Black Friday 2019 Tarjoukset – vinkit parhaimpiin mustan perjantain ostopaikkoihin

Milloin on Black Friday vuonna 2019? Tämä kysymys toistuu aina loppuvuoden kuumimman shoppailupäivän ja Black Friday tarjousten riemujuhlan lähestyessä, sillä yhtä kiinteää päivämäärää ei Black Fridaylle ole: se vietetään aina kiitospäivän jälkeisenä päivänä, eli marraskuun neljännen torstain (kiitospäivä) jälkeisenä perjantaina.

Vuonna 2019 Black Friday eli Musta Perjantai on perjantaina 29. marraskuuta.

Black Friday eli suomalaisittain Musta Perjantai on etenkin Yhdysvalloissa merkittävimmäksi yksittäiseksi ostospäiväksi noussut päivä, jonka aikana kaupat ja yritykset niin verkossa kuin myymälöissä pyrkivät tarjoamaan huimia tarjouksia tuotteistaan. Nykymerkityksessään nimitystä on alettu käyttämään laajemmalti 1980-luvulta alkaen, Suomeen Black Friday levisi 2010-luvun alussa.

Vuonna 2005 internetkaupan vielä kasvaessa, syntyi idea Cyber Mondaysta joka luotiin alunperin verkkovastineeksi vahvasti kivijalkakauppaan liitetetyn Black Fridayn vastapainoksi. Myöhemmin myös Black Friday siirtyi nettitarjouksien aikakauteen ja vakiintuneeksi osaksi verkkokauppojen vuosittaista markkinointikalenteria.

Kannattaa huomioida, että moni yritys Black Fridayn alla aloittaa tarjousten julkistamisen jo hyvissä ajoin ennen perjantaita.

Black Friday Suomessa 2019

Suomeen tarjouspäivä rantautui 2010-luvun alkupuolella ja tätä nykyä käytännössä kaikki kuluttajille tuotteita ja palveluitaan myyvät yritykset viettävät sitä jossakin muodossa. Suomalaisten sähköpostilaatikot täyttyvät marraskuun lopulla Black Friday -mainoskirjeistä, ja nämä tietenkin kannattaa ainakin kiinnostavien yritysten kannalta käydä läpi.

Black Friday lentotarjoukset

Matkakuumeesta kärsiville Musta Perjantai onkin paras mahdollinen ajankohta matkojen varaukseen. Useat kotimaiset matkatoimistot ovat laatineet houkuttavan hintaisia pakettimatkoja, joiden hinnoista on pudonnut pois jopa satoja euroja. Euroopan kaupunkilomakohteista putoaa helposti myös muutama satanen.

Mikäli unelmakohteesi on ollut kauempana – esimerkiksi Mauritiuksella tai Malediiveilla – nyt voi olla täydellinen ajankohta etsiä itselleen unelmien Black Friday lentotarjous. Alennusprosentit tuntuvatkin ennen kaikkea pidemmän matkojen kohteilla.

Black Fridayn ostokset voikin rahoittaa esimerkiksi matkalainalla. Lainoja on mahdollista vertailla aina 1000-60 000 EUR.

Black Friday lomamatkat

Moni majoitusalan yritys on tarttunut koukkuun ja tajunnut mahdollisuutensa aktiivisiin joulumyynteihin. Esimerkiksi luksushotelliketju Kämp on laatinut erikoistarjouksia, joilla on mukava viettää leppoisia Black Friday lomia. Tämä on myös erittäin ekologinen vaihtoehto, sillä ainutlaatuisten elämyksien nauttimiseksi ei tarvitse enää mennä kauas.

Lisäksi kylpylät tarjoavat avokätisiä tarjouksia, joissa voi säästää kymmeniä prosentteja. Esimerkiksi Naantalin kylpylä mainostaa suuria aleprosentteja, joiden ansiosta voi saada todellista vastinetta rahoilleen.

Risteilymatkat ovat yleensä olleet myös hyvissä tarjouksissa ja esimerkiksi Eckerö Line on tarjonnut useampana vuonna päiväristeilyjä Tallinnaan eurolla.

Black Friday televisiot

Perinteisesti etenkin kodin elektroniikan puolelta löytyy Black Fridayn aikaan mainioita tarjouksia – esimerkiksi televisiota, kannettavaa tai pelikonsolia hankkivan kannattaa käydä Gigantin, Powerin, Verkkokauppa.comin ja vastaavien ketjujen tarjoukset läpi. Jos harkitset elektroniikkahankintoja kulutusluotolla, kannattaa tämä päivä käyttää hyväkseen.

Black Friday puhelimet

Älä kuitenkaan unohda myöskään perinteisempien Prismojen ja Citymarketien Black friday puhelin tarjouksia, sillä nämäkin ovat lähteneet tarjouspäivään mukaan yhä vahvemmin. Uutta puhelinta tai tablet-tietokonetta etsivien taas kannattaa käydä läpi kännykkäoperaattorien kaupat edellämainittujen vaihtoehtojen ohella.

Muutamia muita Suomessa toimivia ja tasokkaita Black Friday -tarjouksia tarjoavia kauppoja tuoteryhmittäin:

 • Black Friday kirjat – Adlibris, CDON, Suomalainen kirjakauppa
 • Black Friday vaatteet – ASOS, Stylepit
 • Black Friday urheilutarvikkeet – XXL, Intersport
 • Black Friday autot ja autolainat - Laakkonen, Metroauto, Autokeskus ja Käyttöauto
 • Ruoka, keittiö – Matsmart, Makujakauppa

Black Fridayn kasvattaessa suosiotaan Suomessa on syytä pitää mielessä, että kaikki päivän black friday tarjoukset eivät välttämättä ole normaalia hintatasoa parempia. Kannattaa siis olla selvillä hankintalistalla olevan tuotteen oikeasta hintatasosta: pelkkä musta hintalappu ei ole tae edullisesta hankinnasta.

Black Friday viihde-elektroniikka suurissa ulkomaalaisissa verkkokaupoissa

Suomalaistenkin käyttämälle verkkokauppajätti Amazonille Black Friday on iso päivä, joskin yrityksen heinäkuinen Prime Day tarjoaa vähintään yhtä paljon viihde-elektroniikka tarjouksia. Etenkin elektroniset sisällöt, kuten e-kirjat, liikkuvat mustana perjantaina isolla volyymilla.

Ensimmäisiä tarjouksia Amazon alkaa julkaista jo marraskuun ensimmäisellä viikolla – vuoden 2019 parhaisiin diileihin kuuluvat yrityksen omat tuotteet, kuten echo dot -tuotteet, mutta myös esimerkiksi Apple-tuotteet ovat saatavilla kelpo tarjouksin. Suomalaisten kannattaa suunnata Amazon.de-osoitteeseen eli Amazonin Saksan maasivuille. Ei hätää, voit silti käyttää sivustoa englanniksi.

Verkko-ostoksia ulkomailta tehtäessä kannattaa pitää mielessä normaalit tulli- ja ALV-maksuja koskevat rajat myös Black Fridayn aikaan – tulli ja verottaja eivät valitettavasti tarjoa päivän kunniaksi alennuksia.

Toimituskuluista pääsee eroon tarttumalla ulkomaalaisten verkkokauppojen digitaalisiin sisältöihin. Esimerkiksi pelialusta Steamin Black Friday -tarjoukset ovat helposti suomalaistenkin ulottuvissa. Samaten Googlen tai Applen sovelluskauppojen diilit kannattaa käydä läpi, mikäli jokin sovellus on hankintalistalla.

Siinä missä harva meistä lähtee kokemaan ”mustan perjantain” huumaa ja hysteriaa päivän syntysijoille Yhdysvaltoihin, voimme kuitenkin tarttua helposti kansainvälisiin diileihin käsiksi verkon välityksellä.

Seuraa puskaradion pöhinää

Parhaat Black Friday -tarjoukset viedään käsistä, eikä kotimaisissa kaupoissa ole välttämättä kovin suuria tavaraeriä saatavilla. Esimerkiksi Verkkokauppa.comin odotetuimmat tarjoukset myydään loppuun alle minuutissa julkaisusta laskettuna. Tarjoustuotteita myydään myös Verkkokaupan myymälöissä, joiden jonot saattavatkin tämän perjantain aamuna olla varsin pitkiä.

Black Friday laina

Black Friday rahoitus voi tulla ajankohtaiseksi, mikäli ostoksia löytyy enemmän kuin tilillä olisi rahaa. Moni meistä haluaa ottaa ilon täysillä irti huippuhyvistä tarjouksista. Esimerkiksi autokaupoissa voi löytää parhaimmillaan viisinumeroisia säästöjä yksittäisistä autoista, joten laina voi tulla todella houkuttavaksi – ja aivan syystäkin.

Kilpailuta lainasi Black Friday ostoksiin, sillä hyviä tarjouksia kuitenkin tippua eetteriin pitkin perjantaita, eikä näistä aina huudella etukäteen.

Kannattaakin seurata erilaisia foorumeita ja nauttia parviälyn parhaista puolista hyvät tarjoukset löytääkseen. Esimerkiksi teknologiaan keskittyneellä sivustoilla foorumeilla käydään aktiivista Black Friday -tarjousten seurantaa reaaliajassa.

Lainan kilpailuttaminen kestää vain muutamia minuutteja

10 000 EUR
183 EUR
 • Ilmainen
 • Et sitoudu mihinkään
 • Lainapäätöksiä yli 25 luotonmyöntäjältä
Esimerkkikorko

Luoton ollessa 10 000€, 6v. laina-ajalla, on kuukausierä 183€. Tällöin luoton kokonaiskulut on 13 158€, nimelliskorko 9,5% ja todellinen vuosikorko 9,92% (sis. 0€ laskutuslisän ja avausmaksun 0€). Luotonmyöntäjien lainasummat vaihtelee 1 000-60 000€, nimelliskorko 4,41–20% (todellinen vuosikorko 4,5-38%) ja laina-aika 1–15v. välillä.

Luotonmyöntäjät käsittelevät kaikki hakemukset automaattisesti varmistaakseen nopeat ja vastuulliset luottopäätökset.

Lainan kilpailuttaminen kestää vain muutamia minuutteja

20 000 EUR
243 EUR
 • Ilmainen
 • Et sitoudu mihinkään
 • Lainapäätöksiä yli 25 luotonmyöntäjältä
Esimerkkikorko

Luoton ollessa 20 000€, 10v. laina-ajalla, on kuukausierä 243€. Tällöin luoton kokonaiskulut on 29 119€, nimelliskorko 8% ja todellinen vuosikorko 8,3% (sis. 0€ laskutuslisän ja avausmaksun 0€). Luotonmyöntäjien lainasummat vaihtelee 1 000-60 000€, nimelliskorko 4,99–20% (todellinen vuosikorko 4,99-38%) ja laina-aika 1–15v. välillä.

Luotonmyöntäjät käsittelevät kaikki hakemukset automaattisesti varmistaakseen nopeat ja vastuulliset luottopäätökset.

Lainan kilpailuttaminen kestää vain muutamia minuutteja

20 000 EUR
243 EUR
 • Ilmainen
 • Et sitoudu mihinkään
 • Lainapäätöksiä yli 25 luotonmyöntäjältä
Esimerkkikorko

Luoton ollessa 20 000€, 10v. laina-ajalla, on kuukausierä 243€. Tällöin luoton kokonaiskulut on 29 119€, nimelliskorko 8% ja todellinen vuosikorko 8,3% (sis. 0€ laskutuslisän ja avausmaksun 0€). Luotonmyöntäjien lainasummat vaihtelee 1 000-60 000€, nimelliskorko 4,99–20% (todellinen vuosikorko 4,99-38%) ja laina-aika 1–15v. välillä.

Luotonmyöntäjät käsittelevät kaikki hakemukset automaattisesti varmistaakseen nopeat ja vastuulliset luottopäätökset.

Vakuudettomat lainat

Lainaa verkkopankkitunnuksilla – hae lainaa netistä

Ensimmäiset lainaa netistä tarjoavat palvelut ilmestyivät Suomessa kuluttajamarkkinoille jo 1990-luvun puolivälissä. Neljännesvuosisata sitten laina hakeminen verkossa ei suinkaan ollut mutkatonta koko kansan puuhaa. Verkkopalveluiden käyttö oli tuolloin lähinnä ensimmäisten edelläkävijöiden etuoikeus, ja tekniikka varsin kömpelöä. Konttorissa käynniltäkään ei vältytty. Toista on 2020-luvulla – lainan hakeminen netistä ilman virkailijoiden kanssa asioimista on arkipäivää ja todella mutkatonta. Samaten eri lainantarjoajien kilpailuttaminen keskenään vie vain muutaman minuutin.

Vakuudettomat lainat

Lainan korkokatto – mistä oikein on kyse?

Lainan korkokatto on käsitteenä hyvin yksinkertainen: kyseessä on joko lain, asetuksen tai sopimuksen nojalla määritelty yläraja korolle – tapauskohtaisesti joko nimelliskorolle tai todelliselle vuosikorolle. Esimeriksi pikavippi korkokatto on Suomen lain perusteella määritelty. Olipa määrittelyperuste mikä tahansa, korkokatto takaa maksimirajan korolle.

Vakuudettomat lainat

Ensiasunnon sisustus – helpot ratkaisut säästävät rahaa

Ensiasunnon sisustus ei aina ole päällimmäisenä asiana mielessä nuorella, joka pääsee vanhempien luota hoitamaan omaa kotitalouttaan ensimmäistä kertaa. Samaten ensiasunnon ostajalla budjettia laadittaessa tavataan usein keskittymään asuntolainaan ja mahdollisiin remontteihin, sisustus nousee harvoin ykkösprioriteetiksi.

Ei artikkeleita

Tutustu useampiin artikkeleihin