Mikä on yrityslimiitti?

Yrityslimiitti on yksi yritysrahoituksen muodoista. Kuten nimikin jo kertoo, limiitti mahdollistaa yhtiölle joustavan rahoituksen, joten yritys voi nostaa rahoitusta limiittitililtä omien tarpeiden mukaan. Yrityslimiitistä puhutaankin usein myös joustoluottona. 

Yrityslimiitissä ei tyypillisesti ole velkakirjassa määriteltyä kuukausittaista kuukausierää takaisinmaksusuunnitelmana, joten se poikkeaa myös takaisinmaksun suhteessa perinteisemmästä yrityslainasta. 

Miten yrityslimiitti toimii? 

Yrityslimiitti on yrityksen kannalta hyvin joustava vaihtoehto, sillä rahoitusta voi nostaa sitä tahtia, kun lainaa tarvitsee. Se on erinomainen ratkaisu niin äkillisiin menoihin varautumiseen kuin kassavirran hallitsemiseen. Maksat yleensä korkoja vain nostetusta lainasummasta. Kun olet maksanut lainaa takaisin, limiitistä vapautuu jälleen lisää lainaa käytettäväksi tulevaisuuden rahoitustarpeita varten.  

Yrityslimiitti voi olla optimaalinen vaihtoehto yrityksille, jotka miettivät, millainen lainan tarve heillä on. Korko lähtee tavallisesti juoksemaan vasta lainaa nostettaessa. Tässä suhteessa yrityslimiitti on hyvä vaihtoehto verrattuna yritystiliin maksettavaan kertalainaan, sillä korko ei lähde juoksemaan välittömästi. Moni yritys käyttääkin yrityslimiittiä puskurirahastona yllättäviä tilanteita varten. 

Miten yrityslimiitti myönnetään? 

Yrityslimiitti edellyttää myönteistä lainapäätöstä. Kun yritykselle on myönnetty yrityslimiitti, sen käyttö onnistuu omien rahoitustarpeiden mukaisesti. Voit nostaa luotonmyöntäjältä lainaa oman tarpeesi mukaan aina myönnettyyn summaan saakka.  

Yritysrahoitusta voi hakea Zmartalta helposti ja vaivattomasti netistä. Yrityslainaa voi hakea jopa 1,5 miljoonan euron edestä joko vakuudellisena tai vakuudettomana. Vakuudeton laina ei edellytä vakuuksia, kun taas vakuudellinen laina edellyttää vakuudeksi esimerkiksi kiinteistön. 

Aluksi tulee täyttää lyhyt lainahakemus, jossa kysellään perustietoja yrityksestä. Tässä vaiheessa tulee määrittää myös lainasumma ja toivottu takaisinmaksuaika. Kun hakemus on täytetty, se lähetetään eteenpäin Zmartan yhteistyökumppaneina toimiville luotonmyöntäjille. He tekevät lainapäätöksen ilmoittamiesi tietojen perusteella ja lähettävät mahdollisen lainatarjouksen Zmartan OmaTili-palveluun. 

Voit vertailla lainavaihtoehtoja OmaTili-palvelussa, jossa näet tietoja koroista ja kuluista. Lopullisen lainapäätöksen saamiseksi luotonmyöntäjä saattaa pyytää liitteitä, joten tarkista, täytyykö sinun toimittaa ne luotonmyöntäjälle ennen lainan maksua.