Yhdistä lainat

Hae yhdistelylainaa jo tänään ja säästä selvää rahaa!

2023-02-23 Taru Schroderus
Yhdistelylaina

Hankkiudu kerralla eroon luottokortti- ja osamaksuveloistasi. Yksi järkevä laina ja sopivat kuukausilyhennykset tuovat talouteesi lisää pelivaraa.

Kannattaako lainojen yhdistäminen?

Vastaus on yksinkertaisesti: kyllä!

Useiden kymmenien tai jopa satojen euron haaskaaminen kulutusluottojen ja luottokorttivelkojen maksuihin on pois kuukausittaisista nettotuloistasi. Yhdistämällä lainasi säästät koroissa ja kuluissa, ja maksat vain yhtä talouteesi järkevästi mitoitettua lainaa ja kuukausilyhennystä.

Miten lainojen yhdistäminen toimii?

Lainojen yhdistäminen alkaa olemassa olevien kulutusluottojen ja korttivelkojen selvittelyllä. Katso viimeisimmästä laskusta jokaisen lainasi saldo ja laske summat yhteen. Vertailun selkeyttämiseksi laske yhteen myös lainojesi kuukausilyhennykset, jotta tiedät, paljonko lainasi tällä hetkellä nielaisevat kuukausituloistasi.

Syötä sen jälkeen nykyiset lainasi kattava summa lainalaskuriimme, vertaile erilaisia takaisinmaksuaikoja ja katso, paljonko tuloistasi jäisi enemmän käteen lainojen yhdistämisen jälkeen.

Kenelle lainojen yhdistäminen sopii?

Lainojen yhdistäminen sopii kaikille, jotka haluavat järkevöittää talouttaan ja säästää kuukausimenoissa.

Lainojen yhdistely voi auttaa ulos taloudellisesta ahdingosta tai estää siihen päätymistä. Se on järkevin tapa laittaa oma tai perheen talous kuntoon, ja hillitä velkaantumista. Kun kuukausittaiset tulot riittävät arjen menoihin, sinun ei tarvitse elää velaksi tai ottaa jatkuvasti lisää luottoja.

Missä tilanteessa lainojen yhdistäminen auttaa?

Lainojen yhdistäminen on erityisen hyödyllistä, jos sinulla useita kalliita kulutusluottoja, joiden korko on niin korkea, että lainan pääoma ei lyhene muutaman kympin kuukausilyhennyksellä juuri lainkaan.

Huonoimmassa tapauksessa maksat kulutusluotolla ostamasi pesukoneen lyhennyksiä vielä silloin, kun olet jo vaihtamassa sitä uuteen! Lainojen yhdistelyllä voit maksaa kaikki luottokorttivelat, osamaksusopimukset, kulutusluotot ja pienlainat kerralla pois ja maksaa vain yhtä isompaa lainaa.

 Lainojen yhdistäminen on helppoa  – vertailu kannattaa aina!

Lainojen vertailu kannattaa kaikissa lainoissa. Zmartan avulla se käy helposti ja nopeasti! Vertailemme puolestasi yli 25 pankkia ja rahoituslaitosta, jotta saisit lainasi mahdollisimman edullisesti ja hyvillä ehdoilla.

Zmartan avulla voit räätälöidä lainallesi sopivan takaisinmaksuajan ja kuukausilyhennykset, jotka istuvat parhaiten talouteesi. Useista laskuista huolehtimisen sijaan voit keskittyä vain yhden lainan lyhentämiseen.  Kun budjetti on selvillä ja tiedät tismalleen, mihin rahasi menevät, taloutesi pysyy paremmin aisoissa.

Miksi lainojen yhdistäminen ei onnistu?

Luottotiedot kertovat maksukyvystä. Mikäli luottotiedoissa ilmenee maksuhäiriömerkintöjä, lainansaanti voi hankaloitua merkittävästi. Maksuhäiriömerkintä ei kuitenkaan aina merkitse sitä, että lainaa ei saisi. Lainan saanti riippuu maksuhäiriön vakavuudesta ja talouden kokonaistilanteesta. Jos sinulla on maksuhäiriömerkintä, et kuitenkaan saa vakuudetonta lainaa.

Luottotiedoista kannattaakin pitää huolta. Jos et pysty maksamaan laskujasi, ole yhteydessä laskun lähettäjään maksusuunnitelman sopimiseksi. Yleensä tilanteen voi vielä korjata.

Suomen Asiakastieto ja Bisnode vastaavat Suomessa luottotietojen tarkistuksesta. Voit tarkistaa omat luottotietosi ilmaiseksi kerran vuodessa joko sähköisesti tai lähettämällä kirjallisen pyynnön jompaankumpaan palveluun.

Lainojen yhdistäminen yhteishakijan kanssa

Älä lannistu, vaikka olisit aiemmin saanut kieltävän vastauksen hakiessasi lainaa. Yhteishakijan kanssa tilanne voi muuttua!

Yhteishakija voi olla ystäväsi, sukulaisesi tai puolisosi. Lainojen yhdistäminen kanssahakijan tuella voi parantaa merkittävästi lainansaantimahdollisuuksiasi. Yhteinen hakemus voi avata mahdollisuuden matalampiin korkoihin sekä pienentää kuukausittaisia lainakuluja. Mikäli saat puolison mukaan yhdistelylainaan, voitte myös saada korkeamman lainasumman ja pienemmän koron.

 Mitä kannattaa huomioida, kun yhdistän lainani?

Lainojen yhdistämisessä kannattaa huomioida kaikki olemassa olevat vaihtoehdot ja kilpailuttaa laina huolellisesti ennen lopullisen valinnan tekemistä. Pienetkin erot koroissa ja lainaehdoissa voivat vaikuttaa merkittävästi lainan kokonaiskuluihin.

Kotimaisten kivijalkapankkien ja ulkomaisten niin sanottujen digipankkien vakuudettomissa lainatuotteissa ei todellisuudessa ole juurikaan eroja, vaan ne toimivat samanlaisella periaatteella ja korot ovat suunnilleen samalla tasolla.

Yhdistelylainassa kannattaa laskea huolellisesti yhteen kaikki lainakustannukset koko laina-ajalta. Mitä pidempi laina-aika yhdistelylainassa on, sitä pienemmäksi lainan kuukausierä muodostuu. Pitkä laina-aika tarkoittaa puolestaan kulujen ja korkojen kertaantumista pidemmältä aikaväliltä, joka tarkoittaa lainasta kokonaisuutena maksettavien kulujen nousua.

Huolellinen vertailu on siis yhdistelylainoissa kaiken A ja O.
Enemmän tässä kategoriassa

Katso kaikki
Yhdistelylaina
Yhdistä lainat Miten yhdistelylainan hakeminen tapahtuu?
Lainojen yhdistely on helppoa ja yksinkertaista. Yhdessä yhteistyökumppaniemme kanssa hoidamme puolestasi suurimman osan ...
Luottotiedot
Yhdistä lainat Velkojen yhdistäminen - miten se onnistut?
Velkojen yhdistäminen on tapa saada hoidettua kaikki velat kunnialla ennen kuin on liian myöhäistä. Kun velkoja yhdistää ...
interest rate
Yhdistä lainat Laskujen yhdistäminen – apua laskujen maksuun
Laskupino pöydän kulmalla ja sähköpostilaatikossa kasvaa, eikä rahaa laskujen maksuuntahdo riittää. Pahimmassa tapaukses ...