Vakuudettomat lainat

Oktoberfest – Suuri hintavertailu

2019-11-26
Zmarta ja Radio Nova yhteistyö

Baijerilaisuuden ylistys, oluen riemujuhla, nahkahousujen kokoontumisajot – Oktoberfest on se asia, joka Münchenistä tulee monilla ensimmäisenä mieleen. Vuonna 1810 ensimmäisen kerran vietetty ja nykyisin yli pari viikkoa kestävä juhla on levinnyt ympäri maailman, mutta aito ja alkuperäinen versio houkuttelee matkailijoita Theresienwiesen alueelle, joka sijaitsee Münchenin keskustasta Marienplatz-aukiolta kilometrin lounaaseen.

Oletko haaveillut matkasta Oktoberfestiin? Kokosimme puolestasi suuren hintavertailun, jossa käymme läpi olutjuhlan kustannuksia ja majoitusvinkkejä. Zmartan matkalainat ja lomaluotto tarjoavat tietenkin apua, mikäli matkakassa uhkaa jäädä vajaaksi.

Vuonna 2019 Oktoberfest järjestetään 21. syyskuuta – 6. lokakuuta. Vuonna 2020 juhlitaan 19. syyskuuta – 4. lokakuuta. Lentoyhtiöistä sekä Lufthansa että Finnair tarjoavat Helsigin ja Münchenin välillä suorat lennot viikon jokaisena päivänä vuoden ympäri. Lentoaika on noin 2,5 tuntia.

Majoitus Münchenissä

München on Saksan kallein kaupunki, mikä valitettavasti heijastuu myös majoituksen hintaan. Korkea hintataso kulkee kuitenkin käsi kädessä hyvin kehittyneen liikenneinfrastruktuurin ja joukkoliikenteen kanssa, mikä mahdollistaa majoituksen etsimisen hieman kauempaakin Theresienwiesestä ja Münchenin keskustasta.

Mikäli halu matkaan herää vasta viikkoja ennen itse tapahtumaa, tämä on hotellien ja huoneistojen varaustilanteen takia itse asiassa miltei pakollista. Trendikkäiltä Maxvorstadtin ja Schwabingin alueilta on turha haaveilla löytävänsä kahden hengen hotellihuonetta Oktoberfestin aikaan alle 200 euron yöhintaan – todennäköisesti viime hetken varaaja saa varautua pulittamaan lähemmäs 300 euroa.

München kuuluu myös Saksan turvallisimpiin kaupunkeihin, eikä kaukaisempiakaan lähiöitä ole syytä vältellä. Tietenkin litran tuoppien kanssa läträämisen jälkeen on syytä noudattaa normaalia varovaisuutta – varsinkin yksin liikkuva humalainen turisti on helppo kohde missä päin maailmaa tahansa.

Suhteellisen edullisia ja hyvät joukkoliikenneyhteydet tarjoavia alueita Münchenin kaupugissa ovat esimerkiksi Pasingin ja Trudering-Riemin alueet. Kaupungin virallisten rajojen ulkopuolella S-Bahn-junalla pääsee kätevästi esimerkiksi Sauerlachiin etelässä ja Poingiin idässä.

Esimerkiksi Berliinissä Airbnb on ollut vastatuulessa, mutta Münchenissä palvelun kautta on mahdollista tehdä hyviä löytöjä – Oktoberfestin aikaan luonnollisesti myös tämän palvelun kautta kysyntä on suurta ja hinnat nousevat. Homeawayn ja Windun kaltaiset vaihtoehdot Airbnb:lle kannattaa myös käydä läpi, joskin näissä palveluissa majoittajat suosivat useimmiten viikkovuokrausta yksittäisten öiden sijaan.

Riemin kaupunginosassa on vain Oktoberfestin aikaan avoinna oleva erityinen Oktoberfest-camping-alue, joka on tarkoitettu asuntovaunuille ja -autoille: tilaa on 1 500 autolle. Sähköllä varustettuja paikkoja on noin 800. Yhden yön hinta on kohtuullinen 35 euroa kahdelta hengeltä, 15 euroa lisää henkeä kohden. 3-14-vuotiaista lapsista peritään lisähintaa 7,5 euroa per lapsi.

Majoitus muualla Baijerissa

Hieman kauemmas Münchenin kaupungista lähdettäessä on mahdollisuus tutustua vielä juurevampaan ja aidompaan baijerilaisuuteen. Nopeiden junayhteyksien ansiosta esimerkiksi Nürnberg on alle 1,5 tunnin päässe Oktoberfestin juhla-alueesta. Varsin viehättävästä Augsburgin kaupungista ”pelipaikoille” pääsee IC- ja ICE-junalla jopa puolta lyhyemmässä ajassa, edullisemmalla paikallisjunallakin alle tunnissa.

Muita kauniita ja hieman pienempiä baijerilaiskaupunkeja, joissa majoittumista Oktoberfestin ajaksi kannattaa harkita, ovat esimerkiksi Donauwörth, Freising ja Bad Tölz. Romanttinen Baijeri on kuitenkin täynnä pittoreskeja tyypillistä arkkitehtuuria, ruokaa ja kulttuuria tarjoavia kohteita, joten lähinnä majoituksen saatavuus ja hinta sekä liikenneyhteydet rajoittavat valintaasi.

Mikäli lähdette reissuun isommalla porukalla, voi kauempana Münchenistä majoittuminen muuttua erityisen houkuttelevaksi myös DB:n eli Saksan rautateiden tarjoaman Bayern Ticket -lipun myötä: sillä esimerkiksi kolme henkeä reissaa Baijerissa vuorokauden ajan rajattomasti 39 eurolla, viisi henkeä 53 eurolla. Hinta kattaa paikallisliikenteen kaupunkien sisällä, ja lipulla voi halutessaan poiketa Itävallan puolellakin.

Muista myös muut tapahtumat

Oktoberfest ei suinkaan ole ainut sadonkorjuuta ja olutta juhlistava tapahtuma Münchenissä ja Baijerissa saati sitten Saksassa, vaikka se tunnetuin onkin. Mikäli Oktoberfestin aikaiset majoitushinnat kauhistuttavat tai mikäli kaipaa hieman aidompaa tunnelmaa, voi katseensa suunnata muihin tapahtumiin.

Starkbierzeit (suoraan suomennettuna ”vahvan oluen aika”) on Münchenin keväinen vaihtoehto Oktoberfestille. Seuraavan kerran tämä huomattavasti vähemmän turisteja vetävä ja paikallisväriä tarjoava olutfestivaali järjestetään 13.3.–5.4.2020.

Toinen Münchenin pienemmistä oluen ympärillä pyörivistä vuotuisista juhlista on niin ikään keväisin järjestettävä Frühlingsfest, joka järjestetään Oktoberfestin tavoin Theresienwiesen alueella. Kevätjuhla Frühlingsfestiä pidetäänkin pitkälti Oktoberfestin ”pikkusiskona”, vaikka erityisen hillittyä ei juhlinta senkään aikana ole. Seuraava Frühlingsfest järjestetään 24.4.–10.5.2020.

Annafest on Pohjois-Baijerissa sijaitsevassa Forchheimin kaupungissa jo vuodesta 1840 alkaen vietetty kansanjuhla, jossa olut baijerilaiseen tapaan on isossa roolissa, joskaan ei pääosassa. Heinäkuun lopulla alkava kymmenpäiväinen Annafest on huomattavasti münchenin olutfestivaaleja perheystävällisempi tapahtuma, jossa kuitenkin pääsee vuosittainen kokeilemaan paikallisten panimoiden bock-tyyppisiä Annafestbier-oluita.

Muualla Saksassa oluen ympärillä juhlitaan esimerkiksi Stuttgarting Cannstatter-kansanjuhlassa, Berliinin kansainvälisillä olutfestivaaleilla ja Erlangenin Bergkirchweih-juhlilla. Toisaalta mikään ei estä lähteä kiertämästä Saksaa milloin tahansa hyvän oluen perässä: biergarteneiden ja noin 1 300 panimon maassa eivät oluthanat helpolla kuivu!

Enemmän tässä kategoriassa

Katso kaikki
Lainaa luottotiedottomalle
Vakuudettomat lainat Lainaa ilman luottotietoja
Lue, miten maksuhäiriömerkintä ja luottotietojen menetys vaikuttavat lainansaantiisi.
Vakuudettomat lainat Mitä tarkoittaa lainan marginaali?
Mistä lainan marginaalissa on kyse ja miten siihen voi vaikuttaa? Tässä artikkelissa kerromme siitä kaiken tarpeellisen.
Vakuudettomat lainat Lainaa ilman säännöllisiä tuloja
Moni yritys myöntää 1000 tai 2000 euroa lainan työttömälle, freelancerille, osa-aikatyöntekijälle tai eläkeläiselle, jos ...