Mikä on luotonmyöntäjä?

Luotonmyöntäjä on luottoja myöntävä taho. Kulutusluoton myöntäjiin edellytetään nykyään pääasiassa lainsäädäntöä eli heidän tulee rekisteröityä. Toimintaa valvoo nykyään Finanssivalvonta. 

Luotonmyöntäjä on asiakkaan yhteyshenkilö, sillä se valvoo maksusuunnitelman toteutumista. Mikäli asiakkaan tarvitsee tehdä nykyiseen käytäntöön muutoksia, hän voi olla yhteydessä suoraan luotonmyöntäjään. 

Miten luotonmyöntäjä toimii? 

Luotonmyöntäjä vastaa käytännössä lainan myöntämisestä ja siihen liittyvistä käytännön asioista. He siis itse päättävät luotonmyöntöön liittyvistä kriteereistä, joiden perusteella he myöntävät asiakkaalle lainaa.  

Luotonmyöntäjät voivat tehdä lainapäätöksiä, joihin saatetaan edellyttää liitteitä. Jos luotonmyöntäjä vaatii liitteitä, ne tulee toimittaa hänelle ennen lopullisen lainapäätöksen tekemistä. On mahdollista, että luotonmyöntäjä voi muuttaa alustavan lainatarjouksen vielä kielteiseksi liitteiden tarkastuksen jälkeen. 

Luotonmyöntäjät mukana Zmartan lainavertailussa 

Zmartan lainavertailussa on mukana yli 20 pankkia ja luotonmyöntäjää. Vertailun ideana on saada hakijalle useita lainapäätöksiä vain yhdellä hakemuksella. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että hakija täyttää vain yhden hakemuksen, joka lähetetään eteenpäin yhteistyössä toimiville pankeille ja luotonmyöntäjille. He käsittelevät lainahakemuksen, jonka perusteella he tekevät lainapäätöksen. Luotonmyöntäjät toimittavat lainapäätöksensä OmaTili-palveluun, jossa voi vertailla saamiasi lainapäätöksiä. Zmarta on itse lainan välittäjä eli Zmarta ei myönnä lainaa, vaan välittää vain yhteiskumppanien saamia lainapäätöksiä asiakkaille. 

Zmartan lainavertailussa on mahdollista kuulla kilpailuttaa vakuudettomia lainoja jopa 60 000 euron edestä. Palvelun käyttö on maksutonta. Zmartan yhteistyökumppaneina toimii vain arvostettuja ja tunnettuja luotonmyöntäjiä. Vertaile lainoja Zmartalla jo tänään!