Talousvinkit

Kevätlentojen rahoitus lainalla

2019-10-10
Zmarta ja Radio Nova yhteistyö

Kevät herättää monien matkailuhalut, varsinkin hieman matalampien lämpötilojen aikaan. Viime hetken lentomatkoissa on mahdollista tehdä todellisia löytöjäkin, etenkin jos kykenee joustamaan matkapäivissä ja -ajoissa. Toisinaan haluttuun matkakohteeseen voi joutua kuitenkin pulittamaan lennoistaan pitkän sentin – tällöin laina lomalentoja varten voi tulla kaivatuksi avuksi.

Tuhansien eurojen matkalainaa ei lentomatkoihin tarvita, ja aivan erityisesti olemme pitäneet tässä artikkelissa silmällä alle 200 euron hintaluokassa olevia suoria lentoja Eurooppaan, mutta teemme pikaisen katsauksen myös kaukaisempiin kolkkiin.

Lähikohteet kutsuvat

Myös kotimaassa riittää keväisin nähtävää, eivätkä kuumimman kesäsesongin hinnat tai varausasteet näy vielä majoitusvaihtoehdoissa. Esimerkiksi mökkiviikkoja ja -viikonloppuja voi saada toukokuussa yllättävänkin hyvään hintaan. Sama pätee kotimaan lentomatkoihin.

Lapin lentojen huippusesonkia on lumisten rinteiden aika, eli esimerkiksi pohjoisen erämaavaelluksesta haaveilevat voivat päästä vielä lyhyelläkin varoitusajalla pohjoiseen suuntaavaan koneeseen huokeasti. Toukokuussa Rovaniemen menopaluulento voi irrota alle 100 euron. Helsinki-Rovaniemi-väliä operoivat sekä Finnair että Norwegian.

Lento esimerkiksi Tukholmaan tai Kööpenhaminaan ei vie kuin noin 1-1,5 tuntia, joten nämä Pohjolan pääkaupungit soveltuvat vaikka viikonloppulomalle. Onko Gamla Stan vai Pieni merenneito kiinnostavampi, se on sinun valintasi – paljon muutakin nämä kaupungit kuitenkin tarjoavat. Tukholmaan pääsee suorin lennoin myös Turusta, Tampereelta, Vaasasta ja Oulusta.

Muita kiinnostavia ja potentiaalisesti myös hyvin huokeita suoria lentomatkoja alle kahden tunnin päässä Helsingistä löytyy viljalti, esimerkkeinä Riika, Tartto, Berliini, Oslo ja Varsova. Toukokuisia viikon menopaluulentoja kaikkiin näihin kaupunkeihin löytyi vielä vapun alla alle 200 euron – Osloon ja takaisin voi päästä jo reilulla 70 eurolla.

Halpalentoyhtiöillä voi lentää jo muutamilla kympeillä

Kaikkien Turun seudulla lomalentoa vielä keväälle etsivien kannattaa olla silmä tarkkana Gdanskin huokeiden lentojen kohdalla, sillä Puolan viehättävään rannikkokaupunkiin ja sieltä takaisin voi päästä ja muutamalla kympillä Wizz Airin siivin.

Jos hieman eksoottisempia lyhyen lentomatkan kohteita kaipaa, voi suomalaisille vielä melko tuntemattomaan ja matkailukaupunkina Pietarin varjoon jääneeseen Moskovaankin saada suhteellisen hyviä lentodiilejä. Suoria lentoja Venäjän pääkaupunkiin tarjoavat Finnair ja Aeroflot. Moskovaa voikin pitää tätä nykyä matkailijan lähikohteena matka-ajan puolesta. Muista kuitenkin viisumi, pelkkä lentolippu ei ovia itänaapuriin avaa!

Samaten Valko-Venäjän pääkaupunki Minsk on alle kahden tunnin lentomatkan päässä – suoria lentoja tarjoavat sekä Finnair että Air Baltic. Nykyisin turisti voi viipyä maassa jopa 30 päivää ilman viisumia. Ehtona on kuitenkin se, että saapuu Minskin kansainväliselle lentoasemalle ja poistuu samaa kautta. Minsk on miljoonakaupunki, joka houkuttaa yhä useampia suomalaisia matkaajia edullisella hintatasollaan: kovin suurta matkakassaa ei siis välttämättä tarvita.

Keväinen kaupunkimatka syvemmälle Eurooppaan

Useimmissa Euroopan turistien suosimissa kaupungeissa kesäkuu on vielä suhteellisen hiljainen kuukausi turismin suhteen, sillä eurooppalaisten suosituimpia lomakuukausia ovat heinä- ja elokuu.

Kaupunkikohteiden osalta lentomatkojen hinnat eivät ole kuitenkaan niin vahvasti sesongeista riippuvaisia – kesän lomakauden ulkopuolella liikematkustajat pitävät lentoreittien kysyntää yllä. Tämän johdosta kuitenkin tarjontaakin on kosolti. Esimerkin vuoksi voidaan nostaa esiin pörssikaupunki Frankfurt, jonne Helsingistä suuntaa arkipäivisin viisi lentoa. Lontooseen lentovuoroja kulkee jopa yhdeksän.

Eurooppalaisista kaupungeista toukokuussa suoria alle 200 euron menopaluulentoja edellisessä kappaleessa mainittuja kaupunkeja hieman kauemmas Helsingistä löytyy muun muassa Roomaan, Pariisiin, Barcelonaan ja Ateenaan. Valinnanvaraa on, joten omat kriteerit lomakohteelle saavat ratkaista.

Hieman harvinaisempia kaupunkimatkakohteita Euroopassa samoin kriteerein edustavat esimerkiksi Geneve, Bukarest ja Stuttgart.

Lomalento rannalle Eurooppaan tai kaukaisemman eksotiikan pariin

Jos tiedät, että voit maksaa takaisin hieman kalliimmankin lomalennon lainan, suorat lentoyhteydet kulkevat toukokuussa myös Maltalle, Rodokselle ja Tel Aviviin (noin 250-300 euroa menopaluusta). Näissä kohteissa pääsee nauttimaan halutessaan sekä rantaelämästä että kulttuuripainotteisemmasta matkailusta.

Mikäli Välimeren rannat on jo koluttu ja mielen on vallannut todellinen kaukokaipuu, löytyy myös oman mantereen ulkopuolelle mielenkiintoisia lentovaihtoehtoja: Dubai, Bangkok, Singapore, Tokio, Peking, New York… kaikki nämä ovat suorien yhteyksien päässä. Yhdellä vaihdolla avautuvatkin jo esimerkiksi Havanna, Nairobi ja Kapkaupunki, kaikki vielä toukokuulle alle 600 euron.

Schengen-alueen ulkopuolelle matkattaessa on hyvä tarkastaa paitsi passin voimassaolo, myös mahdolliset viisumivaatimukset. Suomen kansalainen tarvitsee esimerkiksi Kiinaan matkustaessaan viisumin.

Pidä mielessä myös äkkilähdöt

Lomalennoille on mahdollista tehdä hyviä löytöjä matkatoimistojen äkkilähtöjen joukosta, etenkin jos oma aikataulu on joustava – erinomainen vaihtoehto esimerkiksi korkeakouluopiskelijoilla lukuvuoden päättymisen ja kesätöiden alkamisen väliin. Zmartalta saat lainapäätöksen lomalennon rahoittamiseen hetkessä, joten äkkilähtöjen nopean reagoinnin logiikkakaan ei ole este.

Toisinaan jo muutamalla kympillä on mahdollista ostaa pelkät lennot moniin Välimeren kohteisiin charter-koneeseen. Näin alhainen hinta tosin vaatii, että olet valmis lähtemään matkaan jo seuraavana päivänä, ja joskus lippuja saattaa olla jäljellä enää yksi kappale. Soolona lomailevaa tämä ei tietenkään haittaa.

Keväällä äkkilähtöjen kanssa on huomattavasti helpompi tehdä hyviä löytöjä, sillä kesälomasesonki ei ole vielä alkanut – erinomaisia tarjouksia ei ole vielä kärkkymässä niin moni muu matkaaja.

Enemmän tässä kategoriassa

Katso kaikki
Lainahakemus
Talousvinkit Vakuudellinen laina – pankkilaina vakuutta vastaan
Vakuudellinen laina haetaan pankista tai rahoituslaitoksesta, ja sen saamiseksi on asetettava reaalivakuus. Vakuuksia on ...
kreditva rde
Talousvinkit Luottotietojen tarkistaminen – näin se tapahtuu
Luottotiedot voi tarkistaa helposti ja maksutta netistä.