Lainaa pienellä korolla

Miten saan lainaa pienemällä korolla?

Pankit ja luottolaitokset määrittelevät pienen koron lainalle omaan riskiarvioonsa perustuen. Jos sinut luokitellaan alempaan riskiluokkan, sitä suuremmalla todennäköisyydellä sinä saat lainaa pienemmällä korolla. Vastaavasti mitä korkeammaksi pankit arvioivat riskin sitä korkeammaksi lainan hinta määritellään. Tällä tavoin luotonmyöntäjät suojaavat itseään siltä tilanteelta, että asiakas ei kykene suoriutumaan takaisinmaksusta.

Jos henkilökohtainen taloutesi on hyvässä kunnossa eli velkataakka ei ole entuudestaan kohtuuttoman suuri ja lainanmaksun jälkeen käyttöösi jää riittävästi rahaa muihin menoihin, sinulle tarjottava korko on todennäköisesti kohtuullinen ja pankin tarjoama lainan marginaali on pienempi. Mikäli taas esimerkiksi sinulla on jo entuudestaan iso laina maksettavana tai muita riskitekijöitä, lainan hinta on korkeamman koron myötä suurempi.

Matalampiin korkoihin pääsee hakemalla lainaa yhdessä toisen hakijan, esimerkiksi avo- tai aviopuolison kanssa. Samaten vakuudella on merkittävä vaikutus korkotasoon: vakuudettomat lainat ovat vakuudellisia kalliimpia. Vakuudesta ja yhteishakijasta huolimatta korkotasossa ja muissa kuluissa on eroja – siksi lainojen kilpailuttaminen on fiksuin teko, jonka lainaa hakeva voi tehdä.

Kaikkien lainanhakijoiden ei ole mahdollista saada lainaa pienellä korolla, eikä kaikille myönnetä lainaa välttämättä laisinkaan. Luotonmyöntäjät edellyttävät hakijalta kunnossa olevia luottotietoja, säännöllisiä palkka- tai eläketuloja sekä vähintään 20 vuoden ikää.

Vertailemalla säästää

Olipa lainantarpeesi sitten pieni tai suuri, vakuudeton laina tai haluat yhdistää lainasi, eri lainantarjoajia vertailemalla pääset taatusti nauttimaan edullisimmista korkokuluista. Koska lainahakemuksemme lähtee yhden kaavakkeen kautta kaikille pankeille ja luottolaitoksille, perustuvat niiden mahdollisten lainatarjousten korkoprosentit samoille tiedoille.

Zmarta tarjoaa lainanvertailupalvelun, jonka kautta voit kilpailuttaa eri lainantarjoajia keskenään. Palvelun käytöstä ei aiheudu sinulle minkäänlaisia kuluja. Sama hakemus, jonka täyttäminen vie vain muutaman minuutin, lähtee kaikille palvelumme piirissä oleville pankeille ja luottolaitoksille. Parhaassa tapauksessa voit saada pienimmän koron lainan tilillesi jo hakemuspäivänä.

Lainaa pienellä korolla hakiessasi pääset helposti alkuun, sillä Zmartan kautta koko prosessi on erittäin selkeä ja yksinkertainen. Sinun on vain määritettävä haluamasi lainamäärä ja takaisinmaksuaika. Tässä apunasi on kätevä lainalaskurimme. Hakemuksen seuraavassa vaiheessa siirryt antamaan henkilötietosi ja tiedot työstäsi ja tuloistasi. Voit hakea lainaa verkkopankkitunnuksilla tai tunnistautua mobiilivarmenteella jolloin lainahakemuksen täyttämiseen kuluu tavallisesti vain muutama minuutti.

Kun olet täyttänyt lainahakemuksemme, voit odottaa ensimmäisiä lainapäätöksiä jo hetkessä. Päätökset tehdään automatisoidusti ja reilusti, ja niitä on helppo tarkastella OmaTili-sivumme kautta. Päätösten ja mahdollisten saamiesi tarjousten perusteella näet helposti, saatko lainaa pienellä korolla odotustesi mukaisesti.

Lainojen vertailupalvelumme kattaa vain luotettavat ja turvalliset markkinoilla toimivat luotonmyöntäjät, joiden ehdot ovat reilut. Lisäksi on hyvä huomioida, että pelkkä lainahakemuksen täyttäminen ja lähettäminen ei sitouta sinua mihinkään.

Voit käydä pankkien ja luottolaitosten lainapäätökset rauhassa läpi – mikäli et löydä itsellesi sopivaa lainaa pienellä korolla, voit jättää asian sikseen ilman sanktioita tai maksuja. On tärkeää, että löydät juuri sinun tarpeeseesi ja taloudelliseen tilanteeseesi sopivan lainan.

Korko tavallisesti suurin kulu

Lainan korko ei suinkaan ole ainoa kulu, mutta yleisesti ottaen se muodostaa suurimman osan lainan hinnasta. Siksi pienimmän korkoprosentin etsiminen kannattaa. Lainan myöntäjä saa tuottoa lainalleen koron kautta, ja sitä voikin pitää lainatun rahan hintana.

Korkokulujen ohella lainan hinta muodostuu erilaista tilinhoitomaksuista, avausmaksusta ja nostopalkkiosta. Kaikki lainantarjoajat eivät välttämättä peri näitä kaikkia maksuja tai ne voidaan kattaa esimerkiksi erilaisin asiakasbonuksin. Kulutusluotoissa nämä kolme kulua ovat kuitenkin yleensä läsnä.

Myös laina-aika ja lainan suuruus vaikuttavat siitä perittävän koron suuruuteen. Käytännössä: mitä lyhyempi laina-aika ja mitä pienempi lainattava summa, sitä pienempi korko.

Vertailtaessa lainoja kannattaa muistaa, että pelkkään nimelliskorkoon tuijottaminen vielä kerro koko totuutta lainan hinnasta. Muut kulut tulee ottaa vertailussa niin ikään huomioon. Zmartan palvelussa myös nämä kulut ilmoitetaan selkeästi ja ymmärrettävässä muodossa.

Pienempi korko yhdistämällä lainat ja luotot

Jos sinulla on useita lainoja ja luottoja, on niiden korkoprosentti todennäköisesti eri tasoa. Lisäksi maksat jokaisesta lainasta erikseen tilinhoitomaksuja. Tällöin voit päästä kiinni pienempiin korkoihin ja kuluihin lainojen uudelleenjärjestelyllä, yhdistämällä nämä lainat yhdeksi lainaksi.

Lainojen yhdistämisen avulla voit saada merkittävästi nykyistä korkotasoasi pienemmän koron. Mikäli sinulla on esimerkiksi pikavippejä, autolainaa ja vaikkapa luottokorttivelkaa eri luottolaitoksille, laske velkojesi ja niiden kulujen summat yhteen ja pyydä lainatarjousta kauttamme. Voit yllättyä positiivisesti siitä, miten paljon säästät jo kuukausitasolla yhdistämällä lainasi ja luottosi yhden lainan alle!

Lainan kilpailuttaminen kestää vain muutamia minuutteja

10 000 €
  • Ilmainen
  • Et sitoudu mihinkään
  • Lainapäätöksiä yli 25 luotonmyöntäjältä
Esimerkkikorko

Luoton ollessa 10 000, 6v. laina-ajalla, on kuukausierä undefined€. Tällöin luoton kokonaiskulut on undefined€, nimelliskorko 10% ja todellinen vuosikorko undefined% (sis. 0€ laskutuslisän ja avausmaksun 0€). Luotonmyöntäjien lainasummat vaihtelee 1 000-60 000€, nimelliskorko 4,41–20% (todellinen vuosikorko 4,5-38%) ja laina-aika 1–15v. välillä.

Luotonmyöntäjät käsittelevät kaikki hakemukset automaattisesti varmistaakseen nopeat ja vastuulliset luottopäätökset.