Lomaluotto

  • Voit hakea lainaa 1 000-60 000 euroa

  • Täytä helppo lainahakemus vain parissa minuutissa

  • Maksuton lainahakemus ei sido sinua mihinkään

Tarkoititko ?
Suuntaa antava kuukausierä 220 €*
  • Maksuton lainavertailu
  • Yhdellä hakemuksella yli 20 lainatarjousta

*Esimerkkikorko: Luoton ollessa 15 000 €, 6 v. laina-ajalla, on kuukausierä 270 € / 72 kk ajan. Tällöin luoton kokonaiskulut on 19 468 €, nimelliskorko 9 % ja todellinen vuosikorko 9,38 % (sis. 0 € laskutuslisän ja avausmaksun 0 €). Luotonmyöntäjien lainasummat vaihtelee 1 000 €-60 000 €, nimelliskorko 4,41–20 % (todellinen vuosikorko 4,5-38 %) ja laina-aika 1–15 v. välillä.

Luotonmyöntäjät käsittelevät kaikki hakemukset automaattisesti varmistaakseen nopeat ja vastuulliset luottopäätökset.

Lomaluotto voi auttaa matkan toteuttamisessa

Jokainen on ansainnut lomansa, mutta aina haaveissa olevan lomamatkan rahoittaminen ei onnistu juuri käytössä olevilla varoilla. Zmartan avulla voit hakea lomaluottoa matkaasi varten jopa 60 000 euroon asti. Omaan talouteesi sopiva lomaluotto löytyy meiltä, olipa matkasi kohteena sitten Kuopio tai Kuuba.

Nykyisin lomaansa suunnitteleva törmää melkoiseen runsaudenpulaan. Kotimaan matkailupalvelut ovat nostaneet tasoaan ja niiden tarjonta on lisääntynyt, mutta samalla yhä uusia lentoreittejä Suomesta avautuu maailmalle. Euroopan ulkopuolelle suuntautuviin matkoihin ei enää tarvitse käyttää vuosikausien säästöjä, sillä eksoottistenkin lomamatkojen hintataso on käynyt kohtuullisemmaksi. Lomalaina auttaa myös kaukaisempien kohteiden saavuttamisessa.

Matkakohteen valintaa ei enää määritä ensisijaisesti budjetti: tärkein määrittäjä kohdetta valittaessa ovat omat mielenkiinnon kohteet. Lapsiperhe hakee unelmiensa matkalta useimmiten eri asioita kuin kaveriporukka tai sinkkumatkaaja. Joku etsii helppoa ja rentoa aurinkokohdetta entuudestaan tutusta maasta, toinen kaipaa kulttuuria ja gallerioita uudesta kaupungista. Lomaluottoa voit saada olivatpa unelmamatkasi raamit millaiset hyvänsä.

Kotimaan matkailu kasvattaa suosiotaan

Suomi on matkailumaana kehittynyt aimo harppauksin viime vuosikymmeninä. Sen ovat huomanneet myös monet suomalaiset, jotka valitsevat lomamatkan kotimaassa ulkomaille lähtemisen sijasta.

Hinta ei enää välttämättä ole se syy, jonka takia suomalaiset valitsevat lomamatkan kotimaahan. Usein omassa maassa tehty matka kuitenkin voi tuoda säästöä. Lomaluotto auttaa toteuttamaan suunnitelmissa olevan matkan koto-Suomessa, olipa kyseessä sitten viikonloppuvierailu naapurikaupunkiin tai täysimittainen kesäloma tuntikausien matkan takana.

Kotimaan lomamatkan puolesta puhuu vielä sekin, että esimerkiksi perinteisen lähimatkakohteemme hintataso on noussut menneisiin vuosiin verrattuna – Viro ja varsinkaan Tallinna eivät enää ole takavuosien tavoin halpamatkaajan paratiiseja.

Kotimaisessa matkailussa on pyritty viime vuosina kovasti siirtämään painopistettä ympärivuotisuuteen. Parannuksia onkin onnistuttu tekemään paljon, eivätkä hotellitkaan enää elä kädestä suuhun kesä- ja hiihtolomakausien ulkopuolella saati sitten laita oviaan kokonaan säppiin. Silti Suomi ja sen monet nähtävyydet ovat edelleen varsin kesäpainotteisia matkailijan näkökulmasta.

Suomessa tehtävän lähimatkailun puolesta puhuu moni asia, ja säästöä voi saavuttaa eri tavoin. Useinkaan kulkupeliä ei tarvitse vuokrata alle, ja esimerkiksi sekä VR:llä että linja-autoyhtiöillä on kesäkaudella rahanarvoisia tarjouskampanjoita. Moni päättää kotimaan lomalla yöpyä sukulaisten ja tuttujen luona, mutta kannattaa miettiä, olisiko lomaluotosta tässä apua? Loma tuntuu enemmän lomalta, jos sitä ei vietä siskonpedissä!

Pienempikin lomaluotto voi olla riittävä

Suosittujen sesonkien ulkopuolella voit tulla toimeen hakemalla hieman pienempääkin luomaluottoa. Kotimaassa ja Euroopassa kesä-elokuun ulkopuolella on mahdollista selvitä lomaluotosta huomattavasti huokeammilla kuluilla – etenkin majoitus saattaa löytyä ratkaisevasti pienemmällä hinnalla. Kesäkausien ulkopuolella lentojen ja yöpaikkojen hinnat voivat kuitenkin pompsahtaa tavallista korkeammalle esimerkiksi joulun ja uudenvuoden tienoilla.

Kaukokohteissa huippusesonki voi kuitenkin olla eurooppalaisen kesän ulkopuolella. Esimerkiksi suomalaisten ja muiden pohjoismaalaisten suuressa suosiossa jo vuosien ajan olleessa Thaimaassa kovin matkailusesonki ajoittuu marraskuusta maaliskuuhun – heinäkuussa Kaakkois-Aasiassa nautitaan helteiden sijaan tavallisesti varsin rankoista sateista.

Sää onkin syytä ottaa huomioon matkaa suunniteltaessa. Sadekaudet tekevät monista matkakohteista käytännöllisesti katsoen sietämättömiä loman viettoon, joten mahdollisten halpojen hintojen perusteella ei vielä kannata liikaa innostua. Ilmastonmuutos on sekin tosiasia, joka on esimerkiksi lyhentänyt hiihto- ja laskettelumatkaajien sesonkia jo nyt merkittävästi.

Monien nähtävyyksien aukiolot saattavat olla riippuvaisia ajankohdasta. Tähän toki erityisesti suomalaiset ovat lyhyen kesäkauden maassa tottuneet. Mikäli valitset matkakohteen ja jopa haet matkaasi lomalainaa tietyn vierailukohteen takia, kannattaa varmistaa, että kohde on avoinna juuri sinun matkasi aikaan.

Löydä halvimmat matkat – selviä pienemmällä lomaluotolla

Lainahakemuksen täyttäminen on helppoa, mutta liikaa ei kannata matkastaan silti maksaa. Jo edellä kerroimme, että huippusesongin ulkopuolella voi tehdä löytöjä. Mikäli matka-ajankohdassa ei ole liiaksi jouston varaa, voi silti tehdä paljonkin halvemman lomamatkan puolesta. Lomaluottoa ei haeta vararikkoon menemiseksi!

Majoitus on sellainen menoerä, josta moni matkaaja pulittaa usein monta senttiä ylimääräistä. Eri varaussivustoja vertailemalla voi tehdä ison säästön, mutta ei missään nimessä pidä unohtaa kyselyä suoraan majapaikasta – hotellit ja muut majoituslaitokset voivat usein antaa suoraan varaustiedusteluun paremman tarjouksen kuin yksikään verkon varaussivusto. On hyvä muistaa että sesonkiaikoina tai paikallisilla juhlaviikkoina majoitusten hinta nousee kasvavan kysynnän mukaan. Olemme kostaneet tälläisiä tilanteita varten omat oppaansa, löydät lisää tietoa Oktoberfestin hintavertailusta ja MM-kisamatka hintavertailusta

Majoitukseen panostaminen on usein myös hieman turhaa – voit kysyä itseltäsi, onko matkalle lähdetty viettämään aikaa hotellihuoneeseen vai itse kohteeseen tutustuen? Esimerkiksi kaupungeissa kannattaa usein tutkailla majoituspaikkoja hieman kauempaa keskustasta, esimerkiksi mahdollisen keskustan kohteisiin vievän metro- tai raitiovaunulinjan päästä. Näin on mahdollista saavuttaa merkittäviä säästöjä, sillä keskustoiden ja vanhojen kaupunginosien hinnoissa on rutkasti ilmaa.

Vaikka oman matkapaketin koostaminen on nykyisin varsin joutuisaa ja jopa hauskaa, voivat matkatoimistot edelleen kyetä tarjoamaan huokeita kokonaispaketteja, joiden avulla voi saavuttaa säästöä omatoimimatkaan verrattuna.

Jos taas unelmien loman ajankohdan suhteen löytyy varaa joustaa, äkkilähdöt ovat erinomainen tapa päästä matkaan pienellä rahalla. Parhaimmillaan matkapaketteja saa viime hetkellä hankittuna jopa 90 % normaalihintaa halvemmalla! Tällöin kuitenkin tulee olla valmis pakkaamaan kimpsut ja kampsut nopeasti ja lähtemään matkaan mahdollisesti jo seuraavana päivänä.

Kulkuvälineet matkakohteessa

Autonvuokraus vai julkiset liikennevälineet, veneellä, taksilla, pyöräillen vai jalan? Tällaisia kysymyksiä joutuu matkailija miettimään, mikäli aikoo liikkua hiemankin kauemmas majapaikastaan. Jos taas ajatuksena on viettää loma lähinnä hotellin uima-altaalla tai viereisellä rannalla löhöillen, ei tarvetta menopelille matkakohteessa ole. Valmismatkapaketit yleensä sisältävät kuljetukset hotelleille ja takaisin.

Lomaluottoa haetaan usein myös varsinaisen matkan ja majoitusten maksamisen jälkeenkin – matkakohteeseen tarkemmin tutustuttaessa voidaan törmätä esimerkiksi kehnoihin julkisen liikenteen yhteyksiin tai huomata, että kohteen lähiympäristössä riittäisi kosolti mielenkiintoista nähtävää.

Mikäli julkisen liikenteen verkosto vaikuttaa kattavalta, kannattaa vertailla erilaisia lippuvaihtoehtoja. Monissa turistien suosimissa kaupunkikohteissa on erillisiä matkailijoille markkinoitavia kortteja, jotka sisältävät paitsi julkisen liikenteen kausilipun, myös pääsyn moniin nähtäyvyyksiin. Usein nämä ”pakettidiilit” eivät kuitenkaan maksa itseään takaisin kuin todella ahkeralle nähtävyyksien ja museoiden koluajille.

Mikäli liikut lastenrattaiden tai pyörätuolin kanssa, kannattaa ottaa etukäteen selvää, miten paikallinen julkinen liikenne toimii kohdallasi. Matalalattiabussit ja -raitiovaunut ovat vielä monissa Euroopankin maissa enemmän poikkeus kuin sääntö.

Taksien suhteen käytännöt vaihtelevat maittain ja jopa kaupungeittain todella paljon. On syytä ottaa aina selvää paikallisista käytännöistä ennen taksiin hyppäämistä. Huijauksilta ei valitettavasti voi välttyä, mikäli kerta toisensa jälkeen luottaa sokeasti tuuriinsa. Vähintäänkin matkan hinnasta tulisi pyrkiä sopimaan etukäteen, mikäli kyseessä ei ole ennalta luotettavaksi tiedetyn taksiyhtiön edustaja.

Mikäli yövyt hotellissa, kannatta hotellin vastaanotosta tiedustella suositeltavia taksiyhtiöitä. Samaten voit käyttää monissa kaupungeissa toimivia yleiseurooppalaisia älypuhelimen kautta toimivia taksisovelluksia, joiden hinnoitteluperiaate on melko läpinäkyvä: Uber, Bolt, MyTaxi, Yango… Sovellusten alla kielimuurikin on helpompi ylittää.

Aina ei kaukaisempiin nähtävyyksiin pääse julkisilla ja taksit voivat olla turhan hintavia: tällöin auton vuokraaminen tulee ajankohtaiseksi. Vuokran rahoittamiseen lomalaina on erinomainen vaihtoehto.

Vuokra-autojen hintaskaala on laaja, ja vuokraamoiden palvelutaso vaihtelee. Usein ensimmäisenä verkossa ilmoitettu hinta kasvaa vakuutusten ja mahdollisten muiden lisäpalveluiden kautta. Autonvuokrauksessa ulkomailla kannattaa olla tarkkana, mutta ei kuitenkaan vainoharhaisena – loppujen lopuksi tarkoitus on nauttia mukavasta lomamatkasta, ei stressata turhia.

Mahdollisuuksien mukaan auton vuokraajan kannattaakin harkita täyden paketin vakuutusta, jolla omavastuun voi poistaa kokonaan. Tämä tarjoaa huomattavasti huolettomamman vaihtoehdon. Mitä suuremmasta ja hintavammasta autosta on kyse, sitä suurempi on luonnollisesti myös vakuutus.

Muista valita vuokra-auto oman tilan ja liikkumisen tarpeesi mukaan: vuokraamoiden listojen halvimmat autot ovat yleensä pieniä kaupunkiautoja. Niissä ei ole tilaa isompien matkaseurueiden matkatavaroille ja maaseututeillä varsinkin suurten korkeuserojen alueilla niiden puhti voi loppua yksinkertaisesti kesken.

Vakuutukset kuntoon

Haitpa lomaluottoa sitten lähelle tai kauas suuntautuvalle reissulle, voi vahinko tapahtua tapaturman tai vaikka varkauden muodossa. Ennen matkalle lähtöä on syytä olla tietoinen siitä, mitä oma vakuutus korvaa ja mitä ei. Matkavakuutuksen voimassaolosta kertova kortti kannattaa pitää matkalla mukana.

Jos taas voimassa olevaa matkavakuutusta ei ole, sellainen on syytä hankkia. Kilpailutus kannattaa aina vakuutusten kohdalla, niin myös matkavakuutusten. Älä kuitenkaan tuijota sokeasti hintaan: vakuutusten kattavuuksissa voi olla suuriakin eroja. Osa vakuutuksista on voimassa vain ulkomaan matkoilla, mutta osa on voimassa myös kotimaassa matkatessa. Tavalliset matkavakuutukset eivät myöskään välttämättä kata kaikkein rämäpäisempia loma-aktiviteetteja, kuten erilaisia extreme-lajeja.

Mikäli matkustat harvoin, korkeintaan kerran vuodessa, voi määräaikainen matkavakuutus olla sinulle järkevämpi vaihtoehto kuin jatkuvasti voimassa oleva vakuutus. Näitä kertaluontoisia yhden matkan ajan voimassa olevia vakuutuksia myydään usein myös matkavaraussivustoilla ja matkatoimistoissa. Ehdot kannattaa lukea näissä tapauksissa tarkkaan. Lomalaina on kuitenkin helppo mitoittaa sisältämään myös matkavakuutus, mikäli otat vakuutuksen reissullesi juuri matkan ostamisen yhteydessä.

Kannattaa pitää myös silmällä mahdollisia henkilökohtaisia vakuutusetuja – keskittäminen kannattaa usein, ja monilla ammattiyhdistyksillä on jäsenilleen merkittäviä vakuutusetuja. Moni vakuutusyhtiö tarjoaa alennuksia myös nuorille ja opiskelijoille.

Tarvitsetko viisumia? Ota selvää etukäteen

Lomalainaa hakiessasi sinun on hyvä kartoittaa matkabudjettiasi ja tarvittavan matkakassan kokoa. Tähän tulee sisällyttää myös mahdolliset viisumikulut – kaikkiin maihin ei matkailijalla ole Suomenkaan passilla asiaa ilman viisumia. Onkin yllättävää, miten moni Venäjälle matkustava muistaa viisumin tarpeen vasta rajalla!

Turistiviisumin hakeminen ei useinkaan ole mielettömän kallista puuhaa, mutta viisumihakemuksen käsittelyyn on hyvä varata hieman aikaa. Toisinaan hakemusviidakko tarvittavine liitteineen voi osoittautua myös melko työlääksi. Moni matkatoimisto voikin hoitaa hakemuksen puolestasi – kaikkea ei tarvitse tehdä itse.

Matkatoimiston kautta saavutettava helppous maksaa hieman – usein niiden kautta esimerkiksi tavallinen turistin kertaviisumi Venäjälle maksaa noin 100 euroa, siinä missä suoraan suurlähetystöön itse tehtävän viisumihakemuksen käsittelystä peritään 35 euron maksu.

Itänaapurin ohella suomalaiset matkailijat tarvitsevat viisumin muun muassa Kiinaan, Kuubaan ja Ghanaan. Intiaan haetaan niin kutsuttu elektronin turistiviisumi. Lisäksi on koko joukko maita, joissa viisumi myönnetään saavuttaessa. Vaatimukset kannattaa aina tarkistaa kunkin maan suurlähetystöstä, mikäli epävarmuutta asiasta esiintyy.

Kannattaa niin ikään huomioida, että viisumivapaus moniin maihin kattaa vain tietyn aikarajan alle jäävät matkat, esimerkiksi alle 30 tai 90 päivän pituiset matkat. Mikäli aiot oleskella esimerkiksi Yhdysvalloissa 90 päivää tai kauemmin, tarvitset maan viisumin. Kyseiseen maahan tarvitaan joka tapauksessa elektroninen ESTA-matkustuslupa, joka ei siis ole sama asia kuin viisumi.

Kartoita mahdollinen tarve rokotuksiin ja estolääkityksiin

Tutustu kohdemaakohtaisiin rokotussuosituksiin hyvissä ajoin ennen matkalle lähtöä. Varmista myös, että kansallisen rokotusohjelman perusrokotuksesi ovat voimassa. Suomalaisten suosimista matkailumaista esimerkiksi Thaimassa on tietyillä alueilla matkattaessa syytä olla voimassa oleva malarian estolääkitys, samaten useissa Afrikan maissa. Malarian estolääkitys nautitaan tablettimuodossa.

Vaikka rokotuksia ajatellaan usein tarvittavan vain eksoottisissa kaukomatkakohteissa. Kuitenkin Euroopassakin on viime vuosina tuhkarokkotapausten määrä kasvanut merkittävästi, ja Ranskassa ja Italiassa onkin jo puhuttu epidemiasta. Myös kotimaan lomamatkalla voi olla syytä harkita rokotuksia matkaa varten.

Jos suunnittelet esimerkiksi teltta- ja pyörämatkaa Ahvenanmaalle tai Turun saaristoon, TBE:tä eli puutiaisaivokuumetta vastaan otettava rokotus on ehdottomasti harkitsemisen arvoinen sijoitus terveyteen. TBE-rokotus maksaa noin 60 euroa per rokotuskerta. Perusrokotussarjaan sisältyy kolme rokotusta. Toinen rokotus otetaan 1-3 kk ensimmäisestä, kolmas 5-12 kk kuluttua. Tämän jälkeen tehosterokotuksia otetaan iästä ja terveydestä riippuen 3-10 vuoden välein.

Terveys kannattaa ottaa tietenkin huomioon paikan päälläkin. Yksi yleisimmistä syistä, jonka takia matkailijat tarvitsevat terveydenhuollon palveluita matkakohteessa, on nestehukka. Viimeistään kesän 2018 helleaallot osoittivat, että kuumuus voi pahimmissa tapauksissa olla tappavaa. Huolehdi siis riittävästä nesteytyksestä ja vältä jatkuvaa suoraa auringonpaistetta.

  • Kuinka paljon saan lomaluottoa?
  • Kannattaako lomaluotto luottokortilla?
  • Kuinka pitkä maksuaika lomaluotossa on?
  • Milloin lomaluoton ottaminen kannattaa?
  • Kuinka nopeasti lomaluottoa saa?