Miten joustoluotto eroaa muista luotoista?

Joustoluotto on nimensä mukaisesti joustava luotto. Saatat törmätä sen kohdalla myös nimiin tililuotto, luottotili tai joustolimiitti – kyseessä on kuitenkin sama lainatuote.

Käytännössä joustoluotto on samankaltainen kuin normaali kulutusluotto, mutta lainasummaa ei nosteta tilille kerralla, vaan päätät itse nostokerroista ja summista. Maksat korkoa ja lyhennyksiä ainoastaan summasta, jonka nostat, ja voit maksaa lainaa takaisin joko minimilyhennyksen tai enemmän. Joustoluotto toimii siis kuten luottokortti, mutta ilman maksuvälinettä. 

Kun olet maksanut joustoluoton kokonaan pois, on koko luottosumma uudelleen käytettävissäsi ilman uutta hakemusta.

Mihin joustoluotto sopii?

Joustoluotto on ennakkoon haettava lainapäätös, jonka nojalla rahaa voi nostaa joustavasti aina tarpeen tullen käyttöön. Se sopii hyvin vaikkapa arjen yllättävien menojen, kuten autohuollon tai hammaslääkärikäynnin, tasaamiseen.

Joustoluottoon liittyy aina tietty maksimilainsumma, jota kutsutaan myös luoton limiitiksi. Tämä limiitti määrittää, paljonko lainaa voi olla kerrallaan nostettuna luottotililtä.

Joustoluotto on:

  • Vakuudeton lainatyyppi

  • Pitkäkestoinen lainavaihtoehto

  • Hyvä hätävara yllättäviin rahoitustarpeisiin

Joustoluotto ei yleensä ole paras ratkaisu ison kertaluonteisen kuluerän, kuten esimerkiksi auton rahoittamiseen. Tämä johtuu siitä, että tiliin sidotun luoton korko on usein kertaluonteista lainaa suurempi ja se on suunniteltu nimenomaan pitkäaikaiseksi luotoksi.

Vertaile erilaisia lainavaihtoehtoja

Zmartan maksuttoman vertailupalvelun avulla voit kilpailuttaa ja vertailla eri lainatyyppejä yhdellä hakemuksella.

Palvelun käyttö on ilmaista, eikä lainahakemuksen tekeminen sido mihinkään. Kilpailuttamalla yli 25 Zmartan kumppaniverkostoon lukeutuvaa pankkia ja rahoituslaitosta voit varmistaa, että saat edullisen lainan talouteesi sopivilla, joustavilla maksuehdoilla.