loans

Matkalaina

Onko sinulla mielessäsi unelmamatka ja kaipaat rahoitusta sen toteuttamiseen? Zmarta auttaa sinua mielellään löytämään juuri sinulle sopivan lainan.

 • Voit hakea matkalainaa jopa 60 000 euroa

 • Saat luottop√§√§t√∂ksen yli 25 luotonmy√∂nt√§j√§lt√§ vain yhdell√§ hakemuksella

 • Hakeminen ei sido sinua mihink√§√§n

Tarkoititko ?
Suuntaa antava kuukausier√§ 220 ‚ā¨*
 • Maksuton lainavertailu
 • Yhdell√§ hakemuksella yli 20 lainatarjousta

*Esimerkkikorko: Luoton ollessa 15 000 ‚ā¨, 6 v. laina-ajalla, on kuukausier√§ 270 ‚ā¨ / 72 kk ajan. T√§ll√∂in luoton kokonaiskulut on 19 468 ‚ā¨, nimelliskorko 9 % ja todellinen vuosikorko 9,38 % (sis. 0 ‚ā¨ laskutuslis√§n ja avausmaksun 0 ‚ā¨). Luotonmy√∂nt√§jien lainasummat vaihtelee 1 000 ‚ā¨-60 000 ‚ā¨, nimelliskorko 4,41‚Äď20 % (todellinen vuosikorko 4,5-38 %) ja laina-aika 1‚Äď15 v. v√§lill√§.

Luotonmyöntäjät käsittelevät kaikki hakemukset automaattisesti varmistaakseen nopeat ja vastuulliset luottopäätökset.

Lainaa matkaa varten

Etelä-Afrikka, Kuuba vai Bali? Matkalaina voi olla hyvä vaihtoehto riippumatta siitä, haluatko roikkua liaaneissa sademetsässä tai maata kirkkaan valkoisella hiekkarannalla ja kuunnella aaltojen kohinaa. Kun haluat lainaa rahaa matkailuun, voit nostaa kulutusluottoa eli vakuudetonta lainaa netistä.
Vakuudeton kulutusluotto on laina, jonka edellytykseksi pankille ei tarvitse antaa vakuuksia, joten hakijan ei tarvitse esimerkiksi luovuttaa asuntoa tai autoa pantiksi.
Sen takia luotonmyöntäjät katsovat taloudellista tilannettasi sekä maksukykyäsi maksaa lainattu summa takaisin. Käytännössä katsoen matkalaina auttaa sinua siten, että rahoitus tulevaa reissua varten on kunnossa ja voit keskittyä lomasi aikana kaikkein tärkeimpään asiaan eli rentoutumiseen. Tämän takia on hyvä laittaa talousasiat kuntoon ennen matkaa.

Reissulainalla voi rahoittaa matkan aikana ilmeneviä kustannuksia, kuten majoituksen, ruokailut, aktiviteetit ja muut vastaavat kuluerät. On myös hyvä muistaa, että tien päällä voi tapahtua yllättäviä sattumia, joita ei voi ennakoida etukäteen.

Matkalainan hakeminen netissä käy helposti. Käytännössä katsoen nostat lainaa ennen matkaa siten, että arvioit kaikki reissun kustannukset ja haet kyseisen summan edestä lainaa. Kannattaa ehdottomasti arvioida kustannukset ennemmin ylä- kuin alakanttiin, jotta rahoitus ei lopu kesken kivan reissun.

Suunnittele lomasi huolella

Mikäli päätät lähteä lomalle oikeaan aikaan vuodesta, voit minimoida matkaa varten tarkoitettujen lomapäiviesi määrän. Pääsiäinen ja joulu ovat hyviä esimerkkejä ajankohdista, jolloin voi saada useita palkallisia lomapäiviä peräkkäin. Tällä tavalla on mahdollista nauttia pitkästä ja seesteisestä vapaudesta.

Joustavuus palkitaan!

Mikäli voit joustaa lomasi päivistä, voit säästää rahaa suuntaamalle lomalle viikko suunnittelemasi ajankohtaa ennen tai jälkeen.

Matkusta matalasesongin aikana

Löydät kaikkein halvimpia matkoja matalasesongin aikana. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että lomailua kannattaa välttää esimerkiksi koululaisten lomien aikana. Aloita matkan suunnittelu etsimällä parasta hintaa useita vertailusivustoja käyttämällä.

Välttele viikonloppumatkailua

Matkusta viikonlopun sijaan keskellä viikkoa! Useimmat lyhyestä lomasta haaveilevat matkailevat torstaista sunnuntaihin. Valitse jotkut toiset päivät löytääksesi halvimman vaihtoehdon.

Anna lompakon päättää määränpää

Monet päättävät pihistellä kerätäkseen rahaa matkailua varten, kun taas toiset lainaavat rahaa unelmamatkansa toteuttamista varten. Kolmas vaihtoehto on hoitaa rahoitus erikoisemmalla tavalla ja tehdä päätös matkakohteesta lompakon perusteella.

Mikäli sinulla ei ole taloudellisia mahdollisuuksia pidemmälle matkalle juuri tällä hetkellä, harkitse lyhyempää ja edullisempaa matkaa. Safari Tansaniassa voi ehkäpä odottaa pari vuotta, kun taas kesäloma Ruotsissa on varmasti myös erinomainen vaihtoehto.

Välttele perinteisiä matkatoimistoja ja räätälöi oma reissu

Varaa lentoliput ja majoitus erikseen. Perinteisten matkatoimistojen liiketoimintamalli rakentuu ihmisten mukavuudenhaluun ‚Äď heid√§n asiakkaansa haluavat v√§ltty√§ matkan yksityiskohtaiselta suunnittelulta ja varauksilta. T√§ll√§ tavalla ne my√∂s tienaavat ‚Äď ja hy√∂tyv√§t my√∂s sinun rahoistasi.

Voit myös säästää paljon rahaa siten, ettet varaa valmista matkapakettia. Kannattaa myös harkita Airbnb-majoitusta all inclusive -hotellin sijaan.

Hyödynnä uudenlaisia majoituspalveluita

Hotellit olivat entisaikaan pääasiassa ainoita vaihtoehtoja reissaajille, jotka halusivat asua mukavasti matkansa aikana. Yksityishenkilöiden välinen vuokraustoiminta on kuitenkin yleistynyt jatkuvasti. Airbnb on tällä hetkellä kaikkein tunnetuin palvelu, josta voi löytää yksityishenkilöiden vuokraamia kohteita. Voit varata haluamasi kohteen ja asunnon helposti netistä tai sovelluksen välityksellä.

Lunasta ilmainen vakuutus maksamalla luottokortilla

Matkatoimistot veloittavat usein lisämaksun matkan peruuntumisturvasta, mutta mikäli maksat esimerkiksi Visalla tai Mastercardilla, saat yleensä automaattisesti kyseisen turvan matkan yhteyteen. Lue ehdot huolellisesti, jotta et maksa samasta asiasta kahdesti.

Valitse oikea matkavakuutus

Matkavakuutus voi sisältyä esimerkiksi kotivakuutukseen. Tarkista vakuutusyhtiöstäsi ennen matkatoimistojen kalliiden vakuutusten ostamista, että mitä vakuutuksia sinulla on voimassa.

Hae lainaa nopeasti täältä unelmamatkallesi!

Kisamatkat tarjoavat upeita muistoja penkkiurheilijoille

Kisamatkat ovat monelle todellinen unelmien t√§yttymys ‚Äď onpa kyseess√§ sitten mik√§ tahansa laji. Suosituimpia vaihtoehtoja suomalaisten keskuudessa ovat j√§√§kiekko- ja jalkapallomatkat, mutta my√∂s moottoriurheilun kuningasluokkaa eli F1-sarjaa menn√§√§n my√∂s seuraamaan todella ahkerasti.

Suomesta k√§sin onkin helppo l√§hte√§ matkailemaan, sill√§ et√§isyydet Eurooppaan ovat suhteellisen lyhyit√§ ‚Äď ja rapakon toiselle puolelle on my√∂s kattava m√§√§r√§ suoria lentoja. Ei siis mik√§√§n ihme, ett√§ ne ovat eritt√§in suosittuja vaihtoehtoja polttareiden tai merkkip√§ivien ohjelmanumeroina

Omatoimimatka vai valmis paketti matkanjärjestäjältä?

Kisamatka sisältää aina oman jännityksensä ja sen voi räätälöidä juuri mielensä mukaisesti. Jotkut meistä haluavat tietää tasan tarkkaan, mitä matka pitää sisällään ja varaavat mielellään kisareissun tunnetun ja luotettavan matkatoimiston kautta. Suomessa on monia tietyn lajin kisamatkoihin erikoistuneita toimijoita, joilla on laajat yhteistyöverkostot ja mahdollisuus lunastaa edulliset kisaliput. Jotkut kisamatkoihin erikoistuneet yritykset saavat mukaansa alan legendaarisia julkkiksia, jotka toimivat matkan johtajina ja tuovat mielenkiintoisia sisäpiirin näkemyksiä tekemiseen.

Mik√§li kaipaat matkoihisi joustavuutta, siin√§ tapauksessa jalkapallo- tai F1-matka kannattaa suunnitella itse. Ennen varauksien tekemist√§ on todella t√§rke√§√§ m√§√§ritell√§, mit√§ matkaltaan haluaa ja kirjoittaa kaikki perinteiseen tapaan vaikkapa paperille, ettei mit√§√§n unohdu. Matkalippujen lis√§ksi on t√§rke√§√§ tehd√§ huolellinen selvitys, miten kisa-alueelle p√§√§see perille ‚Äď etenkin moottoriurheiluradat sijaitsevat usein kaukana keskustoista.

Lentojen lis√§ksi on t√§rke√§√§ varata majoitus. T√§ss√§ kohtaa on hyv√§ mietti√§, haluatko valita perinteisen hotellin vai kenties joustavamman majoitusmuodon huoneistohotellin tai AirBnb:n muodossa. Sijainti on keskeinen asia p√§√§t√∂ksen teossa ‚Äď onko teille t√§rke√§mp√§√§ p√§√§st√§ nopeasti kisakohteeseen vai vet√§√§k√∂ kenties vilkas keskustasijainti enemm√§n puoleensa? Muistathan katsoa ennen lopullisen p√§√§t√∂ksen tekoa, miten helppoa on p√§√§st√§ kisa-areenalle.

Kisalippujen hankinta voi omatoimimatkailijalle tuottaa p√§√§nvaivaa, sill√§ tietyiss√§ lajeissa liput ovat todella kysyttyj√§. Esimerkiksi jalkapallon arvokisoihin toteutetaan arvontoja, joissa vain onnekkaimmat p√§√§sev√§t nauttimaan arvokisatunnelmista. Suurimmassa osassa lajeista p√§√§see kuitenkin pienemm√§ll√§ vaivalla ja saat ostettua kisaliput netist√§ vain parilla klikkauksella. Aivan mist√§ tahansa ei kuitenkaan lippuja kannata ostaa, sill√§ kaikki netist√§ l√∂ytyv√§t toimijat eiv√§t ole rehellisin mielin liikenteess√§. T√§m√§n takia onkin hyv√§ varmistaa, ett√§ sivusto on luotettava ja turvallinen ‚Äď sivuston nimi kannattaa etsi√§ Googlesta ja lukea muiden k√§ytt√§jien kokemuksia.

Vertaileminen voi olla kannattavaa

Kisareissun järjestäminen on siis käytännössä lähinnä makuasia, mutta hintojen vertailu voi kannattaa. Pääset todennäköisesti edullisemmin, mikäli hoidat itse matkajärjestelyt. Tässä kohtaa kannattaa kuitenkin miettiä, miten paljon arvostat omaa aikaasi. Jos haluat pelata varman päälle ja nauttia kisamatkaan keskittyvästä fiilistelystä, valmiin matkapaketin ostaminen on paras vaihtoehto.

T√§ll√§ tavalla voit olla huolettomin mielin ja v√§hent√§√§ stressi√§ mahdollisista unohduksista. Vakiintuneiden kisamatkatoimistojen hintataso voi toisinaan tuoda my√∂s positiivisia yll√§tyksi√§, sill√§ pitk√§aikaiset yhteisty√∂kuviot voivat mahdollistaa todella kilpailukykyisi√§ alennuksia. Jos suunnittelet matkaasi yksin, voit l√∂yt√§√§ matkalta saman henkisi√§ tuttuja ‚Äď ja luoda kenties uusia yst√§vi√§.

Kisamatkan rahoitus kannattaa tietenkin miettiä hyvissä ajoin etukäteen. Mikäli tilin saldo ei riitä kisareissun maksamiseen, kannattaa kilpailuttaa matkalaina Zmartan maksuttoman lainavertailun avulla. Voit hakea jopa 60 000 euroa unelmien kisamatkan toteuttamiseksi.

Internetissä on monia vertailusivustoja, jotka auttavat löytämään parhaan hinnan matkallesi:

 • Vertaa.fi

 • Poptravel.fi

 • Napsu.fi

 • Ebookers.fi

 • Rantapallo.fi

Täältä voit löytää parhaat hotellihinnat:

 • Trivago.fi

 • Hotelscombined.fi

 • Booking.com

 • Momondo.fi

 • Hotels.com

 • Supersaver.fi

 • Travellink.fi
  Hae lainaa helposti täältä unelmamatkasi rahoittamiseksi!

Häämatka vahvistaa vastarakastuneiden liittoa

Onneksi olkoon, naimisiinmeno on ainutkertainen ja upea tapahtuma! T√§t√§ upeaa tapahtumaa juhlistetaan huippuluokan h√§√§matkalla, jossa p√§√§sette nauttimaan pitk√§st√§ rakkaudesta, uudesta el√§m√§ntilanteesta ‚Äď sek√§ vastarakastuneiden kahdenkeskisest√§ ajasta. H√§√§loma on hyv√§ suunnitella huolella, jotta kaikki sujuu matkalla kuin tanssi ja p√§√§sette keskittym√§√§n toisiinne huoletta. Voit lukea h√§√§lainan vertailusta lis√§√§ t√§√§lt√§!
Onko haaveenasi päästä Euroopan halki autolla ja ihastella kirkkaana kimmeltävää taivasta, kuvankauniita vuoria ja nauttia ihastuttavista maisemista? Siinä tapauksessa sinun kannattaisi harkita matkaa Euroopan halki ja kokea, miltä paras automatka oikein tuntuu. Valmistaudu upeaan seikkailuun, jossa aika ei varmasti käy pitkäksi!

Autoretki Eurooppaan on miellyttävä ratkaisu, sillä saat kulkea omilla ehdoilla ja tutkia paikkoja, joihin ei julkisilla kulkuneuvoilla ole välttämättä edes mahdollisuutta päästä. Etenkin Etelä-Euroopassa joukkoliikenne toimii todella heikosti, minkä johdosta sinne ei kannata edes mennä ilman omaa autoa tai vuokra-autoa.

Parhaat reitit Euroopan matkalla

Valmistaudu ikimuistoiseen seikkailuun, jota kelpaa muistella takaisin koto-Suomessa talven pimeimpin√§ aikoina. Reittivaihtoehtoja Euroopassa matkailemiseen on paljon. Nopein reitti on eksoottisten Baltian maiden kautta ‚Äď ja se saattaa olla my√∂s halvin vaihtoehto, koska kustannustaso It√§-Euroopassa on hyvin asiakasyst√§v√§llinen. Automatkasi aikana voit py√∂r√§ht√§√§ esimerkiksi kes√§isess√§ P√§rnussa nauttimassa vitivalkoisista hiekkarannoista. Lis√§ksi Latvian J√ľrmala on uskomaton kes√§kohde, jossa viihtyy p√§iv√§n, jos toisenkin nauttimassa upeista olosuhteista.

Monet suosivat mielellään myös suoraan Saksaan matkustamista tai vaihtoehtoisesti reittiä Ruotsin kautta. Mikäli tämä matkareitti tuntuu houkuttavammalta, pysähdys Länsi-Ruotsin rannikolla on lähestulkoon pakollinen. Upeat ja hyvin hoidetut hiekkarannat houkuttavat pysähtymään pidempäänkin. Lapsiystävälliset rannat takaavat, että uintikokemus on mukava myös perheen pienempien matkalaisten kanssa.

Mikäli intoa riittää, matkaa kannattaa taivaltaa aina Etelä-Eurooppaan asti. Reittien kunnosta on hyvä lukea etukäteen pahimpien perunapeltojen välttämiseksi. Mukavinkin loma voi muuttua painajaiseksi, mikäli rengas hajoaa huonosti hoidetulla tiellä keskellä erämaata ja apua on vaikea saada. Vararengas tai renkaan korjausmateriaalit tulee pakata mukaan epämiellyttävien tilanteiden välttämiseksi. Tällä tavalla varmistat, että mahdollinen rengasrikko on vain hidaste, ei este.

Hyvä muistaa automatkaa varten

Muistathan selvittää vakuutusyhtiöstäsi, onko vakuutus voimassa myös Suomen ulkopuolella matkustaessa. Tämä on syytä tehdä joka tapauksessa, jotta vältyt kaiken varalta ikäviltä tilanteilta. Vakuutuksiin yleensä sisältyy matkailu myös Euroopassa, mutta turhaa riskiä ei ole syytä ottaa, jos vastaus on vain puhelinsoiton päässä.

Jos suuntaat kohti Itä-Eurooppaa, on hyvä tarkistaa, vaaditaanko jossain matkakohteessasi viisumia. Suurin osa Euroopasta on osa Schengen-aluetta, mutta esimerkiksi Valko-Venäjälle edellytetään viisumia pidemmän oleskelun aikana. Ulkoministeriö tarjoaa yksityiskohtaista tietoa, joten siihen on hyvä tutustua viimeistään tien päälle lähtiessä.

Autolaina ilman vakuuksia haaveiden toteuttamiseksi

Jos sinulla riitt√§√§ haaveita, mutta tili ei anna my√∂den uuden auton ostamista varten, ei h√§t√§√§! Ota avuksi Zmartan kilpailuttama autolaina. Voit valita lainasumman ja takaisinmaksuajan oman aikataulun mukaan. P√§√§set siis k√§yt√§nn√∂ss√§ maksamaan summaa takaisin joustavasti. Kes√§matkoja varten voi jopa mietti√§, olisiko avoauto r√§ttikatolla omaan makuun sopiva vaihtoehto ‚Äď voisit kiit√§√§ hiukset hulmuten teit√§ pitkin.

Moottoripyörällä Euroopan halki

Mikäli kaipaat vauhtia ja vaarallisia tilanteita, saatta moottoripyörämatka Eurooppaan olla juuri sinun juttusi. Voit tuntea vauhdin hurman ja kokea, miltä vauhdin luoma tuulenvire ja auringonpaiste tuntuvat ihollasi. Ajokokemus tuntuu erityisen autenttiselta vuoristossa ja muilla mäkisillä alueilla, joilla näet pitkälle eteesi. Etenkin aurinkoisena päivänä on fantastista katsella kauas horisonttiin ja ihastella, millaisia maisemia lähistöllä on.

Hyvä huomioida moottoripyörämatkaa suunnitellessa

Motskari on kiitollinen ajokki pidempääkin reissua varten, sillä esimerkiksi laivamatkat ovat pienempikokoisen ajoneuvon kanssa edullisempia. Auton laivapaikka voi olla yllättävän kallis etenkin pidemmällä matkavälillä ja se saattaa syödä leijonan osan matkabudjetista. Suunnitteluvaiheessa onkin hyvä ottaa huomioon, miten moottoripyörämatka onnistuu optimaalisella tavalla.

Mikäli budjetti tuntuu paukkuvan yli tai haluat pidentää matkaasi ilman suuria ylimääräisiä kustannuksia, voi telttailu olla erinomainen vaihtoehto matkakuluista tinkimistä ajatellen. Camping-alueet ovat hyvin siistejä ja tunnelma on hyvinkin leppoisa. Voit samalla tutustua hengenheimolaisiin, joilla voi olla myös hyviä matkavinkkejä jaettavaksi.

Leirint√§alue voikin olla paras ratkaisu etenkin, mik√§li olet yksin matkalla! Voit saada parhaassa tapauksessa matkaseuraa, jonka kanssa voit jatkaa matkaa yhdess√§ eteenp√§in ‚Äď tai suunnitella seuraavaa reissua ensi kes√§ksi.

Rahoita moottoripyörä tai matkakustannukset lainalla

Moottoripyörälaina on erinomainen vaihtoehto uuden menopelin rahoittamiseksi riippumatta siitä, haluatko ostaa tuliterän ajokin tai jo kokeneemman maantieveturin. Zmartan kautta kilpailutettu motskarilaina ei edellytä vakuuksia tai takaajia, joten sinun ei tarvitse huolehtia niiden hankkimisesta.

Etenkin kes√§risteilyt ovat todella suosittuja ‚Äď ja risteilymatkat ovatkin ymp√§rist√∂yst√§v√§llisi√§ tapoja tutustua l√§hiseutuun. Osa varustamoista j√§rjest√§√§ loma-aikaan erityisristeilyj√§, joiden ansiosta p√§√§set k√§ym√§√§n esimerkiksi hurmaavassa Riiassa. Laiva on koko perheenkin retkelle sopiva kulkuv√§line, koska siin√§ voi ottaa matkan ohessa hieman rennommin. Laineilla kelluessa on mahdollista tehd√§ kohtuuhintaisia ostoksia verovapauden takia.

Risteilyt Tallinnaan

Suomesta on erinomaiset yhteydet lähialueille. Pääset Tallinnaan vauhdikkaille viihderisteilyille tai nopeille päiväreissuille. Etäisyys on alle 100 kilometriä, minkä ansiosta se taittuu ainoastaan parissa tunnissa. Tämän takia etelänaapuriin suuntautuvat viihderisteilyt sopivat erityisesti heille, jotka eivät välitä meren tyrskyillä keinumisesta niin kauaa. Laiva parkkeeraa itsensä satamaan yöksi ja lähtee takaisin vasta seuraavana päivänä. Yöllinen juhliminen tapahtuu siis käytännössä katsoen Tallinnan satama-altaassa, joten maisematkin ovat hyvin kauniit.

Päiväristeily on taas huomattavasti rauhallisempi risteilymuoto. Tallinnan suuntaan mielivät voivat yhdistää matkaansa esimerkiksi päiväreissun Viron pääkaupungin lähialueilla sijaitseviin tasokkaisiin kylpylöihin. Laivalle voi tulla myös omalla autolla ja jatkaa sen turvin matkaa eteenpäin Baltiaan.

Purjehdusretki Tallinnaan on myös hyvä vaihtoehto heille, jotka kaipaavat lomaltaan enemmän vauhdikkuutta. Moottorikäyttöisellä veneellä matka etelänaapuriin taittuu parissa tunnissa, mutta ympäristöystävällisemmällä purjeveneellä reissu kuluu rauhallisemmin. Mikäli venettä ei löydy omasta takaa, sen voi vuokrata. Edellytyksenä tosin yleensä on edes jonkin asteinen kokemus veneiden ohjaamisesta, joten ilman aiempaa kokemusta voi olla vaikeaa saada venettä.

Hurjapäisimmät kokeilijat ajelevat jopa vesiskootterilla Eestin puolelle päästäkseen nopeasti päämääräänsä saakka. Matkalla voi piipahtaa esimerkiksi Viron puolella olevassa Naissaaressa, jossa on valkoista hiekkaa silmin kantamattomiin.

Jatka matkaasi pidemmälle Baltiaan bussilla

Mikäli autoilu ei ole juttusi, voit käyttää myös edullista julkista liikennettä. Tallinnasta pääsee helposti bussilla Riikaan tai jopa Vilnaan saakka. Liput eivät ole hinnalla pilattu ja voit nauttia samalla kauniista maisemista. Linja-auto on kulkuneuvona myös ympäristöystävällisempi vaihtoehto, joten se on hyvä ottaa huomioon.

Käymisen arvoisia kohteita ovat myös yliopistokaupunki Tartto, jonne pääsee parissa tunnissa suoraan Tallinnan satamasta nauttimaan trendikkäistä ravintoloista ja historiallisesta miljööstä. Hieman etelän eksotiikkaa tuo rantakaupungiksi mielletty Pärnu, jossa on valkoista hiekkaa silmänkantamattomiin. Pääset sinne helposti niin ikään parissa tunnissa nauttimaan ensiluokkaisesta lomakokemuksesta.

Etelän matkalla on hyvä laittaa tankki täyteen, sillä polttoaine Virossa on halvempaa kuin Suomessa. Osan matkan kuluista voi siis saada takaisin tekemällä fiksuja ostoksia kuin Suomessa.

Risteilyt Tukholmaan

L√§nsinaapurimme p√§√§kaupunki on niin ik√§√§n k√§ymisen arvoinen matkakohde. P√§√§set risteilem√§√§n sinne kahdesta eri paikkaa ‚Äď joko Helsingist√§ tai Turusta k√§sin. Turun risteilyt l√§htev√§t aamuisin ja iltaisin. Lis√§ksi matkat ovat hieman lyhyempi√§ kuin Helsingist√§ l√§htev√§t risteilypaatit, joten merimatka taittuu nopeammin.

Pääkaupungistamme pääsee Tukholmaan ainoastaan iltalähdöillä, jotta yön voi käyttää hyödyllisesti lepäämiseen. Pitkää matkaa taittavilla laivoilla on panostettu monipuolisesti ravintola-, ostos- ja viihdetarjontaan, jotta aika ei missään nimessä pääse pitkäksi. Aktiviteetit tosin nielevät huomattavan summan rahaa, minkä johdosta matkalla menee helposti tuhatkin euroa.

Suurin osa matkoista on Päivä Tukholmassa -matkoja. Aika on optimaalinen etenkin lapsiperheille, joille kesäristeilyt ovat oiva tapa rentoutua koko poppoon kesken. Päivän aikana on mahdollista piipahtaa Tukholman keskustassa katsastamassa nähtävyyksiä ja shoppailemassa NK:n ja Åhlensin kaltaisissa suurissa ostoskeskuksissa.

Lisäksi huvipuisto Liseberg ja Kolmårdenin eläintarha ovat viihdyttäviä kohteita perheellisille. Aikuisempaan makuun on esimerkiksi korkeatasoisia ravintoloita Hötorgetin alueella. Niiden ohella Ruotsin kuninkaallinen ooppera ja lukuisat kansainväliset konsertit Friends Arenalla tuovat oman piristysruiskeensa tekemiseen.

Päiväpiipahdus Maarianhaminaan laivalla

Kuvankaunis Ahvenanmaa on Suomen salattu helmi, joka sivutetaan usein kauneimmista paikoista puhuttaessa. Sinne p√§√§see todella helposti ‚Äď esimerkiksi piknik-risteily Maarianhaminaan voi olla ikimuistoinen kes√§risteily. Maarianhaminassa voit k√§yd√§ laadukkaassa merenkulkumuseossa, museolaiva Pommernissa tai Pyh√§n Yrj√∂n kirkossa ihastelemassa paikallista tunnelmaa.

Ahvenanmaalle risteilee Helsingistä ja Turusta reilussa kuudessa tunnissa. Toinen vaihtoehto on lähteä Turusta Saaristotietä pitkin ja edetä losseilla kohti Ahvenanmaata. Matkalla voi ihailla Paraisten ja Nauvon kaltaisia lomaparatiiseja, joissa on hyvä olla yötä. Kauniit auringonlaskut ja lähes koskematon luonto mahdollistaa ikimuistoisen kesäreissun.

Mikäli kaipaat rahoitusta matkallesi, Zmartan kautta kilpailutettu pienlaina on erinomainen vaihtoehto. Saat luottopäätöksiä jo parissa minuutissa matkasi rahoittamista varten!

 • Miten matka varataan luotolla?
 • Kannattaako matka varata osamaksulla?
 • Miten l√∂yt√§√§ halpa matka?
 • Miten matkakulut lasketaan?
 • Mit√§ mukaan lomamatkalle?

Matkusta hivenen fiksummin

UnderResan Mat

Valitse keittiöllä varustettu huoneisto

Kustannuksien minimoimiseksi kannattaa valita talo tai huoneisto, joka on varustettu keittiöllä. Tällä tavalla voit laittaa ruokaa itse matkan aikana.
UnderResan Turist

Välttele turistirysiä

Hinnat ovat yleensä merkittävästi korkeampia turistien suosimissa kaupoissa ja ravintoloissa. Koita sen sijaan valita paikkoja, jotka ovat paikallisten suosiossa. Ne ovat yleensä sekä halvempia että viihtyisämpiä!
UnderResan Valuta

Nosta rahaa paikallisessa valuutassa

Voit joissain maissa valita käteisautomaatilla asioidessasi, nostatko rahaa paikallisessa valuutassa vai euroissa. Muista aina valita paikallinen valuutta! Saat paremman kurssin ja vältyt mahdollisilta valuutanvaihtoon liittyviltä kuluilta.