Mikä on yritysluottokortti?

Yritysluottokortti on yrityksille tarkoitettu luottokortti, jolla voi rahoittaa hankintoja. Luottokortista tulee laskutuskauden loputtua lasku, josta laskutuskauden tapahtumat käyvät ilmi. Laskun voi maksaa pois kerralla tai sitten erissä, jolloin se jää kortin luotolle ja siitä maksetaan sopimuksen mukaista korkoa. Kortin pääomaa voi lyhentää ennalta sovituissa erissä. 

Zmartalla on tarjolla yritysasiakkaille tarkoitettu luottokortti, joka on maksuton eikä siinä ole vuosi- tai kuukausimaksua. Yritysluottokorttia tulee hakea hakulomakkeella, joka välitetään kortin myöntävälle luotonmyöntäjälle.  

Miten yritysluottokortti toimii? 

Yritysluottokortti toimii samalla tavalla kuin henkilöasiakkaiden luottokortti eli sillä voi ostaa luotolla ostoksia. Kortilla voi maksaa hankintoja kaupassa tai verkossa. Siinä on myös etuja – jos ostotapahtuma on tehty verkossa luottokortilla ja palveluntarjoaja menisi konkurssiin, luottoyhtiö saattaa korvata ostoksen. Sillä voi myös nostaa käteistä, mikäli käteisvarannoille tulee tarvetta. 

Jos yritykselläsi on kuitenkin tarvetta suuremmalle limiitille kuin mitä luottokortti voi tarjota, kannattaa harkita yrityslimiittiä tai vakuudetonta yrityslainaa

Yritysluottokorttia käyttäessä on hyvä muistaa myös yhtiön kirjanpitovelvollisuus. Kuitit tuleekin säilyttää kirjanpitoa varten ja ne tulee toimittaa kirjanpitäjälle, jotta hän voi laittaa sen asianmukaisesti kirjanpitoon. 

Mihin yritysluottokortti sopii? 

Yritysluottokortti on erinomainen vaihtoehto etenkin silloin, kun haluaa säädellä yrityksen kassavirtaa tai kassa ei riitä tärkeän hankinnan tekemiseen. Mikäli rahavarat ovat tiukassa, yritysluottokortilla voi rahoittaa esimerkiksi ostoksia tai maksella yllättäviä menoja. Jos valitset Zmartalla tarjolla olevan luottokortin, jossa on maksutapaetu, voit kartuttaa 1% verran maksutapaetua ostoksista. Se onkin merkittävä etu etenkin silloin, kun ostostapahtumia tulee enemmän. Hae yritysluottoa nyt Zmartan verkkosivuilla!