Mikä on korttiluotto?

Korttiluotto mahdollistaa kortilla tehdyt hankinnat, jotka ostetaan luotolle. Sitä voi käyttää niin kaupoissa kuin verkossa ostoksia tehdessä.  

Korttiluotolla maksaminen tapahtuu luottokortilla. Maksu tapahtuu kaupoissa joko lähimaksulla tai pin-koodilla, kun taas verkko-ostoksiin tulee syöttää kortin tiedot. Luottokortit ovat myös digitalisoituneet, joten niitä voi käyttää älypuhelimella. 

Korttiluotto voi olla myös osana yhdistelmäkorttia, johon on yhdistetty maksukortti ja luottokortti samaan yhteyteen. 

Miten korttiluotto toimii? 

Korttiluotto toimii siten, että sitä tulee hakea erillisellä hakulomakkeella luotonmyöntäjältä. Luottokortin saamiseksi edellytetään, että hakijalla on puhtaat luottotiedot ilman maksuhäiriömerkintöjä. 

Korttiluotossa saattaa olla korotonta maksuaikaa tietyn ajan verran. Jos koko kertyneen luoton maksaa pois tämän kyseisen ajanjakson sisällä, kortinhaltijan ei tarvitse maksaa korkoa. Muussa tapauksessa korttiluoton velkapääomaa lyhennetään lyhennyksinä sopimuksessa mainituilla ehdoilla. 

Luotto-ominaisuudella maksamisessa voi olla myös etuja. Jotkut luottokortit voivat tarjota esimerkiksi ilmaista matkavakuutusta, tuotevakuutusta tai muita vastaavia juttuja. Edellytyksenä on, että ostos rahoitetaan nimenomaan luotolla. 

Miten korttiluotto suhtautuu muihin lainamuotoihin? 

Mikäli sinulla on rahan tarvetta hankintojen rahoittamiseksi, on hyvä vertailla erilaisia vaihtoehtoja. Luottokortin lisäksi myös kertalaina tai joustoluotto voivat olla potentiaalisia vaihtoehtoja. On tärkeää verrata korkoja ja kuluja ennen lopullisen päätöksen tekoa. Tässä apuna voi olla Zmartan lainavertailu, jossa voit vertailla pankkien ja luotonmyöntäjien tekemiä luottopäätöksiä jopa 60 000 euroon saakka.