Kertalaina

Kertalaina auttaa yksittäisissä hankinnoissa

Kertalaina soveltuu erityisen hyvin yksittäisiin hankintoihin ja maksuihin, joiden ei oleteta toistuvan usein – se on omiaan arjen yllätyksiin. Esimerkkejä on runsaasti, ja kertalainaa hakevien käyttökohteet vaihtelevatkin uuden auton hankkimisesta keittiöremonttiin ja eläinlääkärilaskun hoitamisesta huonekaluostoksiin.

Lainaa voi hakea mihin tarkoitukseen tahansa. Lainan käyttötarkoitus voi olla esimerkiksi jokin aiemmin mainituista kohteista, mutta sinä itse päätät, mihin ottamasi laina käytetään.

Hakemuksen yhteydessä luoton käyttötarkoitus tulee kuitenkin ilmoittaa, sillä tätä edellytetään laissa. Zmartan lainahakemuksessa on kuusi erilaista kategoriaa kertalainan käyttötarkoitukseen – valitse näistä itsellesi sopivin. Tämän tarkempaa selontekoa lainan käyttökohteesta sinulta ei edellytetä.

Vakuudeton kertalaina, lainapäätös jo tänään

Kertalaina ei vaadi sinulta vakuuksia. Et siis joudu etsimään sukulaisia tai kavereita lainan takaajiksi tai asettamaan kiinteää omaisuutta lainasi vakuudeksi. Tavallisesti vakuudeton laina on korkotasoltaan vakuudellista lainaa korkeampi, mutta vertailun ja lainan kilpailuttamisen avulla varmistat mahdollisimman matalan korkotason löytämisen.

Koko lainan hakemisen prosessi on Zmartalla äärimmäisen helppo ja mutkaton, eikä nopeudenkaan suhteen ole moittimista. Selkeän hakemuksen täyttäminen onnistuu muutamassa minuutissa ja ensimmäiset päätökset saat luotonmyöntäjiltä jo sekuntien päästä.

Lainasopimuksen sähköisen allekirjoittamisen jälkeen voit saada lainattavan summan itsellesi vielä saman päivän aikana. Kertalaina on nopea apu, jossa päivä- ja viikkokausien mittaista paperinpyöritystä ei käydä.

Sopivan kokoinen kertalaina ja lyhennys

Hakiessasi kertalainaa, sinulla on varmastikin melko selkeä kuva tarvitsemasi luoton suuruudesta. On tärkeää mitoittaa haettavan lainan suuruusluokka oikein. Zmartan sivustolla käytössäsi on havainnollinen lainalaskuri, jonka avulla voit hahmottaa lainantarpeeseesi itsellesi sopivan lainan takaisinmaksuerän ja takaisinmaksuajan.

Lainalaskurin avulla sinun on helppo nähdä, onko hakemasi lainan suuruusluokka henkilökohtaiseen taloustilanteeseesi nähden realistinen.

Jos sinusta tuntuu, että käsityksesi omasta taloudellisesta tilanteesta on jossakin määrin sumea, suosittelemme sinua laatimaan henkilökohtaisen budjettisi, lyhyen yhteenvedon tuloista ja menoistasi. Näin sinun on helpompi nähdä, millainen lainan lyhennyserä mahtuu kuukausibudjettiisi.

Kertalainan takaisinmaksuajaksi voit määritellä palvelussamme lyhimmillään yhden vuoden, pisimmillään viisitoista vuotta. Mikään ei toki estä sinua maksamaan lainaasi takaisin etuajassa vaikkapa yhdellä kertasuosituksella. Tämä on usein käytetty mahdollisuus taloudellisen tilanteen kohentuessa.

Kilpailuta ja vertaa lainat, älä maksa liikaa

Lainamarkkinat ovat muuttuneet voimakkaasti, ja erilaisia kuluttajille suunnattuja lainoja sekä niitä myöntäviä pankkeja ja luottolaitoksia on markkinoilla nykyisin valtava kirjo. Näiden lainojen ja niiden myöntäjien vertailu olisi hankalaa ilman Zmartaa: lainavertailupalvelussamme on koottu yhteen yli 25 eri lainanmyöntäjää helposti vertailtavaan muotoon.

Pääset kaikkien yli 25 pankin ja luottolaitoksen pariin yhden keskitetyn ja selkeän hakemuksemme kautta, olipa kertalainan tarpeesi millainen tahansa. Lainapäätökset tehdään automaattisesti ja puolueettomasti antamiesi tietojen perusteella, ja saat ne nopeasti.

Yhden hakemuslomakkeen ja keskitetyn vertailun käyttö on huomattavasti helpompi kuin vanha malli, jota lainanhakijat joutuivat käyttämään – vielä muutama vuosi sitten lainaa tarvitsevan henkilön tuli lähestyä jokaista luotonmyöntäjää erikseen.

Koska jokaisella pankilla ja luottolaitoksella oli hieman toisistaan poikkeavat hakemuskäytännöt, prosessi muodostui kohtuuttoman raskaaksi ja eri lainatarjousten vertailusta tuli hankalaa.

Usein lainantarpeessa oleva hakija ei edes jaksanut jättää hakemusta kaikkiin markkinoilla toimiviin luotonmyöntäjiin, eikä hänellä välttämättä ollut näistä toimijoista tietoakaan. Zmartan palvelu on kehitetty raktaisemaan juuri nämä ongelmat.

Kun olet hakenut kertalainaa ja hakemuksesi tietoinesi on lähtenyt Zmartalta eteenpäin, ilmestyvät luotonmyöntäjien päätökset tuota pikaa OmaTili-palveluun. Mikäli taloutesi (muun muassa luottotiedot) on kunnossa, pääset todennäköisesti vertailemaan myönteisiä luottopäätöksiä toisiinsa. Päätökset esitetään sinulle selkeässä muodossa, joten niiden vertailu toisiinsa on helppoa.

Vertailun tekeminen ei sitouta mihinkään

Mikäli palvelumme kautta saamiesi lainapäätösten joukosta löytyy tarpeisiisi sopiva lainatarjous, voit allekirjoittaa sen saman tien digitaalisesti. Paperilomakkeiden lähettelyä postitse ei siis ole luvassa, ei edes puhelinsoittoja pankin toimihenkilöiden kanssa. Mikäli taas et saa sopivaa tarjousta, älä huoli.

Ota huomioon, että pelkkä lainahakemuksemme täyttäminen ja lähettäminen pankeille ja luottolaitoksille ei velvoita sinua vielä mihinkään. Kun saat lainapäätökset ja mahdolliset tarjoukset, voit vertailla niitä keskenään kaikessa rauhassa.

Jos saamiesi päätösten joukosta ei löydy sinulle sopivaa tarjousta, olosuhteesi muuttuvat tai jostakin muusta syystä muutat mieltäsi kertalainan tarpeen suhteen, voit huoletta jättää lainanhakuprosessin siihen. Tämä ei maksa sinulle mitään tai aiheuta sinulle minkäänlaisia velvoitteita.

Vertailupalvelu on täysin maksuton

Hakiessasi kertalainaa, saat lainapäätökset tarkasteltavaksesi helposti vertailtavassa muodossa. Lainan kokonaiskustannukset ilmoitetaan sekeästi: lainanhoidon kulut ja lainan muut kustannukset ilmoitetaan yksiselitteisesti.

Zmartan vertailupalvelun käytöstä ei myöskään aiheudu sinulle kuluja; sen käyttö on täysin ilmaista. Säästöä sen sijaan voit kerryttää, sillä löydät helposti sen sinulle edullisimman luotontarjoajan tarjousten joukosta. Parhaimmillaan voit säästää jopa aikaa, vaivaa ja rahaa lainaan liittyvissä kuluissa.