Mikä on laskuluotto?

Laskuluotto on yrityksille tarkoitettu rahoitusmuoto, jossa yhtiön omat myyntisaatavat ovat lainan vakuutena. Sen tarkoituksena on helpottaa kassavirran hallintaa. 

Yrityksen kassavirran hallinta voi tuntua ajoittain hankalalta – etenkin silloin, jos asiakkailla on pitkät maksuajat tai suoritukset eivät saavu ajoissa. Monet yritykset hyödyntyvätkin sitä kassavirran hallitsemiseen. 

Miten laskuluotto toimii? 

Laskuluotosta maksetaan tyypillisesti korkoa vain lainasummasta, joka on nostettu yhtiön käyttöön. Sen lisäksi saattaa olla muita kuluja, jotka on hyvä varmistaa laskuluottoa nostaessa. Luottopalvelun saamiseksi luotonmyöntäjä arvioi yhtiön luottokelpoisuuden, minkä jälkeen se tekee luottopäätöksen. 

Laskuluotossa riski laskujen suorituksista jää kuitenkin yleensä yhtiölle itselleen, joten yritys ei myy tai ulkoista laskujen hallintaa ulkopuoliselle toimijalle kuten factoring-toiminnassa. Tämä onkin merkittävä ero näiden kahden eri asian välillä. 

Miten laskuluotto suhteutuu kulutusluottoon? 

Laskuluotto on tyypillisesti vakuudellinen laina. Jos kuitenkin vakuudeton laina tuntuu omalle yritykselle paremmalta vaihtoehdolta kassavirran hallinnan kannalta, Zmartan yrityslainavertailusta on mahdollista löytää potentiaalinen yrityslaina esimerkiksi joustolimiitin muodossa. Zmartan yrityslainavertailussa voi vertailla lainoja jopa 1,5 miljoonaa euroa. Yrityslainaa voi hakea 1-48 kuukauden takaisinmaksuajalla. 

Zmartan yrityslainavertailun käyttö on ilmaista, eikä lainahakemuksen täyttäminen tai lainapäätösten vastaanotto sido sinua mihinkään. Tee yrityslainahakemus nyt ja vie yrityksesi kassavirran hallinta uudelle tasolle!