Talousvinkit

Käyttölaina

2020-01-10
Zmarta ja Radio Nova yhteistyö

Käyttölaina on arjen tarpeisiin sopiva laina, jota voit hakea aina 60 000 euroon asti. Sinun ei tarvitse sitä hakiessasi ilmoittaa erityistä käyttökohdetta, pelkkä lain vaatima yleinen käyttötarkoitus riittää. Zmartalla valitset kuudesta kategoriasta omaan tilanteeseesi sopivan – yksityiskohtaista selostusta käyttökohteesta ei ole tarpeen laatia.

Käyttölaina sopii erilaisten arkisten kulujen kattamiseen mainiosti. Kyseessä on vakuudeton laina ja takaajia ei siis tarvita, mikä mahdollistaa lainan hakemisen myös erittäin nopeasti. Myönteisen päätöksen saadessasi rahat voivat olla omalla tililläsi jopa samana päivänä!

Zmartan kautta voit tehdä hakemuksen käyttölainaasi varten keskitetysti yhdellä verkkolomakkeella yli 25 eri pankille ja luotonmyöntäjälle. Nopeus on valttikorttimme, sillä lainahakemuslomakkeen täyttäminen vie vain muutaman minuutin, eikä lainapäätösten saamisessakaan yleensä kestä juuri pidempään.

Näin käyttölainaa haetaan

Käyttölainan hakeminen Zmartan kautta onnistuu tuossa tuokiossa. Hakemuslomakkeen löydät suoraan verkkosivustoltamme, ja sen selkeys ei jätä turhia epäilyksiä. Hakemuksen täyttäminen alkaa lainattavasta summasta ja takaisinmaksuajasta, jolle tahdot saada lainapäätöksiä.

Luonnollisesti tarvitsemme joitakin henkilötietoja, kuten henkilötunnus, nimi, osoite, tiedot työsuhteesi luonteesta ja kuukausituloista. Nopeiten tunnistuminen tehdää mobiilivarmenteen kautta jolloin lainahakemus onnistuu ilman verkkopankkitunnuksia. Näin voimme varmistaa, että olet luottokelpoinen ja taata samalla onnistuneen käyttölainan hakukokemuksen molemminpuolisesti.

Mikäli haet lainaa yhteishakijan kanssa, täytetään myös hänen tietonsa tässä vaiheessa. Yhteishakijan kanssa lainan hakeminen saattaa tehdä saatavista lainapäätöksistä kannaltasi ehdoiltaan parempia.

Palvelumme kattaa yli 25 erilaista pankkia ja luotonmyöntäjää. Saat keskitetysti lainapäätökset näiltä toimijoilta, mikä on kannaltasi yksi palvelumme merkittävimmistä eduista. Sen sijaan, että lähettäisit yksittäisiä hakemuksia näille kaikille, hoidat homman kerralla ”yhden luukun” kautta.

On luonnollista, että pankkien ja luotonmyöntäjien suuren määrän myötä saamasi lainapäätökset voivat poiketa toisistaan suuresti. Onneksi palvelumme avulla helppoa on paitsi lainan hakeminen, myös luotonmyöntäjien ehtojen keskinäinen vertailu!

Käyttölaina ja takaisinmaksu

Kun haet lainaa, yksi tärkein tekemäsi päätös on päätös sen takaisinmaksun aikataulusta. Pidä huoli siitä, että valitset omaan talouteesi realistisesti sopivan lyhennyserän ja aikataulun.

Takaisinmaksun suhteen on syytä olla aina hieman ”löysää”: älä viritä talouttasi äärimmilleen. Lainan lyhennyserän ja kuukauden muiden pakollisten menojen jälkeen sinulle tulisi jäädä rahaa myös yllättäviin menoihin. Näin estät ennalta lainakierteeseen joutumisen ja uuden lainan hakemisen vanhan käyttölainan päälle.

Käyttölaina on siitä joustava lainatuote, että voit halutessasi maksaa sen vaikka kerralla pois. Pienin vaadittava lyhennys ei sido sinua tässä suhteessa. Samaten voit tehdä minimilyhennystä isompia lyhennyksiä.

Älä kuitenkaan anna pienen kuukausittaisen lyhennyssumman sokaista sinua: jos korko lainallesi on korkea ja takaisinmaksuaika pitkä, voi pieni lyhennyssumma tehdä lainasta erittäin kalliin. Takaisinmaksun suhteen on aina syytä pitää mielessä kokonaisuus, ei tuijottaa vain yhtä lukua, olipa se sitten korkoprosentti, lainan marginaali, lyhennyserä tai lainan kokonaissumma.

Lainalle on monta käyttöä – juuri sinun tarpeesi mukaan

Palvelumme kautta tehdään lainavertailuja mitä erilaisempiin tarkoituksiin. Moni toteuttaa unelmaansa: kyseessä voivat olla esimerkiksi puuttuvat eurot lomamatkaan, josta on ollut puhe vuosikausia. Vaihtoehtoisesti ne ovat tarvittavat tonnit kesäiseen kaaraan, joka kehrää Suomen suviyössä.

Käyttölainan alla toteutettavat unelmat voivat olla myös arkisia ja monen mielestä hieman järkevämpiä kuin edelliset esimerkit. Toisinaan esimerkiksi yritystä varten voi olla vaikea saada lainaa, mikäli ei omaa pitkää kokemusta soveltuvalta alalta.

Vaikka oma tuttu pankki ei idealle lämpenisikään, haave voi silti olla toteuttamiskelpoinen. Kauttamme sopivan lainapäätöksen voi saada myös esimerkiksi yrityksen alkutaipaleella tehtäviä hankintoja tai yllättävien kulujen kattamista varten.

Arjen avuksi käyttölaina on erinomainen apu etenkin sen joustavuuden ansiosta. Voit valita hakemusta tehdessäsi itsellesi sopivalle summalle jopa 60 000 euroon asti.

Luottoa löytyy riittävästi siis useampiin arjen yllättäviin menoihin. Joustoa löytyy myös laina-ajan suhteen: lainalaskurimme avulla voit vertailla helposti ja selkeästi maksettavia kuukausieriä eri lainamäärillä ja takaisinmaksuajoilla. Haettava laina on helppo suhteuttaa henkilökohtaiseen taloudelliseen tilanteeseen.

Usein lainalle on tarvetta ennemmin kuin myöhemmin. Me ja palvelumme piiriin kuuluvat luotonmyöntäjät ymmärrämme tämän: arjen äkilliset menot todella ovat äkillisiä, eikä kaikkia hankintoja yksinkertaisesti voi lykätä tuonnemmaksi.

Toisaalta jokaisen kohdalle saattaa iskeä sellainen tarjous, joka ei toistu: joskus elämäsi tilaisuus saattaa olla saatavilla vain rajoitetun ajan, ja silloin tilille kaivataan katetta nyt eikä viidestoista päivä. Onneksi käyttölainaa voi saada varsin nopeallakin aikataululla: rahat voivat olla tililläsi jo samana päivän kuin teit hakemuksen!

Erilaiset osamaksusopimukset ovat jo vuosikymmeniä olleet monille tapa tehdä erilaisia hankintoja silloin kun käteismaksu ei ole ollut mahdollinen. Käyttölaina voi kuitenkin tulla kuluiltaan merkittävästi erilaisia osamaksusopimuksia edullisemmaksi, etenkin jos maksat useampia osamaksuja samanaikaisesti. Älä siis suotta arastele lainahakemuksen tekemisessä!

Kuinka paljon tarvitset lainaa?

Omaa lainantarvetta on aina syytä harkita tarkoin, samaten omaa taloudellista tilannettaan. Kysymys ”kuinka paljon tarvitsen lainaa?” sisältää oikeastaan kaksikin kysymystä – sen, onko oman tarpeeni pienlaina, suuri vai jotakin siltä väliltä, sekä sen, kuinka suuren summan tarvitsen sitä.

Todella suuri käyttölainan tarve on oikeastaan hakijalle ilmeinen: kyse on usein menosta, joka ilmaantuu yllättäen ja jota ei voi lykätä. Esimerkiksi asuntoon ja autoon äkillisesti ilmaantuvat remontintarpeet ovat tällaisten kulujen aiheuttajia – nämä ovat arkemme sujuvuuden kannalta äärimmäisen tärkeitä useimmille meistä.

Erilaisia tavarahankintoja varten lainaa ei sen sijaan tarvita useinkaan niin kipeästi: kulutuselektroniikan tarjoukset toistuvat kyllä, ja lisäksi tavarahankintoja vaivaa usein nopea ja merkittävä arvonalenema. Aikuisten oikeasti hyviin tarjouksiin voi silti harkita tarttuvansa myös kulutusluoton avulla.

Lainan suuruuden suhteen kannattaa olla realisti. Jos tiedät tarkalleen, miten suuri sinulle aiheutuva kulu on, hae lainaa juuri tämän summan verran äläkä yhtään enempää. Sen sijaan, jos kyse on esimerkiksi remonttiprojektista, jonka tarkat kustannukset eivät ole vielä tiedossa, jätä arvioosi hieman liikkumavaraa lainahakemusta tehdessäsi.

Lainan hakemisen edellytykset

Zmartan lainan kilpailutus on tarkoitettu aivan tavallisille ihmisille, jotka tarvitsevat tukea unelmiensa toteuttamiseen. Joitakin perustavanlaatuisia edellytyksiä sinun tulee kuitenkin täyttää, jotta voit hakea kauttamme käyttölainaa.

Ensinnäkin, sinun oltava vähintään 20-vuotias. Pelkkä täysi-ikäisyys ei siis vielä riitä. Sinulla tulee olla myös säännölliset tulot, joko palkkatulojen tai eläkkeen kautta. Lisäksi tarkastamme luottotietosi jokaisen tekemäsi hakemuksen yhteydessä, joten luottotietojen tulee siis olla kunnossa. Lainahakemukseen tarvitaan niin ikään tiedot mahdollisista muista lainoistasi ja luotoistasi. Mikäli niiden määrä on luotonmyöntäjän arvion mukaan liian suuri, saattaa lainapäätös karahtaa siihen, tällöin kannattaa harkita lainojen yhdistämistä.

Mikäli nämä asiat ovat kunnossa ja luotonmyöntäjän taloudellisesta tilanteestasi tekemä päätös on positiivinen, ovat mahdollisuutesi myönteiseen lainapäätökseen hyvät. Kaikki hakemukset käsitellään automaattisesti, mikä tekee päätöksistä puolueettomia ja takaa niiden saamisen nopeasti.

Taloudellisen tilanteensa suhteen on myös hyvä harjoittaa itsearviointia ja sitä kannattaa aina pyrkiä kohentamaan, joten vanhaa ja olemassa olevaa lainaa on hyvä myös kilpailuttaa. Voit yllättyä iloisesti, mikäli saat paremmat ehdot lainallesi.

Ota kuitenkin huomioon, että jos saatkin jollakin kertaa kielteisen päätöksen lainahakemuksellesi, ei kyseessä ole ikuinen ”tuomio”. Kun tilanteesi muuttuu esimerkiksi muiden maksamiesi luottojen tai palkkatulojen osalta, voit vapaasti hakea lainaa uudelleen ja myönteinen päätös on mahdollinen.

Käyttölainaa voi saada ilman vakuuksia sekä ilman takaajia. Koska sen saamiseen ei vaadita vakuuksia tai lainan takausta, edellä mainitut tiedot riittävät. Lainan hakeminen on todella nopeaa myös tämän ansiosta. Sinun ei tarvitse hankkia ketään takaajaksi. Jokainen takaajaan etsinyt tuntee prosessin mutkikkuuden vaivalloisuuden. Sinun ei tarvitse asettaa myöskään taloasi tai kesämökkiäsi pantiksi.

Vakuudettomuus merkitsee sitä, että sinun ei esimerkiksi mahdollisten takaisinmaksuun liittyvien vaikeuksien kohdalla tarvitse pelätä sen puolesta, että vakuudeksi asetettua taloa oltaisiin viemässä altasi. Vakuudeton käyttölaina saattaa toki olla korkokustannuksiltaan hieman vakuudellista lainaa korkeampi. Toisaalta Zmartan vertailupalvelun avulla löydät helposti ja nopeasti näiden joukosta koroiltaan sen kaikkein edullisimman lainan.

Enemmän tässä kategoriassa

Katso kaikki
7 hva nordmenn lante penger til båt
Talousvinkit Miten rikastua?
Monet haaveilevat äkkirikastumisesta. Mutta onko se edes mahdollista, jos onni ei potkaise lotossa?
Lamppu
Talousvinkit Arjen parhaat säästövinkit
Mistä kaikesta arjessa voi säästää? Tutustu vinkkeihimme ja hyödynnä niitä kesäkassan kartuttamisessa.
Säästöpossu
Talousvinkit Eläkesäästäminen on hyvä aloittaa ajoissa
Eläkesäästämisestä kannattaa tehdä omannäköistä, jotta saisit parhaat voitot ja ymmärtäisit pitkäaikaisen sijoittamisen ...