Talousvinkit

Veneily on upea harrastus - vinkeillämme pääset alkuun!

2019-10-10
Zmarta ja Radio Nova yhteistyö

Veneily on ihmisen parasta aikaa! Kevät se tulla jolkottaa ja on aika suunnata katseet horisonttiin ja veneostoksille. Tässä Zmartalta muutamia ajatuksia ennen unelmiesi huvipurren ostamista!

Vaikka satamat ovat vielä paikoittain jäässä, on aika kääntää katse pitkälle horisonttiin ja kesäisille vesille! Oletko kalastuksen harrastaja, vai vetääkö veresi kaukaisille merille, mutta et ole tehnyt vielä haaveesi eteen mitään? Veneily on harrastus, jonka parissa on runsas määrä ihmisiä, sillä Suomi on vesistöjen haavemaa. On kotivesistönä sitten meri tai järven selkä, oma pursi on hyvä olla kunnossa. Kokosimme veneistä haaveileville muistilistan, jonka turvin on hyvä lähteä venekaupoille. Ostopäätöstä tehtäessä on myös hyvä pitää mielessä, että venelaina kannattaa kilpailuttaa Zmartan kautta yli 20 luotonmyöntäjän kesken itselleen sopivimman tarjouksen saamiseksi.

Veneen käyttötarkoituksen määrittää kapteeni

Ennen veneen ostamista on tärkeää miettiä sen käyttötarkoitusta, joka tiivistyy helposti esimerkiksi näihin kahteen kysymykseen: haluatko kalastaa vai purjehtia? Oikea venetyyppi määräytyy kaipaamasi aktiviteettitason mukaan. Moottoriveneen ohjaaminen on helppoa, kun taas purjehtiminen vaatii jatkuvaa työskentelyä.

Venettä ostaessa on tärkeää miettiä myös vesistöjä, joissa aiot venettäsi käyttää

Pienille järville soveltuu pieni moottorivene, kun taas avomerelle soveltuu suuri purjevene. Matalissa vesissä kannattaa miettiä minkälainen moottori on paras, tai minkälainen purjevene pääsee lähelle rantaa. Lisäksi kannattaa miettiä tarjolla olevia satamapaikkoja lähellä sinua. Satamapaikat merellä ovat usein syvempiä kuin järvivedessä ja ne saattavat olla myrskyisempiä.

Moottoriveneissä yhdistyy helppous ja nopeus

Paatti, muskelivene tai huvipursi. Muutamia esimerkkejä erilaisista moottoriveneistä. Moottoriveneet ovat usein kalastajien mieleen, sillä niiden ohjaaminen on helppoa, jolloin pystytään keskittymään kalasaaliin kerryttämiseen. Moottorivenettä ostaessa kannattaa pitää mielessä sen käyttö: haluatko ajaa kovaa, tarvitsetko nukkumasijoja ja oleskelutilaa veneelläsi vai liikutko kovassa aallokossa.

Pulpettiveneet ovat yleisesti käytössä kalastuksessa, sillä niissä on runsaasti tilaa liikkua. Bow Rider -moottoriveneet ovat nopeita veneitä, joita käytetään veneilyurheilulajeissa. Hard top -mallit ovat pidempiä veneretkiä varten, sillä osa veneen alasta on katettu. Hytilliset veneet ovat prameita pursia, joihin mahtuu useampikin veneilijä. Nämä veneet ovat näyttäviä valtamerialuksia, joita voidaan käyttää jopa vapaa-ajanasuntoina!

Ulappa kutsuu purjehdukselle!

Ulappa kutsuu, nostakaa purjeet! Kuten moottoriveneissä, tulee purjeveneenkin kohdalla miettiä käyttötarkoitusta. Onko tarkoituksena urheilla, tehdä lyhyitä purjehduksia vai kenties mennä pitkälle purjehdusreissulle tuntemattomille vesille? Purjeveneitä on laidasta laitaan pienestä jollasta monijalkaisiin huvipursiin - mieti mikä on sinulle sopivin vaihtoehto.

Suuremmat purjeveneet korvaavat helposti vaikkapa kesämökin - kannattaa siis miettiä kuinka suuren veneen haluaa. Loma- ja matkapurjehduksessa on käytössä neljä luokkaa: suojaisilla vesillä käytettävät, rannikko- tai saaristovesillä käytettävät, avomerelle tarkoitetut ja valtamerille soveltuvat purret.

Muista varustelu

Venettä ostaessa on tärkeää pitää mielessä turvallisuus. Pelastusliivien ja äyskärin lisäksi paatille on ehdottoman tärkeää ottaa vakuutus. Vertaile vakuutuksia ja muita veneen kustannksia ennen ostoa ja valitse itsellesi sopivin. Hytillisissä veneissä kannattaa panostaa myös materiaaleihin! Mitä mukavampi hytti on, sitä suuremmalla syyllä purjehdusveneellä tai huvipurrella haluaa viettää aikaa. Jos kalastus on lähellä sydäntäsi, kalastustarvikkeiden päivittäminen veneeseen sopivaksi voi olla ajankohtaista.

Tärkeintä venettä ostaessa on kuitenkin se, että pääset huoletta avoimille vesille. Valitse vene sen mukaan, mikä tekee sinut onnelliseksi. Valitsemalla sinulle sopivimman purren, teet valinnan, joka ilahduttaa sinua pitkään. Parhaimmassa tapauksessa se voi toimia perheen lomanviettopaikkana, sekä olla avaimesi maailman tutkimiseen.

Esimerkkejä veneiden hinnoista:

  • Pulpettiveneet uutena: 4 790 € - 24 100 €

  • Bow rider -tyyppinen vene uutena: 5 500 € - 77 300 €

  • Hard top -mallit: 18 690 € - 279 790 €

  • Moottoripursi: 9 800 € - n. 4 000 000 €

  • 24 jalkainen matkapurjevene vanhana: 1 500 € - 10 000 €

  • 10 - 14 m matkapurjevene uutena: 27 000 € - 275 000 €

Zmarta auttaa veneostoksilla!

Jos kaipaat rahoitusta veneen ostamiseen tai vaikka apua veneen remontoinnista koituviin kuluihin, Zmarta auttaa varmasti venelainan hankinnassa!

Zmarta.fi on uudenlainen rahoituspalvelu, joka kilpailuttaa lainojen ja luottojen tarjoajat puolestasi täysin ilmaiseksi ja neuvoo sinua tarpeen tullen. Zmarta.fin tavoitteena on tarjota edullisia lainaratkaisuja ja auttaa asiakkaitamme tekemään parempia taloudellisia ratkaisuja. Lainavertailupalvelumme kertoo sinulle eri kokoisten lainojen kustannukset. Yhdellä hakemuksella tavoitat kymmeniä lainantarjoajia, eikä hakemus sido sinua mihinkään. Ensimmäiset tarjoukset saat nopeasti ja voit itse valita niistä parhaan. Kilpailuta lainasi osoitteessa Zmarta.fi.

Tarvitsetko lainaa veneeseen? Tutustu lainalaskuriimme!

Haluatko tietää lisää venelainasta? Tutustu artikkelissamme venelainaan!

Mitä on luottotiedot? Tutustu artikkelissamme luottotietoihin!

Enemmän tässä kategoriassa

Katso kaikki
Lainahakemus
Talousvinkit Vakuudellinen laina – pankkilaina vakuutta vastaan
Vakuudellinen laina haetaan pankista tai rahoituslaitoksesta, ja sen saamiseksi on asetettava reaalivakuus. Vakuuksia on ...
kreditva rde
Talousvinkit Luottotietojen tarkistaminen – näin se tapahtuu
Luottotiedot voi tarkistaa helposti ja maksutta netistä.