Vakuudettomat lainat

Vanhempi, näin paljon lapsen jääkiekkoharrastuksen aloittaminen maksaa

2019-10-10
Zmarta ja Radio Nova yhteistyö

Oletko inspiroitunut jääkiekon MM-kisoista ja haluaisit kannustaa jälkipolvea jääkiekon pariin? Vai onko lapsesi inspiroitunut kiekkotaitureiden taidonnäytteistä, mutta et tiedä, miten harrastuksen voisi aloittaa?

Jääkiekkoilu on kiehtova harrastus

Monet vanhemmat innostuvat kansainvälisiä kiekkotähtiä seuratessaan lajista ja haluavat mielellään kannustaa lapsiaan sen pariin. Jääkiekon MM-lähetyksiä sponsoroiva lainanvälittäjä Zmarta on koostanut kattavan tietopaketin, jonka avulla saat vinkkejä, millaisen budjetin lätkäharrastus vaatii. Jääkiekko ei kuitenkaan ole tunnetusti harrastuksien halvimmasta päästä, sillä se nielee paljon rahaa erilaisten kulujen muodossa. Kerrommekin seuraavaksi, mitä kaikkea sinun tulee ottaa huomioon tätä harrastusta varten.

Varusteet nielevät huomattavasti rahaa

Uuden harrastuksen starttaaminen alkaa parhaiten paikallisessa kiekkokoulussa, jonka hinta vaihtelee paikkakunnasta riippuen – hinta pyörii useimmiten sadan euron kieppeillä. Tällä tavalla lapsi voi saada mukavan spurtin uuteen harrastukseen.

Jääkiekon aloittaminen ei onnistu ilman varusteita, joihin voi upota reippaasti käteistä. Kypäriin sekä muihin varusteisiin saattaa mennä runsaasti rahaa, mikäli ne ostetaan uusina. Esimerkiksi housut, luistimet, erilaiset suojat sekä mailat kannattaa kuitenkin ostaa käytettynä, sillä lapsi kasvaa niistä nopeasti ulos. Tällä tavalla voi myös säästää kustannuksia alkuvaiheessa. On kuitenkin hyvä pitää mielessä, että esimerkiksi pelisukat, alusasu sekä hammassuojat on fiksua ostaa uusina hygieniasyistä johtuen. Käytettyihin varusteisiin on kuitenkin hyvä varata monta sataa euroa, mikäli paikallisseura ei tarjoa niitä.

Joukkuemaksut ja kisamatkat saattavat viedä suuria summia

Harrastus pääsee vauhtiin seurassa, joka vastaa jääharjoituksista sekä valmennuksista. Seuramaksun lisäksi maksettavaksi tulee mahdollisten kisamatkojen kustannukset, joihin saattaa mennä rahaa monia satoja euroja.

Jokainen pelaaja tarvitsee pelaamisen aloittamiseksi myös vakuutuksen ja pelipassin. Kausikustannukset vaihtelevat seurakohtaisesti, mutta niiden hinnat voivat pyöriä 1000 euron ympärillä.

Vanhemmalla iällä leirimaksut tulevat mukaan

Leirimaksut, kansainväliset leirit ja kisamaksut muodostavat niin ikään massiivisen kustannuksen, joka tulee huomioida erikseen. Näihin kustannuksiin uppoaa helposti nelinumeroinen summa, mutta onneksi kyseiset kulut tulevat yleensä mukaan kuvioihin vasta vanhemmalla iällä.

Lahjakasta lasta kannattaa ehdottomasti kuitenkin kannustaa eteenpäin, sillä mieleisen harrastuksen lisäksi hän voi saada paljon uusia ystäviä sekä hän voi omaksua terveelliset elämäntavat, jotka kantavat läpi elämän. Parhaassa tapauksessa lapsi saakin mieluisan ammatin ja voi edetä korkealle ammattilaistasolla.

Rahoita harrastus vakuudettomalla lainalla

Mikäli jälkipolven jääkiekon kustannukset tuntuvat ylitsepääsemättömän suurilta kustannukselta, kannattaa harkita vakuudetonta lainaa harrastuksen rahoittamiseksi. Zmarta kilpailuttaa puolestasi lainahakemuksesi yli 25 luotonmyöntäjän ja pankin kesken jopa 60 000 euroon asti, jotta voit saada juuri sinulle sopivan lainatarjouksen. Hae lainaa täältä!

Kuva: Shutterstock

Enemmän tässä kategoriassa

Katso kaikki
Lainaa luottotiedottomalle
Vakuudettomat lainat Lainaa ilman luottotietoja
Lue, miten maksuhäiriömerkintä ja luottotietojen menetys vaikuttavat lainansaantiisi.
Vakuudettomat lainat Mitä tarkoittaa lainan marginaali?
Mistä lainan marginaalissa on kyse ja miten siihen voi vaikuttaa? Tässä artikkelissa kerromme siitä kaiken tarpeellisen.
Vakuudettomat lainat Lainaa ilman säännöllisiä tuloja
Moni yritys myöntää 1000 tai 2000 euroa lainan työttömälle, freelancerille, osa-aikatyöntekijälle tai eläkeläiselle, jos ...