Vihreä Älyenergia Oy

  • Y-tunnus: 2693937-4

  • Visiokatu 4

  • TAMPERE

029 1800088

Vihreä Älyenergia sähkö

Vihreä Älyenergia on erikoistunut vihreään energian ratkaisuihin ja sähkönmyynnin ohella toimittaa myös aurinkosähköjärjestelmiä yksityistalouksiin ympäri Suomen. Tampereella kotipaikkaansa pitävän yrityksen pieni ja ketterä organisaatio mahdollistaa kevyen kulurakenteen, jonka ansiosta kuluttajat pääsevät nauttimaan vihreää sähköä kilpailukykyisin hinnoin. Asiakkaita yhtiöllä on jo yli 10 000 kappaletta.

Vertaile eri sähkösopimuksia palvelussamme ja selvitä, mikä niistä myy sinulle edullisinta sähköä – onko se Vihreä Älyenergia vai jokin sen kilpailija? Halutessasi voit myös valita jonkin muun kuin halvimman sopimuksen ja painottaa esimerkiksi ympäristönäkökulmia päästöttömien energialähteiden kautta.

Kotitalouksille tarjoamansa sähkösopimukset Vihreä Älyenergia on jakanut kolmeen eri kategoriaan: pörssisähkön, kuukausituotteiden ja määräaikaisten tuotteiden alle. Yhtiön hinnoittelumalli on selkeä, joten sopivan sopimuksen löytäminen erilaisiin tarpeisin käyttöpaikan mukaan on helppoa.

Yhtiö on erikoistunut myös älykkäisiin kodin sähkönkulutuksen ja -käytön ratkaisuihin, joista oivia esimerkkejä ovat sen verkkopalvelu sekä OptiWatti-järjestelmä, jossa esimerkiksi lämmitystä voidaan ohjata huonekohtaisesti.

Vihreä Älyenergia asiakaspalvelu

Asiakkaitaan Vihreä Älyenergia palvelee sähköpostitse ja puhelimitse. Asiakaspalvelijat päivystävät näyttöpäätteen ja luurin äärellä arkipäivisin klo 8–16. Fyysistä palvelupistettä ei kulut kurissa pitävällä energiayhtiöllä ole. Kotisivuilta löytyy runsaasti yhtiön palveluihin liittyvää informatiivista materiaalia ”Asiakaspalvelu & UKK” -osiosta. Usein kysytyissä kysymyksissä käydään läpi esimerkiksi muuttoon ja laskutukseen liittyviä asioita.

Verkossa toimiva Vihreän Älyenergian asiakasportaali on helppokäyttöinen, eikä edellytä erityisempää tietoteknistä osaamista. Portaalin kautta voi hoitaa tavallisimpia sopimusasioita ja tarkastella esimerkiksi sähkölaskujaan. Palvelu on optimoitu myös mobiilikäyttöön, joten älypuhelimella palvelun käyttö on aivan yhtä helppoa ja sujuvaa kuin tietokoneellakin. Yhtiö on läsnä myös sosiaalisessa mediassa, tarkemmin sanottuna Facebookissa ja Instagramissa.

Vihreä Älyenergia palvelukuvaus

Vihreä Älyenergia on keskittynyt sähkön myyntiin ja edistyksellisten energiapalveluiden tarjoamiseen. Kaikki yhtiön myymä sähkö on sataprosenttisesti vihreää, uusiutuvin energialähtein tuotettua sähköä. Sähkötuotteiden määrä on helposti hahmotettava, mutta kuitenkin kaikenlaisiin tarpeisiin mukautuva. Eri sopimustuotteet käymme myöhemmin läpi tarkemmin.

Yhtiö on erikoistunut myös älykkäisiin kodin sähkönkulutuksen ja -käytön ratkaisuihin, joista oivia esimerkkejä ovat sen verkkopalvelu sekä OptiWatti-järjestelmä, jossa esimerkiksi lämmitystä voidaan ohjata huonekohtaisesti. OptiWatti on erityisen soveltuva niille asiakkaille, joilla on tuntikohtainen pörssisähkösopimus. Turhan lämmittämisen välttämisellä voi säästää jopa yli kolmanneksen asunnon lämmityskuluistaan. Yhtiö myös ostaa ylijäämäsähköä aurinkosähkön pientuottajilta.

Vihreä Älyenergia energialähteet & historia, paikallisuus

Vihreä Älyenergia on myynyt sähköä suomalaisille jo vuodesta 2015 lähtien, ja kuusi vuotta myöhemmin sillä oli asiakkaita jo peräti 10 000. Yhtiön pieni mutta sisukas tiimi toimii Tampereella, joka on samalla siis yhtiön kotipaikkakunta. Taustaa tiimin jäsenillä on muun muassa Nokia-yhtiöstä.

Koska yhtiön nimi on mitä on, antaa se jo itsessään lupauksen ekologisesta lähestymistavasta sähkömarkkinoihin. Tämä lupaus myös lunastetaan, sillä kaikki tarjolla olevat sähkötuotteet ovat täysin fossiilivapaita – alkuperänä on pohjoismainen ydin- ja tuulivoima. Sopimuksissa voi halunsa mukaan suosia pelkkää tuulivoimaa.

Vihreä Älyenergia sähkösopimus

Kotitalouksille tarjottavat Vihreän Älyenergian sopimukset voi jakaa kolmeen eri kategoriaan: pörssisähkön, kuukausituotteiden ja määräaikaisten tuotteiden alle. Yhtiön hinnoittelumalli on selkeä, joten sopivan sopimuksen löytäminen erilaisiin tarpeisin käyttöpaikan mukaan on helppoa. Erillisiä kausi- tai yö-/päiväsähkötuotteita ei ole tarjolla.

Väen Verraton on toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus, jonka hinnoittelu perustuu jokaiselle tunnille erikseen määriteltävään sähköpörssin SPOT-hintaan. Tämän päälle maksetaan myyjälle marginaali, jonka voi mieltää sähkön välityspalkkiona. Sopimuksen saa sekä yleisesti fossiilivapaana versiona että pelkkään tuulivoimaan perustuvana sopimuksena.

Väen Vaivaton on sekin toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus, jossa hinta lasketaan sähköpörssin kuukauden keskihinnasta. Kyse on siis pörssisähköstä. Tätä sopimusta ei saa pelkällä tuulivoimalla tuotettuna.

Määräaikainen 12- ja Määräaikainen 24 -sopimukset ovat vastaavasti 12 ja 24 kuukauden pituisia määräaikaisia sopimuksia, eli nimi ja sopimuksen sisältö vastaavat toisiaan. Sopimukset ovat saatavissa sekä fossiilivapaana että tuulivoimalla tuotettuna versiona.

Vihreä Älyenergia sähkö hinta

Jos tahdot saada osviittaa Vihreän Älyenergian sähkötuotteiden hinnastosta, olemme koonneet otteita siitä alle sellaisena kuin se kesällä 2021 oli. Huomioi kuitenkin, että sähkön hinta elää jatkuvasti ja välillä voimakkaastikin kuukaudesta ja jopa päivästä toiseen. Tarkat päivän tarjoushinnat löydät aina tekemällä sopimusvertailun palvelussamme.

  • Väen Verraton (fossiilivapaa)tuntikohtainen kWh-pörssihinta + 0,39 snt / kWh + perusmaksu 3,45 € kuukaudessa

  • Väen Vaivaton8,45 snt / kWh + perusmaksu 0 € kuukaudessa

  • Määräaikainen (24 kk, fossiilivapaa)5,89 snt / kWh + perusmaksu 1,95 € kuukaudessa

  • Määräaikainen (24 kk, tuulivoima)6,09 snt / kWh + perusmaksu 1,95 € kuukaudessa

Hinnasto 30.7.2021 mukaan. Ajan tasalla olevat hinnat löydät aina Zmartan vertailusta.

Vihreä Älyenergia sähkötarjoukset

Vihreä Älyenergia on erityisen tunnettu edukkaasta hinnoittelustaan. Kannattaa kuitenkin varmistaa sähkösopimusten kilpailutuksesta, löytyisikö kauttamme vielä edullisempia sähkötarjouksia. Palvelua käyttämällä et sitoudu mihinkään, emmekä tarvitse vertailun tekoon kuin arvioidun sähkönkulutuksesi sekä postinumerosi.

Kannattaa pitää myös mielessä, että joillakin yhtiöillä on tarjota esimerkiksi S-ryhmän bonusta sähkölaskuista sekä erillisiä opiskelijatarjouksia. Lisäksi yhtiöillä saattaa olla muita erillisiä asiakasetuja, toiset arvokkaampia kuin toiset.

Vihreä Älyenergiasta usein kysytyt kysymykset

Mikä on Vihreä Älyenergian irtisanomisaika?
Toistaiseksi voimassa olevien sopimusten kohdalla irtisanomisaika on 14 vuorokautta. Määräaikaiset sopimukset ovat voimassa sopimuskauden (1 tai 2 vuotta) loppuun. Muuton yhteydessä nämäkin sopimukset voi kuitenkin irtisanoa ennen sopimuskauden päättymistä.
Mitä laskutusvaihtoehtoja Vihreä Älyenergialla on?
Vihreän Älyenergian laskut voi vastaanottaa sähköpostitse, e-laskuna tai perinteisenä paperilaskuna.
Miten teen vikailmoituksen Vihreä Älyenergialle?
Yhtiö ei vastaa sähköverkon operoinnista missään päin Suomea, joten vikailmoitukset on syytä suunnata oman alueensa verkko-operaattorille, esimerkiksi Carunalle.
Mistä löydän Vihreä Älyenergian häiriötiedotteet?
Katso yllä oleva vastaus. Kaikkien Suomen sähköverkkojen häiriötiedotteet löytää kootusti Energiateollisuus ry:n verkkosivustolta.