Yhdistä lainat

Miten yhdistelylainan hakeminen tapahtuu?

2022-08-18
Yhdistelylaina

Lainojen yhdistely on helppoa ja yksinkertaista. Yhdessä yhteistyökumppaniemme kanssa hoidamme puolestasi suurimman osan työstä.

Aloita laskemalla yhteen luottojesi kokonaissumma

Yhdistelylaina on uusi laina, joka on kooltaan nykyisten lainojesi ja luottojesi suuruinen. Ennen kuin pääsemme vertailemaan tarjouksia yhdelle uudelle ja kaiken kattavalle lainalle, on sinun käytävä läpi taloudellinen tilanteesi.

 • Aloita kartoittamalla kuukausittain tulo- ja menotasosi. Erotus paljastaa, millaiseen lyhennyserään sinulla on varaa.

 • Laske tämän jälkeen yhteen olemassa olevien lainojesi ja luottojesi kokonaistilanne ja selvitä, paljonko käytät kuukaudessa niiden korkoihin ja muihin kuluihin. Laske myös lainojen jäljellä olevat kokonaissummat yhteen.

 • Huomioi kaikki vakuudettomat lainatpienlainatluottokortit ja osamaksusopimukset.

Kun olet selvittänyt tulosi ja menosi sekä nykyisten lainojen ja luottosopimusten suuruuden ja niiden kulut, voit hakea lainan, joka kattaa kaikki aiemmat pienlainasi.

Mitä hyötyä on lainojen yhdistämisestä?

Kun yhdistät kaikki lainat yhden uuden, suuremman lainan alle, saat edullisemmat lainaehdot. Zmartalla kilpailutat lainantarjoajat ja pääset valitsemaan edullisimman lainatarjouksen.

Säästät myös lainan sivukuluissa. Kun sinulla on useampia luottoja, maksat jokaisesta lainasta erikseen tilinhoitokuluja ja kuukausimaksuja – aivan turhaan. Yksiyhdistelylaina, yhdet kulut.

Lainojen yhdistäminen auttaa oman talouden hallinnassa. Kun sinulla on vain yhden lainan lyhennys hoidettavana, talouden kokonaiskuva on helpompi pitää kasassa. Samalla myös mahdollisten lyhennysvapaiden ja muiden järjestelyjen neuvottelu on helpompaa, sillä sinun tarvitsee olla yhteydessä vain yhteen lainoittajaan useamman sijasta.

Mistä paras yhdistelylaina?

Lainamarkkinoiden ja henkilökohtaisten raha-asioiden asiantuntijana me Zmartalla teemme kaikkemme, jotta asiakkaiden olisi helppo hakea lainaa palvelustamme. Parhaan yhdistelylainan löytäminen kauttamme käy näppärästi, sillä käyttäjäystävällisessä palvelussamme itse hakuprosessin ohella myös eri lainantarjoajien vertailu on helppoa – näet hetkessä, mikä luottolaitos tarjoaa parhaan lainan. Sinun ei tarvitse olla talouden asiantuntija, me olemme sitä puolestasi.

Voinko yhdistää lainat puolisoni kanssa?

Kyllä voit! Mikäli sinulle on kertynyt lainoja ja luottoja yhdessä puolison kanssa, voitte kilpailuttaa uuden lainan yhdessä. Kun lainalla on kaksi hakijaa, ovat lainaehdotkin yleensä huomattavasti edullisemmat. Rahoittajien näkökulmasta riski on pienempi kuin yksittäisellä hakijalla. Yhdistelylainaa on mahdollista saada 60 000 euroon asti.

Mikäli nykyisten lainojesi ja luottojesi yhteissumma ylittää tuon rajan, kannattaa kuitenkin tarkastella mahdollisuutta yhdistää ainakin osa lainoista. Kun kokonaisvelkasi on lyhennetty alle kyseisen summan, voit hoitaa yhdistelyn ja siihen liittyvän lainantarjoajien kilpailutuksen uudelleen.

Saako yhdistelylainaa tavallisesta pankista?

Yhdistelylaina pankista – siis perinteisestä päivittäisten raha-asioiden hoitoon tarkoitetusta pankista – kiinnostaa monia kuluttajia. Myös monet tutut päivittäisasioinnin pankit tarjoavat mahdollisuutta niputtaa pienemmät lainat ja luotot yhteen, mutta se ei varsinaisesti kuulu niiden ydinliiketoimintaan. Siksi oman tilipankkisi tarjoama yhdistelylaina ei välttämättä ole kovin halpa, eikä pahimmassa tapauksessa tarjoa juurikaan säästöä nykytilanteeseesi verrattuna.

Miten yhdistelylainalla voi säästää?

Yhdistelylaina on laina, jolla maksetaan pois kaikki muut vakuudettomat lainat. Toisin sanoen olemassa olevista vakuudettomista lainoista lasketaan jäljellä olevan pääoman ja korkojen osuuden yhteissumma ja kulut ja uusi laina otetaan niin, että se kattaa tuon summan. Tämän jälkeen lainalla maksetaan vanhat luotot kertalyhennyksenä pois ja maksettavaksi jää vain yksi laina.

Yhdistelylainan säästövaikutus perustuu siihen, että uudempi laina on yleensä aina edullisempi, sillä etenkin viime vuosina vakuudettomien luottojen korot ovat vain laskeneet. Näin ollen saat korkeakorkoiset lainat maksettua pois ja vaihdettua ne uudempaan, edullisempaan lainaan.

Toinen säästövaikutus on se, että kaikkiin lainoihin ja niiden lyhentämiseen liittyy kuluja. Yhdistelylaina on vain yksi laina, joten jatkossa maksat vain yhden lainan kulut. Kun yhdistelylainaa hakee, kannattaa aina harkita tarkkaan sitä, mikä yhdistelyn tuoma etu ja millainen on sen tuoma säästö.

Mistä yhdistelylainan kulut muodostuvat?

Vakuudettomien luottojen maailma on melkoinen viidakko, jossa on paljon palveluntarjoajia ja erilaisia lainoja. Jokaisella palveluntarjoajalla on oma tapansa rakentaa lainan kulurakenne ja näin ollen kuluja voi olla erilaisia. Niitä voivat olla esimerkiksi laskutuslisä, lainan avausmaksu, tilinhoitomaksu tai vaikkapa muutosmaksut. Osa toimijoista erittelee jokaisen kulun ja hinnoittelee ne erikseen, kun taas osa sisällyttää ne pankin marginaaliin.

Koska kulurakenne on hyvin sekava, hyödyllisintä on vertailla lainatarjouksia ja niiden todellista vuosikorkoa. Todellinen vuosikorko on summa, joka sisältää pankin lainamarginaalin ja nimelliskoron lisäksi myös kaikki muut kulut.

Näin haet yhdistelylainaa

Yhdistelylainaa voi hakea Zmartan vertailusivustolla, joka kilpailuttaa lainan yli 25 pankin tai luotonmyöntäjän välillä. Lainahakemusta täyttäessäsi sinun kannattaa yhdistää kaikki lainat, vertailla saamiasi lainatarjouksia ja valita niistä edullisin. Usein oma pankki ei ole edullisin lainantarjoaja, mutta aina näin ei suinkaan ole. Pankki saattaa tarjota sinulle hyvän koron, mikäli sinulla on pitkä ja hyvä asiakkuus taustalla.

Voit saada yhdistelylainan jopa saman päivän aikana, mikäli haet sitä Zmartan lainavertailupalvelun kautta. Anna vain haluamasi lainasumma ja takaisinmaksuaika sekä omat tietosi ja odota lainatarjouksia. Parhaimmillaan rahat ovat tililläsi jo samana päivänä! Tämän jälkeen voit maksaa vanhat pienlainasi pois ja nauttia helpommasta talouden hallinnasta!

Miksi lainat kannattaa kilpailuttaa Zmartan avulla?

Zmartan lainanvertailupalvelussa ovat mukana yksityisen kuluttajan kannalta parhaat luotonantajat ja myös monet perinteiset Suomessa toimivat pankit, jotka ovat tottuneet käsittelemään lukuisten asiakkaiden yhdistelylaina-asioita päivittäin. Maksutonta vertailupalvelua käyttämällä takaat itsellesi parhaan tarjouksen.

Jos olet hakenut ja saanut yhdistelylainan, parhaan mahdollisen lainan takaamiseksi se kannattaa kilpailuttaa jatkossakin uudelleen. Lainavertailu Zmartan kautta on aina maksutonta eikä sisällä velvoitetta sitoutumiseen – voit tehdä kilpailutuksen uudelleen aina niin halutessasi.

Viisi kysymystä yhdistelylainasta:

 • Kenelle yhdistelylaina sopii?

  Lainojen yhdistäminen sopii henkilöille, joille on kertynyt eri suuntiin maksettavia lyhennyksiä. Tällaisia ovat esimerkiksi vanhat luottokorttivelat, osamaksusopimukset, korkeakorkoiset pienlainat ja kalliit pikavipit.

  Tämä tarkoittaa käytännössä, että vanhojen lainojen yhdistäminen voi tuoda merkittäviä säästöjä erilaisten hallintopalkkioiden ja tilinhoitomaksujen poistuessa. Yhdistelylaina mahdollistaa myös edullisen koron yhdelle suuremmalle summalle useamman eri pienlainan sijaan.

  Lisäksi kulutusluottojen korkolaki muuttui syyskuussa 2019, minkä johdosta vanhat lainat kannattaa ehdottomasti kilpailuttaa.

 • Millaisia yhdistelylaina kokemuksia Zmartan asiakkailla on?

  Lukuisat Zmartan asiakkaat ovat saaneet lainojen yhdistelyllä merkittävää apua raha-asioihinsa. Parhaimmassa tapauksessa asiakkaat ovat saaneet useiden satojen eurojen kuukausisäästöjä, kun he ovat yhdistäneet esimerkiksi vanhat korkeakorkoiset lainat, pikavipit, osamaksut ja luottokortit yhdeksi edulliseksi lainaksi. Lisäksi se on vaikuttanut positiivisesti talousasioiden hallintaan.

  Voit lukea lisää asiakkaidemme puolueettomia yhdistelylaina kokemuksia Trustpilot-sivustoltamme.

 • Miksi lainat kannattaa yhdistää?

  Lainat kannattaa yhdistää siksi, koska yhdistelyllä voi vapauttaa rahaa käyttöön ja lisäksi lainan kokonaiskustannuksen pienenevät. Kun lainoja on vain yksi, eli järjestelty ja hyvin hoidettu uusi laina, on talouden hallinta helpompaa ja tarvittaessa yhteydenpito velkojaan onnistuu näppärämmin. Voit yhdistelyprosessin aikana myös pidentää tai lyhentää takaisinmaksuaikaa ja määritellä maksuerän niin, että sinulle jää myös riittävästi käyttörahaa.

 • Mikä on yhdistelylainan korko?

  Yksityishenkilön yhdistelylainan korko on Suomen lain mukaan maksimissaan 10%. Kyseessä on kuitenkin vain nimelliskorko, jonka lisäksi todelliseen vuosikorkoon lasketaan myös muut lainan kulut. Korkokaton alaisten lainojen korot nousevat tavalliselle, 20% prosentin tasolle vuoden 2021 syyskuussa mikäli koronapandemia vaikutukset ovat heikentyneet ja yleinen taloustilanne parantunut. Vertaile aina vain todellisia vuosikorkoa lainaa ottaessasi!

 • Mitä ottaa huomioon yhdistelylainaa kilpailuttaessa?

  Yhdistelylainaa kilpailuttaessa tulee ottaa huomioon se, että oma pankki ei ole aina paras vaan netin vertailupalveluiden avulla kannattaa pyytää tarjoukset myös ulkomaalaisista, Suomessa toimivista yrityksistä. Kilpailutuksessa tulee vertailla vain sellaisia lainoja, joiden kokonaissumma, takaisinmaksuaika ja ehdot ovat samat ja ainoa vertailtava numeraali on todellinen vuosikorko, sillä kulurakenteet ovat muuten hyvin toisistaan poikkeavat.

Enemmän tässä kategoriassa

Katso kaikki
Zmarta ja Radio Nova yhteistyö
Yhdistä lainat Velkojen yhdistäminen - miten se onnistut?
Velkojen yhdistäminen on tapa saada hoidettua kaikki velat kunnialla ennen kuin on liian myöhäistä. Kun velkoja yhdistää ...
Zmarta ja Radio Nova yhteistyö
Yhdistä lainat Laskujen yhdistäminen – apua laskujen maksuun
Laskupino pöydän kulmalla ja sähköpostilaatikossa kasvaa, eikä rahaa laskujen maksuuntahdo riittää. Pahimmassa tapaukses ...
Zmarta ja Radio Nova yhteistyö
Yhdistä lainat Yhdistä kaikki lainat
Onko sinulle kertynyt useita pieniä lainoja ja luottoja? Tee fiksu valinta: ota Zmarta avuksesi, yhdistä kaikki lainat j ...