteen mieli on avoin, voit tehdä todellisia löytöjä. Eri kohteiden hinnat näkyvät helposti karttanäkymässä ja vertailu on vaivatonta. Toisaalta jos olet kohteen suhteen tarkka, mutta päivämäärien suhteen on joustovaraa, voit hakea helposti myös edullisimpia päiviä tiettyyn kohteeseen.

Yhteen vertailupalveluun ei kuitenkaan kannata luottaa, sillä joitakin euroja voi säästää toista kautta varaamalla. Google Flightsin ohella on hyvä katsoa tarjontaa myös Momondon, Kayakin ja Skyscannerin kautta. Kun olet löytänyt näistä halvimman hinnan, tarkasta myös vastaavat lennot suoraan asianomaisen lentoyhtiön sivuilta: tätä kautta voi joskus löytyä vielä vertailusivujakin alempi hinta.

Tietyt yleiset nyrkkisäännöt pätevät myös viime hetken lentomatkoja etsittäessä: arkilennot tapaavat olla viikonloppulentoja edullisempia (pois lukien maanantailähdöt). Samaten aikaisin aamulla tai myöhään illalla/yöllä lähtevät lennot ovat yleisesti iltapäivälentoja halvempia.

Myös useimmilla niin sanotuilla perinteisillä lentoyhtiöillä lipun hinta kattaa nykyisin enää pelkät matkustamoon tulevat matkatavarat: ruumaan menevästä isommasta laukusta joutuu pulittamaan ekstraa. Toisin sanoen kevyesti matkustamisen taito auttaa säästämään rahaa.

Ei halpoja lentoja? Säästä jostakin muusta!

Siinä missä viime hetken lennoissa ei välttämättä aina ole mahdollisuutta säästää, voi majoitus tarjota tilaisuuden senttien venyyttämiseen. Booking.comin ja Hotels.comin kaltaiset hotellihuoneiden ja majoitusten hakukoneet ovat tehneet markkinasta erittäin kilpaillun. Tämän ansiosta myös viime hetken peruutukset ovat yleistyneet, sillä niistä voi yhä useammin selvitä ilman taloudellista rangaistusta.

Ilmaiset peruutukset kääntyvät myös viime hetkellä matkaan lähtevien lomailijoiden eduksi, sillä hotellit toimivat samoin kuin esimerkiksi lentoyhtiöt: ne eivät halua pitää yhtään huonetta tyhjänä, ja täyttöasteen hilaamiseksi lähelle sataa prosenttia ne voivat myydä viimeiset huoneensa huokeaan hintaan. Jos suunnitelmat unelmalomalle on jo valmiina mutta rahoitus puuttuu lomaluotto voi olla tomiva ratkaisu.

Etenkin kesän lomakausina liikematkustus hiipuu, mikä merkitsee majoitusvaihtoehtojen kannalta hieman poikkeuksellista tilannetta. Kaupunkikohteissa voi tehdä todellisia löytöjä kesäkuukausina. Esimerkiksi Lontoon Citystä, joka on yksi Euroopan talouselämän kiihkeimmistä keskuksista, voi heinäkuisena viikonloppuna saada hotellihuoneen jopa kolme kertaa tavallista hintaa halvemmalla.

Välillä lentolipun hinta saattaa sokaista. Jos 140 euron meno-paluu tuntuu edulliselta ja 220 euron lippu samaan kohteeseen taas liian kalliilta, kannattaa asettaa hintaero kokonaiskuvaan: kahdenkin hengen matkalla tuo hintaero yhteensä tekee vain 160 euroa. Tämä summa on helppo säästää hieman halvemmalla majoituksella ja/tai tinkimällä hieman ruokailusta kohteessa. Matkalaina on tietenkin aina hyvä vaihtoehto etenkin tällaisten pienten kustannusten kattamiseen.

Viime hetken lennoissa on kyse seikkailusta

Lopuksi on hyvä muistaa, että harva meistä lomailee jatkuvasti. Loman tulisi olla stressistä vapautumista ja nautinnollista uuden kokemista, ei pakkomielteistä tarjousten metsästämistä. Jo nautittavuuden kannalta pieni matkalaina voi olla paras ratkaisu: matkaa tuskin kannattaa aloittaa sen löytämisestä aiheutuneen stressin purkamisella.

Mikäli viime hetken lentomatka ei välttämättä merkitse säästämistä, kannattaa keskittyä sen tarjoamaan parhaaseen puoleen: seikkailuun. Kun päätät matkakohteen vasta viime hetkellä, voit kokea heittäytymisen ja spontaaniuden mukanaan tuoman ilon. Suhtaudu kohdekentän valintaan ennakkoluulottomasti ja yllätä itsesi viime hetken lennolla sellaiseen paikkaan, jota et ole aiemmin kokenut tai edes harkinnut matkakohteena!

Lainan kilpailuttaminen kestää vain muutamia minuutteja

  • Ilmainen
  • Et sitoudu mihinkään
  • Lainapäätöksiä yli 25 luotonmyöntäjältä
10 000 EUR
183 EUR
Esimerkkikorko

Luoton ollessa 10 000€, 6v. laina-ajalla, on kuukausierä 183€. Tällöin luoton kokonaiskulut on 13 158€, nimelliskorko 9,5% ja todellinen vuosikorko 9,92% (sis. 0€ laskutuslisän ja avausmaksun 0€). Luotonmyöntäjien lainasummat vaihtelee 1 000-60 000€, nimelliskorko 4,41–20% (todellinen vuosikorko 4,5-38%) ja laina-aika 1–15v. välillä.

Luotonmyöntäjät käsittelevät kaikki hakemukset automaattisesti varmistaakseen nopeat ja vastuulliset luottopäätökset.

Lainan kilpailuttaminen kestää vain muutamia minuutteja

  • Ilmainen
  • Et sitoudu mihinkään
  • Lainapäätöksiä yli 25 luotonmyöntäjältä
20 000 EUR
243 EUR
Esimerkkikorko

Luoton ollessa 20 000€, 10v. laina-ajalla, on kuukausierä 243€. Tällöin luoton kokonaiskulut on 29 119€, nimelliskorko 8% ja todellinen vuosikorko 8,3% (sis. 0€ laskutuslisän ja avausmaksun 0€). Luotonmyöntäjien lainasummat vaihtelee 1 000-60 000€, nimelliskorko 4,99–20% (todellinen vuosikorko 4,99-38%) ja laina-aika 1–15v. välillä.

Luotonmyöntäjät käsittelevät kaikki hakemukset automaattisesti varmistaakseen nopeat ja vastuulliset luottopäätökset.

Lainan kilpailuttaminen kestää vain muutamia minuutteja

20 000 EUR
243 EUR
  • Ilmainen
  • Et sitoudu mihinkään
  • Lainapäätöksiä yli 25 luotonmyöntäjältä
Esimerkkikorko

Luoton ollessa 20 000€, 10v. laina-ajalla, on kuukausierä 243€. Tällöin luoton kokonaiskulut on 29 119€, nimelliskorko 8% ja todellinen vuosikorko 8,3% (sis. 0€ laskutuslisän ja avausmaksun 0€). Luotonmyöntäjien lainasummat vaihtelee 1 000-60 000€, nimelliskorko 4,99–20% (todellinen vuosikorko 4,99-38%) ja laina-aika 1–15v. välillä.

Luotonmyöntäjät käsittelevät kaikki hakemukset automaattisesti varmistaakseen nopeat ja vastuulliset luottopäätökset.

Vakuudettomat lainat

Ensiasunnon sisustus – helpot ratkaisut säästävät rahaa

Ensiasunnon sisustus ei aina ole päällimmäisenä asiana mielessä nuorella, joka pääsee vanhempien luota hoitamaan omaa kotitalouttaan ensimmäistä kertaa. Samaten ensiasunnon ostajalla budjettia laadittaessa tavataan usein keskittymään asuntolainaan ja mahdollisiin remontteihin, sisustus nousee harvoin ykkösprioriteetiksi.

Vakuudettomat lainat

Black Friday 2019 Tarjoukset – vinkit parhaimpiin mustan perjantain ostopaikkoihin

Milloin on Black Friday vuonna 2019? Tämä kysymys toistuu aina loppuvuoden kuumimman shoppailupäivän ja Black Friday tarjousten riemujuhlan lähestyessä, sillä yhtä kiinteää päivämäärää ei Black Fridaylle ole: se vietetään aina kiitospäivän jälkeisenä päivänä, eli marraskuun neljännen torstain (kiitospäivä) jälkeisenä perjantaina.

Vakuudettomat lainat

Oktoberfest – Suuri hintavertailu

Baijerilaisuuden ylistys, oluen riemujuhla, nahkahousujen kokoontumisajot – Oktoberfest on se asia, joka Münchenistä tulee monilla ensimmäisenä mieleen. Vuonna 1810 ensimmäisen kerran vietetty ja nykyisin yli pari viikkoa kestävä juhla on levinnyt ympäri maailman, mutta aito ja alkuperäinen versio houkuttelee matkailijoita Theresienwiesen alueelle, joka sijaitsee Münchenin keskustasta Marienplatz-aukiolta kilometrin lounaaseen.

Ei artikkeleita

Tutustu useampiin artikkeleihin