Sähkö

Sähkösopimus ilman perusmaksua

2021-01-05
Zmarta sähkö

Perusmaksuton sähkösopimus löytyy yhä useamman sähkönmyyjän tuotevalikoimasta. Kyseessä on yksinkertaisesti sellainen sähkösopimus, jossa ei peritä monelle sähkölaskun
perusmaksu-riviltä tuttua 2–5 euron suuruista kuukausittaista maksua
sähköyhtiön kiinteitä kuluja kattamaan.

Perusmaksun muutaman euron hinta ei tunnu useinkaan sopimusta solmittaessa kovin painavalta vaakakupissa. Vuodessa neljän euron kuukausimaksusta kertyy 48 euroa, viidessä vuodessa jo 240 euroa. Tuollakin rahalla tekisi jo paljon muuta. Zmartan sähkösopimusten vertailupalvelusta löytyy useita vaihtoehtoja sähkösopimukselle ilman perusmaksua.

Perusmaksuton sopimus kaikille sopimustyypeille

Kilpailuttaessasi sähkösopimusta, sinun tulee valita, millaista sopimustyyppiä kaipaat. Valintasi sopimustyypiksi voi olla kiinteähintainen ja määräaikainen, toistaiseksi voimassa oleva muuttuvahintainen tai yhä suositumpi, markkinahintoja seuraava pörssisähkö.

Kaikista edellä mainituista sopimustyypeistä on mahdollista löytää sähkösopimus ilman perusmaksua. Zmartan vertailunäkymä on rakennettu kuluttajan kannalta mahdollisimman helpoksi hahmottaa. Hinnan ohella löydät helposti tiedot sopimuskauden pituudesta, asiakastyytyväisyydestä ja sähkön tuotantotavoista. Voit myös suodattaa joukosta pois tiettyjä sopimustuotteita esimerkiksi sen perusteella, onko niiden sähkö tuotettu uusiutuvilla energialähteillä.

Jos etsit vertailustamme nimenomaisesti kannattaa kiinnittää huomio kohtaan ”Hintaerittely”. Tämän alla mainitaan ”kiinteät kulut” ja perusmaksun suuruus, jos sellaista peritään. Mikäli tätä ei mainita, kyseessä on perusmaksuton sopimus.

Sinällään vertailumme kautta on helppo löytää juuri itsellesi edullisin sähkösopimus, oli se sitten kiinteällä kuukausimaksulla tai ilman sitä. Kannattaa nimittäin muistaa, että pelkkä perusmaksuttomuus ei ole vielä yksin tae edullisesta hinnasta. Vertailumme järjestää oletusarvoisesti eri sopimukset hintajärjestykseen, oli niissä sitten kuukausimaksu tai ei.

Sopimustyypin valinta on useimmiten loppulaskun suuruuden kannalta määrittävämpi tekijä kuin se, sisältääkö sopimus kiinteän kuukausittaisen maksun vai ei. Pörssisähkö on tilastollisesti edullisin vaihtoehto, mutta sen markkinahintoja seuraava mekanismi merkitsee, että hinnoissa esiintyy kausittaisia vaihteluita. Määräaikainen sähkösopimus on edelleen suomalaisten ykkösvaihtoehto ja selkeästi toistaiseksi voimassaolevia sopimuksia edullisempi.

Perusmaksun osuus korostuu pienellä kulutuksella

Usein sähkösopimus ilman perusmaksua tulee edulliseksi sellaiselle kuluttajalle, joka asuu hieman pienemmässä asunnossa ja/tai käyttää sähköä vähän. Sähkön kulutus määrää tietenkin suuren osan sähkölaskun suuruudesta, mutta vähäisellä kulutuksella kuukausimaksun osuus korostuu. Perusmaksu on nimittäin kiinteä, eikä kulutuksella ole sen suuruuteen vaikutusta. Vastaavasti sähkölämmitteisessä omakotitalossa ei muutaman euron kiinteä kuukausimaksu paina vertailussa kovin paljoa.

Sähkösopimuksen kilpailutuspalvelumme ottaa titenkin huomioon myös kulutuksesi – voit syöttää sen itse tai antaa laskurimme arvioida sen. Perusmaksun suhde kulutukseen otetaan joka tapauksessa huomioon, ja näet sähköä myyvien yhtiöiden tarjoukset juuri omaan tilanteeseesi mukautettuna.

Enemmän tässä kategoriassa

Katso kaikki
Lamppu
Sähkö Aikasähkö
Aikasähkö on sopiva sähkötuote sähkölämmittäjille.
Zmarta sähkö
Sähkö Spot-sähkö
Spot-sähkö on sähkösopimustuote, jonka suosio Suomessa on tasaisessa kasvussa, mutta mistä on tarkemmin kyse? Spot-sähkö ...
Zmarta sähkö
Sähkö Määräaikainen sähkösopimus
Määräaikainen sopimus on pitänyt suomalaisten sähkönkuluttajien parissa pintansa hyvin, vaikka valtaosa sähkönmyyjistä t ...