Mikä on takaaja?

Kulutuslaina on luotto, joka on tarkoitettu kulutukseen. Sillä voi rahoittaa esimerkiksi äkillisiä menoja tai isompia hankintoja.  

Kulutuslaina on yleensä kertalaina, joka maksetaan könttäsummana hakijan ilmoittamalle tilille. Jotkut ovat kuitenkin mieltyneet enemmän joustoluottoon eli tililuottoon, josta voi nostaa lainaa oman tarpeen mukaan. Olipa valinta sitten kumpi tahansa, Zmartan lainavertailu auttaa mielellään. 

Mitä tarkoittaa kulutuslaina? 

Kulutuslaina on yleensä vakuudeton laina, toki se voi olla myös vakuudellinen pankkilaina. Vakuudeton kulutuslaina ei edellytä vakuuksia tai takaajia. Vakuudellinen laina edellyttää vakuuksia, jotka annetaan luotonmyöntäjälle vastineeksi lainan takaisinmaksusta. Vakuuden saa takaisin, kun laina on maksettu takaisin. 

Kulutuslaina on käytettävissä omien tarpeiden mukaisesti. Kun kulutusta varten nostettu luotto on maksettu, lainaa nostaneen ei tarvitse tehdä luoton käyttämisestä selvitystä luotonmyöntäjälle. Rahoja voi käyttää omaan tahtiin. Lainaa voi nostaa esimerkiksi sisustamiseen, kodinkoneisiin tai lomamatkaa varten. 

Kulutuslaina ja lainavertailu 

Kulutuslainojen tarjonta on runsasta ja markkinoilla on paljon toimijoita, joten on tärkeää muistaa vertailla itselle sopivin lainatarjous. On myös hyvä muistaa kilpailuttaa vanhat kulutuslainat. Jos sinulla on tällä hetkellä maksussa kulutuslainaa, muista varmistaa, että sen korot ja kulut ovat nykyisten korkotasojen mukaiset. On mahdollista, että vanhoissa lainoissa on korkeammat lainakulut kuin uusissa kulutuslainoissa, joten kannattaa harkita uuden lainan nostoa, jotta sillä voisi maksaa pois kalliimman vanhan lainan. 

Kulutuslainojen vertailu onnistuu Zmartan kotisivuilta. Hakeminen on ilmaista ja prosessi ei sido sinua mihinkään, joten sinun ei tarvitse hyväksyä mitään lainapäätöstä, mikäli et löydä sinulle sopivaa kulutuslainatarjousta.  

Lainaprosessi alkaa lainahakemuksella, johon täytetään ensiksi tieto haetusta lainasummasta sekä laina-ajasta. Tämän jälkeen tulee täyttää joitain kysymyksiä henkilötiedoista sekä tuloihin, menoihin ja muihin velkoihin liittyen. Kun olet täyttänyt tiedot, hakemuksesi välitetään eteenpäin ja luotonmyöntäjät käsittelevät hakemuksesi ja tekevät lainapäätöksen antamiesi tietojen perusteella.