Laina ja luottotiedot – miten ne liittyvät yhteen?

Tarvitsetko lainaa, mutta olet epävarma siitä, luottotietojen tarkistaminen tapahtuu? Zmartan lainavertailupalvelun avulla voit hakea vakuudetonta lainaa jopa 60 000 euroon asti ja saada vastauksen hakemukseesi jopa saman päivän aikana. Lue alta tarkemmin, miten lainaa voidaan hakea ja millaiset ehdot lainan saamiseksi vaaditaan.

Voinko hakea lainaa ilman luottotietoja?

Markkinoille ilmestynyt uusi takaajalaina mahdollistaa lainaa maksuhäiriöiselle, että voit hakea Zmartan kautta lainaa ilman luottotietoja aina 6000 euroon asti.

Lainanmyöntäjät, pankit, vuokranantajat sekä monesti myös puhelinoperaattorit tarkastavat luottotiedot silloin, kun henkilölle ollaan myöntämässä maksuaikaa tai tekemässä laskutussopimusta. Luottotietojen menetys voi olla edellä mainituissa paikoissa este sopimuksen syntymiselle.

Ulosottoon joutuminen ja maksuhäiriömerkintä eivät yleensä muuta jo voimassa olevia sopimuksia, mutta ne hankaloittavat uusien luomista. Kannattaa siis tarkastaa omat luottotiedot Suomen Asiakastiedon palvelusta.

Voiko rahaa lainata ilman luottotietojen tarkistamista?

Luottotietosi tarkistetaan, kun haet lainaa. Mikäli luottotietosi ovat kunnossa ja täytät lainanhakemiseen vaadittavat ehdot muilta osin, voit ilman muuta hakea vakuudetonta lainaa esimerkiksi Zmartan välityksellä jopa 60 000 euroon saakka.

Valtaosa lainanmyöntäjistä edellyttää siis raha-asioiden hoitoa ilman maksuhäiriömerkintää, mutta onneksi yhteistyökumppanimme tarjoaa lainaa luottotiedottomalle aina 6 000 euroon asti takaajan avustuksella.

Mikäli sinulla on maksuhäiriömerkintä eli luottotietomerkintä, jonka olet saanut laskun jouduttua perintään ja ulosottoon, tietosi välitetään yhteistyökumppanillemme, joka voi tarjota sinulle takaajalainaa.

Maksuhäiriömerkintä säilyy luottotiedoissa yleensä noin kolme vuotta, mutta se voi poistua tiedoista nopeammin, mikäli ulosoton syynä ollut velka maksetaan kokonaan pois.

Miten saada lainaa ilman luottotietoja?

Zmarta sai uuden yhteistyökumppanin, joka myöntää lainaa rahaa ilman luottotietoja oleville hakijoille. Zmartan lainahakemuksen täyttämällä tietosi välitetään suoraan heille. Voit saada lainaa, mikäli sinulla on mahdollisuus saada takaaja.

Lähipiiristäsi löytyvän takaajan tulee täyttää muutamia peruskriteerejä. Hänellä tulee esimerkiksi olla oma omistusasunto ja puhtaat luottotiedot. Lisäksi hänen tulee olla 21-80-vuotias.

Tämä on iso muutos, sillä Zmartan kautta ei ollut ennen mahdollista hakea lainaa ilman luottotietoja.

Mikä firma lainaa rahaa ilman luottotietoja?

Zmarta haluaa palvella kaikenlaisia asiakkaitaan, minkä johdosta sen uusi yhteistyökumppani Tando lainaa rahaa ilman luottotietoja. Täytä siis Zmartan maksuton lainahakemus ja saat haettua lainaa.

Mitä luottotiedoilla tarkoitetaan?

Luottotietoja käytetään yksityishenkilön taloudellisen aseman ja maksukyvyn arviointiin. Luottotiedot kertovat talouden hallintakyvystä ja luotettavuudesta. Luottotietoja keräävät alaan erikoistuneet yritykset, jotka ylläpitävät luottorekistereitä.

Luottotietoja tarvitsevat tahot, kuten pankit ja luottolaitokset, tilaavat luottorekistereiltä raportteja asiakkaiden luottokelpoisuuden. Luottotiedot saattavat olla raha-asiansa mallikkaasti hoitaneelle itsestäänselvyys, suurempi merkitys syntyy, jos luottotietoihin syntyy merkintä maksuhäiriöstä.

Maksuhäiriö merkintä luottotiedoissa on seuraamus maksamatta jääneestä laskusta tai hoitamattomasta lainasta. Merkintää luottotietoihin ei synny pelkästä maksukehotuksesta, vaan vasta silloin, kun lasku on siirtynyt ulosottoon ja siitä on tehty päätös käräjäoikeudessa.

Kulutusluotot eli vakuudettomat lainat edellyttävät, että hakijan tulee olla erityisen tarkka, sillä jo 60 päivän myöhästyminen osamaksusopimuksesta oikeuttaa luoton myöntäjän ilmoittamaan maksuhäiriön luottorekisteriin.

Maksuhäiriömerkinnältä ja ulosotolta on kuitenkin mahdollista välttyä vielä haasteen saamisen jälkeenkin, jos velallinen maksaa perittävän summan kokonaisuudessaan. Käytännössä maksuhäiriömerkintä tarkoittaa luottotietojen ja sitä kautta luottokelpoisuuden menettämistä.

Milloin luottotiedot tarkistetaan?

Luottotiedot tarkistetaan silloin, kun haet lainaa, luottoa, teet osamaksusopimuksen ja usein myös silloin, kun haet vuokra-asuntoa. Merkintä luottotiedoissa vaikuttaa hakijan luottokelpoisuuteen.

Lainanmyöntäjä haluaa saada käsityksen takaisinmaksukyvystäsi. Siihen vaikuttaa muiden lainojesi ja luottojesi määrä, taloudellinen tilanteesi, eli tulosi ja menosi, sekä luonnollisesti se, miten olet suoriutunut aiemmista maksuistasi. Tämän takia näitä asioita kysytään lainahakemuksessa.

Mistä luottotietomerkinnän saa?

Luottotietomerkintää ei saa heti, jos unohtaa maksaa vaikkapa puhelinlaskun, vaan merkinnän päätyminen rekisteriin on pitkä prosessi. Kun jätät laskun maksamatta, saat siitä ensin muistutuksia. Tämän jälkeen perintätoimisto alkaa vaatia laskua maksettavaksi.

Jos jätät laskun edelleen hoitamatta, tuomioistuin lähettää sinulle velkojan haastehakemuksen. Jos tähänkään ei reagoida, lasku menee ulosottoon ja saat tuomioistuimen päätöksen maksuhäiriömerkinnästä.

Lukuisten vaiheiden huomiotta jättäminen osoittaa piittaamattomuutta velkojaa kohtaan. Olethan tarkkana eritoten osamaksusopimusten kanssa, sillä jos maksuhäiriömerkinnän mahdollisuus on mainittu luottosopimuksessa, jo 60 päivän myöhästyminen laskunmaksussa voi aiheuttaa merkinnän luottotietoihin.

Mistä tiedät, ovatko luottotietosi kunnossa?

Sinua saattaa mietityttää, voiko rahaa lainata ilman, että luottotietoja tarkistetaan luottorekisteristä? Mitä luottotietojen tarkistaminen oikeastaan tarkoittaa, ja voiko niiden tarkistamiselta välttyä?

Maksuhäiriömerkintä on tulos pitkällisestä prosessista, jonka seurauksena velallinen menettää luottotietonsa. Ennen ulosottoon joutumista velallinen saa laskun, muistutuksia sekä vaatimuksia laskun maksamisesta. Myös käräjäoikeus lähestyy velallista haasteen muodossa.

Monet koettavat hakea lainaa ilman, että heidän luottotietonsa tarkistetaan. Syynä tähän on yleensä se, että luottotiedoissa näkyy merkintä maksuhäiriöstä. Nämä tekijät vaikuttavat lainanhakijan luottokelpoisuuteen.

Voit tarkastaa luottotietosi helposti täältä. Linkin takaa löytyy Suomen Asiakastiedon tarjoama palvelu, josta myös luotonmyöntäjät tarkastavat luottotietosi. Näin ollen saat reaaliaikaista tietoa tilanteestasi ja sinun ei tarvitse miettiä, onko sinulla maksuhäiriömerkintää vai ei.

Luottohäiriöitä pikavipeistä

Pikavippien hakeminen oli ennen korkolakimuutosta hyvin yleistä, sillä moni näki ne nopeana ja helppona ratkaisuna talousvaikeuksiin. Pikavippien korot olivat myös usein hyvin korkeat. Tämä johti tilanteeseen, jossa moni maksoi lainoja satojen eurojen korkoprosenteilla. Uusi lakimuutos toi markkinoille korkokaton, jonka johdosta kulutusluoton korko voi olla korkeintaan 20 prosenttia ja kulut 150 euroa vuodessa.

Ylivelkaantumista voi harvemmin ratkaista uudella lainalla, jollet saa nostettua edullisempaa yhdistelylainaa. Jos koet ylivelkaantuneesi ja raha-asiasi ovat niin pahassa solmussa, ettet koe selviytyväsi niistä yksin, älä epäröi pyytää apua kunnallisesta talous- ja velkaneuvonnasta. Palvelun käyttäminen on maksutonta, ja saatat saada sieltä konkreettisia vinkkejä taloutesi elvyttämiseksi.

Aktiivisuus ja yhteydenotto auttavat aina

Pidä taloutesi ajan tasalla ja ota heti yhteys lainanmyöntäjään tai laskun toimittajaan, jos sinulla on vaikeuksia selviytyä maksamisesta. Koskaan ole liian myöhäistä neuvotella, jos laskujen maksaminen tuntuu hankalalta. Neuvotteleminen kannattaa aina. Kun tartut rohkeasti asiaan, saatat välttyä kauaskantoisilta ja ikäviltä seurauksilta. Kerro siis avoimesti tilanteestasi ja tee itse aloite tilanteen hoitamiseksi.

Vaikka lasku olisi edennyt jo perintään asti, voit vielä välttyä maksuhäiriömerkinnältä, kunhan otat ripeästi yhteyttä velkojaan ja perintätoimistoon ja hoidat laskun heti pois päiväjärjestyksestä perintäkuluineen.

Maksuhäiriömerkintä on ikävä ja kauaskantoinen seuraus hoitamattomasta velasta, ja sen voi saada jo summaltaan pienenkin laskun maksamatta jättämisestä – suhtaudu siihen siis sen vaatimalla vakavuudella.

Luottotietojen menettäminen tarkoittaa sitä, että olet saanut maksuhäiriömerkinnän. Tämä kertoo siitä, että olet hoitanut raha-asiasi huolimattomasti, mikä yleensä estää lainan saamisen.

Lainan kilpailuttaminen kestää vain muutamia minuutteja

  • Ilmainen
  • Et sitoudu mihinkään
  • Lainapäätöksiä yli 25 luotonmyöntäjältä
10 000 EUR
183 EUR
Esimerkkikorko

Luoton ollessa 10 000€, 6v. laina-ajalla, on kuukausierä 183€. Tällöin luoton kokonaiskulut on 13 158€, nimelliskorko 9,5% ja todellinen vuosikorko 9,92% (sis. 0€ laskutuslisän ja avausmaksun 0€). Luotonmyöntäjien lainasummat vaihtelee 1 000-60 000€, nimelliskorko 4,41–20% (todellinen vuosikorko 4,5-38%) ja laina-aika 1–15v. välillä.

Luotonmyöntäjät käsittelevät kaikki hakemukset automaattisesti varmistaakseen nopeat ja vastuulliset luottopäätökset.

Lainan kilpailuttaminen kestää vain muutamia minuutteja

  • Ilmainen
  • Et sitoudu mihinkään
  • Lainapäätöksiä yli 25 luotonmyöntäjältä
20 000 EUR
243 EUR
Esimerkkikorko

Luoton ollessa 20 000€, 10v. laina-ajalla, on kuukausierä 243€. Tällöin luoton kokonaiskulut on 29 119€, nimelliskorko 8% ja todellinen vuosikorko 8,3% (sis. 0€ laskutuslisän ja avausmaksun 0€). Luotonmyöntäjien lainasummat vaihtelee 1 000-60 000€, nimelliskorko 4,99–20% (todellinen vuosikorko 4,99-38%) ja laina-aika 1–15v. välillä.

Luotonmyöntäjät käsittelevät kaikki hakemukset automaattisesti varmistaakseen nopeat ja vastuulliset luottopäätökset.

Lainan kilpailuttaminen kestää vain muutamia minuutteja

20 000 EUR
243 EUR
  • Ilmainen
  • Et sitoudu mihinkään
  • Lainapäätöksiä yli 25 luotonmyöntäjältä
Esimerkkikorko

Luoton ollessa 20 000€, 10v. laina-ajalla, on kuukausierä 243€. Tällöin luoton kokonaiskulut on 29 119€, nimelliskorko 8% ja todellinen vuosikorko 8,3% (sis. 0€ laskutuslisän ja avausmaksun 0€). Luotonmyöntäjien lainasummat vaihtelee 1 000-60 000€, nimelliskorko 4,99–20% (todellinen vuosikorko 4,99-38%) ja laina-aika 1–15v. välillä.

Luotonmyöntäjät käsittelevät kaikki hakemukset automaattisesti varmistaakseen nopeat ja vastuulliset luottopäätökset.

Vakuudettomat lainat

Ensiasunnon sisustus – helpot ratkaisut säästävät rahaa

Ensiasunnon sisustus ei aina ole päällimmäisenä asiana mielessä nuorella, joka pääsee vanhempien luota hoitamaan omaa kotitalouttaan ensimmäistä kertaa. Samaten ensiasunnon ostajalla budjettia laadittaessa tavataan usein keskittymään asuntolainaan ja mahdollisiin remontteihin, sisustus nousee harvoin ykkösprioriteetiksi.

Vakuudettomat lainat

Black Friday 2019 Tarjoukset – vinkit parhaimpiin mustan perjantain ostopaikkoihin

Milloin on Black Friday vuonna 2019? Tämä kysymys toistuu aina loppuvuoden kuumimman shoppailupäivän ja Black Friday tarjousten riemujuhlan lähestyessä, sillä yhtä kiinteää päivämäärää ei Black Fridaylle ole: se vietetään aina kiitospäivän jälkeisenä päivänä, eli marraskuun neljännen torstain (kiitospäivä) jälkeisenä perjantaina.

Vakuudettomat lainat

Oktoberfest – Suuri hintavertailu

Baijerilaisuuden ylistys, oluen riemujuhla, nahkahousujen kokoontumisajot – Oktoberfest on se asia, joka Münchenistä tulee monilla ensimmäisenä mieleen. Vuonna 1810 ensimmäisen kerran vietetty ja nykyisin yli pari viikkoa kestävä juhla on levinnyt ympäri maailman, mutta aito ja alkuperäinen versio houkuttelee matkailijoita Theresienwiesen alueelle, joka sijaitsee Münchenin keskustasta Marienplatz-aukiolta kilometrin lounaaseen.

Ei artikkeleita

Tutustu useampiin artikkeleihin