Mikä on kuluttajaluotto?

Kuluttajaluotto on kulutukseen tarkoitettu laina, joka voi olla vakuudellinen tai vakuudeton. Sillä voi rahoittaa hankintoja kokonaan tai osittain. 

Vakuudeton kulutusluotto ei edellytä vakuuksia, kun taas vakuudelliseen kuluttajalainaan tulee antaa vakuudeksi esimerkiksi asunto tai kiinteistö. Jotkut käyttävät kulutusta varten myös jatkuvaa luottoa, jota voi nostaa omien tarpeiden mukaisesti.  

Mitä kuluttajaluotto tarkoittaa? 

Kuluttajaluotolla voi tehdä erilaisia ostoksia, kuten sisustaa kodin, hankkia ulkomaanmatkan tai uusia auton. Kun laina on nostettu kulutukseen, rahojen käytöstä ei tarvitse tehdä selvitystä luotonmyöntäjälle. Voit siis käyttää ne haluamallasi tavalla. 

Mikäli sinulla on tarvetta kuluttajaluotolle, voit kilpailuttaa lainoja Zmartan lainavertailussa. Lainavertailun avulla voit tavoittaa useita luotonmyöntäjiä ja pankkeja ainoastaan yhden lainahakemuksen täyttämällä. Näin ollen vältyt kontaktoimasta pankkeihin ja luotonmyöntäjiin itse ja pyytämästä tarjousta jokaisesta paikasta erikseen. Kulutuslainavertailussa voi kilpailuttaa lainoja aina 1 000 eurosta ylöspäin jopa 60 000 euroon saakka. 

Zmartan kulutuslainavertailu on maksuton ja sen käyttö ei sido sinua mihinkään eli hakemuksen täyttäminen ei velvoita sinua hyväksymään yhtään lainapäätöstä. Voit tutustua niihin kaikessa rauhassa ja miettiä asiaa. 

Kuluttajaluotto ja takaisinmaksu 

Kuluttajaluottoa hakiessa sovitaan yksityiskohtaisesti lainan takaisinmaksusta. Luotonmyöntäjän kanssa sovitaan, minkä suuruinen on takaisin maksettava kuukausierä. Lisäksi sovitaan mm. takaisinmaksuajasta, lainan korosta ja muista lainakuluista. On myös tärkeää, että sovittua maksusuunnitelmaa noudatetaan. Jos elämässä tulee yllättäviä muutoksia, on hyvä kontaktoida luotonmyöntäjään ja sopia yksityiskohtaisesti mahdollisesta lyhennysvapaasta tai muista muutoksista.