Mikä on factoringrahoitus?

Factoringrahoitus eli laskusaatavarahoitus perustuu laskuja vastaan myönnettävään luottolimiittiin.  

Factoringrahoituksessa annetaan käytännössä laskut lainan vakuudeksi. Vaikka luotonmyöntäjien välisissä käytännöissä on eroa, yrityksen käyttöön annetaan yleensä luottolimiitti, josta se voi nostaa lainaa käyttöönsä omien tarpeiden mukaisesti. 

Mitä factoringrahoitus tarkoittaa? 

Factoringrahoitus on yrityksen kannalta harkinnan arvoinen vaihtoehto, jos tuntuu siltä, että myyntisaatavista saatavalle pääomalle olisi nopeasti käyttöä. Käytännössä tämä toimii siten, että yritys voi myydä yhden tai useamman saatavan ulkopuolisille palveluntarjoajalle ja saada pääomaa käyttöönsä. 

Factoringrahoitus yrittää helpottaa yrittäjien ongelmaa kassavirran hallinnan kanssa, sillä laskujen maksuajat voivat olla pitkiä. Tämä voi rasittaa yrityksen kassaa, sillä omia kuluja täytyy joka tapauksessa maksaa.  

Miten factoringrahoitus vertautuu yrityslainaan? 

Factoringrahoitus edellyttää vakuuksia laskujen muodossa, mutta Zmartan yrityslainavertailussa on mahdollista hakea vakuudetonta lainaa. Sitä voi hakea jopa 1,5 miljoonaa euroa Zmartan nopeasti täytettävällä hakemuksella, jossa kysytään perustietoja yrityksen toimintaan liittyen.  

Zmartan yrityslainavertailun päämääränä on löytää yrittäjälle hyvä lainatarjous, joka sopii hänen tarpeisiinsa. Jos yrittäjä kaipaa nimenomaan yrityslimiittiä, sitäkin on mahdollista hakea Zmartan vertailupalvelussa. Lisäksi Zmartalla on tarjolla yritysluottokortti, jonka tarkoitus on tarjota vaihtoehto kassavirran hallintaan.  

Onkin hyvä vertailla, mikä lainatyyppi tulee itselleen kaikkein halvimmaksi. Onkin tärkeää pyytää tarjouksia eri tyyppisistä rahoituksista, sillä niissä voi olla suuria eroja. 

Täytä nyt yrityksellesi maksuton yrityslainahakemus Zmartalla ja katso, millaisia yrityslainatarjouksia voit saada!