Sähkösopimuksen siirto

Sähkösopimuksen siirto

Sähköliittymän siirto sen sijaan on syytä erottaa sähkösopimuksen siirrosta; sekään ei ole mutkikas projekti, mutta tässä tapauksessa palvelua tarjoavaa yritystä ei voi valita vapaasti.

Sähkösopimuksen siirto uuteen osoitteeseen

Muutto tarjoaa hyvän tilaisuuden kilpailuttaa sähkösopimuksen siirtoa sähkönmyyjällä, sillä määräaikaisen sähkösopimuksen voi uuteen asuntoon muutetettaessa päättää kesken sopimuskauden.

Jos päädyt ottamaan uuteen osoitteeseen uuden sähköliittymän uudelta sähköyhtiöltä, tarvitaan vain sopimuksen sähköinen hyväksyminen. Uusi yhtiö hoitaa vanhan liittymän irtisanomisen puolestasi. Paperipostia ei tarvitse lähetellä eikä tulostinmustetta kuluttaa. Sähkösopimuksen siirto toiselle yhtiölle on kuluttajan kannalta hyvin helppo prosessi – kokeile sähkön kilpailutusta vaikka heti, se ei vie kuin pari minuuttia!

Myyjän vaihtumisessa kestää tavallisesti pari viikkoa, enintään kuukauden. Muista tarkistaa nykyisen sopimuksesi tarkka irtisanomisaika. Tämä on tavallisesti 14 vuorokautta. Saat uudelta myyjältä kirjallisen vahvistuksen sopimuksesta ja sen voimaanastumisesta.

Mikäli pitäydyt sähkövertailunkin jälkeen nykyisessä myyjäyhtiössäsi, ilmoita hyvissä ajoin muutosta yhtiön asiakaspalveluun – viimeistään kahta viikkoa ennen muuttopäivää. Näin varmistat, että uudessa kodissakin pistorasiasta tulee virtaa.

Kilpailuta sähkösopimuksen siirto muuton yhteydessä

Jos olet muuttamassa uuteen osoitteeseen, kokeile Zmartan sähkövertailua. Sen käyttö on aina maksutonta, päädyitpä sitten uuden sähköyhtiön valintaan tai ei. Kilpailutus kannattaa tehdä heti kun muuttopäivä on tiedossa, ei vasta muuttoauton kurvatessa pihaan. Muissakin muuttoon liittyvissä asioissa kannattaa avuksi ottaa muuttajan muistilista

Kilpailutuspalvelussamme annat aluksi postinumeron – muuton tapauksessa tähän kannattaa antaa uuden, tulevan asunnon postinumero, jotta voidaan laskea juuri oikea tarjous. Tämän jälkeen voit antaa joko tarkan kWh-arvon sähkönkulutuksestasi, tai jos niin haluat, käyttää kulutuksen arviointiin helppokäyttöistä laskuriamme. Tämän jälkeen pääsetkin jo vertailemaan eri sähkönmyyjien tarjouksia ja halutessasi tekemään uutta sähkösopimusta vaikka heti.

Sähköliittymän siirto kiinteistökaupassa

Asunto-osakeyhtiömuotoisissa asunnoissa ei muuttajan tarvitse miettiä sähköliittymän asioita; liittymän omistaa taloyhtiö. Kiinteistökaupassa taas ei sähköliittymä automaattisesti siirry kiinteistön ostajalle. Tavallisesti kiinteistön kauppakirjaan kuitenkin sisällytetään maininta, että sähköliittymä siirtyy ostajalle. Tällöin liittymän siirrosta ilmoitetaan ja kauppakirjan kyseisestä kohdasta tarvittaessa toimitetaan kopio paikalliselle liittymistä vastaavalle verkkoyhtiölle.

Varsinaisen sähkönmyyntiä koskevan sopimuksen kanssa pätevät samat lainalaisuudet niin kiinteistökaupassa kuin asunto-osaketta ostettaessa. Sähkönmyyntisopimus on syytä kilpailuttaa varsinkin omakotitalon ollessa muuton kohteena, sillä omakotitalossa sähkönkulutus on suurta verrattuna kerros- tai rivitaloon – ja suurta voi olla myös kilpailuttamisen tuoma säästö. Sähkösopimuksen siirto kiinteistökaupassa hoituu totutun helposti Zmartan kautta.