Matkalaina

Onko sinulla mielessäsi unelmamatka ja kaipaat rahoitusta sen toteuttamiseen? Zmarta auttaa sinua mielellään löytämään juuri sinulle sopivan lainan.
 • Voit hakea matkalainaa jopa 60 000 euroa
 • Saat luottopäätöksen yli 25 luotonmyöntäjältä vain yhdellä hakemuksella
 • Hakeminen ei sido sinua mihinkään

Lainan kilpailuttaminen kestää vain muutamia minuutteja

10 000 €
 • Ilmainen
 • Et sitoudu mihinkään
 • Lainapäätöksiä yli 25 luotonmyöntäjältä
Esimerkkikorko

Luoton ollessa 10 000, 6v. laina-ajalla, on kuukausierä 183€. Tällöin luoton kokonaiskulut on 13 158€, nimelliskorko 9,5% ja todellinen vuosikorko 9,92% (sis. 0€ laskutuslisän ja avausmaksun 0€). Luotonmyöntäjien lainasummat vaihtelee 1 000-60 000€, nimelliskorko 4,41–20% (todellinen vuosikorko 4,5-38%) ja laina-aika 1–15v. välillä.

Luotonmyöntäjät käsittelevät kaikki hakemukset automaattisesti varmistaakseen nopeat ja vastuulliset luottopäätökset.

4,6 / 5, perustuu 549 arvosteluun
jyri korhonen sanoo:

Puhelin keskustelun perusteella ja sitä seuranneilla sähköposti visteillä ja lisäselvitys pyynnöillä minun mielipiteeni on 4 tähden arvoinen sekä senjälkeen tapahtuneet toimenpiteet sekä lainan maksu tilille toimi erittäin mallikkaasti, voin suositella muillekin teidän palveluja jos multa kysytään.

17. marraskuuta 2020
Lue lisää arvosteluja

Lainaa matkaa varten

Etelä-Afrikka, Kuuba vai Bali? Matkalaina voi olla hyvä vaihtoehto riippumatta siitä, haluatko roikkua liaaneissa sademetsässä tai maata kirkkaan valkoisella hiekkarannalla ja kuunnella aaltojen kohinaa. Kun haluat lainaa rahaa matkailuun, voit nostaa kulutusluottoa eli vakuudetonta lainaa netistä.

Vakuudeton kulutusluotto on laina, jonka edellytykseksi pankille ei tarvitse antaa vakuuksia, joten hakijan ei tarvitse esimerkiksi luovuttaa asuntoa tai autoa pantiksi.

Sen takia luotonmyöntäjät katsovat taloudellista tilannettasi sekä maksukykyäsi maksaa lainattu summa takaisin. Käytännössä katsoen matkalaina auttaa sinua siten, että rahoitus tulevaa reissua varten on kunnossa ja voit keskittyä lomasi aikana kaikkein tärkeimpään asiaan eli rentoutumiseen. Tämän takia on hyvä laittaa talousasiat kuntoon ennen matkaa.

Reissulainalla voi rahoittaa matkan aikana ilmeneviä kustannuksia, kuten majoituksen, ruokailut, aktiviteetit ja muut vastaavat kuluerät. On myös hyvä muistaa, että tien päällä voi tapahtua yllättäviä sattumia, joita ei voi ennakoida etukäteen.

Matkalainan hakeminen netissä käy helposti. Käytännössä katsoen nostat lainaa ennen matkaa siten, että arvioit kaikki reissun kustannukset ja haet kyseisen summan edestä lainaa. Kannattaa ehdottomasti arvioida kustannukset ennemmin ylä- kuin alakanttiin, jotta rahoitus ei lopu kesken kivan reissun.

Suunnittele lomasi huolella

Mikäli päätät lähteä lomalle oikeaan aikaan vuodesta, voit minimoida matkaa varten tarkoitettujen lomapäiviesi määrän. Pääsiäinen ja joulu ovat hyviä esimerkkejä ajankohdista, jolloin voi saada useita palkallisia lomapäiviä peräkkäin. Tällä tavalla on mahdollista nauttia pitkästä ja seesteisestä vapaudesta.

Joustavuus palkitaan!

Mikäli voit joustaa lomasi päivistä, voit säästää rahaa suuntaamalle lomalle viikko suunnittelemasi ajankohtaa ennen tai jälkeen.

Matkusta matalasesongin aikana

Löydät kaikkein halvimpia matkoja matalasesongin aikana. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että lomailua kannattaa välttää esimerkiksi koululaisten lomien aikana. Aloita matkan suunnittelu etsimällä parasta hintaa useita vertailusivustoja käyttämällä.

Välttele viikonloppumatkailua

Matkusta viikonlopun sijaan keskellä viikkoa! Useimmat lyhyestä lomasta haaveilevat matkailevat torstaista sunnuntaihin. Valitse jotkut toiset päivät löytääksesi halvimman vaihtoehdon.

Anna lompakon päättää määränpää

Monet päättävät pihistellä kerätäkseen rahaa matkailua varten, kun taas toiset lainaavat rahaa unelmamatkansa toteuttamista varten. Kolmas vaihtoehto on hoitaa rahoitus erikoisemmalla tavalla ja tehdä päätös matkakohteesta lompakon perusteella.

Mikäli sinulla ei ole taloudellisia mahdollisuuksia pidemmälle matkalle juuri tällä hetkellä, harkitse lyhyempää ja edullisempaa matkaa. Safari Tansaniassa voi ehkäpä odottaa pari vuotta, kun taas kesäloma Ruotsissa on varmasti myös erinomainen vaihtoehto.

Välttele perinteisiä matkatoimistoja ja räätälöi oma reissu

Varaa lentoliput ja majoitus erikseen. Perinteisten matkatoimistojen liiketoimintamalli rakentuu ihmisten mukavuudenhaluun – heidän asiakkaansa haluavat välttyä matkan yksityiskohtaiselta suunnittelulta ja varauksilta. Tällä tavalla ne myös tienaavat – ja hyötyvät myös sinun rahoistasi.

Voit myös säästää paljon rahaa siten, ettet varaa valmista matkapakettia. Kannattaa myös harkita Airbnb-majoitusta all inclusive -hotellin sijaan.

Hyödynnä uudenlaisia majoituspalveluita

Hotellit olivat entisaikaan pääasiassa ainoita vaihtoehtoja reissaajille, jotka halusivat asua mukavasti matkansa aikana. Yksityishenkilöiden välinen vuokraustoiminta on kuitenkin yleistynyt jatkuvasti. Airbnb on tällä hetkellä kaikkein tunnetuin palvelu, josta voi löytää yksityishenkilöiden vuokraamia kohteita. Voit varata haluamasi kohteen ja asunnon helposti netistä tai sovelluksen välityksellä.

Lunasta ilmainen vakuutus maksamalla luottokortilla

Matkatoimistot veloittavat usein lisämaksun matkan peruuntumisturvasta, mutta mikäli maksat esimerkiksi Visalla tai Mastercardilla, saat yleensä automaattisesti kyseisen turvan matkan yhteyteen. Lue ehdot huolellisesti, jotta et maksa samasta asiasta kahdesti.

Valitse oikea matkavakuutus

Matkavakuutus voi sisältyä esimerkiksi kotivakuutukseen. Tarkista vakuutusyhtiöstäsi ennen matkatoimistojen kalliiden vakuutusten ostamista, että mitä vakuutuksia sinulla on voimassa.

Hae lainaa nopeasti täältä unelmamatkallesi!

Kisamatkat tarjoavat upeita muistoja penkkiurheilijoille

Kisamatkat ovat monelle todellinen unelmien täyttymys – onpa kyseessä sitten mikä tahansa laji. Suosituimpia vaihtoehtoja suomalaisten keskuudessa ovat jääkiekko- ja jalkapallomatkat, mutta myös moottoriurheilun kuningasluokkaa eli F1-sarjaa mennään myös seuraamaan todella ahkerasti.

Suomesta käsin onkin helppo lähteä matkailemaan, sillä etäisyydet Eurooppaan ovat suhteellisen lyhyitä – ja rapakon toiselle puolelle on myös kattava määrä suoria lentoja. Ei siis mikään ihme, että ne ovat erittäin suosittuja vaihtoehtoja polttareiden tai merkkipäivien ohjelmanumeroina

Omatoimimatka vai valmis paketti matkanjärjestäjältä?

Kisamatka sisältää aina oman jännityksensä ja sen voi räätälöidä juuri mielensä mukaisesti. Jotkut meistä haluavat tietää tasan tarkkaan, mitä matka pitää sisällään ja varaavat mielellään kisareissun tunnetun ja luotettavan matkatoimiston kautta. Suomessa on monia tietyn lajin kisamatkoihin erikoistuneita toimijoita, joilla on laajat yhteistyöverkostot ja mahdollisuus lunastaa edulliset kisaliput. Jotkut kisamatkoihin erikoistuneet yritykset saavat mukaansa alan legendaarisia julkkiksia, jotka toimivat matkan johtajina ja tuovat mielenkiintoisia sisäpiirin näkemyksiä tekemiseen.

Mikäli kaipaat matkoihisi joustavuutta, siinä tapauksessa jalkapallo- tai F1-matka kannattaa suunnitella itse. Ennen varauksien tekemistä on todella tärkeää määritellä, mitä matkaltaan haluaa ja kirjoittaa kaikki perinteiseen tapaan vaikkapa paperille, ettei mitään unohdu. Matkalippujen lisäksi on tärkeää tehdä huolellinen selvitys, miten kisa-alueelle pääsee perille – etenkin moottoriurheiluradat sijaitsevat usein kaukana keskustoista.

Lentojen lisäksi on tärkeää varata majoitus. Tässä kohtaa on hyvä miettiä, haluatko valita perinteisen hotellin vai kenties joustavamman majoitusmuodon huoneistohotellin tai AirBnb:n muodossa. Sijainti on keskeinen asia päätöksen teossa – onko teille tärkeämpää päästä nopeasti kisakohteeseen vai vetääkö kenties vilkas keskustasijainti enemmän puoleensa? Muistathan katsoa ennen lopullisen päätöksen tekoa, miten helppoa on päästä kisa-areenalle.

Kisalippujen hankinta voi omatoimimatkailijalle tuottaa päänvaivaa, sillä tietyissä lajeissa liput ovat todella kysyttyjä. Esimerkiksi jalkapallon arvokisoihin toteutetaan arvontoja, joissa vain onnekkaimmat pääsevät nauttimaan arvokisatunnelmista. Suurimmassa osassa lajeista pääsee kuitenkin pienemmällä vaivalla ja saat ostettua kisaliput netistä vain parilla klikkauksella. Aivan mistä tahansa ei kuitenkaan lippuja kannata ostaa, sillä kaikki netistä löytyvät toimijat eivät ole rehellisin mielin liikenteessä. Tämän takia onkin hyvä varmistaa, että sivusto on luotettava ja turvallinen – sivuston nimi kannattaa etsiä Googlesta ja lukea muiden käyttäjien kokemuksia.

Vertaileminen voi olla kannattavaa

Kisareissun järjestäminen on siis käytännössä lähinnä makuasia, mutta hintojen vertailu voi kannattaa. Pääset todennäköisesti edullisemmin, mikäli hoidat itse matkajärjestelyt. Tässä kohtaa kannattaa kuitenkin miettiä, miten paljon arvostat omaa aikaasi. Jos haluat pelata varman päälle ja nauttia kisamatkaan keskittyvästä fiilistelystä, valmiin matkapaketin ostaminen on paras vaihtoehto.

Tällä tavalla voit olla huolettomin mielin ja vähentää stressiä mahdollisista unohduksista. Vakiintuneiden kisamatkatoimistojen hintataso voi toisinaan tuoda myös positiivisia yllätyksiä, sillä pitkäaikaiset yhteistyökuviot voivat mahdollistaa todella kilpailukykyisiä alennuksia. Jos suunnittelet matkaasi yksin, voit löytää matkalta saman henkisiä tuttuja – ja luoda kenties uusia ystäviä.

Kisamatkan rahoitus kannattaa tietenkin miettiä hyvissä ajoin etukäteen. Mikäli tilin saldo ei riitä kisareissun maksamiseen, kannattaa kilpailuttaa matkalaina Zmartan maksuttoman lainavertailun avulla. Voit hakea jopa 60 000 euroa unelmien kisamatkan toteuttamiseksi.

Internetissä on monia vertailusivustoja, jotka auttavat löytämään parhaan hinnan matkallesi:

 • Vertaa.fi
 • Poptravel.fi
 • Napsu.fi
 • Ebookers.fi
 • Rantapallo.fi

Täältä voit löytää parhaat hotellihinnat:

 • Trivago.fi
 • Hotelscombined.fi
 • Booking.com
 • Momondo.fi
 • Hotels.com
 • Supersaver.fi
 • Travellink.fi

Hae lainaa helposti täältä unelmamatkasi rahoittamiseksi!

Häämatka vahvistaa vastarakastuneiden liittoa

Onneksi olkoon, naimisiinmeno on ainutkertainen ja upea tapahtuma! Tätä upeaa tapahtumaa juhlistetaan huippuluokan häämatkalla, jossa pääsette nauttimaan pitkästä rakkaudesta, uudesta elämäntilanteesta – sekä vastarakastuneiden kahdenkeskisestä ajasta. Hääloma on hyvä suunnitella huolella, jotta kaikki sujuu matkalla kuin tanssi ja pääsette keskittymään toisiinne huoletta. Voit lukea häälainan vertailusta lisää täältä!

Onko haaveenasi päästä Euroopan halki autolla ja ihastella kirkkaana kimmeltävää taivasta, kuvankauniita vuoria ja nauttia ihastuttavista maisemista? Siinä tapauksessa sinun kannattaisi harkita matkaa Euroopan halki ja kokea, miltä paras automatka oikein tuntuu. Valmistaudu upeaan seikkailuun, jossa aika ei varmasti käy pitkäksi!

Autoretki Eurooppaan on miellyttävä ratkaisu, sillä saat kulkea omilla ehdoilla ja tutkia paikkoja, joihin ei julkisilla kulkuneuvoilla ole välttämättä edes mahdollisuutta päästä. Etenkin Etelä-Euroopassa joukkoliikenne toimii todella heikosti, minkä johdosta sinne ei kannata edes mennä ilman omaa autoa tai vuokra-autoa.

Parhaat reitit Euroopan matkalla

Valmistaudu ikimuistoiseen seikkailuun, jota kelpaa muistella takaisin koto-Suomessa talven pimeimpinä aikoina. Reittivaihtoehtoja Euroopassa matkailemiseen on paljon. Nopein reitti on eksoottisten Baltian maiden kautta – ja se saattaa olla myös halvin vaihtoehto, koska kustannustaso Itä-Euroopassa on hyvin asiakasystävällinen. Automatkasi aikana voit pyörähtää esimerkiksi kesäisessä Pärnussa nauttimassa vitivalkoisista hiekkarannoista. Lisäksi Latvian Jürmala on uskomaton kesäkohde, jossa viihtyy päivän, jos toisenkin nauttimassa upeista olosuhteista.

Monet suosivat mielellään myös suoraan Saksaan matkustamista tai vaihtoehtoisesti reittiä Ruotsin kautta. Mikäli tämä matkareitti tuntuu houkuttavammalta, pysähdys Länsi-Ruotsin rannikolla on lähestulkoon pakollinen. Upeat ja hyvin hoidetut hiekkarannat houkuttavat pysähtymään pidempäänkin. Lapsiystävälliset rannat takaavat, että uintikokemus on mukava myös perheen pienempien matkalaisten kanssa.

Mikäli intoa riittää, matkaa kannattaa taivaltaa aina Etelä-Eurooppaan asti. Reittien kunnosta on hyvä lukea etukäteen pahimpien perunapeltojen välttämiseksi. Mukavinkin loma voi muuttua painajaiseksi, mikäli rengas hajoaa huonosti hoidetulla tiellä keskellä erämaata ja apua on vaikea saada. Vararengas tai renkaan korjausmateriaalit tulee pakata mukaan epämiellyttävien tilanteiden välttämiseksi. Tällä tavalla varmistat, että mahdollinen rengasrikko on vain hidaste, ei este.

Hyvä muistaa automatkaa varten

Muistathan selvittää vakuutusyhtiöstäsi, onko vakuutus voimassa myös Suomen ulkopuolella matkustaessa. Tämä on syytä tehdä joka tapauksessa, jotta vältyt kaiken varalta ikäviltä tilanteilta. Vakuutuksiin yleensä sisältyy matkailu myös Euroopassa, mutta turhaa riskiä ei ole syytä ottaa, jos vastaus on vain puhelinsoiton päässä.

Jos suuntaat kohti Itä-Eurooppaa, on hyvä tarkistaa, vaaditaanko jossain matkakohteessasi viisumia. Suurin osa Euroopasta on osa Schengen-aluetta, mutta esimerkiksi Valko-Venäjälle edellytetään viisumia pidemmän oleskelun aikana. Ulkoministeriö tarjoaa yksityiskohtaista tietoa, joten siihen on hyvä tutustua viimeistään tien päälle lähtiessä.

Autolaina ilman vakuuksia haaveiden toteuttamiseksi

Jos sinulla riittää haaveita, mutta tili ei anna myöden uuden auton ostamista varten, ei hätää! Ota avuksi Zmartan kilpailuttama autolaina. Voit valita lainasumman ja takaisinmaksuajan oman aikataulun mukaan. Pääset siis käytännössä maksamaan summaa takaisin joustavasti. Kesämatkoja varten voi jopa miettiä, olisiko avoauto rättikatolla omaan makuun sopiva vaihtoehto – voisit kiitää hiukset hulmuten teitä pitkin.

Moottoripyörällä Euroopan halki

Mikäli kaipaat vauhtia ja vaarallisia tilanteita, saatta moottoripyörämatka Eurooppaan olla juuri sinun juttusi. Voit tuntea vauhdin hurman ja kokea, miltä vauhdin luoma tuulenvire ja auringonpaiste tuntuvat ihollasi. Ajokokemus tuntuu erityisen autenttiselta vuoristossa ja muilla mäkisillä alueilla, joilla näet pitkälle eteesi. Etenkin aurinkoisena päivänä on fantastista katsella kauas horisonttiin ja ihastella, millaisia maisemia lähistöllä on.

Hyvä huomioida moottoripyörämatkaa suunnitellessa

Motskari on kiitollinen ajokki pidempääkin reissua varten, sillä esimerkiksi laivamatkat ovat pienempikokoisen ajoneuvon kanssa edullisempia. Auton laivapaikka voi olla yllättävän kallis etenkin pidemmällä matkavälillä ja se saattaa syödä leijonan osan matkabudjetista. Suunnitteluvaiheessa onkin hyvä ottaa huomioon, miten moottoripyörämatka onnistuu optimaalisella tavalla.

Mikäli budjetti tuntuu paukkuvan yli tai haluat pidentää matkaasi ilman suuria ylimääräisiä kustannuksia, voi telttailu olla erinomainen vaihtoehto matkakuluista tinkimistä ajatellen. Camping-alueet ovat hyvin siistejä ja tunnelma on hyvinkin leppoisa. Voit samalla tutustua hengenheimolaisiin, joilla voi olla myös hyviä matkavinkkejä jaettavaksi.

Leirintäalue voikin olla paras ratkaisu etenkin, mikäli olet yksin matkalla! Voit saada parhaassa tapauksessa matkaseuraa, jonka kanssa voit jatkaa matkaa yhdessä eteenpäin – tai suunnitella seuraavaa reissua ensi kesäksi.

Rahoita moottoripyörä tai matkakustannukset lainalla

Moottoripyörälaina on erinomainen vaihtoehto uuden menopelin rahoittamiseksi riippumatta siitä, haluatko ostaa tuliterän ajokin tai jo kokeneemman maantieveturin. Zmartan kautta kilpailutettu motskarilaina ei edellytä vakuuksia tai takaajia, joten sinun ei tarvitse huolehtia niiden hankkimisesta.

Etenkin kesäristeilyt ovat todella suosittuja – ja risteilymatkat ovatkin ympäristöystävällisiä tapoja tutustua lähiseutuun. Osa varustamoista järjestää loma-aikaan erityisristeilyjä, joiden ansiosta pääset käymään esimerkiksi hurmaavassa Riiassa. Laiva on koko perheenkin retkelle sopiva kulkuväline, koska siinä voi ottaa matkan ohessa hieman rennommin. Laineilla kelluessa on mahdollista tehdä kohtuuhintaisia ostoksia verovapauden takia.

Risteilyt Tallinnaan

Suomesta on erinomaiset yhteydet lähialueille. Pääset Tallinnaan vauhdikkaille viihderisteilyille tai nopeille päiväreissuille. Etäisyys on alle 100 kilometriä, minkä ansiosta se taittuu ainoastaan parissa tunnissa. Tämän takia etelänaapuriin suuntautuvat viihderisteilyt sopivat erityisesti heille, jotka eivät välitä meren tyrskyillä keinumisesta niin kauaa. Laiva parkkeeraa itsensä satamaan yöksi ja lähtee takaisin vasta seuraavana päivänä. Yöllinen juhliminen tapahtuu siis käytännössä katsoen Tallinnan satama-altaassa, joten maisematkin ovat hyvin kauniit.

Päiväristeily on taas huomattavasti rauhallisempi risteilymuoto. Tallinnan suuntaan mielivät voivat yhdistää matkaansa esimerkiksi päiväreissun Viron pääkaupungin lähialueilla sijaitseviin tasokkaisiin kylpylöihin. Laivalle voi tulla myös omalla autolla ja jatkaa sen turvin matkaa eteenpäin Baltiaan.

Purjehdusretki Tallinnaan on myös hyvä vaihtoehto heille, jotka kaipaavat lomaltaan enemmän vauhdikkuutta. Moottorikäyttöisellä veneellä matka etelänaapuriin taittuu parissa tunnissa, mutta ympäristöystävällisemmällä purjeveneellä reissu kuluu rauhallisemmin. Mikäli venettä ei löydy omasta takaa, sen voi vuokrata. Edellytyksenä tosin yleensä on edes jonkin asteinen kokemus veneiden ohjaamisesta, joten ilman aiempaa kokemusta voi olla vaikeaa saada venettä.

Hurjapäisimmät kokeilijat ajelevat jopa vesiskootterilla Eestin puolelle päästäkseen nopeasti päämääräänsä saakka. Matkalla voi piipahtaa esimerkiksi Viron puolella olevassa Naissaaressa, jossa on valkoista hiekkaa silmin kantamattomiin.

Jatka matkaasi pidemmälle Baltiaan bussilla

Mikäli autoilu ei ole juttusi, voit käyttää myös edullista julkista liikennettä. Tallinnasta pääsee helposti bussilla Riikaan tai jopa Vilnaan saakka. Liput eivät ole hinnalla pilattu ja voit nauttia samalla kauniista maisemista. Linja-auto on kulkuneuvona myös ympäristöystävällisempi vaihtoehto, joten se on hyvä ottaa huomioon.

Käymisen arvoisia kohteita ovat myös yliopistokaupunki Tartto, jonne pääsee parissa tunnissa suoraan Tallinnan satamasta nauttimaan trendikkäistä ravintoloista ja historiallisesta miljööstä. Hieman etelän eksotiikkaa tuo rantakaupungiksi mielletty Pärnu, jossa on valkoista hiekkaa silmänkantamattomiin. Pääset sinne helposti niin ikään parissa tunnissa nauttimaan ensiluokkaisesta lomakokemuksesta.

Etelän matkalla on hyvä laittaa tankki täyteen, sillä polttoaine Virossa on halvempaa kuin Suomessa. Osan matkan kuluista voi siis saada takaisin tekemällä fiksuja ostoksia kuin Suomessa.

Risteilyt Tukholmaan

Länsinaapurimme pääkaupunki on niin ikään käymisen arvoinen matkakohde. Pääset risteilemään sinne kahdesta eri paikkaa – joko Helsingistä tai Turusta käsin. Turun risteilyt lähtevät aamuisin ja iltaisin. Lisäksi matkat ovat hieman lyhyempiä kuin Helsingistä lähtevät risteilypaatit, joten merimatka taittuu nopeammin.

Pääkaupungistamme pääsee Tukholmaan ainoastaan iltalähdöillä, jotta yön voi käyttää hyödyllisesti lepäämiseen. Pitkää matkaa taittavilla laivoilla on panostettu monipuolisesti ravintola-, ostos- ja viihdetarjontaan, jotta aika ei missään nimessä pääse pitkäksi. Aktiviteetit tosin nielevät huomattavan summan rahaa, minkä johdosta matkalla menee helposti tuhatkin euroa.

Suurin osa matkoista on Päivä Tukholmassa -matkoja. Aika on optimaalinen etenkin lapsiperheille, joille kesäristeilyt ovat oiva tapa rentoutua koko poppoon kesken. Päivän aikana on mahdollista piipahtaa Tukholman keskustassa katsastamassa nähtävyyksiä ja shoppailemassa NK:n ja Åhlensin kaltaisissa suurissa ostoskeskuksissa.

Lisäksi huvipuisto Liseberg ja Kolmårdenin eläintarha ovat viihdyttäviä kohteita perheellisille. Aikuisempaan makuun on esimerkiksi korkeatasoisia ravintoloita Hötorgetin alueella. Niiden ohella Ruotsin kuninkaallinen ooppera ja lukuisat kansainväliset konsertit Friends Arenalla tuovat oman piristysruiskeensa tekemiseen.

Päiväpiipahdus Maarianhaminaan laivalla

Kuvankaunis Ahvenanmaa on Suomen salattu helmi, joka sivutetaan usein kauneimmista paikoista puhuttaessa. Sinne pääsee todella helposti – esimerkiksi piknik-risteily Maarianhaminaan voi olla ikimuistoinen kesäristeily. Maarianhaminassa voit käydä laadukkaassa merenkulkumuseossa, museolaiva Pommernissa tai Pyhän Yrjön kirkossa ihastelemassa paikallista tunnelmaa.

Ahvenanmaalle risteilee Helsingistä ja Turusta reilussa kuudessa tunnissa. Toinen vaihtoehto on lähteä Turusta Saaristotietä pitkin ja edetä losseilla kohti Ahvenanmaata. Matkalla voi ihailla Paraisten ja Nauvon kaltaisia lomaparatiiseja, joissa on hyvä olla yötä. Kauniit auringonlaskut ja lähes koskematon luonto mahdollistaa ikimuistoisen kesäreissun.

Mikäli kaipaat rahoitusta matkallesi, Zmartan kautta kilpailutettu pienlaina on erinomainen vaihtoehto. Saat luottopäätöksiä jo parissa minuutissa matkasi rahoittamista varten!

Miten matka varataan luotolla?
Moni on miettinyt, milloin matka kannattaa varata lainalla. Matkalaina mahdollistaa, että saat koko lainasumman myönteisen lainapäätöksen jälkeen maksettuna kerralla tilillesi. Voit siis maksella tilillesi saaduilla rahoilla reissusi kuluja sitä mukaa kuin niitä kertyy. Hae siis sen verran matkalainaa kuin arvioit koko matkabudjettiin menevän matkat, lennot ja käyttöraha huomioiden. Matkalaina on siis hyvin suoraviivainen vaihtoehto.
Kannattaako matka varata osamaksulla?
Ennen matkan varaamista on todella tärkeä selvittää, mitä rahoitusvaihtoehdot maksavat. Katso siis osamaksun todellinen vuosikorko. Suosittelemme, että vertailet lainoja ja katsot, saisitko matkalainan pienemmällä korolla kuin mitä osamaksu on.
Miten löytää halpa matka?
Hyviä matkatarjouksia varten kannattaa pitää silmät auki esimerkiksi erilaisia lentotarjouksia keräävillä sivustoilla tai erikoiskampanjoissa. Niissä voi löytää todella edullisia matkoja, joita voi olla muuten vaikea löytää. Hyviä hintoja metsästäessä voi säästää lapsiperheenkin matkoissa jopa useita tuhansia euroja. Vaihtoehtoisesti lentoja ja hotelleja voi vertailla aiheeseen erikoistuneilla sivustoilla.
Miten matkakulut lasketaan?
Matkakuluja laskettaessa on hyvä ottaa huomioon välittömät ja välilliset kustannukset. Matkojen ja majoituksen lisäksi on hyvä tutkia etukäteen paikallista hintatasoa ja määritellä päiväbudjetti sen perusteella. Päiväbudjettiin voi kuulua esimerkiksi ruokailut, pääsyliput, julkisen liikenteen kustannukset. Lisäksi yllättäviä menoja varten on hyvä varata 10-15 prosenttia budjetin päälle.
Mitä mukaan lomamatkalle?
Lomamatkalle mukaan otettavat tavarat on syytä miettiä huolella paikallisen lämpötilan ja lomamatkan luonteen mukaisesti. Mikäli lähdet aurinkolomalle, kannattaa huolehtia myös aurinkovoiteiden ja hellehattujen mukaan pakkaamisesta ihon suojaamisen vuoksi. Arktisiin lämpötiloihin suuntautuvilla lomilla on erittäin tärkeää pakata tarpeeksi paljon lämmintä päälle. Aktiviteettilomalla on taas syytä panostaa laadukkaisiin varusteisiin.