Zmarta laina

Yhteishakijan avulla on mahdollista saada paremmat ehdot lainalle. Tutustumme aiheeseen tarkemmin tässä artikkelissa!

Rinnakkaishakija eli yhteishakija lainalle

Rinnakkaishakija voi olla lainanmyöntäjän kannalta lisäturva lainan takaisinmaksulle. Siksi onkin mahdollista, että saatte paremmat ehdot lainatarjoukseen, jos haette lainaa yhdessä. Rinnakkaishakijan mukaantulo voi siis vaikuttaa esimerkiksi lainan korkoon, tarjottavaan lainasummaan tai takaisinmaksuaikaan. Pienemmille lainoille ei yleensä vaadita rinnakkaishakijaa, mutta mitä isompi vakuudeton laina on kyseessä, sitä todennäköisemmin lainanmyöntäjä kysyy rinnakkaishakijan mahdollisuutta.

Yhteishakija lainalle

Jos sinulla on lainalle yhteishakija, huomioi lainanmyöntäjä molempien tulot, mikä nostaa lainansaantimahdollisuutta. Yleisimmin rinnakkaishakijoina ovat avio- tai avoparit tai muuten samassa taloudessa asuvat. Myös vanhemmat voivat olla rinnakkaishakijana täysi-ikäisten lastensa lainahakemuksessa.

Milloin yhteishakijasta voi erityisesti olla apua lainansaannissa?

 • Jos sinulla on yksin alhaiset tai epäsäännölliset tulot

 • Jos haet suurta lainasummaa, esimerkiksi yli 10 000 euroa lainaa

Mitä sinun pitää huomioida yhteishakijana?

YHteishakijana sinun tulee huomioida, että olet myös vastuussa lainasta. Jos päähakijalle tulee taloudellisia vaikeuksia tai hän ei muuten voi maksaa lainaa takaisin, joudut luultavimmin ottamaan lainan takaisinmaksun vastuullesi. Sekä päähakija että rinnakkaishakija ovat samalla tavalla vastuussa lainasta, mikä tarkoittaa, että rinnakkaishakijana vastaat koko lainasummasta, etkä vain puolikkaasta.

Rinnakkaishakija lainanprosessissa

Rinnakkaishakija allekirjoittaa lainasopimuksen samalla tavalla kuin päähakija, mikä tarkoittaa myös samanveroista vastuuta lainasta. Lainanmyöntäjä tarkistaa myös rinnakkaishakijan luottokelpoisuuden, mikä saattaa vaatia esimerkiksi palkkakuittien lähettämistä lainanmyöntäjälle myös yhteishakijan osalta.

Laske yhteen lainasi ja luottosi

Kun lasket yhteen kaikki lainasi ja luottosi, mukaan lukien osamaksut ja tekstiviestilainat, saat selville lainojesi kokonaismäärän ja -summan. Tämä kokonaissumma vastaa suunnilleen tarvittavan uuden lainan määrää, kun aiot yhdistää vanhat lainasi uuteen, edullisempaan lainaan.

Jotta saisit entistä paremman käsityksen omasta taloudestasi, voit tehdä tarkan kuukausibudjetin omista tuloistasi ja menoistasi. Näin näet selkeästi, mihin rahasi menevät. Tämä on hyödyllistä uutta lainaa hakiessasi – tiedät suoraan, paljonko sinulla on kuukausittain varaa maksaa uuden lainasi korkoja ja muita kustannuksia. Jos koetat pihistellä pienistä menoista, kuten ulkona syömisestä ja shoppailusta, rahasi saattavat riittää paremmin lainanlyhennyksiin. Säästämällä muista menoista voit halutessasi lyhentää lainaasi aiottua nopeammin.

Yhdistämällä säästätte yhdessä rahaa

Voitte yhteishakijan kanssa säästää vuodessa sievoisen summan rahaa, kun yhdistät kahden tai useamman lainan tai luoton verkkosivuillamme osoitteessa Zmarta.fi. Yhdistämällä lainat pysytte huomattavasti paremmin perillä siitä, paljonko lainasi sinulle oikeasti maksavat. Lisäksi on huomattavasti helpompaa ja yksinkertaisempaa maksaa vain yhteen lainaan liittyvät laskut, kuin että joutuisi pitämään kirjaa jokaisesta lainasta erikseen. Laskujen yhdistämisestä löytyy lisää tietoa linkin takaa.

Laske lainalaskurillamme kätevästi minkälaisella kuukausisummalla lyhentäisit kaikki aiemmat luotot ja lainat kattavaa summaa toivomallasi maksuajalla!

 • Yhdistä laina puolison kanssa

  Lainojen yhdistäminen puolison kanssa on erinomainen idea etenkin, jos teille on kertynyt lainaa yhteisiin hankintoihin. Mikäli saat puolison mukaan yhdistelylainaan, teillä on mahdollista saada entistäkin paremmat ehdot. Kun hakijoita on kaksi, luotonmyöntäjät voivat myöntää korkeamman lainasumman sekä pienemmän koron. Rahoitusyhtiöt katsovat usein, että kaksi hakijaa tuovat vakautta lainan takaisinmaksuun.

  Yhdistelylaina yhdessä puolison kanssa tarkoittaa, että molemmat ovat yhtäläisesti vastuussa lainan takaisinmaksamisesta. Lainojen yhdistely yhdessä voi olla todella kannattavaa, sillä voitte ansaita huomattavasti matalamman koron kuin jokaisesta erikseen maksettavasta pienlainasta.

 • Millaisia yhdistelylaina kokemuksia Zmartan asiakkailla on?

  Lukuisat Zmartan asiakkaat ovat saaneet lainojen yhdistelyllä merkittävää apua raha-asioihinsa. Parhaimmassa tapauksessa asiakkaat ovat saaneet useiden satojen eurojen kuukausisäästöjä, kun he ovat yhdistäneet esimerkiksi vanhat korkeakorkoiset lainat, pikavipit, osamaksut ja luottokortit yhdeksi edulliseksi lainaksi. Lisäksi se on vaikuttanut positiivisesti talousasioiden hallintaan.

  Voit lukea lisää asiakkaidemme puolueettomia yhdistelylaina kokemuksia Trustpilot-sivustoltamme.

 • Miten voin laskea kuukausikulujani?

  Vastaus on helppo – vertailemalla! Zmartan helppokäyttöisen lainavertailun avulla voit yhdistää esimerkiksi useaan eri suuntaan maksettavat osamaksut, pikavipit ja luottokorttilyhennykset. Tällä tavalla voi välttyä maksamasta turhaan erilaisia kuukausi- ja tilinhoitomaksuja.

 • Mihin voin hakea lainaa?

  Voit hakea lainaa aivan mihin haluat! Tämä onkin vakuudettoman lainan hyvä puoli. Sinun tarvitsee vain ilmoittaa lainan käyttötarkoitus lainahakemuksellasi. Luotonmyöntäjä ei tarvitse vakuuksia, joten vältyt panttien ja takauksien etsimiseltä.

  Monet hakevat lainaa esimerkiksi autoa, remonttia tai matkaa varten. Lainojen yhdistäminen on myös todella suosittua. Tämä tarkoittaa, että lasket maksamiesi kulutusluottojen, pikavippien osamaksujen ja luottokorttien velkamäärän yhteen ja nostat niiden edestä lainaa. Tällä summalla kuittaat sitten pienlainasi pois.

 • Kenelle yhdistelylaina sopii?

  Lainojen yhdistäminen sopii henkilöille, joille on kertynyt eri suuntiin maksettavia lyhennyksiä. Tällaisia ovat esimerkiksi vanhat luottokorttivelat, osamaksusopimukset, korkeakorkoiset pienlainat ja kalliit pikavipit.

  Tämä tarkoittaa käytännössä, että vanhojen lainojen yhdistäminen voi tuoda merkittäviä säästöjä erilaisten hallintopalkkioiden ja tilinhoitomaksujen poistuessa. Yhdistelylaina mahdollistaa myös edullisen koron yhdelle suuremmalle summalle useamman eri pienlainan sijaan.

  Lisäksi kulutusluottojen korkolaki muuttui syyskuussa 2019, minkä johdosta vanhat lainat kannattaa ehdottomasti kilpailuttaa.

 • Kuinka usein voin yhdistää lainan?

  Lainojen yhdistämisen tarkoituksena on pienentää lainakuluja ja auttaa taloudenhallintaa. Lainojen yhdistämiseen ei ole määritelty tiettyä aikaa, vaan se kannattaa katsoa tilannekohtaisesti riippuen siitä, montako lainaa ja laskua on maksussa. Yhdistelylaina on hyvä kilpailuttaa myös esimerkiksi 2-3 vuoden välein, koska korkotasossa voi tapahtua muutoksia ja voit saada kilpailukykyisemmän tarjouksen.

  Jos olet ottanut kulutusluoton yhdistääksesi lainasi, voit teoriassa hakea uutta kulutusluottoa myöhemmin. Se ei kuitenkaan ole lainojen yhdistelyn tarkoitus ja sitä tulee välttää. Jos haet sen sijaan järjestelylainaa lainojen yhdistämiseksi, uutta järjestelylainaa on käytännössä mahdotonta saada: järjestelylainan tarkoituksena on nimittäin päästä kokonaan velattomaksi.

 • Miten lainan korkoa voi alentaa lainoja yhdistämällä?

  Kun maksat pois useaa lainaa samaan aikaan, maksat kustakin lainasta erikseen korot ja kulut. Useiden korkojen ja kulujen maksamisesta voi pitkällä juoksulla tulla kallista ja taloudellisesti raskasta. Kun otat yhdistelylainan ja yhdistät lainat yhdeksi, maksat vain kuluja yhdestä useamman sijasta. Tämä alentaa käytännössä kuukausittaisia kulujasi ja voit säästää pidemmällä tähtäimellä pitkän pennin. Lainan korkoa voi alentaa myös huomioimalla lainatyypin ja vertailemalla lainojen korkoja ennen yhdistelylainan valitsemista.

  On tärkeää katsoa, paljonko todellinen vuosikorko on maksussa olevissa lainoissa ja laskuissa. Yleensä pienemmissä lainoissa on kalliimpi todellinen vuosikorko kuin suuremmissa ja lisäksi niissä on yleensä omat hallinnointikulunsa. Yhdelle yhdistelylainalle voit saada edullisen koron ja lisäksi vältyt maksamasta turhaan kuluja eri suuntiin.

  Zmarta tekee yhteistyötä useiden pankkien sekä luotonmyöntäjien kanssa ja Zmarta lähettää hakemuksesi heille, jotta saat itsellesi lainapäätöksiä.

  Yhden ilmaisen lainahakemuksen avulla voit saada useita lainatarjouksia. Kiinnitä huomiota tarjouksissa mainittuun todelliseen vuosikorkoon.

Enemmän tässä kategoriassa

Katso kaikki
Zmarta laina
Vakuudettomat lainat Kulutusluottoja koskeva lakimuutos – mistä on kyse?
Meillä Zmartalla vastuullisuus on tärkeä asia ja noudatamme tarkasti uutta kulutusluottoihin liittyvää lainsäädäntöä. Me ...
Zmarta laina
Vakuudettomat lainat Mitä tarkoittaa lainan marginaali?
Lainoihin liittyy sanastoa ja käsitteistöä, joka ei välttämättä avaudu tavan tallaajalle täysin. Lainan marginaali kuulu ...
Zmarta laina
Vakuudettomat lainat Lainan takaus – mitä lainan takaajan on huomioitava?
Lainan takaus herättää tavallisesti mielikuvan yksityishenkilöstä, ehkä läheisestä perheenjäsenestä, joka toimii lainan ...