Pörssisähkö

Pörssisähkö on hyvä valinta, jos sähkönkulutuksen voi ajoittaa vuorokauden edullisimmille tunneille.
13. kesäkuuta 2023, Taru Schroderus

Sähkön tuottaminen – miten sähkömme syntyy?

Sähkön saatavuus on useimmille itsestäänselvyys. Silti noin 15 prosenttia maapallon väestöstä elää yhä ilman sitä.
13. kesäkuuta 2023, Taru Schroderus

Aikasähkö

Aikasähkö on jaoteltu tyypillisesti yö- ja päiväsähköön. Se sopii esimerkiksi sähkölämmittäjille.
13. kesäkuuta 2023, Taru Schroderus
Zmarta sähkö

Määräaikainen sähkösopimus

Määräaikainen sopimus on pitänyt suomalaisten sähkönkuluttajien parissa pintansa hyvin, vaikka valtaosa sähkönmyyjistä tarjoaa nykyisin myös toistaiseksi voimassaolevia pörssisähkötuotteita.
30. syyskuuta 2021
Zmarta sähkö

Vesisähkö

Vesisähkö löytyy monen sähköä myyvän yhtiön tuotevalikoimasta – täysin uusiutuvastivesivoiman avulla tuotettava sähkö on suosittu valinta kuluttajien keskuudessa.
27. tammikuuta 2021
Zmarta sähkö

Suorasähkö

Suorasähkö on edelleen yleinen lämmitysmuoto pientaloissa, mutta yhdessä öljylämmityksen kanssa se on väistymässä hiljalleen erilaisten lämpöpumppuratkaisujen tieltä. Suoralle sähkölämmitykselle on kuitenkin edelleen paikkansa.
19. tammikuuta 2021
Zmarta sähkö

Maalämpö

Maalämpö on nykyisin hyvin suosittu valinta niin kerros-, rivi- kuin pientalojenlämmityksessä, ja uusiin pientaloihin se valitaan useammassa kuin joka toisessarakennusprojektissa. Rakennusten maalämpöjärjestelmissä hyödynnetään maaperään,kallioon tai vesistöön varastoitunutta auringon lämpöenergiaa.
18. tammikuuta 2021
Zmarta sähkö

Sähkösopimus ilman perusmaksua

Perusmaksuton sähkösopimus löytyy yhä useamman sähkönmyyjän tuotevalikoimasta. Kyseessä on yksinkertaisesti sellainen sähkösopimus, jossa ei peritä monelle sähkölaskunperusmaksu-riviltä tuttua 2–5 euron suuruista kuukausittaista maksuasähköyhtiön kiinteitä kuluja kattamaan.
5. tammikuuta 2021
Zmarta sähkö

Kuukausimaksuton sähkösopimus

Sähkölaskua tutkaillessaan löytää rivin ”perusmaksu”. Tämä vaihtelee myyjästä myyjään,mutta on usein muutaman euron suuruinen. Perusmaksu ei siis vaihtele sähkönkulutuksen mukaan. Markkinoilta löytyy kuitenkin vaihtoehtona useampi erilainenkuukausimaksuton sähkösopimus, jossa ei näitä maksuja peritä.
31. joulukuuta 2020