Vatajankosken Sähkö Oy

  • Y-tunnus: 0398580-2

  • PL 12

  • KANKAANPÄÄ

(02) 578 257

Vatajankoski Oy, joka tunnettiin aiemmin paremmin nimellä Vatajankosken Sähkö, on vuodesta 1926 lähtien toiminut itsenäinen energiayhtiö Kankaanpäästä. Sähköä se ei enää myy yksityisille kuluttajille, mutta Kankaanpään alueella sillä on yhä noin 24 000 asiakasta sähköverkossa. Lisäksi se tuottaa kaukolämpöä ja tarjoaa taloyhtiöille energiakumppanuutta palveluna uuden konseptinsa kautta.

Jos kaipaat uutta ja edullisempaa sähkösopimusta, kokeile Zmartan ilmaista sähkösopimusten kilpailutusta. Sen käyttö on helppoa eikä edellytä sitoutumista.

Kuluttajien valittavana on kolme erilaista sähkösopimustyyppiä. Nämä ovat toistaiseksi voimassa oleva Ainasähkö, kahden vuoden määräaikainen Sähkö24 sekä tunneittain määräytyvään pörssihintaan perustuva Säästöspot, joka sopii erityisesti sähkölämmitteisiin omakotitaloihin.

Vuonna 2018 Vatajankosken Sähkön myymän sähkön energialähteiden jakauma oli seuraava: fossiiliset ja tuve 42,61 %, ydinvoima 40,54 % ja uusiutuvat lähteet 16,85 %. Yhtiön tuulisähkö on peräisin kokonaisuudessaan sen omista tuotanto-osuuksista. Yhtiö toimittaa niin ikään yksityisasiakkaille aurinkosähköjärjestelmiä kokonaistoimituksina.

Vatajankoski historia ja toiminta

Alkunsa Vatajankosken Sähkö Oy sai 1926 – tosin jo vuotta aiemmin paikkakuntalaiset olivat alkaneet tosissaan pohtia kosken valjastamista sähköntuotantoon. Jo 1927 ensimmäinen vesivoimalaitos otettiin käyttöön ja 40-luvulla luotiin yhteydet valtakunnalliseen sähköverkkoon. Vatajankosken nykyinen voimalaitos valmistui olympiavuonna 1952. Sittemmin toiminta on laajentunut kaukolämpöverkon puolelle ja uusia tuotanto-osuuksia on hankittu muun muassa Kyroskosken vesivoimalasta.

Tätä nykyä yhtiö on lopettanut sähkönmyynnin yksityisten kuluttajien sähkösopimusten kautta, mutta energia-alaa uuden nimen saanut Vatajankoski Oy ei ole hylännyt. Kankaanpään ja Niinisalon seudulla se tarjoaa kaukolämpöä, joka on päästötöntä ja miltei täysin lähiseudulla tuotettua.

Vatajankosken sähköverkko kattaa laajan alueen: Kankaanpään ja Niinisalon lisäksi siihen kuuluvat Karvia, Pomarkku, Honkajoki, Lavia ja Suodenniemi. Pohjoisen Satakunnan ja hieman naapurimaakuntienkin puolella yhtiö on merkittävä tekijä sähkönjakelijana. Yhtiön sähköverkostolla on pituutta noin 4 000 kilometriä. Palveluvalikoimaan kuuluvat tietenkin myös puunkaatoapu, kaapelinäytöt ja mittarointi.

Energiakumppanuus palveluna on yhtiön uusi palvelumalli. Se on etupäässä taloyhtiöille suunnattu palvelu, jossa Vatajankoski ottaa kokonaisvastuun asiakkaan koko energiaratkaisuiden paletista. Yhtiön esittelemissä referensseissä taloyhtiöt ovat saavuttaneet vuositasolla jopa noin 50 000 euron säästöt yhtiön tarjoamien energiaratkaisujen avulla.

Chat