Sähkönkulutus ja siihen liittyvät parhaat vinkit

Olemme keränneet sinua varten parhaat sähkönkulutus vinkit, jotta voit pienentää sähkölaskujasi fiksulla tavalla. Sähkö on välttämätön asia meille, sillä ilman kotiin tulevaa sähköä emme voisi suorittaa jokapäiväisiä toimiamme – katsella televisiota, ladata kännykkää tai pitää valaistusta päällä.

Sähkönkulutus on myös helposti säädeltävissä pienillä muutoksilla, joita voimme jokapäiväisessä elämässämme tehdä. Tutustu artikkeleihimme ja hyödynnä uudet ideat, joilla voit pienentää sähkölaskuasi!

Sähkönkulutus

Sähkönkulutus

Sähkövero – kuinka se muodostuu?

Tiesitkö, että maksat veroa myös sähköstä? Sähkövero tulee maksaa sähkönkulutuksesta ja se peritään usein siirtomaksujen yhteydessä. Sen vuoksi sähkövero voi olla ehkä monelle kuluttajalle vieraampi termi, mutta tämän artikkelin avulla selvennämme, mistä sähkövero muodostuu ja mitä poikkeuksia sähköveron perimiseen kuuluu. Kerromme myös hallituksen ajankohtaisista suunnitelmista sähköveron uudistamiseen.

Sähkönkulutus

Sähkömarkkinalaki pähkinänkuoressa

Erilaiset lait säätelevät yritysten toimintaa ja niiden tavoitteena on turvata kuluttajien asemaa. Sähkömarkkinalaki on tästä hieno esimerkki, sillä se asettaa sähköyhtiöille vaatimuksia sähkönjakelun varmuuteen liittyen. Lain tarkoituksena on taata loppukäyttäjille sähkön toimitusvarmuus, mutta sen lisäksi myös kilpailukykyinen sähkön hinta sekä kohtuulliset palveluperiaatteet. Tämän tavoitteena on tarjota erityisesti kuluttajalle tasapuolinen palvelukokonaisuus, jossa on otettu huomioon myös sähkön ekologisempi käyttö.

Sähkönkulutus

Sähköturvallisuus kotona abc

Suomalaisilla on kodeissaan yhä enemmän ja enemmän erilaisia sähkölaitteita, joten sähköturvallisuus on tärkeä asia, johon jokaisen tulisi kiinnittää huomiota. Sähköturvallisuuden perusvaatimukset on kirjattu myös sähköturvallisuuslakiin ja sen mukaan sähkölaitteet tulee suunnitella ja asentaa niin, ettei niistä aiheudu vaaraa kenenkään hengelle, terveydelle taikka omaisuudelle.

Ei artikkeleita

Tutustu useampiin artikkeleihin
Chat!