Talousvinkit

Älä anna tyhjän säästöpossun pilata kesälomaasi – näin rahoitat lomamatkasi helposti

2022-06-13 Taru Schroderus
Kesälomakuva

Lomasesonki on kuumimmillaan, mutta kaikkien säästöt eivät riitä matkailuun. Kesäloman voi onneksi rahoittaa muillakin tavoin – ja vieläpä edullisesti.

Lomailu ja matkustaminen on ollut viimeiset pari vuotta hankalaa, ja nyt koronan hellittäessä monella on kova matkakuume.

Vaikka säästöt eivät riittäisi koko matkan maksamiseen, on silti suhteellisen edullisiakin tapoja rahoittaa kesäloma.

Mielitkö pakettimatkalle?

Pakettimatka on helppo ratkaisu lomalaiselle. Ostat samalla sekä lennot että majoituksen sekä mahdollisesti myös ruokailut loman ajaksi.

Jos oikein haluat hemmotella itseäsi, voit ottaa All-Inclusive -matkan, jossa käytännössä kaikki loman ruokailut ja juomat kuuluvat samaan hintaan lomakeskuksessa.

Matkanjärjestäjän tarjoama rahoitus pakettimatkalle voi olla kalliimpi kuin erillinen kilpailutettu laina.

Moni matkanjärjestäjä tarjoaa lomalle myös rahoitusta. Matkanjärjestäjän tarjoama rahoitus pakettimatkalle voi kuitenkin olla kalliimpi kuin erillinen kilpailutettu laina.

Matkanjärjestäjällä on yleensä vain yksi rahoituskumppani, joka tarjoaa lainaa matkailijoille. Näin lainasta ei synny kilpailua, eikä matkailija näe muita lainatarjouksia.

Kannattaa siis miettiä vaihtoehtoa, jossa kilpailutat lainan ensin Zmartan kautta, ja vertaat tarjouksia matkanjärjestäjän tarjoamaan lainaan.

Omatoimimatkan rahoitus hoituu myös helposti

Jos et halua sitoa itseäsi yhteen paikkaan, kuten pakettimatkassa, vaan haluat nähdä ja kokea enemmän, ei matkanjärjestäjän tarjoama rahoitus ole silloin vaihtoehto.

Varsinkin kotimaan matka koostuu yleensä useammasta erillisestä kustannuksesta, kuten itse majoituspaikasta ja sinne matkustamisesta. Kuluja voi myös olla vaikeampi määrittää tarkasti, sillä suunnitelmat saattavat muuttua loman edetessä.

Tällöin on viisasta miettiä kokonaisbudjetti matkalle ja hakea lainaa kyseiselle summalle Zmartan kautta.

Mieti, miten haluat matkustaa ja tee lainahakemus Zmartan avulla.

Lainaneuvojan vinkki kustannusten vertaamiseen

Kysyimme myös Zmartan lainaneuvoja Tiialta vinkkejä lomamatkan rahoittamiseen.

Tiia on toiminut lainojen parissa jo useamman vuoden ajan ja tietää, mihin suomalaiset hakevat lainaa.

– Meillä on vuosittain paljonkin asiakkaita, jotka hakevat lainaa lomamatkaa varten. Vinkkinä riippumatta siitä, matkustatko omatoimisesti vai pakettimatkalla – pieni kuukausierä ei välttämättä kerro rahoituksen kokonaiskulusta, Tiia kertoo.

Kannattaa siis miettiä painottaako pientä kokonaiskulua lainalle, vai pientä kuukausimaksua, mikä yleensä tarkoittaa pidempää maksuaikaa.

– Todellinen vuosikorko ja lainan kokonaiskustannus on aina selkeä mittari lainalle. Mitä alhaisempi se on, sen parempi, Tiia opastaa.

Entä jos haluan ajoneuvon kesäksi?

Kannattaa muistaa, että Zmartan kautta hoidat myös autorahoituksen helposti.

Jos otat rahoituksen ajoneuvoon autokaupasta, joudut yleensä maksamaan ensin käsirahan. Zmartan kautta otetuissa lainoissa et maksa käsirahaa, vaan voit hoitaa koko lainasumman kuukausimaksuilla.

Auto myös tulee samaan tien omistukseesi, eikä se ole vakuutena lainalle, joten voit myydä sen milloin haluat ilman, että sinun pitää sopia asiasta rahoituslaitoksen kanssa.

Tee lainahakemus ja vertaile tarjouksia

Lainavertailu ei maksa sinulle mitään, etkä sitoudu mihinkään. Voit rauhassa vertailla tarjouksia ja valita sinulle sopivimman lainan.

Enemmän tässä kategoriassa

Katso kaikki
interest rate
Talousvinkit Elinkustannusindeksi 2023
Kuluttajahinnat nousevat: vuoden 2023 huhtikuussa ne olivat 7,9 prosenttia korkeammat kuin vuotta aiemmin.
7 hva nordmenn lante penger til båt
Talousvinkit Miten rikastua?
Monet haaveilevat äkkirikastumisesta. Mutta onko se edes mahdollista, jos onni ei potkaise lotossa?
Lamppu
Talousvinkit Arjen parhaat säästövinkit
Mistä kaikesta arjessa voi säästää? Tutustu vinkkeihimme ja hyödynnä niitä kesäkassan kartuttamisessa.