Luotto

Luottotili – tietoa ja vinkit

2021-12-20
Zmarta ja Radio Nova yhteistyö

Luottotili on joustava vakuudeton rahoitusvaihtoehto. Luottotililtä voit nostaa rahaa aina tarpeen mukaan ja maksat korkoa vain siitä osasta, jonka olet nostanut käyttöösi.

Monen pankin ja luotonmyöntäjän tarjoama luottotili toimii samalla tavalla kuin luottokorttikin. Erillisen kortin sijaan rahaa vain siirretään luottotilin kautta omaan käyttöön.

Luottotililtä nostettua lainaa maksetaan aina kuukausittain takaisin, jolloin takaisinmaksettu lainaosuus palaa luottotilille käytettäväksi. Tililuottoa voi käyttää joustavasti aina silloin, kun sitä tarvitsee.

Tältä sivulta löydät kaiken tiedon tililuotosta, sen hakemisesta ja erilaisista tilanteista, joissa siitä on apua.

Sisällysluettelo:

 • Mikä on luottotili?

 • Mihin käyttöön luottotili sopii?

 • Luottotili vs tavallinen vakuudeton laina

 • Miten nopeasti tililuottoa saa?

 • Kaupat ja yritykset, jotka tarjoavat luottotiliä

 • Tililuotto pankista

 • Henkilökohtainen luottotili

 • Yritysluottotili

 • Erilaisten tililuottojen vertailu

 • Vanhan luottotilin kilpailuttaminen

 • Tililuoton luottoraja ja sen korottaminen

 • Jatkuva luottosopimus ja takaisinmaksu

 • Tililuoton hyvät ja huonot puolet

 • Näin voit hakea tililuottoa

Mikä on luottotili?

Luottotili on luottokortin tavoin toimiva vakuudeton rahoitusmuoto. Luottotililtä voi nostaa rahaa aina tarpeen mukaan omaan käyttöönsä, ja korkoja maksetaan ainoastaan tästä nostetusta osuudesta.

Tililuotto on oikeastaan ennakkoon haettava lainapäätös, jonka nojalla rahaa voi nostaa joustavasti aina tarpeen tullen käyttöön.

Tililuottoon liittyy aina tietty maksimilainsumma, jota kutsutaan myös luoton limiitiksi. Tämä limiitti määrittää, paljonko lainaa voi olla kerrallaan nostettuna luottotililtä.

Luottotili on siis:

 • Vakuudeton lainatyyppi

 • Pitkäkestoinen lainavaihtoehto

 • Sopii hätävaraksi ja yllättäviin rahoitustarpeisiin

Zmartan kautta voi helposti kilpailuttaa luottotilin ja kaikki muut lainatyypit yhdellä lainahakemuksella. 

Tililuottoa kutsutaan monella eri nimellä, ja saatat törmätä myös esimerkiksi joustoluotto, joustolimiitti tai joustorahoitus nimiin. Nämä kaikki tarkoittavat yleisesti samaa asiaa, joskin eri paikoissa lainatuotteissa voi olla omanlaisiaan ominaisuuksia.

Tililuoton ja -lainan takaisinmaksu

Tililuoton kautta nostettua lainaa maksetaan takaisin yleensä kuukausittaisina maksuerinä. Voit usein saada käyttöösi myös lyhennysvapaan kuukauden, jolloin lainan takaisinmaksua voi suunnitella joustavasti omaan talouteen sopivaksi.

Tililuotto on siitä kätevä vaihtoehto, että maksat kuluja vain siitä osasta luottoa, jota olet oikeasti käyttänyt. Korkoja ei siis makseta koko luottolimiitistä vaan ainoastaan omaan käyttöön nostetusta summasta.

Maksaessasi luottoa takaisin saat aina takaisin maksetun lyhennyksen verran lisää luottoa käyttöösi. 

Mihin käyttöön luottotili sopii?

Luottotili sopii loistavasti kaikkiin niihin tilanteisiin, missä esimerkiksi luottokorttia yleensä käytetään. Se onkin oiva vaihtoehto erilaisiin tilanteisiin, missä lainaa tarvitaan nopeasti.

Luottotili on myös hyvä vaihtoehto silloin, jos esimerkiksi projektia varten tarvittava lainasumma ei ole täysin tiedossa. Tililuottoa voi käyttää aina juuri sen verran kuin sitä tarvitsee, vaikka haettu luottolimiitti olisikin isompi.

Esimerkkejä luottotilin käyttökohteista:

 • Yllättävien menojen, kuten autohuollon tai hammaslääkärikulujen kattamiseen

 • Lomamatkan tai remontin kulujen kattamiseen, jos tarkkaa summaa ei ole tiedossa

 • Kausityöläisen avuksi eri kuukausien rahatilanteen tasoittamiseksi

 • Hätävaraksi eri tilanteisiin

Luottotili arjen yllättävien menojen kattamiseen

Arjen yllättäviin menoihin luottotili sopii hyvin. Yksittäiset isot kulut, kuten auton huolto tai hammaslääkärikäynti, voivat syödä ison osan kuukauden budjetista, mutta luottotilin avulla näitä kuluja on mahdollista tasata.

Luottotili sopii hyvin myös kaikkiin muihin isompiin hankintoihin ja yksittäisiin kulueriin, joita arjessa väkisinkin tulee. Luottotili on vaihtoehto perinteiselle pankin kautta hankittavaan luottokorttiin. 

Luottotili lomamatkan rahoitukseen

Luottotili sopii loistavasti myös lomalle, jolloin kustannuksia syntyy usein esimerkiksi ravintoloissa käynnistä, lennoista ja hotellista. Luottotili on joustava ratkaisu, sillä voit käyttää sitä juuri tarvitsemasi määrän.

Lainaa voi nostaa käyttöönsä myös nopealla aikataululla, joen mahdolliset ennakoimattomat lisäkulut on myös helppo rahoittaa sen avulla.

Mihin luottotili ei sovi?

Luottotili on hyvin yleinen rahoitustyyppi, jota suomalaiset käyttävät moniin ihan tavallisiin asioihin. Kyseessä on vakuudeton laina, jota ei sidota mihinkään tiettyyn käyttötarkoitukseen. Tililuottoa voi siis käyttää haluamallaan tavalla, eikä varsinaisia vääriä tapoja ole.

Koska markkinoilla on monia muitakin lainatyyppejä, ei luottotili kuitenkaan ole aina kaikista paras vaihtoehto.

Luottotili ei yleensä ole hyvä ratkaisu ison kertaluonteisen kuluerän rahoittamiseen. Tämä johtuu siitä, että tililuoton korko on usein kertaluonteista lainaa isompi ja se on suunniteltu nimenomaan pitkäaikaiseksi luotoksi.

Tyypillisesti tililuotto ei ole siis paras vaihtoehto esimerkiksi yksittäisen isomman ostoksen, kuten auton tai veneen rahoitukseen. Tililuottoa ei myöskään aina ole mahdollista saada yhtä paljoa kuin kertaluonteista lainaa.

Luottotili vs tavallinen vakuudeton laina

Luottotili on selvästi erilainen lainatuote kuin tavallinen vakuudeton laina. Erona on etenkin tavallisen lainan kertaluonteisuus sekä tililuoton mahdollisuus käyttää lainaa myös osissa.

Tärkeimmät erot luottotilin ja tavallisen vakuudettoman lainan välillä:

 • Luottotili on pitkäaikainen luotto.

  Voit käyttää luottotiliä useamman kerran, sillä käytetty ja takaisin maksettu laina palautuu aina luottotilille käyttöösi. Tavallinen vakuudeton laina maksetaan vain kerran, ja uutta lainaa varten tarvitset uuden lainapäätöksen.

 • Luottotiliä ei ole pakko nostaa kerralla käyttöön.

  Luottotilillä on tietty maksimisumma eli limiitti, mutta tiliä ei ole pakko nostaa kerralla kokonaan. Sen sijaan luottotililtä voi nostaa aina lainaa tarpeen vaatiessa.

 • Luottotilin maksimisumma on pienempi.

  Tililuottoa ei voi usein saada niin isoon summaan asti kuin tavallista vakuudetonta lainaa.

 • Tililuoton korko on usein korkeampi.

  Koska luottotili on pitkäkestoinen luotto, siinä on yleensä myös korkeampi korko kuin tavallisessa kertaluonteisessa lainassa.

Luottotili on joustava vaihtoehto perinteiselle lainalle, mutta siinä on myös paljon samoja piirteitä. Luottotili on vakuudeton laina, jota voi hakea kätevästi netin kautta ja sitä tarjoaa usea pankki sekä luotonmyöntäjä. Myös luottotiliä koskee samat lainsäädännölliset vaatimukset esimerkiksi korkokaton osalta.

Luottotilin kokonaiskuluja voit verrata suoraan todellisen vuosikoron perusteella, jossa otetaan huomioon pelkän koron ohella myös kaikki muut siihen liittyvät lainanhoitokulut.

Jos tiedät tarvitsevasi pitkäaikaista luottoa useaan asiaan, tililuotto on tyypillisesti edullisempi ja huomattavasti helpompi vaihtoehto. Sen sijaan, että ottaisit usean pienemmän lainan, voit nostaa rahaa aina joustavasti tarpeen mukaan luottotililtä.

Miten nopeasti tililuottoa saa?

Luottotili on hyvä vaihtoehto nopeaan rahan tarpeeseen. Jos luottotilin on hankkinut jo etukäteen, ei jokaista uutta nostokertaa varten tarvita erillistä lainapäätöstä, vaan voit saada lainan heti tilillesi.

Tililuoton kautta voit siis saada aina rahaa käyttöösi nopeammin kuin uuden lainahakemuksen tekemällä. Tästä syystä se sopii hyvin yllättäviinkin tarpeisiin.

Jos sinulla taas ei ole vielä luottotilisopimusta, onnistuu myös sen tekeminen varsin nopeasti – Zmartan kilpailutustyökalun avulla teet lainahakemuksen kerralla useaan pankkiin ja luotonmyöntäjään ja saat tarjouksia jo nopeasti.

Rahan nostaminen luottotililtä

Luottotililtä voi nostaa rahaa yleensä rahoituslaitoksen tai pankin nettisivulta tai esimerkiksi mobiilisovelluksen kautta. Tarkat rahan nostamiseen liittyvät vaiheet voivat hieman poiketa eri pankkien osalta, ja lisätietoa saat aina lainan myöntäneeltä yhtiöltä.

Rahan nostaminen on joka tapauksessa aina nopeaa jatkuvan luottosopimuksen ansiosta. Nostovaiheessa sinun ei enää tarvitse tehdä uusia hakemuksia tai vastaavaa.

Kaupat ja yritykset, jotka tarjoavat luottotiliä

Nykyään useat yritykset ja luotonmyöntäjät tarjoavat luottotiliä ja esimerkiksi osamaksua asiakkailleen. Aiemmin monet kaupat saattoivat tarjota asiakkailleen luottokortteja, mutta nykyisin tarjolla on usein kortittomia rahoitusvaihtoehtoja jonkun yhteistyökumppanin kautta.

Rahoitusvaihtoehtoja on tarjolla niin elektroniikkakaupoissa, autokaupoissa kuin erilaisissa verkkokaupoissakin. Lisäksi esimerkiksi operaattorit tarjoavat usein puhelimille korottomia osamaksuvaihtoehtoja. 

Kaupan tai verkkokaupan tarjoaman luottorahoituksen kanssa on syytä aina olla tarkkana ja tutustua tarkoin luoton ehtoihin. Ota aina huomioon ainakin:

 • Tililuoton korko

 • Kaikki muut kulut

 • Todellinen vuosikorko ostokselle

 • Luoton kokonaiskustannukset

Netissä eri luottotilien vertailu on helpompaa ja Zmartan avulla löydät helposti halvimman vaihtoehdon itsellesi.

Tililuotto pankista

Moni kotimainen ja ulkomainen pankki tarjoaa asiakkailleen luottotiliä. Tililuotolle on olemassa monia erilaisia nimiä, ja ihan perinteinen luottokorttikin on eräänlainen tililuotto.

Monessa pankissa on myös mahdollista siirtää luottokortin luottoa käytettäväksi omalle tilille, jolloin esimerkiksi verkkokauppaostokset voi tehdä suoraan verkkopankin kautta ilman korttia.

Pankit tekevät yhteistyötä myös kivijalkakauppojen kanssa. Moni kaupasta saatava luotto toteutetaan yhteistyössä kolmannen osapuolen, kuten pankin, kanssa.

Kotimaisten pankkien ohella luottotiliä ja muita vastaavia rahoitustuotteita on mahdollista hakea myös ulkomaisista pankeista ja luotonmyöntäjiltä. Pankilla on vain oltava Finanssivalvonnan toimilupa, jotta se voisi tarjota luottotiliä suomalaisasiakkaille.

Moni pankki tarjoaa tililuottoa, mutta sitä ei ole kuitenkaan pakko ottaa omasta pankista. Voit hakea tililuottoa useasta paikasta ja kilpailuttamalla saat usein edullisimman tarjouksen.

Henkilökohtainen luottotili

Henkilökohtainen luottotili on omaan yksityiseen käyttöön tarkoitettu tililuotto. Henkilökohtaisen luottotilin korko ja limiitti määritetään aina yksilöllisesti henkilön omien tietojen perusteella. 

Tavallinen luottotili on suunnattu yksityishenkilön omaan käyttöön, ja sitä voi käyttää esimerkiksi yllättävien menojen tai muiden arjen tarpeiden kattamiseen. Luottotililtä voi nostaa rahaa käytettäväksi suoraan omalle pankkitilille.

Zmartan kautta voit hakea erilaisia vakuudettomia lainoja henkilökohtaiseen käyttöön. Henkilökohtainen luottotili on oiva vaihtoehto jatkuvaksi luottosopimukseksi.

Yritysluottotili

Yrityksen luottotili on yleinen vaihtoehto yrityksille, jotka kaipaavat joustavaa vaihtoehtoa talouden hoitamiseen. Useat pankit tarjoavat yrityksille lainaa tililuoton muodossa, jolloin tiliä voi käyttää joustavammin.

Yrityksen luottotili sopii erityisen hyvin sellaisille yrityksille, joiden toiminta on kausittaista. Tililuoton avulla on helppo tasata rahavirtaa siten, että saldoa on käytettävissä myös hiljaisempina kuukausina.

Yritysluottotiliä tarjotaan sekä pienemmille että isommille yrityksille, ja tililuoton limiitti eli maksimiraja määritetään aina yksilöllisesti yrityksen tarpeisiin sopivaksi.

Nykyään yrityksille on tarjolla entistä monipuolisemmin erilaisia lainatuotteita ja rahoitusvaihtoehtoja. Tililuoton ohella yritykset voivat hakea rahoitusta lyhytaikaiseen tai pidempiaikaiseen tarpeeseen esimerkiksi tavallisen yrityslainan tai joukkorahoituksen kautta. 

Vertaile erilaiset luottotilit

Luottotili on yleinen lainatuote, jota tarjoaa lukuisat pankit ja lainantarjoajat. Tililuottoa hakevan asiakkaan on aina syytä tutustua tarkoin kaikkiin lainaehtoihin ja -kustannuksiin sekä vertailla erilaiset tilivaihtoehdot tarkoin.

Keräsimme kasaan tärkeimmät asiat, jotka kannattaa ehdottomasti ottaa huomioon luottotilejä vertaillessa:

 • Luoton korko

  – korko on yleisesti kaikkein isoin kulu kaikissa lainatuotteissa, joten se kannattaa aina tarkastaa. Matalampi korko on aina parempi, ja kilpailuttamalla voit saada juuri sinulle parhaan koron.

 • Luottotilin limiitti

  – limiitti eli maksimiraja kertoo, paljonko luottoa on mahdollista maksimissaan käyttää. Jos limiitti on vaikka 3 000 euroa, käytössäsi voi olla kerralla 3 000 euroa lainaa. Luottotilille palautuu aina nostettavaa saldoa, kun maksat lainaa takaisin.

 • Takaisinmaksun ehdot

  – takaisinmaksun ehtoihin kannattaa aina tutustua tarkoin, jotta kuukausierä olisi aina talouteesi sopiva. Samalla kannattaa tarkastaa tiedot myös mahdollisista lyhennysvapaista kuukausista ja niihin liittyvistä ehdoista.

 • Luoton käyttö

  – tutustu myös tarkoin luoton käyttöön liittyviin asioihin; nostetaanko rahat käyttöön suoraan tilille, vai onko luotto esimerkiksi käytettävissä vain tietyissä kaupoissa?

 • Kaikki muut kulut
  – pelkän luoton koron ohella ota huomioon myös muut tililuoton käyttöön liittyvät kustannukset. Voit tarkastaa todellisen vuosikoron kautta kaikki kulut ja koron yhteensä.

Mitä eroa on eri nimityksillä?

Luottotilin ohella erilaisia jatkuvia luottosopimuksia kutsutaan esimerkiksi joustoluotoksi, joustolimiitiksi ja joustavaksi luotoksi. Nämä termit eivät esimerkiksi lainsäädännöllisesti eroa toisistaan, vaan kaikkia jatkuvia luottosopimuksia käsitellään samalla tavalla.

Suosittelemme eri lainatuotteita verratessa tutustumaan aina lainan ehtoihin ja tarkkoihin lainatietoihin. Pelkkä lainan nimi ei vielä välttämättä kerro kaikkea.

Näin toimii Zmartan luottotilien vertailu

Zmarta on palvelu, jonka avulla voit helposti kilpailuttaa ja vertailla lainat yhdellä hakemuksella. Yhdellä lainahakemuksella voit vertailla kaikki luottotilit ja muut vakuudettomat lainat.

Palvelun käyttö ei maksa sinulle mitään, eikä lainahakemuksen tekeminen sido mihinkään. Kilpailutus on siis riskitöntä, mutta voit saada sen avulla parempaa lainaa.

1. Täytä lainahakemus

Täytä aluksi lainahakemuksesi. Syötä tiedot haetusta lainasummasta sekä sopivasta kuukausierästä.

Lisäksi kysymme henkilötietojasi ja tietoa elämäntilanteestasi, jotta lainanmyöntäjät ja pankit voisivat tarjota sinulle lainatarjouksia.

 2. Kilpailutamme tililuotot puolestasi

Seuraavaksi välitämme lainahakemuksesi lukuisille pankeille ja luotonmyöntäjille, jotka voivat tehdä omia tarjouksiaan hakemuksesi perusteella. Saat lainatarjouksia jo nopeasti hakemuksen täyttämisen jälkeen.

3. Valitse sinulle sopiva rahoitusratkaisu

Tarjousten perusteella voit itse valita sinulle sopivimman vaihtoehdon lainatuotteen ominaisuuksien tai hinnan perusteella. Kilpailutuksen avulla voit saada edullisimman mahdollisen koron ja tehdä sopimuksen luotosta suoraan edullisimman rahoitusyhtiön tai pankin kanssa.

Vanhan luottotilin kilpailuttaminen

Vanha luottotili kannattaa aina silloin tällöin kilpailuttaa. Erityisesti, jos käytössäsi on vanha vuosia sitten tehty luottosopimus, kannattaa tarkastaa, saisitko nykyään lainasopimukseesi alhaisemman koron.

Vuosien varrella lainojen kilpailutilanne on kiristynyt, lainsäädäntö on tiukentunut ja Zmartan kaltaiset lainan kilpailutustyökalut ovat tehneet kuluttajista hintatietoisempia laina-asiakkaita. Korot ovat siis monessa tapauksessa laskeneet yleisissä vakuudettomissa lainoissa.

Jatkuvien luottosopimusten etuna on niiden helppous, mutta samalla laina jää helposti aina kilpailuttamatta, jolloin saatat maksaa korkoa enemmän kuin olisi tarpeen.

Jos elämäntilanteesi on vielä välissä ehtinyt muuttua, ja saat esimerkiksi parempaa palkkaa kuin aiemmin, suosittelemme ehdottomasti tarkastamaan, millaisen koron ja luottolimiitin lainalle voisi nyt saada.

Zmartalla voit kilpailuttaa helposti vanhat lainasi. Voit myös yhdistää aiemmin nostamasi pikavipit ja muut kertalainat yhdeksi yhdistelylainaksi ja maksaa vain yhtä lainaa pois.

Kuka voi hakea tililuottoa?

Tililuoton hakemiseen liittyy samat rajoitukset kuin kaikkiin muihinkin vakuudettomiin lainoihin. Zmartan kautta vakuudetonta lainaa voi hakea, jos seuraavat ehdot täyttyvät:

 • Olet vähintään 20-vuotias

 • Sinulla on säännölliset palkka- tai eläketulot

 • Sinulla on puhtaat luottotiedot ilman maksuhäiriömerkintöjä

Jokainen pankki ja luotonmyöntäjä voi myös asettaa omat rajoituksensa luottotilin sekä muiden vakuudettomien lainojen käyttöön. Esimerkiksi pienituloisen opiskelijan on vaikeampi saada lainaa kuin säännöllisissä palkkatöissä olevan mallikkaasti raha-asiansa hoitaneen.

Tietosi voivat vaikuttaa myös saadun lainatarjouksen korkoon ja kuluihin. Rahoitusta myönnetään aina luotonmyöntäjän oman riskikartoituksen perusteella.

Tililuoton luottoraja ja sen korottaminen

Tililuoton luottoraja eli limiitti on maksimisumma luotolle, jota voit nostaa. Se kertoo siis, paljonko lainaa voi olla kerralla nostettuna luottotililtä. 

Luottorajan korotus voi tulla vastaan monissa tilanteissa. Jos tarvitsetkin äkillisesti enemmän luottorajaa, voit hakea luottorajan korotusta. 

Jos luottorajaa haluaa korottaa, onnistuu se usein:

 • Joko ottamalla yhteyttä rahoituksen tarjoajaan

 • tai kilpailuttamalla tililuoton uudestaan korkeammalla luottorajalla

Tililuoton maksimirajan nostaminen voi joissain tapauksissa onnistua nopeallakin aikataululla, ja luottorajan korotuksen hakemus onnistuu usein esimerkiksi pankin mobiilisovelluksen kautta.

Näin toimii tililuoton luottoraja:

 • Luoton maksimiraja kertoo, paljonko lainaa voi olla kerralla nostettuna

 • Luottoa palautuu aina käytettäväksi sitä mukaan, kun lyhennät nostettua lainaa

 • Luottoraja on yksilöllinen ja määritetään lainasopimuksen tekemisen hetkellä

 • Voit hakea korotusta luottorajaan suoraan rahoituksen myöntäjän kautta

Luottorajan korotus on mahdollista myös esimerkiksi tulojesi noustessa. Vaatimuksena on usein, että olet hoitanut raha-asiasi moitteettomasti – sekä tililuoton että mahdollisten muiden lainojen osalta.

Jatkuva luottosopimus ja takaisinmaksu

Jatkuva luottosopimus viittaa kaikkiin lainatyyppeihin, joissa voit nostaa aina käyttöösi lainaa tietyn lainan maksimirajan perusteella. Jatkuvassa luottosopimuksessa määritetään etukäteen luottoraja, ja voit nostaa käyttöösi rahaa aina rajaan asti niin kauan, kun luottosopimus on voimassa.

Jatkuvassa luottosopimuksessa lainaa lyhennetään käytetyn lainan perusteella. Luottotili on tyypillinen esimerkki jatkuvasta luottosopimuksesta, mutta myös esimerkiksi luottokortti ja joustoluotto ovat jatkuvia luottosopimuksia.

Jatkuvan luottosopimuksen vastakohta on kertaluotto, joka maksetaan aina tehdyn lainasopimuksen mukaisesti suoraan lainanhakijalle. Kertaluottoa ei ole mahdollista jatkaa, vaan tarvitset uuden luottosopimuksen lisälainan saamiseksi.

Tililuoton hyvät ja huonot puolet

Tililuottoon liittyy sekä hyviä että huonoja puolia. Kyseessä on joustava lainatuote, joka on usein kertaluonteista lainaa kätevämpi vaihtoehto. Samalla joustoluotto tai tililuotto ei kuitenkaan sovi joka tilanteeseen.

Tililuoton hyvät puolet:

 • Nosta lainaa nopeasti

  – tililuotolta voit nostaa rahaa käyttöösi nopealla aikataululla. Aina uuden lainasopimuksen tekemisen sijaan voit käyttää olemassa olevaa sopimusta lisälainan nostamiseksi.

 • Maksat korkoa vain nostetusta summasta

  – luottotiliä ei tarvitse nostaa kerralla tyhjäksi. Voit käyttää tililuottoa aina vain tarvitsemasi verran, jolloin maksat myös korkoa ainoastaan nostetusta osasta.

 • Joustavat vaihtoehdot luoton takaisinmaksuun

  – tililuottoon on mahdollista hakea esimerkiksi lyhennysvapaata kuukautta, jolloin luoton takaisinmaksun voi suunnitella omaan talouteen sopivaksi.

 • Saat valmiin luottopäätöksen

  – tililuoton avulla sinulla on aina valmis luottopäätös käytössäsi, joten lisälainan nostaminen onnistuu vain muutamalla klikkauksella.

Tililuoton huonot puolet:

 • Kuukausimaksut ja muut kulut

  – jos et tarvitse lainaa, tililuotosta voi koitua ylimääräisiä kuluja esimerkiksi kuukausimaksuna. Tarkista aina todellinen vuosikorko ja ehdot, milloin joudut maksamaan kuluja.

 • Ei sovi niin hyvin kertaluonteiseksi lainaksi

  – tililuoton ideana on olla pitkäkestoinen lainatuote, jota voi käyttää aina tarpeen mukaan. Siksi ei sovi niin hyvin kertaluonteiseksi lainaksi. Myös korot voivat olla kertaluonteista lainaa korkeammat.

Näin voit hakea tililuottoa

Tililuottoa tarjoavat useat eri pankit ja luotonmyöntäjät. Niin perinteisten pankkien kuin kokonaan netin kautta toimivien rahoituslaitosten kautta on mahdollista hankkia jatkuva luottosopimus.

Tililuottoa hakiessa määritetään sinulle sopiva luottoraja – eli maksimisumma, joka sinulla voi olla kerralla lainattuna. Lisäksi määritellään korkotaso, takaisinmaksuun liittyvät asiat sekä muut lainan kustannukset.

Eri toimijat kannattaa aina kilpailuttaa, jotta saisit parhaan mahdollisen koron ja ehdot lainallesi. Se tapahtuu helposti Zmartan kautta, jossa voit yhdellä hakemuksella kilpailuttaa kymmenet luotonmyöntäjät ja pankit.

Näin voit hakea tililuottoa Zmartalta:

 1. Täytä lainahakemus, haettava summa ja muut lainaan liittyvät tiedot

 2. Saat lainatarjouksia jo nopeasti eri toimijoilta

 3. Valitse paras tarjous ja allekirjoita jatkuvan luoton sopimus

Luottotili – Usein kysytyt kysymykset

Kuinka vanha täytyy olla luottotilin avaamiseen?

Luottotilin ikäraja vaihtelee hieman eri pankeissa. Tyypillinen ikäraja on noin 20 vuotta, mutta jotkut lainanmyöntäjät voivat vaatia korkeampaakin ikää.

Miten luottotiliä haetaan?

Luottotiliä tarjoaa Suomessa niin perinteiset pankit kuin monet muutkin luotonmyöntäjät. Luottotilin hakeminen onnistuu tekemällä netin kautta hakemuksen. Zmartan avulla voit kilpailuttaa lainasi kätevästi yhdellä hakemuksella ilman sitoumuksia.

Mitä tapahtuu, kun luottotili menee miinukselle?

Yleisesti ottaen ilman korttia toimiva luottotili ei voi mennä miinukselle normaalitilanteessa. Jos luottotili jostain syystä kuitenkin menisi miinukselle, pitäisi tämä tietenkin pikimmiten maksaa luotonmyöntäjälle takaisin.

Mitkä yritykset tarjoavat tililuottoja?

Erilaisia luottotilejä ja muita pitkäaikaisia luottoja tarjoavat monet pankit, rahoituslaitokset sekä jotkut kaupat. 

Milloin tililuottoa kannattaa käyttää?

Tililuotto sopii hyvin rahoitusvaihtoehdoksi yllättäviin kuluihin, pitkäaikaiseksi luotoksi tai kun et tarkalleen tiedä tarvittavan lainan määrää. Sen sijaan vain kertaluonteisiin kuluihin kertaluotto on yleisesti edullisempi ja parempi vaihtoehto.

Miten tililuotto eroaa luottokortista?

Tililuoton ero luottokorttiin verrattuna on se, että rahat siirretään luottotililtä omalle pankkitilille, eikä luottoa käytetä maksukortin kautta. Muuten tililuotto ja luottokortti ovat melko samanlaisia vaihtoehtoja.

Enemmän tässä kategoriassa

Katso kaikki
Zmarta ja Radio Nova yhteistyö
Luotto Sosiaalinen luotto
Sosiaalinen luotto on hiljalleen yleistynyt keinona helpottaa ja ehkäistä taloudellistasyrjäytymistä, sekä ylivelkaantum ...
Zmarta ja Radio Nova yhteistyö
Luotto Kulutusluotto vertailu - halvin kulutusluotto ilman vakuuksia verkossa
Kuluttajaluotto, joka tunnetaan paremmin nimellä kulutusluotto, voi olla oikea ratkaisu pienempien ja suurimpien haaveid ...