Talousvinkit

Säästä rahaa lapselle ja kerää pesämunaa tulevaisuuteen

2019-10-10
Zmarta ja Radio Nova yhteistyö

Tärkein asia taloudellisten edellytysten luomiseksi on se, että opetat lapsillesi tervettä taloudellista ajattelua.

Tarjoa lapsillesi hyvät taloudelliset lähtökohdat

Useimmat vanhemmat haluavat antaa lapsilleen taloudellista turvaa. Moni on kuitenkin epävarma siitä, miten se parhaiten tehdään. Tässä muutama vinkki lasten paremman taloudellisen tulevaisuuden varalle.

Säästä lapsillesi

Lapsille säästäminen on pitkäkestoinen projekti – vähintään 18 vuotta, jos lasketaan syntymästä täysi-ikäisyyteen saakka. Voit hyödyntää tätä aikaa keräämällä lapselle pääomaa esimerkiksi osakesäästämisen avulla. Osakkeet antavat tunnetusti korkosäästämistä paremman tuoton, ja pitkäkestoisella säästämisellä kokonaissumma kasvaa. Lapsilleen osakkeilla säästäneet vanhemmat ovat viime vuosina saavuttaneet hyviä tuloksia - osakesäästämistä kannattaa harkita varteenotettavana vaihtoehtona. Riskiä ja tuotto-odotuksia voi jakaa korko- ja osakesäästämisen välillä, hyvällä tuotolla pienestä sijoituksesta tulee vuosikymmenessä merkittävä summa.

Kuinka paljon voit säästää?

On vaikea sanoa, kuinka paljon säästöä kertyy kuukausittain, sen päätät sinä ja perheesi. Tarkista perheesi budjetti: millainen olisi realistinen kuukausisumma? Jos sinä ja perheesi onnistutte säästämään 150€/kk on hyvinkin mahdollista, että lapsellasi on jopa 70 000 € säästöt, kun hän kirjoittaa ylioppilaaksi. Tämä antaa lapsellesi hyvät taloudelliset lähtökohdat opiskeluun ja itsenäisen elämän aloittamiseen.

Opeta lapsillesi taloutta

Tärkein asia taloudellisten edellytysten luomiseksi lienee se, että opetat lapsillesi tervettä taloudellista ajattelua. Amerikkalainen tutkimus osoittaa, että jopa 70% lapsen taloustiedosta on peräisin vanhemmilta. Vaikka ei olekaan olemassa mitään yleispätevää neuvoa siitä, mikä on paras tapa käytännössä, on tärkeää olla itse hyvä esimerkki. Lapset oppivat ajattelemaan rahataloutta paremmin kun eivät joudu olemaan huolissaan vanhempiensa taloudesta. Lapset eivät ymmärrä rahan konseptia, ellei heille opeteta sitä. Se tarkoittaa, että kun kerrot mitä korko, säästetty pääoma tai osakekauppa tarkoittaa, voit myös vahvistaa lapsiesi positiivista suhtautumista rahaan ja edistää heidän tulevaa rahatalouttaan terveelle pohjalle.

Enemmän tässä kategoriassa

Katso kaikki
Lainahakemus
Talousvinkit Vakuudellinen laina – pankkilaina vakuutta vastaan
Vakuudellinen laina haetaan pankista tai rahoituslaitoksesta, ja sen saamiseksi on asetettava reaalivakuus. Vakuuksia on ...
kreditva rde
Talousvinkit Luottotietojen tarkistaminen – näin se tapahtuu
Luottotiedot voi tarkistaa helposti ja maksutta netistä.