Talousvinkit

Nämä säästövinkit pelastavat hiihtoloman – hyödynnä ne!

2022-02-03
Zmarta ja Radio Nova yhteistyö

Pienillä muutoksilla arkisessa kulutuksessa on väliä! Aloita helpoimmasta ja siirry sitten asteittain vaikeimpaan säästökohteeseen.

Hiihtoloma kutsuu – parhaat vinkit unelmien matkalle!

Koulujen hiihtoloma katkaisee pitkän puurtamisen. Hiihtolomia vietetään 2022 viikoilla 8, 9 ja 10 jolloin monet suuntaavat laskettelukeskuksiin. Hiihtoloma on mahtava aika lähteä reissuun joko talviurheilun ja -maisemien pariin, voit katkaista sohjossa kyntämisen lähtemällä palmujen alle etelään tai tähdätä vaikka eksoottiseen Australiaan! Talviloma on hyvä suunnitella ajoissa etukäteen, sillä viime tippaan varaaville loma ei tule olemaan edullinen. Lisäksi rahoitusta on hyvä miettiä huolellisesti, ja lomalainaa ottaessa lainojen huolellisella kilpailuttamisella Zmartan kautta voi vähentää kustannuksia. Kokosimmekin parhaat matka- ja rahavinkit, jotka on hyvä ottaa huomioon matkaa varatessa.

Zmarta auttaa lomalle!

Lomamatka on sijoitus koko perheeseen, johon kannattaa panostaa. Lomamatkaan kannattaa varata matkakassa, jonka kartuttamisessa Zmarta voi auttaa. Joskus myös odottamattomat menot ja kasvavat kulut voivat yllättää. Myös vanhempainvapaat ja sairastelut rasittavat varmasti taloutta. __Epävarmat hetket on hyvä turvata esimerkiksi Tuloturva-palvelun avulla__.

Zmarta.fi on uudenlainen rahoituspalvelu, joka kilpailuttaa lainojen ja luottojen tarjoajat puolestasi täysin ilmaiseksi ja neuvoo sinua tarpeen tullen. Zmarta.fin tavoitteena on tarjota edullisia lainaratkaisuja ja auttaa asiakkaitamme tekemään parempia taloudellisia ratkaisuja. Lainavertailupalvelumme kertoo sinulle eri kokoisten lainojen kustannukset. Yhdellä hakemuksella tavoitat kymmeniä lainantarjoajia, eikä hakemus sido sinua mihinkään. Ensimmäiset tarjoukset saat nopeasti ja voit itse valita niistä parhaan. Kilpailuta lainasi osoitteessa Zmarta.fi Voit myös lainaa kilpailuttaessasi turvata taloutesi valitsemalla Tuloturva-palvelun, jonka ansiosta sinun ei tarvitse huolehtia esimerkiksi lainan takaisinmaksusta mahdollisen työttömyysjakson tai pitkän sairasloman aikana.

Säästä rahat hiihtolomalle pienillä muutoksilla

Syksyn kääntyessä kohti talvea monen kodin rahakirstu kumisee tyhjyyttään. Olemme töissä ja uuteen kesälomaan on kolmisenkymmentä viikkoa. Seuraava hetki auringossa tuntuu olevan sietämättömän kaukana. Eräs tavoista löytää ilo arjessa on kehittää jotain, mitä kannattaa odottaa, eikä se vaadi lihavaa pankkitiliä. Tutkimme joitain arkisista kuluista ja määrittelimme viisi asiaa, joilla voi tehdä säästöjä, jotka riittävät aurinkomatkaan jo helmikuussa.

Pakkaa eväät ja vaihda cappuccino suodatinkahviin

Laskelmamme osoittavat, että lounas on kaikkein tehokkain tapa säästää. Neljän kuukauden aikana on mahdollista säästää jopa 400 euroa pelkästään siten, ettei syö lounasta ulkona. Lounashinnat ovat jo kympin luokkaa kun oma lounas puolivalmisteenakin kustantaa enimmillään neljä euroa. Kuukaudessa on noin 20 työpäivää, joten säästöä kertyy noin 500 euroa. Jos et juo viikossa neljää neljän euron lattea paikallisessa kahvilassa, vaan käännyt työpaikkasi suodatinkahvin puoleen, voit säästää jopa 320 euroa uuteen vuoteen mennessä. Muita säästötapoja on käyttää linja-autoa oman auton sijasta, ulkoilla kuntosalin sijaan ja syödä aamiaiseksi puuroa leikkeleleipien sijaan. Säästöehdotuksemme näiden viiden arkisten kulujen suhteen antavat yhteensä yli 1000 euron säästöt neljän kuukauden aikana. Ei hassumpaa, vai mitä?

Säästä näin

Säästössä vuoden 2022 hiihtolomaksi:

  • Omat eväät ravintolalounaan sijaan 500 € 

  • Työpaikan suodatinkahvi take-away -kahvin sijaan 320 €

  • Ulkoilu kuntosalin sijaan 150 €

  • Aamiaispuuro leikkeleleipien sijaan 100 € 

Yhteensä 1070 €

Pienillä muutoksilla arkisessa kulutuksessa on siis väliä! Aloita helpoimmasta ja siirry asteittain vaikeimpaan säästökohteeseen, esimerkiksi kokeile aamiaisrutiinien muuttamista ja vasta sitten siirry eväiden valmistamiseen. Siirrä säästämäsi eurot erilliselle tilille, niin näet miten paljon olet saanut säästettyä. Säästövinkkejen lisäksi, näiden viiden arkisten asioiden suhteen antavat vain neljässä kuukaudessa varat vaikka pariinkin äkkilähtöön.

Lappiin lomalle

Ihania kantohankia, pitkiä hiihtovaelluksia tai puuterilumella kaarevia laskuja. Upeat puitteet talviurheilulajeille tarjoaa Lappi, jossa voi nauttia unohtumattomasta lomasta esimerkiksi hulppeassa iglussa revontulia katsellen tai prameassa huvilassa takkatulesta nautiskellen. Kansainvälisten julkkisten siivittämänä Lapista on tullut todellinen trendikohde, jonne haluavat kaikki – lähde siis sinäkin koko perheen voimin!

Lappiin reissaamisen etuna on se, että matkustusmuodoksi voit valita miltei minkä hyvänsä autosta lentokoneeseen, joten sopiva vaihtoehto löytyy varmasti. Aktiviteettien hintoja on hyvä myös vertailla: hissilipusta rinteeseen joudut maksamaan, kun taas laduilla hiihtäminen on täysin ilmaista. Lapissa maksaa toki majoitus, mutta hotellien ja mökkien välillä on suuria eroja. Voit valita muutaman satasen maksavan ja usean tuhannen euron maksavan majoituksen välillä. Kannattaa myös miettiä majoituksen etäisyys rinteistä ja laduista - siirtyminen paikkojen välillä kuluttaa polttoainetta. Laskimme

__Esimerkki Lapista:__

Henkilöauton polttoainekulut välille Tampere-Levi-Tampere: noin 200€

Majoitus yöksi kahdelle aikuiselle ja kahdelle lapselle igluhotellissa: 689€

Ruokailu: Keskimäärin 16€/henkilö/ateria

Hissilippu: 50,50€/henkilö/1 päivä

__Yhteensä: noin 1400€ koko seurueelta__

Lainaa hiihtolomaa varten? Hae lomalainaa verkkosivuillamme!

Haluatko lentää edullisemmin? Tutustu Zmartan lentovinkkeihin!

### Haluatko luoda säästösuunnitelman? Tutustu arjen säästövinkkeihimme!

Enemmän tässä kategoriassa

Katso kaikki
Lainahakemus
Talousvinkit Vakuudellinen laina – pankkilaina vakuutta vastaan
Vakuudellinen laina haetaan pankista tai rahoituslaitoksesta, ja sen saamiseksi on asetettava reaalivakuus. Vakuuksia on ...
kreditva rde
Talousvinkit Luottotietojen tarkistaminen – näin se tapahtuu
Luottotiedot voi tarkistaa helposti ja maksutta netistä.