Vattenfall Oy

  • Y-tunnus: 1842073-2

  • Televisiokatu 4 A

  • HELSINKI

0207229000

Vattenfall Sähkö sähkösopimus

Suomalaisille hyvin tuttu Vattenfall on Ruotsissa kotipaikkaansa pitävä energiajätti, joka on koko Euroopan neljänneksi suurin sähköyhtiö. Zmartan kautta voit kilpailuttaa sähkösopimuksesi – ehkäpä juuri Vattenfallin sähkö on sinulle sopivin ja edullisin vaihtoehto? Kotimaassaan se aloitti sähköntuotannon ja -jakelun vuonna 1909, ja konsernin emoyhtiö on 100-prosenttisesti Ruotsin valtion omistuksessa.

Koska kyseessä on kokoluokaltaan todella suuri yhtiö, on luonnollista, että tarjottava sähkösopimusten tuotevalikoima on niin ikään todella suuri. Halutessaan kuluttaja voi painottaa esimerkiksi uusiutuvan energian vaihtoehtoja monin eri tavoin: joko tuulivoimaan, vesisähköön tai aurinkovoimaan painottuen. Ekosopimuksen voi solmia vain määräajaksi (24 kk), mutta yhtiön valikoimassa on myös monia toistaiseksi voimassa olevaksi määritettyjä sopimustuotteita.

Vattenfall asiakaspalvelu

Vattenfallin asiakaspalvelu on tavoitettavissa matkapuhelinmaksun tai paikallisverkkomaksun hintaisella 020-puhelulla (muuttoasioissa palvelee maksuton 0800-numero), verkkosivuston chat-palvelulla tai sähköpostitse yhteydenottolomakkeen kautta. Muun muassa laskutusasioita, muuttoa ja sähkökatkoja koskien yhtiön sivustolta löytyy vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin.

Vattenfallin sähköisessä Oma Energia -palvelussa voi seurata omaa sähkönkulutustaan, tarkastella laskuja, tehdä tilapäisen muuttoilmoituksen tai vaikkapa uusia sähkösopimuksensa. Tuntisähkö-asiakkaat voivat seurata spot-hintoja Nord Pool, pohjoismaisesta sähköpörssistä.

Vattenfall palvelukuvaus

Kuluttaja-asiakkaiden valittavana ovat määräaikaiset sähkösopimukset, joissa sähkön hinta pysyy samana koko sopimuskauden ajan, sekä toistaiseksi voimassa olevat sopimukset, joissa sähkösopimuksen hinta seuraa sähkön markkinahintoja ja esimerkiksi tarkistetaan neljännesvuosittain.

Myös tuntikohtaisesti sähköpörssin hintoja seuraavia pörssisähkö sopimustyyppejä on Vattenfallilla tarjolla. Nämä sopimukset sopivat erityisesti heillä, joilla on mahdollisuus kohdentaa sähkön kulutusta edulliseen yöaikaan esimerkiksi asunnon lämmityksen tai vaikkapa sähköauton lataamisen suhteen.

Vattenfallin sähkösopimuksen irtisanominen tapahtuu normaalilla 14 vuorokauden irtisanomisajalla. Määräaikaisen sopimuksen päättymispäivän voi tarkistaa yhtiön Oma Energia -palvelusta. Muuton yhteydessä sopimuksen voi luonnollisesti irtisanoa kesken määräaikaisuudenkin, mutta halutessaan sopimuksen voi Suomen sisällä muuttaessaan siirtää myös uuteen osoitteeseen. Kannattaa kuitenkin muistaa, että muutto on aina hyvä ajankohta sähkösopimuksen kilpailuttamiseen.

Zmartan vertailusta löydät ajantasaiset Vattenfallin sähkösopimusten hinnastot. Voit tarkastella myös sähkön tuotantotapoja sopimuskohtaisesti. Tuntisopimusten (Tuntisähkö Mix ja EKO Tuntisähkö) hinnat ovat poikkeus, sillä ne seuraavat sähköpörssin hintaa ja muuttuvat nimensä mukaisesti joka tunti.

Sähkösopimusten ohella Vattenfall tarjoaa myös muita energiaratkaisuja. Yhtiön kautta voi hankkia katolleen aurinkopaneelit ja kaiken niiden käyttöön tarvittavan laitteiston. Ylijäämäsähkön myyminen takaisin onnistuu niin ikään. Vattenfallin kautta onnistuu myös suosittujen Hitachin ja Innovan ilmalämpöpumppujen hankinta, asennus ja käyttöönotto.

Vattenfall energialähteet & historia, paikallisuus

Kotimaassaan Ruotsissa Vattenfall aloitti sähköntuotannon ja -jakelun vuonna 1909, ja konsernin emoyhtiö on 100-prosenttisesti Ruotsin valtion omistuksessa. Ympäristönäkökulmista kiinnostuneelle kuluttajalle Vattenfall on hyvä valinta, sillä kaikki yhtiön kotitalouksille ja pienyrityksille myymä sähkö on fossiilivapaata. Erikseen on saatavilla vihreitä vaihtoehtoja, kuten Tuulisähkö- ja Aurinkosähkö-sopimukset.

Vattenfallilla on paljon omaa sähköntuotantoa, ja se onkin Pohjoismaiden suurin vesivoiman tuottaja. Noin 20 prosenttia sen tuottamasta sähköstä on peräisin vesivoimasta. Suomessa yhtiöllä on peräti kymmenen vesivoimalaa, joista suurin on Pohjois-Karjalassa sijaitseva Pamilon voimalaitos. Kyseessä on myös arkkitehtonisesti merkittävä voimalaitos, sillä sen rakennukset ovat Alvar Aallon suunnittelemia.

Vattenfall tuotteet

Koska kyseessä on kokoluokaltaan todella suuri yhtiö, on luonnollista, että tarjottava sähkösopimusten tuotevalikoima on niin ikään todella suuri. Halutessaan kuluttaja voi painottaa esimerkiksi uusiutuvan energian vaihtoehtoja monin eri tavoin: joko tuulisähköön, vesivoimaan tai aurinkosähköön painottuen. Ekosopimuksen voi solmia vain määräajaksi (24 kk), mutta yhtiön valikoimassa on saatavilla myös vaihtoehtoja heille, jotka kaipaavat toistaiseksi voimassa olevaksi määritettyjä sopimustuotteita.

Uusiutuvan energian tuotteita Vattenfallilla on neljä: Tuulisähkö, Vesisähkö, Aurinkosähkö sekä Täysivesi kvartaali. Kolme ensin mainittua ovat määräaikaisia 24 kuukauden sopimuksia, 100-prosenttisesti vesivoimalla tuotettu Täysivesi kvartaali sen sijaan on toistaiseksi voimassa oleva sopimus, jonka hinta tarkistetaan neljännesvuosittain ja seuraa markkinoiden hintoja.

Jos tahdot suosia nimenomaisesti ydinvoimalla tuotettua päästötöntä sähköä, Ydinsähkö-sopimus on sopiva vallinta. Kiinteähintainen ja määräaikainen 24 kuukauden sopimus myy kuluttajalle täysin ydinvoimalla tuotettua sähköä. Joustavaa ja toistaiseksi voimassa olevaa vaihtoehtoa tarjoaa Kestosopimus, jonka voi irtisanoa koska tahansa normaalilla 14 vuorokauden irtisanomisajalla.

Vattenfall sähköhinnat

Vattenfallin määräaikaiset sopimukset ovat 24 kuukauden pituisia. Ne tarjoavat ennakoitavuutta hinnoitteluun, sillä sopimuksen hinta pysyy samana koko kahden vuoden ajan. Tässä Vattenfallin määräaikaisten sähkösopimusten hintoja:

Ydinsähkö, Tuulisähkö, Aurinkosähkö, Vesisähkö ja Ilmasto Mix – 5,79 snt / kWh + perusmaksu 3,95 € kuukaudessa

Toistaiseksi voimassa olevat Vattenfallin sähkösopimukset tarjoavat joustoa irtisanomisen ajankohdan suhteen ja ovat hinnoiltaan seuraavanlaiset:

  • Kestosopimus – hinta muuttuva, perusmaksu 3,98 € kuukaudessa

  • Täysvesikvartaali – hinta muuttuu kvartaaleittain, tällä hetkellä 6,70 snt / kWh + perusmaksu 3,50 € kuukaudessa

  • Tuntisähkö Mix – tuntikohtainen kWh-pörssihinta + 0,29 snt / kWh + perusmaksu 2,95 € kuukaudessa

  • EKO Tuntisähkö – tuntikohtainen kWh-pörssihinta + 0,39 snt / kWh + perusmaksu 2,95 € kuukaudessa

Hinnasto 5.7.2021 mukaan. Ajan tasalla olevat hinnat löydät aina Zmartan vertailusta.

Vattenfall sähkötarjoukset

Olet oikeassa paikassa, jos parhaat Vattenfallin sähkötarjoukset ovat mielessä. Zmartan vertailupalvelusta löydät niin Vattenfallin kuin lukuisten muidenkin sähkönmyyjien räätälöidyt tarjoukset juuri sinun tarpeisiisi, eikä vertailun käyttö maksa sinulle senttiäkään – ei myöskään sähkölaskussasi. Vertailun tekeminen on helppoa, ja tarvitset siihen vain postinumerosi. Jos et tiedä vuotuista sähkönkulutustasi, voit antaa palvelumme arvioida sen puolestasi.

Sähkötarjousten avulla voi sähkölaskusta saada aikaan kouriintuntuvaa säästöä. Vertailu kannattaa, olipa asumismuotosi sitten pieni kaupunkiyksiö tai mittava omakotitalo maalla – mitä enemmän neliöitä, sitä suurempi säästö tuppaa olemaan, mutta moni kerrostaloasujakin yllättyy vertailun tienaamista euroista.

Onko suuri tuottaja edullisin? Se selviää Zmartan sähkösopimusten vertailupalvelusta. Vertaa nyt!

Vattenfall Sähköstä usein kysytyt kysymykset

Mikä on Vattenfallin irtisanomisaika?
Vattenfallin toistaiseksi voimassa olevissa sopimuksissa irtisanomisaika on 14 vuorokautta. Joitakin poikkeuksia lukuun ottamatta määräaikaiset sopimukset voidaan irtisanoa vasta sopimuskauden päätteeksi.

Mitä laskutusvaihtoehtoja Vattenfallilla on?Laskut saa oletusarvoisesti joko sähköpostilaskuna tai e-laskuna, mutta erikseen pyydettäessä myös paperilasku on mahdollinen. Laskutusväliksi Vattenfallin asiakkaat voivat valita 1, 2 tai 3 kuukautta.

Miten teen vikailmoituksen Vattenfallille?
Sähkökatkojen suhteen on syytä olla yhteydessä paikalliseen verkkoyhtiöön; Vattenfallilla ei ole Suomessa sähköverkkoja.

Mistä löydän Vattenfallin häiriötiedotteet?
Vattenfallin verkkosivuston asiakaspalveluosiosta löytyvät ajankohtaiset sähkökatkot; yleisesti ottaen Energiateollisuus ry:n sähkökatkokartta on tähän tarkoitukseen hyvä palvelu. Paikalliset verkkoyhtiöt julkaisevat omia häiriötiedotteitaan.

Chat