Mikä on jatkuva luotto?

Jatkuva luotto on luottotyyppi, jossa on yhdessä luotonmyöntäjän kanssa määritelty luottoraja. Se on hakijan käytettävissä ehtojen mukaisesti.   

Jatkuviksi luotoiksi luetaan esimerkiksi luottokortti, tililuotto tai joustoluotto. Tämän lainatyypin voi saada täyttämällä lainahakemuksen.  

Miten jatkuva luotto toimii? 

Jatkuva luotto on käytännössä koko olemassaolon ajan asiakkaan käytettävissä. Sitä voi käyttää omien tarpeiden mukaisesti aina luottorajaan saakka. Lainaa voi käyttää ostoksiin tai siirtää omalle tilille. Luottoa voi maksaa takaisin, minkä jälkeen jäljellä oleva osuus on jälleen käytettävissäsi. Korkoa maksetaan yleensä vain käytetystä luotosta ja velkaosuuden voi maksaa kerralla tai luottosopimuksessa määritettyjen ehtojen mukaisesti. 

Jatkuvan luoton voi halutessaan irtisanoa ja siinä on maksimissaan kuukauden mittainen irtisanomisaika. Jos siinä on vielä velkaa jäljellä, takaisinmaksu tapahtuu sopimuksessa sovittujen ehtojen puitteissa. 

Muista kilpailuttaa jatkuva luotto 

On tärkeää muistaa tutkia jatkuvan luoton lainakuluja. Koroissa ja kuluissa saattaa olla merkittäviä eroja, minkä takia on hyvä tutkia useita eri vaihtoehtoja. Lainakuluja ja korkoja ei kannata maksaa liikaa. On myös hyvä harkita kertalainaa, jos sinulla on suurempi kertahankinta tiedossa. 

Helpoiten useiden lainapäätösten vertailu onnistuu Zmartan lainavertailussa. Mukana on myös luotonmyöntäjiä, jotka myöntävät joustoluottoa. Vertailemalla lainoja voit löytää edullisen vaihtoehdon, kun saat luottopäätöksiä useilta luotonmyöntäjiltä. Lainavertailu säästää aikaa ja vaivaa, sillä tavoitat yhdellä hakemuksella yli 20 pankkia ja luotonmyöntäjää lainapäätöksen saamiseksi.