Väre Oy

  • Y-tunnus: 2923655-1

  • Microkatu 1 (PL 1199)

  • KUOPIO

037773131

Väre sähkö

Väre on katseensa tiukasti tulevaisuuteen suunnannut energiayhtiö, joka sai alkunsa kesällä 2018 ja alkoi toimia Suomen sähkönmyyntimarkkinoilla heti seuraavan vuoden alusta. Väre-konserniin kuuluvat, Lappeenrannan Energian, Savon Voiman, Jyväskylän Energian ja Kuopion Energia sähköyhtiöt. Juuri näiden yhtiöiden entiset sähköasiakkaat siirtyivät 2019 automaattisesti Väreen asiakkaiksi (verkkoasiakkuuksien jäädessä ennalleen).
Väre on omaksunut toiminnassaan vahvasti palvelu- ja tulevaisuuslähtöisyyden: tarkoitus on tarjota energiapalveluita sähkönkäytön osalta voimakkaasti muuttuvien ja myllerryksessä olevien tarpeiden mukaan.

Yksityishenkilöille Väre tarjoaa viittä erilaista sopimustuotetta: Määräaikainen sähkö, Kuukausisähkö (tai kuukausimaksuton), Viihdesähkö, Pörssisähkö ja Jatkuva sähkö. Mihin tahansa näistä sopimuksista voi valita lisäpalveluna Vihreän sähkön (alkaen 1 € / kk), joka varmistaa, että sähköntuotannossa käytetään täysin uusiutuvia tuotantotapoja.

Pelkkä sähkönmyyntiyhtiö Väre ei ole: palveluvalikoimaan kuuluvat myös muun muassa vakuutuspalvelut. Lisäksi asiakkaat voivat nauttia lukuisista eduista, kuten Kodin lisäturva -vakuutuksesta.

Zmartan sähkösopimusten vertailupalvelusta löydät tulevaisuusorientoituneen Väreen sähkösopimukset ja sopimustarjoukset juuri itsellesi, eikä maksuttoman vertailun tekeminen sitouta sinua mihinkään. Selvitä vaihtoehdot Zmartan sähkövertailusta!

Väre asiakaspalvelu

Asiakkaita Väreellä on noin 250 000 kappaletta ympäri Suomen, ja näitä palvellaan monen eri yhteyskanavan kautta. Valittavana ovat perinteinen sähköposti, Väreen kotisivujen chat-palvelu, puhelin tai sosiaalinen media. Kotisivuilta löytyy myös usein kysyttyjen kysymysten osio, jossa käydään läpi yleisimmät kysymykset ja vastaukset esimerkiksi laskutukseen ja muuttoilmoituksiin liittyen.

Väreen online-asiakasalustan nimi on Väppi. Se on saatavilla sekä iOS- että Android-laitteille. Väpin kautta Väreen asiakkaat voivat seurata omaa sähkönkulutustaan reaali-ajassa ja laskujensa tietoja, mutta Väppi tarjoaa myös erilaisia henkilökohtaisia vinkkejä esimerkiksi energiansäästöön. Väre luonnehtiikin Väppiä ”henkilökohtaiseksi energiavalmentajaksi”, mikä on erittäin osuva luonnehdinta.

Väre palvelukuvaus

Sähkömyyjien joukossa Väre on varsin piristävä poikkeus hyvin selkeän ja suoraviivaisen sopimusvalikoimansa ansiosta. Tarjolla on neljä erilaista sähkösopimusten pääluokkaa: Määräaikainen sähkö, Kuukausisähkö, Pörssisähkö ja Jatkuva sähkö. Sopiva sopimus on siis helppo löytää, kaipasipa sähköä sitten vapaa-ajan asuntoon, omaan kotiinsa tai vaikkapa harrastetilaan.

Erityisesti Kuukausisähkö on mielenkiintoinen sopimustuote, sillä siinä sähköä ostetaan kiinteään kuukausihintaan oman kulutustarpeen mukaisesti. Pakettihintaiset sähkösopimukset ovat vielä melko uusi juttu Suomessa, mutta juuri energia-alan pioneerina erottautumaan pyrkivän Väreen portfolioon ne sopivat mainiosti. Kuukausisopimuksenkin voi hankkia myös vihreänä versiona, jolloin pienestä lisähinnasta saa sähkönsä täysin puhtaana ja uusiutuvana.

Väre myy sähköä ympäri Suomen, mutta sähkönmyynnin ohella konserni on vahvasti mukana myös sähköautoilussa, aurinkopaneeleissa ja jopa vakuutusalan liiketoiminnassa. Väreen kautta esimerkiksi taloyhtiöt voivat hankkia kokonaisvaltaiset sähköautojen latausratkaisut. Aurinkopaneelipaketit ja niiden rahoitus hoituvat niin ikään Väreeltä.

Väre energialähteet & historia, paikallisuus

Vaikka vuoden 2019 tammikuusta asti markkinoilla toiminut Väre onkin vielä hyvin nuori energiayhtiö, ovat sen taustalla toimivat omistajayhtiöt, kuten Jyväskylän Energia ja Savon Voima, toimineet alalla jo pitkään. Vahva paikallinen osaaminen ja tuntemus ovat uuden konsernin kautta nyt koko Suomen saatavilla.

Kaikki Väreen myymä sähkö on peräisin pohjoiseurooppalaisesta Nord Pool -sähköpörssistä. Ydinvoimalla on Väreen myymästä sähköstä tuotettu 41 prosenttia, turpeella ja fossiilisilla 34 prosenttia ja uusiutuvilla 25 prosenttia. Kuluttajilla on kuitenkin mahdollisuus valita Vihreä sähkö, jolloin kaikki sähkösopimuksen sähkö tuotetaan täysin uusiutuvilla energialähteillä. Tästä annetaan alkuperätakuu, jota Energiavirasto valvoo.

Väreen taustalla toimivilla osakasyhtiöillä on toki omaakin sähköntuotantoa, esimerkiksi Kuopion Energialla kokonaissähköteholtaan 90 MW:n Haapaniemen voimalaitos, joka tuottaa myös kaukolämpöä.

Väre sähkötuotteet

Kuten aiemmin todettiin, Väreellä on hyvin helposti hahmotettava palveluvalikoima sähkösopimusten suhteen. Jos etsit määräaikaista sopimusta edullisten ja ennakoitavien hintojen muodossa ja olet valmis sitoutumaan 1, 2 tai jopa 3 vuodeksi, Määräaikainen sähkö -sopimus on hyvä valinta. Mitä pidempi sitoutumisjakso, sitä pienempi kWh-hinta.

Kuukausisähkö on huoleton valinta: kiinteään hintaan tietty määrä sähköä pakettiluonteisesti, ja vieläpä toistaiseksi voimassa olevalla sopimuksella. Hinnat alkavat tasolta 7 € per kuukausi, jolloin kulutus sopii lähinnä pieniin yksiöihin (enintään 1 000 kWh per vuosi).

Pörssisähkö on sopiva sopimustuote heille, jotka jaksavat ja voivat hieman suunnitella sähkön kulutustaan. Spot-hintoja markkinoilla tuntikohtaisesti seuraava sopimus tapaa tulla pitkällä aikavälillä kaikkein edullisimmaksi sopimukseksi, mutta joitakin poikkeavan kalliitakin kuukausia saattaa esiintyä.

Jatkuva sähkö -sopimus on voimassa toistaiseksi, ja sen kWh-hinta tarkastetaan aina vuosineljänneksittäin. Jatkuva sähkö on hyvä sopimusmalli vaivatonta elämää arvostaville kuluttajille, jotka kaipaavat irtisanomisajankohtaan joustoa eivätkä tahdo solmia pitkää sopimusta.

Väre sähkön hinta

Aina ajan tasalla olevan Väre-hinnaston löydät kilpailuttamalla sähkösopimuksen helppokäyttöisessä ja vaivattomassa vertailupalvelussamme. Alla on kuitenkin kesän 2021 ajankohtainen hinnasto, joka varmasti avaa Väreen sähkösopimusten hinnoittelua:

  • Määräaikainen sähkö – 6,09 snt / kWh (3 vuoden sopimus) + perusmaksu 1,98 € kuukaudessa

  • Kuukausisähkö – Alkaen 7 € kuukaudessa (paketti XS)

  • Pörssisähkö – tuntikohtainen kWh-pörssihinta + 0,25 snt / + perusmaksu 3,98 € kuukaudessa

  • Jatkuva sähkö – 8,90 snt / kWh + perusmaksu 0,99 € kuukaudessa

Lisäksi 100-prosenttisesti uusiutuvilla tuotettu vihreä sähkö on liitettävissä kaikkiin sopimuksiin, alkaen 1 € kuukaudessa.

Hinnasto 19.7.2021 mukaan. Ajan tasalla olevat hinnat löydät aina Zmartan vertailusta.

Väre sähkötarjoukset

Zmartan sähkösopimusten vertailupalvelun kautta löydät juuri itsellesi ajankohtaiset Väreen sähkötarjoukset. Palvelun käyttö on täysin maksutonta eikä sido sinua mihinkään; henkilötietojasi tarvitsemme vasta, jos aiot solmia sähkösopimuksen.

Jos olet opiskelija, kannattaa huomioida, että Väreellä on tarjolla niin kutsuttu Opiskelijan sähkösopimus. Opiskelijan sähkösopimus on Vihreän sähkön pakettihintainen sopimus, johon Väre tarjoaa ensimmäisen kuukauden ilmaiseksi.

Väre sähköstä usein kysytyt kysymykset

Mikä on Väreen irtisanomisaika?
Toistaiseksi voimassa olevissa Väreen sähkösopimuksissa irtisanomisaika on 14 vuorokautta. Muuton yhteydessä myös määräaikaiset sopimukset voidaan irtisanoa ennen määräajan päättymistä.
Mitä laskutusvaihtoehtoja Väreellä on?Perinteisen paperilaskun ohella vaihtoehtoina ovat e-lasku, sähköpostilasku sekä Kivra-digilasku.
Miten teen vikailmoituksen Väreelle?
Väre ei vastaa sähköverkon toiminnasta; vikailmoitukset häiriötilanteissa on syytä tehdä omalle verkkoyhtiölle (esim. Caruna, Helen, Kuopion Energia, yms.)
Mistä löydän Väreen häiriötiedotteet?
Kts. yllä. Ajankohtaiset häiriötiedotteet löytyvät paikalliselta verkkoyhtiöltä tai Energiateollisuus ry:n sähkökatkokartasta.

Chat